19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Polanský 27.12.2005 8:02

Jak víte předem, že na Slovensku nebudou v roce 2007 extremní dopady?

Nedoložil jste tento názor fakty. To je nesolidní. Maďaři se také o to pokusili, také nečekali dopady a ejhle o půl roky museli regulaci obnovit. O tom asi nevíte nic? Chcete být solidním ministrem nebo jenom manipulátorem? Zatím jste to druhé.
Monte Christo Washington DC Il 29.12.2005 4:00

Re: Jak víte předem, že na Slovensku nebudou v roce 2007 extremní dopady?

Nu protoze je z Usti a ne ze Slovenska ...Nu pravda je takova,ze na Slovensku to dopad mit nebude a to proto,ze uz vice jak polovina naroda je za hranicemi...Viz zde uvedu nejbohatsi a zaroven nejchudsi oblast Slovenska Vychodni Slovensko..Nejbohatsi banky v zemi avsak nejvetsi nezamestnanost...Mladi slovaci odchazeji do zahranici a na jejich mista prichazi romska komunita... A tam mohou deregulovat co chteji:]:]:]
Monte Christo Washington DC Il 26.12.2005 23:45

Bydleni

Pokud je dostatek bytu ci bydleni a navazne na to jsou i platy jako ve svete je mozne deregulovat najemne ...To je normalni vec ...Kterou zna kazdy politic ve svete...Misto roskradeni republiky se mohly postavit byty a pak se mohlo uvolnit najemne...Je treba trochu premyslet nez zacnu neco schvalovat.Jelikoz polovicaty zakon udela vice problemu nez zadny...A z ceskeho lidu mohou byt bezdomovci... Je treba se take podivat na obcany a jejich potreby... Monte Christo Washington DC Ilegalita
AeroKarel 25.12.2005 22:12

"PAMATUJ ŽE NOVÉ BYTY NEJSOU S REGULOVANÝM NÁJMEM "

Nejsou. Na jakou dobu odhadujete při současném stavu právního systému vystěhování neplatícího nájemníka?
Za současného stavu věcí by nájemní byty stavěl jen blbec ......
AeroKarel 25.12.2005 22:08

Jo, IS,

tomu se říká trh. Nakurvit ho lze snadno, ale nic se s tím nezíská. Bolševici ho (u nás) kurvili čtyřicet let a stejně si nepomohli. A nějaké reminiscence se objeví i teď. A také nepomohou. Lidé se holt budou snažit bydlet co nejlevněji a poskytovatelé toho bydlení se budou snažit na tom vydělat. U rohlíků a (doplň sám) to funguje. U bytů také, když se do toho nikdo n e s e r e, hlavně stát!
zkoumatel 26.12.2005 13:12

AeroKarel

Srovnávat trh s rohlíky a byty se mi zdá býti poněkud nešťastné.
Až bude (reálně) tolik volných bytů jako rohlíků, pak snad ano. Jinak je to demagogie.
A protože deregulace (ani totální) volné byty nemůže vytvořit, je to bludný kruh.
LJG 26.12.2005 16:44

Re: AeroKarel

ale bytů JE jako rohlíků - zanedbaných v Chánově, Mostu. Na vesnichích v chalupách kam zatéká je bytů....ale málo laciných bytů 1 kategorie v Praze na Vinohradech. Stejně jako je málo dobrých vypečených rohlíků za 20 haléřů.
Marcela 27.12.2005 0:15

Re: Re: AeroKarel

Souhlasím s Vámi, ale jsou mezi námi stále tací, kteří chtějí všechno zadarmo, nebo alespoň levně ... vždyť jim to tak šlo až doteď. Jo a pan Křeček, pro mne stále bez titulu, se dokonce vyjádřil, že se žádné domÿ neměly vracet a byl by pokoj. Snad to přežijeme, jen ať nám do toho moc nelmuví, jak jste již řekl ... MM
AeroKarel 25.12.2005 22:03

Mirku Šejno,

"V letech 1990 až 1997 vládla ODS"
Opravdu? Sama a podle svého?
Nekecejte jak ten Alfons!
Radek Mokrý 24.12.2005 19:12

cha chá

jo a chybí tam sloveso "narodit". To jen pro chvilku napětí, Gandalovič na Hrad!
Kvetla 25.12.2005 2:40

