28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Žádný spasitel (zase) nepřijde

Opakuje se to s železnou pravidelností každé čtyři roky, přičemž si můžeme být takřka stoprocentně jisti, že s tím nic nenaděláme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavelka 17.6.2021 18:18

A kdo tam je z ANO ?

J. Jirka 17.6.2021 18:26

Jsou tam lidé pro ANO užiteční...

J. Stehlik 17.6.2021 8:11

Tak tyto hnutí vyjadřují problém ve společnosti . A to neduvěru ve vymahatelnost práva . To znamená soudy , policii . Babiš je toho ukázkovým příkladem ;-) . Vyšetřovatel čapáku skončil . Zeman také .

Je to logické , od kdy pohunek muže vyšetřovat svého pána . Každý nástupce to zamete pod koberec , neb platí hypotéku , rodinu . A tím si akorát pohnojí budoucnost . Nikoliv třeba od Babiše , ale jeho nástupcu .

J. Vorlický 17.6.2021 8:10

Je-li článek o tom, jak proč a kdo je schopen zvrátit situaci v zemi , aby ji spasil, pak by mne zajímalo kdo tenkrát o policejní akci rozhodl. Kdo ji podepsal? Kdo rozhodl poslat na 400 těžce ozbrojených mužů do bytu předsedy vlády sekretářky a ji spoutat? Kdo rozhodl zabavit kila zlata a miliony Kč v bankách? Kdo rozhodl ,poslanci v policejní šatlavě ́? Kdo?

Nebo bylo to prostě jen tak, že se dala dohromady pochybná parta policejních plukovníků a se slovy ,deme na to ́ vyrazila do zbrojnice pro samopaly (nebo je maj rovnou doma pod postelí?), pro kukly a pro černé montérky (kdo odsouhlasil jim to všechno dát?) a pak hurá na pani sekretářku. Jo a vemem sebou televizi, aby každý mohl vidět jak se to dělá? Kdo? Kdo?

J. Stehlik 17.6.2021 8:14

Ptáte se špatně . Pokuď něco nebylo podle zákona , tak má být vyšetřeno a souzeno . Pokuď ale jsou obžalováni neprávem , tak by se obžalovaní měli se soudit o odškodné . To by mě pak zajímalo jak by soudy odškodnily možnost vládnout ;-D

J. Vorlický 17.6.2021 8:40

Ne, ne, pane, ptám se dobře. Typicky mlžíte. Komisi nejdříve byste také nechtěl?? Ať to bylo již podle zákona nebo ne, někdo musel podepsat výjezd těch ozbrojených mužů. Měli ostré náboje? Kdo jim je dal? Kdo to podepsal? Kdo to byl? To má veřejnost právo vědět. Přece není možné, aby do ulic vyrazilo takové komando jen s odkazem na zákon a na možnost vládnout - ,dem na to, zákon nás opravňuje přepadnout a spoutat normálně a veřejně se pohybující ženu ́, , jo a taky dem do banky, tam budou mít spoustu peněz a taky určitě najdem nějaký zlato ́, tak to myslíte?

A pak. Vládnout??!! Mám z vašeho příspěvku dovodit, že akci podepsal pan Nečas (jako předseda vlády), nebo ministr vnitra? Ti jsou vláda.

J. Sedlář 17.6.2021 9:58

Máte opravdu zájem si doplnit info o této kauze nebo jen tak plácáte. Tipuji na druhé. Pokud by to bylo to první, pak jste měl dost času si najít info na vaše "kdo?"

Pokud se bavíte o premiérce, tak její problém byl v tom že ji nikdo nevolil. Pokud se bavíte o pucflekovi, tak jeho problém byl v tom, že dal otěže své domině.

Máte dojem že zabásnutí "pani sekretářky" může v normální zemi/firmě položit vládu/firmu ?

