19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Za obstrukce ve Sněmovně může i koalice

Český národ musí už pátým dnem sledovat, respektive vnímat, frašku v podobě nekonečných vystoupení sociálnědemokratických poslanců, které blokují jednání dolní komory. Není to však jen jejich vina, ačkoliv ta je největší a nezpochybnitelná. Koalice totiž mohla, při troše dobré vůle, takovému kabaretu předejít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 7.11.2011 10:43

Názor na kompropis je slyšet často,

ovšem zpravidla není možný. ČSSD jednoznačně zamítá v důchodové reformě druhý pilíř, na kterém trvá koalice. Jako stavaře mne napadá v tomto případě jediný kompromis - místo pilíře navrhnout pilastr.

J. Milfait 7.11.2011 10:17

AUTOROVI

Buď jste přeslechl či úmyslně vynechal vystoupení pana premiéra Nečase, který informoval o tom, že v předchozích jednáních o reformních zákonech ve dvou čteních poslanci opozize měli pouze tři příspěvky v délce vystoupení asi 10 min.

Tak proč až nyní to otřesné a národ pokořující divadlo po navrácení zákonů ze Sněmovny do PS ČR. Vy však osočujete vládní koalici, že za 6-ti denní obstrukce socanů a komančů si může sama. Zdraví Vás JM

F. Pavlis 7.11.2011 12:22

Re: AUTOROVI

Říkávalo se tomu antagonismus. V překladu volně nesmiřitelnost. Platí z obou stran a tak vítězí pouhá převaha hlasů. Zda to je dobře, ukáže až čas. Opozice však o žádný rozhovor nestojí. Ta i ona. ČSSD se stejnou neústupností prosadila na poslední chvíli Škromachův  Zákoník práce - a s neskrývaným úsměvem. O volbách do senátu žádala veřejnost o hlasy, aby mohla vetovat cokoli, co jí nesedí v parlamentních lavicích. To je dnešní totalita mocenských postojů. Až bude dnešní opozice mít dostatek hlasů, bude se chovat stejně. Nedělejte si iluze o nějaké spoluprácí v parlamentních podmínkách. Jen platy a odměny a imunita a parlamentní bonusy, to ano. Jinak nic.

J. Kadeřábek 7.11.2011 15:38

Re: AUTOROVI

Autorovým vnímáním za to nemůže koalice ani opozice ale voliči. Kdyby dali svých 99,8% hlasu té jediné správné straně nebylo by koaličního dohadování ani opozičního zdržování. Kdyby ta většinová strana nebyla VV tak by se do parlamentu (možná) nedostal soudruh Huml jehož jako autora dvou špičkových dopravních zákonů vřele miluji. (Nejvíc se mě líbí odpovědnost vlastíka vozu za chování svých řidičů.) Takže voliči by měli být po zásluze potrestáni a to se také stane.

P. Schuh 7.11.2011 8:27

Proroctví:

Armádu si pomalu rozpouští, policie je na jejich "reformní" kroky silně naštvaná.....Kdo bude chránit ty poslanecký krky, až prostoupeni hněvem zvedneme kameny ?

P. Lenc 7.11.2011 9:02

Re: Proroctví:

Dejte pozor,aby jste nebyl první ukamenovaný.Lůza si nevybírá.

P. Schuh 7.11.2011 10:06

Re: Proroctví:

Nevím jestli budu první, kdo se sehne pro kámen, ale rozhodně nebudu poslední......

E. Vašátko 7.11.2011 6:33

Obstrukce jsou velmi poučné a důležité.

Vzpomenu si na ně při příštích volbách - i když nezvolením jednoho blbce se moc nezmění, patrně přijde jiný blbec, kterého ještě neznám. Ostatně, moc korumpuje, přečtěte si Mňačka.

J. Vintr 7.11.2011 1:45

V připadě, že se demokratickou cestou

dostávají do parlamentu převážně blbci, stává se parlamentní demokracie fraškou ...

T. Kočí 7.11.2011 10:18

Re: V připadě, že se demokratickou cestou

Tak tak! V tom článku jsou opravdu hraběcí rady.Jak se ukázalo,socani vůbec neměli snahu věcně diskutovat např,ve výborech.Jejich expozé byly směřovány hlavně do televize.Jsou to nebezpeční idioti.

V. Kain 7.11.2011 11:18

Re: V připadě, že se demokratickou cestou

Přesně tak.Socani se chtěli falešně předvést jako ti hodní obzvlášť když to přenášela televize.To bylo keců o tom jak vláda ožebračuje kdekoho a že oni až se dostanou k moci jak všechno zruší a možná že  budou holubi do huby létat.V těch kecech byl jednička jako vždy když se může ukázat narcis Ráth.Pane Macku dal jste mu malou ránu.Ono se mu v té jeho kebuli dostatečně nerozsvítilo.