20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Za katr patří Ištvan

Petr Nečas byl podle mě špatný premiér a špatný předseda ODS. Mnohokrát jsem to o něm řekl i napsal. Loni na podzim, kdy se konal volební kongres ODS, byl ten správný čas na jeho výměnu. Nestalo se. Bohužel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Kluzák 12.7.2013 21:20

Chaloupka by chtěl víc korupce

Drzost pana Chaloupky je neuvěřitelná. Když končně jsme se dočkali že se proti korupci začíná jednat, vystupují individua typu Chaloupky a zuřivě napadají ty státní zástupce, kteří konečně našli odvahu jednat.  Jaképak konexe by si přál takový chaloupka? On by chtěl zavřít státní zástupce, aby se rozkrádání národního majetku mohlo konat bez zábtran?

J. Chaloupka 10.7.2013 22:41

Zdá se, jako by se státní zastupitelství utrhlo ze řetězu .

To co se děje není boj proti korupci ani boj za demokracii . To je boj o nadvládu nikým nevolených  orgánů státního zastupitelství, v čele s panem Ištvánem , nad demokraticky zvolenými volenými zástupci lidu . JE TO NĚCO NEUVĚŘITELNÉHO .  CO JE CÍLEM ?   Í V IRANU MAJÍ TEOKRACII S  NEJVYŠŠÍ RADU AJATOLAHŮ - DOHLIŽITELŮ  NA PRAVOST VÍRY . U NÁS SE , ZDÁ ŽE SE NA  NEJVYŠŠÍHO DOHLIŽITELE JEDINÉ PRAVÉ MORÁLKY A PRÁVA ,PASOVAL PAN  IŠTVÁN. PONĚKUD  MNE TO DĚSÍ.   Po roční usilovné práci a odposleších vedených  týmem  pana Ištvána  se prý našli stovky milionů ale nikdo neví komu patří.  Tzv. kmotři se rekreují u moře a nic se jim nedokázalo ani nebyli z ničeho obviněni  a  běžné politické dohody se vydávají za korupci, a politici  jsou ve vazbě prakticky na základě ničím   nepodloženého  právního  názor pana Ištvána a jeho týmu , který je ovšem vydáván za jednu jedinou svatou pravdu .  Ve středověku pořádali  fanatici  za prosazení své  jediné a pravé  pravdu hony  na čarodějnice , tak nevím možná nám ten středověk není až tak vzdálený.                       

J. Vozábalová 10.7.2013 23:25

Jen malý historický exkurs

Hony na čarodějnice se pořádaly především v období baroku, tedy v 18. století. Středověk končí objevením Ameriky, tedy koncem století patnáctého - takže my i hony na na čarodějnice se nacházíme v období novověku - byť tedy v jeho poněkud vzdálených etapách.

J. Barto 12.7.2013 21:38

Re: Zdá se, jako by se státní zastupitelství utrhlo ze řetězu .

Kruci, to je jak u blbejch. Soudy, když už tak pane Chaloupko, soudy rozhodují o vazbě atd !!!!

P. Jansky 10.7.2013 21:06

petr stepanek by se mel zamyslet

smecku istvan slachta vypustil ten komu cela kauza poslouzila.. dnes to potvrdil kdyz kladl na prvni misto aby nova vlada podporila jeho vysetrovani.. ani smitko pod koberec.. tak je to mily peto

J. Klepal 10.7.2013 20:11

tihle obhájci lůzy

Nedávno Aston vyslovil domněnku, že úkolem parlamentu je bádat nad tím, zda Nečasovo jednání "je trestný čin anebo zda jednal v souladu s právem a mravy ve sněmovně zavedenými", takové mravy jsou opravdu všude ve světě považovány za zločin. Teď se kdosi domnívá, že státní zástupce posílá do vazby podezřelé osoby, jakoby netušil, že do vazby posílá soudce. Dokonce se snaží naznačovat, že za zavření lidí, kteří se s nejvyšší pravděpodobností dopustili kupčení s poslaneckými mandáty výměnou za prebendy, mohou policejní plukovníci. Takové šílené představy jsou uvěřitelné pouze tehdy, když je vyslovuje člověk, který se nějakým způsobem na podobných "výhodách" přiživuje.