J. Vorlický 17.6.2021 11:57

Zásadní problém v ČR je, že se nic nedá rozumně vysvětlit, následně je nemožné řešení. Kdo chápe, že problém pana Nečase nebylo - nemohlo - být porušení zákona v normální zemi, ale selhání politické? (váš odst.3, pletete si pojmy: zabásnutí sekretářky vládu fakt nemůže položit, ale to, že ji předseda vlády řekněme předá svoji funkci, vládu položí, protože, jak píšete, ji nikdo nevolil!). Celá věc měla být řešena Parlamentem, ne policií. Tady se takové ,,detaily" ale nerozlišují. Tady je na všechno zákon (J.Stehlík, 17.6.2021, 8:14). K odst.1) co bych si měl doplňovat? Odpovídá výsledek akci, ke které došlo? Neodpovídá. Jména hlavních aktérů všichni známe. Když se ptáte na moje ,,kdo", potom tento někdo by za celou akci měl nést odpovědnost. Pakliže byla tímto někým akce řízena v souladu se zákonem, pak je zákon fraška, a je třeba ho změnit. Pakliže policie a SZ nepostupovali zákonem povoleným způsobem, proč už někdo z nich nesedí?? Myslíte snad, že se smí do ulic poslat komando se samopaly na jednu ženu? To si jako někdo myslel, že sekretářka má doma ruční dělo nebo aspoň pancéřovou pěst? Vždyť, kdyby to nevedlo k tomu, k čemu to vedlo, ani J Hašek by to jako frašku nenapsal lépe!

Nefunkčnost ČR jako státu vyplývá ze skutečnosti, že nikdo nechce za nic nést zodpovědnost (je to instituciální). Tento společenský nedostatek je pak maskován snahou na všechno mít zákon. Když je na všechno zákon, je zákon fakticky na nic, ovšem lze se na něj vymluvit. Tato mentalita je minimálně 200 let stará. Věci státní jsou tady jen ,jako ́. Nikdy se pořádně neví co je, co není, a co by mělo být. Ve finále, namísto toho, abychom se bavili o tom, proč nikdo nenese za ,,kabelky" odpovědnost, bavíme se o tom, zda jeden z hlavních aktérů by byl dobrý poslanec.

J. Sedlář 17.6.2021 16:18

Hoho pane kolego. Ještě si upřesněme pár věcí. Šli si ti PaChové pro dominu z důvodu její moci nad šmudlíkem nebo z důvodů podezření ze spáchání tč?

Já nabyl dojmu, že pro to druhé (to že se k tomu dostala díky tomu prvnímu je věc vedlejší). To parlamentu nepřísluší. HOWG

Kde jste nabyl dojmu, že do jejího kvartýru vtrhlo 400 "pozuby ozbrojených zakuklenců" ? https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/1057455-kauza-nagyova-zverejnen-zaznam-zatykani-pribyli-novi-lide

Stačí to takto? a Proč tam byli ti dva v kuklách si dostudujte sám. Zkuste to.

J. Vorlický 17.6.2021 18:43

To je ono. Je pravda, že těch 400 členů jsem neviděl- ani by se do bytu nevešli, ani jsem se nepokoušel je tenkrát počítat. Také se pamatuji na podobně viditelnou akci, kdy na silnici do Příbrami podobné komando srazilo na zem pana Starku, když ho mohli normálně zatknout. Jsou to ubohé šaškárny, kde si pár zamindrákovaných ubožáků řeší své problémy. (Bohužel bez patřičné právní odezvy.) Ten tč byl vlastně co? Už se nepamatuji. PaChové jsou kdo? (Zase ,kdo ́?)

Takže ,,šmudlík" s tím nemá nic společného? Co se týče dojmů: můj dojem zase byl, že na Nečase měl někdo pifku, no a ,,domina" se hodila. Kdyby ti dva důstojníci měli trochu rozum (možná, že to ale vůbec nebylo tak, jak se o tom psalo), tak by řekli sekretářce: milá paní, vy tu nejste od toho, abyste nás úkolovala. Bylo to o ničem.

Co se týče těch ozbrojenců v kuklách a černých montérkách - našli u sekretářky nějaké to ruční dělo, nebo ne? Do banky pro zlato a peníze šli také v kuklách, nebo jen v kravatách? Jedna ubohost za druhou. Jak jste tu někde psal, je normální stát, kde kvůli zatčené sekretářce padne celá vláda?

