Neviditelný pes

POLITIKA: Žádná očista. Čistky!

7.2.2009

Hejtman Rath rozjel na plné obrátky „očistu“ v organizacích spravovaných krajským úřadem. Vyházel ředitele krajských nemocnic, teď vyhrožuje postihem ředitelům středních škol za to, že nesplnili jeho „průzkum“. Ukazuje se, že jeho pozměněná fotografie na titulní straně Reflexu vlastně ani není žádnou parodií, ale velmi věrně kopíruje jeho duševní rozpoložení. Samozřejmě, zatím vše funguje i přes obrovský chaos při uplatňování moderní „odpustkové“ metody zavedené ve zdravotnictví. Diktátorské sklony jsou u pana Ratha natolik očividné, že je dokonce připouští i jeho stranický kolega Škromach, který o Rathovi mluví v tom samém Reflexu jako o malém Haiderovi. Potud vlastně vše odpovídá předpokladům, které se při převzetí moci ČSSD a KSČM na krajích očekávaly.

Velmi interesantní je starostování jednoho komunisty na Karlovarsku. Představila ho nedávno i ČT1. Tam jistá „falešná“ baronka dokonce řídí starostovo rozhodování. Těchto příkladů bude bohužel jenom přibývat. Lidé s bolševickou náturou, ale s malým či žádným rozhledem a již vůbec žádným předpokladem pro výkon veřejné funkce, ostatně mívali pro „pány“ hodně respektu, zvláště pokud „pán“ pomohl něco přihrát do vlastní kapsy i „kmánovi“. To jsou ty „desetitisíce schopných odborníků“, jak o nich hovořil soudruh Filip těsně po krajských volbách? Staré bolševické kádry se tedy už znovu rozpínají nad českými a moravskými kraji a jeden se nestačí divit. A zdá se, že bude hůř.

V libereckém kraji, kde vládne ČSSD s podporou komunistů, se krajská zařízení „čistí“ i bez Ratha. Z dozorčí rady českolipské nemocnice spravované krajem byla nedávno odvolána starostka města Česká Lípa. Důvodem odvolání byla očividně stranická příslušnost paní starostky, která nevyhovuje novým levicovým kádrům z kraje. Pikantní na celé záležitosti je to, že v České Lípě vládne koalice ODS, SOS a ČSSD. Českolipská nemocnice je samozřejmě využívána zejména pacienty z českolipského regionu a mít v dozorčí radě nemocnice starostku města Česká Lípa je tudíž zcela na místě. Záměry levicové krajské samosprávy na změnu statutu krajských nemocnic mohou v Libereckém kraji narazit, neboť v případě liberecké nemocnice vlastní část akcií město Liberec, které se určitě jen tak lehce svého vlivu na její provoz nevzdá.

Jsme tak svědky bezprecedentního pokusu vítězné ČSSD z nedávných voleb realizovat svůj program i za cenu porušování nejen mravů dobrých, ale dokonce i za cenu porušující zákony. Jak již ve zmiňovaném Reflexu podotkl i přítel Škromach, Rath nebyl schopen připravit pro kolegium hejtmanů legální způsob „nevýběru“ poplatků, a důsledkem je tedy současný chaos. Dobrá rada ředitele ÚOHS Peciny o „darech“ je jen dalším střípkem do mozaiky porušování zákonů v ČR, které je dokonce posvěceno člověkem, který má ochranu hospodářské soutěže ve svém popisu práce.



zpět na článek