J. Veselý 10.7.2013 20:32

Re: tihle obhájci lůzy

S Vaším dovolením bych se připojil .

J. Václavíková 10.7.2013 21:19

Re: tihle obhájci lůzy

Já také.

M. Kopřiva 10.7.2013 22:31

Re: tihle obhájci lůzy

J8 také.

J. Boleslav 10.7.2013 19:32

Kromě závěru naprostý souhlas

P. Jansky 10.7.2013 21:08

Re: Kromě závěru naprostý souhlas

vidim ze uz veci rozumite pane boleslave

Z. Válek 10.7.2013 18:45

Pokud píchnete do roje včel, začnou se rojit včely,

pokud píchnete do hnízda vos, začnou útočit vosy. Pokud píchnete do hnízda zločinců, začnou útočit zločinci a nějaký P. Štěpánek.

L. Novák 10.7.2013 18:46

Re: Pokud píchnete do roje včel, začnou se rojit včely,

A když šlápnete do hovna, budete smrdět.

Z. Válek 10.7.2013 18:49

Re: Pokud píchnete do roje včel, začnou se rojit včely,

Říká se tomu kauzalita jevů.

P. Han 10.7.2013 21:45

Re: Pokud píchnete do roje včel, začnou se rojit včely,

Jasně. Pokud píchnete do nevinného, neměl by se rojit, ale držet hubu, abyste nepíchl víc. Říká se tomu zkušenost.

Ta vaše metoda byla vyzkoušena už ve středověku a osvědčila se. To se vzal svázaný podezřelý a hodil se do vody. Když se neutopil, tak mu pomáhal ďábel a upálili ho.

J. Václavíková 10.7.2013 23:45

Re: Pokud píchnete do roje včel, začnou se rojit včely,

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by k smíchu, jak plédujete za ty své a bijete se za ně hlava nehlava. A ty kouzelné paralely se středověkým mučením!

J. Sládeček 10.7.2013 18:18

Jistě pane

ODSSáku.

P. Urban 10.7.2013 17:36

Omezme roli státu

pouze na plnění zájmů a přání těch, co jsou momentálně u moci. To je podle pana Štěpánka OK. Za předpokladu, že ti mocní "budou mít snahu" udělat něco proti korupci. Nesmí to být ovšem "boj".

M. Prokop 10.7.2013 17:50

Re: Omezme roli státu

Pište za sebe, ne za Štěpánka.

J. Svoboda 10.7.2013 20:52

Re: Omezme roli státu

Pane Prokope, pan Urban nepíše za nikjoho jiného, než za sebe a dovolil si podle Vás takový přečin, že sděluje svůj názor. Jestli Vám a panu Štěpánkovi šlápl na kuří oko, bude to asi vina Vás dvou.

M. Urban 10.7.2013 18:05

Re: Omezme roli státu

Každá moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. To se samozřejmě může týkat všech volených i jmenovaných!

J. Svoboda 10.7.2013 20:56

Re: Omezme roli státu

Pane Urbane, mohl jste si všimnout, že z toho důvodu aby se to dalo eliminovat, máme každé čtyři roky volby. Když někdo díky blbosti nebo lhostejnosti zvolí někoho, kdo se mu potom nelíbí, příští volby se podle toho můžr zařídit. Bohužel, lidí, kteří to tak dělají, je u nás žalostně málo

M. Urban 10.7.2013 17:21

Reček a jemu podobní

Pan Reček asi nepochopil,že mezi Čunkem a Nečasem není rozdíl v místě narození, ale že se Nečas nechová jako buran. Ostatně většina politiků se narodila na Moravě. Dalo by se říci, že jedna moravská klika střídá druhou. M. Varadinková by si měla sama dojít na léčení. Vždyť je zadarmo.

M. Varadinková 10.7.2013 23:32

Re: Reček a jemu podobní

Proč do svých hloupých blábolů pletete mne?

Když Vám někdo připadá jako buran, tak to ještě neznamená, že ho nějaký Ištván smí beztrestně po estébácku persekuovat.

Ostatně mně připadáte jako buran právě Vy. Bez ohledu na to, odkud pocházíte.