J. Sedlář 20.6.2021 6:28

Ale no táák nedělejte se hloupým. PaCh jsou Pomahači a Chrániči (trk?). Viděl jste to video ze zásahu u dominy? Víte KDE (v ČEM) domina toho času bydlela? Jak jednoduché bylo se tam dostat?

Šmudlík s tím má společné to, že toto dopustil a poté se z toho podělal.

PS: odposlechy, kde je šmudlík j3b4n3j jakej je to nýmand jste slyšel?

J. David 17.6.2021 7:28

Nu, "Strana mírného pokroku v mezích zákona". Ale koho volit, toť otázka. Jaké máme portfolio? Asi budu losovat z klobouku, vyjde to na stejno.

V. Církva 17.6.2021 6:07

Tak taky se divím, že Šlachtova spasitelská strana přitahuje voliče.

Jinak ale je i to znak zdravé demokracie. Tu pan Štěpánek asi nechápe. "Demokraté" nejsou lepší lidé než komunisté. Dokonce v dnešní době možná i méně idealističtí a sobečtější. Jenže demokracie je právě o tom, že když vládne přes Nečase carevna, musí taková vláda pryč. Když krade ODS bude vystřídána Slovákem. Když dělá kraviny Jourová a lidem začnou vadit čapí hnízda víc, přijdou třeba zase ty Věci Veřejné. A nevím čím Přísaha vadí Štěpánkovi (že by bebíčko za Nečase?)

Takže nakonec buďme rádi že je máme. I když Přísahu nechápu, možná se jí taky někdo bojí. a to je dobře!

Jinak bych ale neztrácel energii Přísahou. Vždyť nám reálně hrozí multikulti, neokomunistický předseda vlády, Velký Dread bratr Muslimů. Nechme bebíček a věnujme se odstřelení "černorudých" Pirátů!

V. Povolný 17.6.2021 9:24

Mno ... když vládne přes Nečase carevna, musí taková vláda pryč ... v principu lze jistě souhlasit, Nečas to prostě pos.... Jenže to vyznívá jako obhajoba principu "účel světí prostředky". A s tím zase souhlasit nelze. Pokud nejsme banánová republika, tak platí zákony i pro případ likvidace carevny. A nezdaněné kabelky jsou ve finále velmi slabý argument pro likvidaci řádně zvolené vlády. Podle mě by teď měli jít před soud aktéři tohoto tyátru. Tedy pokud nejsme banánová republika.

J. Sedlář 17.6.2021 10:01

Připusťme, že jsme banánovou republikou, neb indicie tak naznačují. Může-li zlatíčkou používat místo berlí lyžařské hůlky, proč by se nemohlo gro problémů s dominou a pucflekem scvrknout na kabelky?

PS: Nějak mě klame paměť, ale zaslechl jsem něco o úkolování nějaké rozvědky, stran konkurence dominy.

J. Vorlický 17.6.2021 18:48

PS. Prosím, co je to za rozvědku, která se nechá úkolovat sekretářkou předsedou vlády? To se z ní počůrali, nebo co? Mám pocit, jako kdyby i zde byl někdo, kdo se ,,domině" nezavděčil. Ťťťťť . .

J. Sedlář 20.6.2021 6:59

No co by bylo, to je ta naša. Jedna se nechá úkolovat od sexretářky, a velitel druhé si jezdí pro frčky do JůEsEj.

A pak si kucí z tajnejch služeb vzpomenó, že v době kdy prokazatelně sledovali čuka s gekem, jak tito dvá mantáci honijó Skřípala na véletě po banánistánu (psal Kroupa), že si u toho ti dva nenápadně odskočili obhlídnót vrbětické sklady (psal Kroupa).

Tož takové rozvědky a tajňáky tu máme.

M. Martinelli 17.6.2021 10:42

škoda, že kobyla nedala vojenské rozvědce příkaz tu nečasovu manželku zlikvidovat místo jenom sledovat a najít nějakého milence, pak by i takovým inteligentům jako vy snad došlo, že to bylo nezákonné...

