19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bh 7.2.2009 12:11

Re: generální zkouška - sledujte pozorně !!

Nemáte pravdu, jistě, jednotlivé excesy jsou vždy a ve všech stranách najdete lidi toužící po moci a jdouc vpřed bez skrupulí, ale to, co předvádí Rath a Paroubek je už dávno za hranicí čehokoliv přijatelného či omluvitelného... 

Ivan 7.2.2009 12:08

Politruk Bartoň se ozval.

Rath jenom správně vyhazuje korupčníky dosazené ODS. Jak ukazuje jasně představenstvo nemocnice v Benešově. ODS ji přeměnila na akciovku, dosadila své lidi, ti udělali za rok dluh ve výši 35 milionů a pak si vyplatili milionové odměny. Jasně se ukázalo, proč se přeměna na akciovku udělala. Aby si "zákonně" mohli korupčníci z ODS vyplatit prachy.  Teď se v jiném krajském úřadě ukazuje, proč hejtman z ODS 4 roky utajoval smlouvu o koupi nábytku pro jeho úřad. Když se smlouva odtajnila, tak se ukázalo, že např. za věšák, za který v  každém obchodě zaplatíte 1100Kč  hejtman zaplatil 12000Kč.  A tak to bylo u veškerého nábytku pro úřad. Hejtmanská židle za 40000Kč.  To mají hejtmani z ODS pěkně náročné zadky.  Kolikpak za takovou "malou domů" asi pan hejtman z ODS dostal do vlasntí kapsy? A to jsou tvrdá fakta, ne vymyšlené žvásty politruka Bartoně.

Landys 7.2.2009 12:08

Některé čistky bývají i očistné !

:-(Opravdu nehrané zděšení autora článku. Něco takového tady nikdy před tím nebylo, a už ani nikdy nebude (ale jen v případě, pokud bude u moci ODS). Vždyť přeci hejtman Bendl tam po svém nástupu nechal všechny předešlé funkcionáře - a tak to má správně být. Vlastně jich vyhodil skoro stejně, ale to bylo něco jiného. On vyhodil jen ty, kteří byli odborně nezpůsobilí a nahradil je nejlepšími odborníky ve svém oboru, tak to je naprosto logické a proti tomu nelze nic namítat. Jestli on  ten Rath ale nepochytil tyto manýry v době kdy laškoval s tou ODS, jak tady kdosi již zmínil.Rv

Bořivoj 7.2.2009 12:08

Bartoni, to máš tak .

Když ODS během dvou let vládnutí VŠUDE nasadila své lidi, musí být ta očista dosti razantní . 

MICHEL 7.2.2009 12:06

Re: program CSSD

Ty představitele ČSSD však zvolili v demokratických volbách občani této země. Co si myslet o občanech? Teorie o tom, že 80% našeho národa je politicky stupidní platí? Pravda je zřejmě opravdu a asi jen to, že každý národ má takové představitele jaké si zvolil. A ti jsou takoví jaký je v dané historické epoše národ.:-/;-(

bouše 7.2.2009 12:04

ale mají na to právo

přece vyhrali volby,tak musejí ty nejortodoxnější příznivce protivníků dát z vlivných míst na méně vlivná,naopapak by to fungovalo taky,nebojte

Keca. 7.2.2009 11:59

Re: hyperaktivní psychopat Rath

A co dělá Emerová v Budějicích? To stejný.

Keca. 7.2.2009 11:58

Re: Kde je Dr.Sládek

Sládek byl trotl ale většinou měl pravdu.

Pavel 7.2.2009 11:40

pana Ratha

mám tu čest znát ještě z dob jeho jeho začátků. Když se na Praze 6 zakládala ODS, byl pan doktor u toho. Již tehdy se ucházel o funkci, na začátku se snažil profilovat na "odmítnutí"´komunistů - tedy aby nebyli v ODS či nemohli zastávat funkce. S tím neuspěl, stejně tak nezískal žádnou funkci. Pak svoji touhu po funkci realizoval v LOK - mnozí jistě pamatujete jeho vystupování i výrok, že "reforma zdravotnictví musí pacienty bolet" - bojoval za poplatky u lékaře apod. Již tehdy byl značným populistou, mdlého charakteru. Dotáhl to až na předsedu lékařské komory, tu značně zpolitizoval a deklasoval tak, že řada lékařů je zde pouze z "povinnosti". Jak se choval zde, každý ví, prošel několika politickými uskupeními až si našel "přítele" Paroubka, dnes vládne Středočeskému kraji právě s těmi komunisty, proti kterým tak "zásadově" vystupoval v době svého působení v ODS. K tomu už není třeba žádných slov - dvě arogantní bolševické nuly, dva duševní naháči se našli a bohužel dost "úspěšně" oblbují některé naše spoluobčany. Doufejme, že jejich voliči snad jednou (a brzy8-o) prohlédnou!!!:-/