V. Kusý 10.7.2013 17:21

Z fyziky je známo, že každá reakce je následkem

předchozí akce.A ta akce, trvající roky, je tak něco nechutného, že následnou reakcí nemůže co do nechutnosti být předstižena.Ono tak dlouho se chodí... a jak se do lesa volá.... atd.No a pak se zdejší rádobypravičáci mohu z Ištvána picnout.Netvrdím, že jeho chování chápu a zcela schvaluji, ale je to asi taková úroveň, jako když jeden ze zdejších diskutérů schvaloval Berlusconiho boj proti levici klácením nezletilých děvčat. :-))))

M. Prokop 10.7.2013 17:52

Re: Z fyziky je známo, že každá reakce je následkem

V. Kusý - agentura k rozlišování na pravičáky a rádobypravičáky.

:-P

Pobočka:  K Drobková, jinak též leknutá Blesková.

V. Kusý 10.7.2013 18:17

Re: Z fyziky je známo, že každá reakce je následkem

Já rozlišuji pravičáky a rádobypravičáky ne podle politické strany, ale podle jejich výlevů zde.Pokud někomu stačí verbálně se hlásit k pravici a schvalovat "nelevicové" jednání, není pro mne ještě pravičák.A Váš posměch mne od toho neodradí.Za hranicemi jsem poznal co to autentická pravice je a to mi stačí.Pokud je pro Vás obecná mravnost a morálka jen něco k smíchu, budiž, je to Vaše volba.Já mám jiný názor.Respektuji Váš, buďte tak laskav a čiňte to samé ve vztahu ke mně.

J. Kuka 10.7.2013 17:20

TaK...

Ze zasahu na kmotry se nahodou stal kupodivu zasah na lidi kmotry nemilujici . Holt smula :D . Cele je to jedna velka komedie .

R. Sikora 10.7.2013 16:57

z

Z článkem lze částečně souhlasit,co se týká Pospíšila/víc mluvení,do médií méně,činů a hrobař justice a ods/,Ištvanovič udělal bububu,a prošlo mu to,v americe by už asi koukal do 4 zdí,Ale nesouhlasím,že Nečas nebyl dobrý premiér-že se nepozdával pražské klice bému senedivím

V. Váňa 10.7.2013 16:05

Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Tištěná i internetová média se mohou přetrhnout jen aby posoudila současný stav trestního řízení zahájeného proti pí Nagyové a spol. A to přes to (nebo právě proto), že nikdo neví nic určitého. A nad to se část veřejnosti zlobí na orgány činné v trestním řízení, že pouštějí málo informací.

Ale proboha, vždyť oni nic zveřejňovat nesmí! To smějí jen obvinění (event. prostřednictvím svých obhájců). Nebylo by tedy lepší, než dštít oheň a síru na státního zástupce, který si "dovolil", vyčkat na průběh a ukončení trestního stíhání? 

Velice se mi nelíbí, jak stát reprezentovaný vládou a úřednictvem nakládá s veřejnými prostředky. Kdyby hospodařili s rodinným rozpočtem tak, jak to dělají se státním, byli by z nich většinou bezdomovci. Není přece možné, aby se za popis cca 2000 pracovních pozicí uhradilo z rozpočtových peněz 150 mil, když srovnatelně kvalitní práce mohla být pořízena za jednu desetinu, a zpracovatel by měl pocit, že si slušně vydělal.

To si vážně musíme dát líbit od našich ústavních činitelů tu bohorovnost s jakou na nás zvysoka kálí? To vážně chceme převzít jejich rétoriku, že oni vlastně dělají jen to, co se dělalo vždycky (což je v jejich očích vyviňuje) a bez toho nejde vládnout? Tak ať nevládnou. Věřím, že politické dohody se dají dělat i bez obohacení jednotlivců (prohlasujeme tento zákon, který je naším volebním slibem a vy podpoříte náš zákon, který je naší volební prioritou). A že mají orgány činné v trestním řízení zjištěno, že skutečně ti tři odstoupili jen a pouze pod příslibem dalšího profesně-politického uplatnění, to se vsadím, že je naprostá pravda. 

Než se na mě, vážení přispěvatelé, sesypete, znovu navrhuji: vyčkejme v této kauze věcí příštích a nevařme z vody.