V. Církva 17.6.2021 14:43

Jasně že jde o systémovou záležitost a nelze sestřelit politika jen pro to že poslouchá slepici. Jenže ono šlo o kšefty Rittiga který si dělal co chce. To že se dokázaly jen kabelky je problém spíš neuznaných odposlechů. Myslím že je to problém spíš soudů a ve skutečnosti je tam špíny víc, ež si připouštíme.

Ale jsou to samozřejmě jen dojmy, že nakonec neodsoudili nevinné je taky dobře i když lepší je odsoudit vinné. Ono je potřeba, aby se mocní báli.

L. Písařík 17.6.2021 2:35

Zažili jsme to nedávno kolem Covidu, celá opozice přímo vyla jak vlk, unisono, jak je to špatně, ale nedokázala ze sebe vymáčknout ani jediný nápad jak to teda dělat líp. Podobně tomu bude s volbami, přitom každému myslícímu je zřejmé, že cesta z krize je jen jedna a musí ji dělat každý, Petr nebo Pavel.

K. Machala 17.6.2021 3:05

Je mnoho cest na vrchol hory, říká přísloví. Opravdu je jich mnoho, z covidu, či jakékoliv krize. Některé cesty však tam nevedou a mnoho z nich jsme si prošli. Namátkou: roušky na prázdné ulici, zákazy nočního vycházení, zavřené okresy, nebo zavření malých obchodů ve prospěch velkých. Efekt těchto opatření byl záporný.

V. Církva 17.6.2021 6:48

První část souhlas, cest je většinou hodně a těžko určit která lepší, mohou být i stejně dobré, nebo jedna zajímavější pro jedny, druhá pro jiné.

To další hloupoučké. Nařízení byly totiž reakcí na realitu sobectví a ignorantsví.

Zavřené okresy zkoušeli už před námi, třeba v Portugalsku kde rapidně Covid a počet mrtvých! ustoupil. Logika i statistika mluví pro. I když může být korelace náhodná, možná Vás překvapí, ale ty scénáře šíření se pokoušeli spočítat matematici. Pro někoho je ale důležitější víra v liberální DOGMA a STÁDOVITOST, ať už podle Marxe nebo Klause (v tomto případě).

Jinak další opatření byly reakcí! na sobectví a ignorantství lidí. Noční vycházení mělo snad za cíl, pokusit se zabránit, aby lidé nechodili do "ilegálních hospod", což se dělo.

Roušky venku téměř zbytečné, byla zas jen reakce na ignoranty. Mně teda vadí, když se na mne lidé lepí a kašlou mi za krk i bez Covidu a to i ve venkovních frontách.

Malé obchody proti velkým. Tady bych s Vámi souhlasil. Tam se moc nákaza nešířila. Později alespoň zakázali prodej některého sortimentu těm velkým, ale fér to nebylo! Na druhé straně představte si že Frantovi zavřete obchůdek v shoping city v Praze (kde koncentrace lidí znamená šíření) a Pepovi obchůdek v Dobrušce na náměstí necháte otevřený. To by bylo závisti a řevu!

Takže jsem zpátky u dogmatismu, ignorantství a sobectví. Za krizí se lidé odhalují. Češi se možná ukázali jako svobodomilovní, co se tupě nepodřizují třeba špatným nařízením ale i jako sobci, co jim nevadí 30tisíc mrtvých, protože nám mladým nic nehrozí. Bohužel jako stádo především popírači Covidu, jakkoliv mohutně vřeští o stádovitost zastánců opatření! Třeba severské národy doporučení dodržovaly a mohlo tak být buzerací méně. Hlavně ale netrpěla tolik ekonomika, to ale dogmatici nepochopí.

P. Vychodil 17.6.2021 7:40

a věřil byste, že jsou lidé, kterým nevadí, když se umírá v průměrném věku dožití ? A že to nejsou sobci ?

Napíšete třeba také něco na téma umírání na rakovinu a sobectví ?

Nebo až teprve mediální pandemie ve vás vyvolala nadšení a zájem o vědecký covidismus ?