ladik53 7.2.2009 11:34

Re: Dotaz ladikovi53

I já jsem laik. Znovu opakuji. Pokud s pokutou souhlasíte a zaplatíte ji, tak není o čem diskutovat. Pokud se necítíte vinen a půjdete do sporu rozhodne soud a nikdo jiný. Jenom soud může rozhodnout o porušení zákona. Každý jiný výklad je anarchie.

peregrin 7.2.2009 11:33

Re: generální zkouška - sledujte pozorně !!

to máte jedno; dnešní dělají v oranžovém, co dřív bývalí dělali v modrém; žádný jiný rozdíl není

ladik53 7.2.2009 11:29

Re: Dotaz autorovi.

Jestli je pravda, co říkáte, tak už anarchie vypukla. Rozhodnout o porušení zákona může pouze soud. Vám se zdá, že je zákon porušován a mně ne.

fren440 7.2.2009 11:23

Re: Dotaz autorovi.

Každý občan jaksi dokáže v běžných případech rozlišit elementární dodržování zákonů. Kdyby tomu tak nebylo tak by propukla neřízená anarchie. To se pokaždé půjdete zeptat policajta nebo soudce zda-li je vaše konání podle zákona.

fren440 7.2.2009 11:20

Re: Dotaz ladikovi53

To že telefonuji za jízda nebo přejedu plnou čáru, nepotřebuje policajt rozhodnutí soudu, aby mi napařil pokutu. Toliko právní laik.

LV 7.2.2009 11:19

generální zkouška - sledujte pozorně !!

To, co probíhá ve středních Čechách je GENERÁLNÍ ZKOUŠKA!! Ano, všechen ten hnus a arogance, připomínající pamětníkům (nikoli náhodou) husákovskou normalizaci v plné síle je generální zkouškou na to, co přijde.

Paroubkův pitbul Rath byl puštěn z řetězu, aby v praxi otestoval, co "lid" snese. Jak daleko lze jít. A Paroubek si dělá poznámky....

ladik53 7.2.2009 11:19

Re: Dotaz autorovi.

Ano! Pokud nebudete souhlasit a pokutu nezaplatíte, tak bude rozhodovat soud.

janoryna 7.2.2009 11:17

Re: Kdyz Bendl vyhodil 16 reditelu nemocnic. když

dva dělají totéž není to totéž. teďjsou to čistky, tehdytobylo zkvalitnění řízení, to je každému jasné !

janoryna 7.2.2009 11:15

Re: Bolševickosocanská pakáž

odkoukala manýry od ods. když dva dělají čisky není to totéž !

janik 7.2.2009 11:14

populace

Rozložení inteligence v populaci odpovídá neúprosným přírodním zákonům. A to nezmění ani tisíce nových univerzit. Bude to mít jediný následek. Vzdělání = 0 a velké zástupy lidí s papírem, že mají vzdělání. Místo, aby se pečovalo o stávající vzdělávací instituce, aby v nich bylo poskytováno vzdělání odpovídající světové úrovni, budujeme nové instituce, kde vzdělání na úrovni střední školy ponese titul inženýr, magistr a kdo ví jaké tituly si kdo ještě vymyslí.

Ruda 7.2.2009 11:14

Re: Dotaz autorovi.

To si myslíte, že pokaždé, když je porušován zákon o tom musí rozhodnout soud. Takže např. při překročení rycholosti na silnici řeknete policistovi, to musí rozhodnout soud, jestli jsem porušil zákon.

janoryna 7.2.2009 11:13

Re: Bude zajímavý, jak to dopadne v tom Hradci Králové

zavinil to na tehdejší pravicové radnici paroubek !

ladik53 7.2.2009 11:01

Re: Dotaz autorovi.

Zkuste mi odpovědět na mou otázku,který soud rozhodl o porušení kterého zákona? To co píšete je Váš názor a já ho respektuji. Položím Vám ještě jednu otázku. Jakto že poplatky neplatí příslušníci vojenských misí. Tady tedy, podle Vás, není porušován zákon?

