25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Záhada nad záhadu

Nějak nemá Republika česká štěstí na své prezidenty. K těm starším, prvorepublikánským, se nechci na tomto místě vyjadřovat a o komunistických škoda slov, ale oba poslední jsou dobří leda pro ostudu, a to ještě v lepším případě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 10.11.2014 5:28

Re: Ztráta času

Máte pravdu, že zabývat se tímto ubohým blábolem je ztráta času, ale přesto svoje výhrady trochu rozvedu: pan Frýbort nastolil tisíckrát omleté téma, tak rozšířené, že se jím zabývá dokonce i Wikipedie. Co jsme se dozvěděli nového? Nic.

Všichni ti ministři a další potentáti z líhně Prognosťáku byli zvoleni v demokratických volbách, co na tom chce autor článku řešit jest mi záhadou. Podplatila KGB poslance v případě volby Klause prezidentem, podplatila KGB prostý lid v případě volby Zemana prezidentem? :-) Pak jistě podplatí i voliče Dlouhého :-)

Malá poznámka k oné záhadné úrodnosti Prognosťáku, týkající se nadprodukce politiků: Můj manžel se v pátek zúčastnil výročního pomaturitního večírku absolventů jednoho prestižního brněnského gymnázia; v době našich studií bylo toto gymnázium pokládáno za nejlepší nebo druhé nejlepší v Brně (bývalá Koněvka, nyní Vídeňská). Všichni jeho bývalí spolužáci, bez výjimky, včetně těch, kteří se v době studií jevili jako nevýrazní, bezbarví, nectižádostiví, studijní výsledky nic moc, jsou nyní superúspěšná "zvířata": VŠ profesoři, majitelé privátních klinik jak lidské, tak veterinární medicíny, ředitelé podniků a dalších institucí. Je zřejmé, že některé školy a některá pracoviště produkují osobnosti s tahem na branku, schopné se prosadit. Zřejmě je to i případ bývalého Prognostického ústavu. Pokud někdo někde zažil "atmosféru úspěchu", tak chápe, o co jde, jinak se to těžko vysvětluje.

J. Prikner 10.11.2014 5:17

Pane Frýborte,

je to blábol, ale přesto : Dlouhého nebrat !!!

J. Babička 10.11.2014 1:51

Re: Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo přesně tak -

Máte pravdu dehonestující kampan proti knížeti byla špinavá a překvapilo mě, že se ji zůčasnila Klausova rodina. Mel sem o nich lepší mínění, nečekal jsem že by klesli tak hluboko.

J. Babička 10.11.2014 1:47

poznámka

Karel Köcher, jediný známý československý špion, který pronikl až do ústředí CIA, a měl doporučení Prof Z. Brzezinského a pak byl spolupracovník V. Klause.

Při otázce novinářů si na něho Brzezinski již nemohl vzpomenout a Klaus prohlásil, že ho znal jen zběžně.

S. Vaněček Šauerová 10.11.2014 1:37

Výborně, pane Frýborte.

Vladimír Dlouhý, psala jsem o tom právě před několika dny, je jasným adeptem na příštího prezidenta. 

A  víte, pane autore, že mně to docvaklo až s Ingoldstadtem ?

http://www.cesky-dialog.net/clanek/1681-vaclav-klaus-lze-o-norskem-plynu/

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=4401

http://www.pithart.cz/archiv_textu_detail.pp?id=413

J. Kanioková 10.11.2014 1:28

Nemůžu si pomoct, ale tohle bylo přesně tak -

k minulým prezidentským volbám -

když znělo před prezidentskými volbami jméno Karel Schwarzenberg, tenkrát s velkým počtem podpisů; když se kolem něj rozvinula nákladná, vše přehlušující kampaň; když jeho tvář moudře shlížela ze všech plakátovacích ploch, zdí a plotů; když jí byly plné noviny a televize; když se strhla dehonestující kampaň proti komukoliv, kdo by mu mohl být vážnějším soupeřem… či kritikem...

Orwellova permanentní válka se tu stává realitou..

S. Vaněček Šauerová 10.11.2014 0:59

Že ne ?

K roku 1990 se profesně uvádí jako vědecký pracovník Prognostický ústav ČSAV, bytem Praha.

http://www.psp.cz/eknih/1986fs/tisky/t0252_00.htm

V. Dolnik 10.11.2014 0:36

Pane Fryborte,

Milos Zeman nepracoval v Prognostickem ustavu CSAV.

H. Gene 10.11.2014 0:28

Ztráta času

Blábol.