Re: cha chá

Ryby však smrdí od hlavy.Za dob P.T.  Josefa II se běžně pronajímaly pozemky na výstavbu na 99 let s opcí na prodloužení .Tak se stavěly nemovitosti "na kšeft" (tedy pro účely pronajímání ).Dnes,když se opravily,jsou v těchto secesních domech nejžádanější byty a kanceláře - a je jim - kolik to že ? 90-120let? Hovořím záměrně o opravě,ne o zbourání kvůli tomu,že dosloužily.
Obdobně oblast Dejvic,Bubenče,ale i Vinohrad a Žižkova ,Krče atd-výstavby z let 1930-40,Kde mohu stav popidovat dle vlastní zkušenosti.Činžovní dům,4 nadzemní podlaží,dole suterén a sklepy, nahoře prádelna,sušárna a vysoká půda.První větší oprava přišla kolem r.1962,kdy se měnily rozvody plynu,vody a elektřiny-kdo si je sám nevyněnil,měl stále porcelánové vypínače a zásuvky.Opálili a natřeli okna,opravili střechy,žlaby,komíny.Jinak se baráky jednou za 8-10 let nechaly vymalovat.
A opět to vydrželo 35 let.A okna stále ještě měnit nebudeme,není to třeba.
Nyní , již  třetím rokem, běží v podstatě totéž.Navíc se budou měnit odpady a střešní krytina.Přibude ještě celková oprava fasády.Stavebně je barák v pucu.Až se zbavíme splátek,necháme vestavět výtah.
A jsme u merita .Kdo kecá.??? Na jedné straně se doslova pyšníme pětasedndesáti až stoletými domy,na druhé straně ně svaz majitelů domů přesvědčuje,že po 50.letech provozu musí mít na nový. Docela to smrdí dalším českým "tunelem" !!! 
Alfons 25.12.2005 9:14

Re: Re: cha chá

Svaz majitelů patří do kategorie vychcánků-nenažraných manažerů, kteří chtějí mít každý rok nové auto. A dělají ze sebe chronicky okrádané chudáčky a z lidí blbce.
doxx 25.12.2005 10:57

Re: Re: Re: cha chá

Je videt, Alfonsku, ze o tom vis naprosty prd a delas chytryho. Takovych jsme slyseli, viz na priklad spolupracovnik STB, donedavna namestek ministra financi Sobotky ing. Sulc, pisici do Halo novin pod jmenem Rosol. Vsechno jsou to kecy, kecy, kecy tech kteri nevedi ani kolik stoji stresni taska, cihla nebo metr stoupacky. Blby je vzdycky slyset nejvic...
Alfons 25.12.2005 11:42

Re: Re: Re: Re: cha chá

Konečně odborník. Jaká je amortizace rod.domku starého 80 let 2+1 a 1 v podkroví. Nové krovy a nová krytina. Střel od boku asi od do Kč.
Kvetla 25.12.2005 12:39

Re: Re: Re: Re: Re: cha chá

jestli necháváš měnit krovy po 8O.letech,to jsi se asi o údržbu moc nestaral.To tě lituju,protože tenkrát se u těhle stavbiček zpravidla nedělaly věnce.....No užiješ si.,jestli je to tak,že jsou nutné nové krovy.To zřejmě stropy budou taky hin...Vybourej to už komplet a postav znovu.
nájemník nereg. 25.12.2005 11:18

Re: Re: Re: cha chá - holá p..el chce bydlet nobl a neplatit náklady

Toto chlapec nepochopil. To není o "sociálnu". Za pár babek bydlí regulovaný poslanec Křeček, velemoudrá diva poslankyně Fišerová a nic nechápou. "To se nám to bydlí, když to jiný platí".
 
Deregulace není sociáloní problém - každý bydlí tam a v tak velkém bytě , na který má. Stát negarantuje každému 100 metrů na Praze 1 jen tak pro krásu ( viz Fišerová- tedy "krásu").
alfons 2 25.12.2005 11:44

Re: Re: Re: cha chá

MÁŠ ÚPLNOU PRAVDU
KDYBY PRODĚLÁVLY TAK SE TOHO ZBAVÍ  
HOLT PRACHY MAJÍ MOC
TO KAPITALISMUS S LDSKOU TVÁŘI
JS 25.12.2005 11:01

Re: Re: cha chá

A za jak dlouho by se to mělo vrátit. Za 100 let, za tisíc, nebo nikdy. A i kdyby to bylo za padesát, tak bych rád viděl toho blbce, který by se pouštěl do stavění nájemních domů.
alfons 2 25.12.2005 12:02

Re: Re: Re: cha chá

PAMATUJ ŽE NOVÉ BYTY NEJSOU S REGULOVANÝM NÁJMEM
Alfons 25.12.2005 17:56

Re: Re: Re: Re: cha chá

Nástupní plat v každém novém zaměstnání bude adekvátní nájmu, tj. 100tisíc/měsíc. To bude uzákoněné jakmile to vezme ODS, propagátorka deregulace nájmu. Tlustý s Topolánkem už mají koncept zákona v šuplíku.
V. Chaloupková 26.12.2005 12:38