V. Církva 17.6.2021 16:17

Tak umírají především lidé nad 60 let. Taky to píšu, že vám nevadí že jiní umírají v průměrném věku dožití 63 na Covid19 (takového z okolí znám), hlavně že neumíráte vy, to by už možná vadilo.

Chlapské by bylo říct kašleme na roušky okresy a plné nemocnice. Prostě ekonomice pomůže když se nebudeme zadlužovat, bude o pár desítek tisíc míň důchodů a lidé nějaké následky snesou. A víc než 100tisíc na Covid19 snad nezemře. I mládež potřebuje studovat a to je taky priorita. O tom jsem ochoten diskutovat a přiznat určitou pravdu.

Ale alespoň si nenalhávejme, že zavřené okresy a roušky jsou nesmysl že umírají jen ti co by stejně zemřeli. Pokud zemřelo od března 2020 do března 2021 přibližně 30 procent lidí nad průměrný počet, tak. Vaši statistiku umírání v průměrném věku dožití si nechte patentovat.

Co se týká umírání na rakovinu. o tom něco vím, kamarádka s rakovinou dostala Covid19 právě v nemocnici na vyšetření a představte si že ve chvíli kdy už se celkem z rakoviny zotavovala a nebyla to jen chřipečka. Je teda problém lockdown, nebo to že covid pacienty přehlcené nemocnice logicky nemůžou řešit dostatečně ostatní nemoci a že je v nemocnicích riziko nákazy Covid19 ještě k prvotní diagnoze?

P. Vychodil 17.6.2021 16:41

průněrný věk dožití je cca 80 let, Průmerný věk úmrtí na covid je cca 80 let. To je matematika...

J. Hruška 17.6.2021 8:11

Vy zase, Církva, nechápete axiom (zásadní důležitosti) statistiky a pravděpodobnosti: a ten zní: Korelace neimplikuje kauzalitu.! - - 30 tisíc lidí se zcela jistě nenakazilo v nočním baru ani v obchůdku na náměstí.! Zdravý člavěk nenakazí otylého kuřáka a opilce. A zásadní statistické zjištění je, že nejvíce lidí z tzv. ohrožených skupin se nakazilo v rodinách a také od příbuzných! - - Takže kauzalita byla záměrně zaměněna za korelaci a Vy jste stejně postižen. Odpovězte si: - - co je příčina a co důsledek.? Nejen souvislost, ale ; příčina - důsledek, to je podstatné.! Zdař bůh.

V. Církva 17.6.2021 16:29

Korelace jistě kauyalitu neimplikuje, jenže ani nevylučuje! Když jste tak skvělý statistik, jaká je příčina že od března 2020 do března 2021 zemřelo přibližně 30tisíc lidí navíc? Náhodná korelace s rozšířením Covid19? Nakonec i kdyby nebyla korelace přímá, pořád je Covid příčinou i korelace Covid->zaplněné nemocnice->nel0čená rakovina korelující se zpožděním rozšířením covidu. Taky pak můžeme mít samozřejmě Covid19->lockdown->deprese, nízká imunita. Jenže to už je evidentně statisticky nevýznamných pár případů.

Proč tu zmiňujete celkem samozřejmý fakt, že nejvíc lidí se nakazilo v rodinách a od příbuzných, to je snad podle pravděpodobnosti jak často a blízko se zdržujete s příbuznými samozřejmost. Stejně jako to, že právě proto to musíte zarazit mimo rodinu.

L. Polehla 17.6.2021 9:02

K těm malým obchodům. Kontrolovalo se dodržování roušek a to u malých obchodů těžko zkontrolujete. U vchodu do super hyper postavíte jednoho člověka a ten každého zkontroluje.

J. Sedlář 17.6.2021 10:05

Ó jaky typické.

Kontrolujeme dodržování rychlosti tam, kde se to kontroluje snadno, prže to hodně sype a zkontrolujeme jich mnoho.

Kontrolujeme/zaklekáváme/pokutujeme malé a střední, protože tam moc nekladou odpor, nemají dobré daňaře a právníky a jde to rychle.

M. Sedláček 17.6.2021 14:05

Nebýt vašich kovidiotských průjmů, byl byste docela normální. :-)