Vašek 7.2.2009 10:58

Kde je Dr.Sládek

Pokud by Dr.Sládek vstal z mrtvých,či kdyby se objevil nějaký jiný klon Heidera,měl by Rath po chlebíčku,protože taková strana by nasála všechny ty xenofoby,rasisty,příznivce anarchie a ČSSD by neměla šanci získat jejich hlasy.V tu ránu by Ráth pro Lidový dům ztratil jakýkoliv přínos a odešel by tam,kam odjakživa patřil.Do politického suterénu či politického důchodu.I Rakušané neodkojení 4O lety komunismu volili Heidera až 30 %ty.

Frod 7.2.2009 10:49

Čistky ?

Hlavně, že se páni z prava tak nechovali dřív .... hodně slušných lidí by ODSákovi ruku nepodalo.

Enigma 7.2.2009 10:45

hyperaktivní psychopat Rath

 Ztrestání 60 ti ředitelů škol. Podstatné, na této věci je absurdita celé té Rathovy šaškárny. Začínat s názvem university je to stejné, jako starat se o jméno dítěte před  prvním rande. Na tomto případě se projevuje duševní labilnost tohoto psychopata, s jeho prvoplánovou myšlenkou na trest. Nic jiného nezná ten ignorant zákonů a nařízení. Kolika lidem JEŠTĚ zničí život tento choromyslný diktátor. Přirovnání k povahovým vlastnostem a vzorců chování Hitlera určitě není laciný bonmot. Tedy, ani tak vnějšková podobnost s tímto pomstychtivým, bezohlednýma  nenávistným diktátorem, jako právě to jádro osbnosti je téměř totožné. Rozdíl je pouze v možnostech Ratha. Myslím, že už jsme viděli, co tento psychopat dokáže. Nezapomínejme, že on se ukájí pocitem moci a jisté nadřazenosti. Počítá s absolutní neschopností stáda. Je načase, aby starostové, učitelé a celá veřejnost přešla od pasivního krčení se k aktivnímu odporu. Žádejte pouze to, co vám náleží, tj. rovnost pro všechny a slušné jednání bez šikany. Váš hejtman ať spravuje kraj v celé škále povinností a nesoustřeďuje se na plnění stranických zadání, svých osobních karierních ambic, na diversní akce nočních přepadů, šikanu všeho druhu a šíření atmosféry strachu. Dnešní občan má právo žít svobodně a důstojně. To by mělo sdělit 60 ohrožených učitelů formou veřejného dopisu.

Enigma 7.2.2009 10:41

Re: Dotaz autorovi.

ládíku, vybírání a placení poplatků  je zákon, který schválilo zákonodárné shromáždění PS. Přečti si ústavu v pasáži samosprávy a příslušný zákon o samosprávách. Shrnuto, samospráva nemůže jít proti zákonu. Má právo pouze vydávat vyhlášky v rámci zákona. To co se v praxi na krajích děje je toální a totalitní anarchie. A bude hůř. Starostové začnou žádat kraje o zaplacení poplatků i pro jejich lidi, kteří se ke krajským nemocnicím nedostanou. Tito lidé platí daně, a z jejich daní jsou dotováni jen někteří, náhodně a plošně. Ani to nejsou ti nejpotřebnější. Invalidé a chronicky nemocní.

berg 7.2.2009 10:37

Re: Rathova povaha

ráthova povaha je zřejmá, akorát od určité hranice chápání (je někde kolem 30kč) to již není vada, ale přednost, jeho voliči ho milují

brána 7.2.2009 10:34

Konečně někdo řeší krizi

- ti kteří krizi zkonstruhovali musí změnit živnost.

Pešek 7.2.2009 10:30

Re: Nic si z toho pane Bartoni nedělejte!

Nebo aspoň vobtáhnout na vocílce! ;-D

Pavel 7.2.2009 10:16

...a tohle ještě není dno

Naše současné politické prostředí, ve kterém exhibují mocichtiví, egocentričtí a zájmu lidí nepříliš dbající podivíni, bohužel odradilo většinu slušných a schopných lidí podílet se na správě věcí veřejných. Obávám se, že očistný proces potrvá dlouho, neboť zatím ani nezačal. Ať napravo či nalevo, až na světlé výjimky děs a bída. Ale svobodu slova máme, tak zpátky k tématu: pane Rathe, vy máte na přetékajícím kalichu hnusu a slizu z vaší oranžové partaje obrovský podíl a já se upřímně těším na den, kdy z veřejného života jakkoliv odejdete.