Re: Re: Re: Re: cha chá

To opravdu nejsou, až na to, že neplatícího nájemníka nemůžete vystěhovat. Proto se nové byty staví pouze na prodej a nikoliv na pronájem. Pronajímají je ti, co je koupí na hypotéku a chtějí tím nájmem tu hypotéku splatit. Protože je to výhodnější, než ukládat peníze do banky. Mimochodem nájemních bytů je např. v Praze spousta a kdo tvrdí že ne, ať se podívá do Anonce nebo jiných inzertních novin.
Kvetlao 25.12.2005 12:28

Re: Re: Re: cha chá

Tak se koukni do Karlína nebo na kus starého Žižkova,nebo pavlačáky stavěné jako levné byty pro okolní fabriky na Smíchově,v Břevnově atd atd.Záchod a voda na chodbě,základy jen aby se to nerozpadlo,plánovaná životnost 30 let.
Oldrich 25.12.2005 15:22

Re: Re: Re: cha chá

Nájemné v činžáku musí pokrýt náklady na údržbu a domácímu zajistit příjem takový, aby neměl hluboko do kapsy. Návratnost už tak důležitá není. Dům je stále jeho majetkem a vždycky ho lze prodat za cenu vyšší, než byla cena pořizovací. V tom spočívá výhodnost investice do výstavby, nebo koupě činžovního domu. Nedělejte si iluse, že pan domácí někdy byl, nebo je někde ve světě kdovíjak bohatý jen z nájemného. Slušně zajištěn to ano.
murjel 26.12.2005 13:47

Re: Re: cha chá

Přesně tak. A hlavně, pokud chce někdo západní nájem, ale příjmy jsou východní, pak nemůže doufat v to, že by měl někdo z východními příjmy na západní nájemné. Je to jenom snaha majitelů dostat na chodník a pod mosty nájemníky, aby nemuseli dodržet nájemní smlouvy a hledat nájemníkům při výpovědi náhradní byty. Jsou to tuneláři, horší, než ti v začátcích, protože si to nechávají posvětit zákonem. Ti předtím využívali jenom děr v zákonech.
Radek Mokrý 24.12.2005 19:10

chachá

Gandalovič je taky spisovatel. To bych se ovšem nesměl přibližně ve stejnou dobu. A navíc v Mostě odkud se odpích, politik náš jeden. Vtip je v tom, že je úplně jedno, co říká. Nepomůže ani majitelům domů ani nájemníkům. udělá jen to, mu bude dobře a legálně sypat. Míru zdar!
IS 24.12.2005 13:54

Past na příspěvky

Nějak  ten nový systém diskuse fixluje. Nejprve nic a potom se příspěvek zdvojnásobí. Že by to byl vliv svátosti dnešního dne nebo děravé Neffovy kapsy? Neměl by nasadit tržní cenu za příspěvky ?  
IS 24.12.2005 13:50

Past na nájemníky v Kolíně.

Město slíbilo postavit obecní byty pro zaměstnance nové automobilky. Sláva to byla náramná. Protože u nových bytů nájemné není regulované, obec je nasadila tak vysoké, že je nájemníci nebyli schopni utáhnout ani z platů renomované zahraniční automobilky. Udělali tedy přesně to, co tady někteří rozumbradové navrhují a odstěhovali se jinam, což se projevilo negativně v provozu automobilky, které najednou scházeli zaměstnanci a nemohla je sehnat, protože ta holota zaměstnanecká  chtěla takové platy, aby zaplatila nájmy.  
Kolt 24.12.2005 14:00

Re: Past na nájemníky v Kolíně.

A co jako? To je problem TPCA, ze plati tak malo a nema dost lidi. Setrili na vystavbe fabriky (vic nez je tady zvykem), setri na platech zamestnancu (vic nez je treba v MB zvykem). To, ze je v Koline silena bytova situace je az sekundarni problem. To, ze budou zamestnavat levne lidi az ze Slovenska bylo v planu uz davno. Proste postavili tovarnu tam kde postavili kvuli JIT a (sub)dodavatelum - ze budou mit problem s pracovni silou prijali jako dan za jine vyhody.
Oldrich 25.12.2005 15:35

Re: Re: Past na nájemníky v Kolíně.

To mi nějak nehraje. Ti levnější pracovníci ze Slovenska (přepokládám, že levnější, než z Česka) na nájemné v drahých bytech mít budou, nebo kde budou bydlet?
Kolt 25.12.2005 15:50

Re: Re: Re: Past na nájemníky v Kolíně.

Bydli v ruznych ubytovnach. Nebo v drahych bytech. Ale ne po jednom. Uplne stejne jak to funguje vsude jinde.