20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Za nemocenskou do vlády

Plaťte nemocenskou i první tři dny a potom se domluvíme na koalici. Zjednodušování ve veřejné debatě dosahuje netušené úrovně, proto mohou političtí vyjednavači, novináři i sami občané brát vážně takto triviální podmínku sociálních demokratů pro účast ve vládě s Andrejem Babišem a jeho formací ANO.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 1.4.2018 21:11

Nevím jestli to bude klíčová věc

v jednání o vládě. Každopádně socani mají schopnost zvednout téma které nikoho nezajímá a udělat z něho téma v politice "na život a na smrt". Ať to stojí co to stojí. Poprvé to předvedli s poplatky u doktora. V době, když už si na to všichni zvykli a nikoho to moc netrápilo. A teď to samé s karenční dobou. Skoro to vypadá, že občany trápí jen trestně stíhaný premiér v demisi a bez důvěry, karenční doba a sektorové daně pro banky. Proč asi dostala ČSSD 7,5% ve volbách ? A co se na ní změnilo ? Místo Sobotky Hamáček se Zimolou a v pozadí Hašek ... ? Byl bych moc rád za krach jednání o vládě a předčasné volby.

V. Kain 1.4.2018 18:02

Absurdní komedie

Už jsem psal dřív,že je to jenom divadlo pro voliče.Ještě chvíli aby to vypadalo věrohodně a potom si jako plácnou.

M. Gavlák 1.4.2018 15:35

Sorrry, ale teze

o tom, jak strašně naroste nemocnost kvůli zrušené karenční době opravdu miluju. Ti, co nemocenské dávky takzvaně zneužívají, budou dlouhodobě nemocní i nadále a žádná karenční doba je nezajímá, ale to přece lze řešit nikoli nepodporou opravdu nemocných v prvních dnech, nýbrž kontrolou lékařů, kteří někoho pošlou na neschopenku, i když mu nic není. To je věc ČSSZ. Reálným výsledkem karenční doby je to, že lépe placení lidé si berou dovolenou, nejdou k lékaři, nebo chodí dál do práce, často se jim přitíží a pak zhusta za a) nakazí kolegy, kterým by se jinak nemoc vyhnula, nebo za b) utrpí zbytečný výpadek příjmů jako trest, že si dovolili být nemocní. Je to velmi pomatený přístup, trestat všechny za to, že stát není schopen, přestože má mraky orgánů a ouředníků, postihovat opravdové zneužívání......

J. Chaloupka 31.3.2018 12:15

Ono se to socialistům dobře říká, když prvních 14 dní

platí zaměstnavatel. I proto živnostník, který musí platit jako zaměstnavatel tak zaměstnanec, nedostane prvních 14 dní nic. Ostatně to "pojištění" je vlastně daň, neboť "co růží zveme, zváno jinak vonělo by stejně".

P. Lenc 31.3.2018 10:40

Se socialisty

do socialistického pekla.

Z. Frys 1.4.2018 11:57

Re: Se socialisty

Tak. A bude hůř.

J. Kanioková 1.4.2018 13:22

Ano