29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Vztah voličů ke stranám zůstává komplikovaný

Tak pevná vazba mezi voliči a stranami, k nimž se hlásí, jako je nyní zde, nebyla od roku 1996. Zjistili to sociologové z Centra pro výzkum veřejného mínění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mikulec 18.1.2019 13:18

Strašit populismem

je trapné. Už i Steve Bannon prokoukl ten bruselský newspeak. Pěkné vám to vysvětlil, pisalkove, když byl v Praze, i když cestoval po Evropě. Zvláště si vychutnal levicové fanatiky z BBC.

Evropou se šíři populistické hnutí. Dobře. Lepší než islámské,nebo ne?

F. Kusák 18.1.2019 12:54

Řeknu to pragmaticky,

dlouho jsem volil ODS, odpouštěl a přehlížel její fauly, chyby i doslova lumpárny, než jsem pochopil, že volit ortodoxně a dlouhodobě nějakou partaj, je nesmysl. V tom se asi shoduji s mnohými názory. Ony ty partaje stejně nedrží slovo, a i ony se přizpůsobují vnějším i vnitřním podmínkám a zásady musí jít stranou. A tak si vybírám ta politická seskupení, která nejlépe řeší daný stav. Svět je příliš dynamický, než aby někdo dokázal, trvale udržet efektivní řešení. Navíc, mám dojem, že kvalita politiků trvale klesá, takže jít dnes řešit věci veřejné, se nikomu moc nechce. Protože je všechno "post", tak i tuto dobu mohu nazvat dobu "postdemokratickou". Co dál, by měli říci politologové, sociologové a možná spíše čekám na názor filosofů.

J. Kanioková 18.1.2019 17:52

Filozofové..... brrr

Včera jsem si přečetla Bělohradského a ještě teď mi z toho není dobře. Fanatický obhájce globalizace, co odmítá význam národa. Rád by měl kolem sebe lidký eitopf.

I. Štípek 18.1.2019 12:27

Jelínek má kšeft,

každý týden má za naše peníze vyplodit příspěvek pro sluníčkářské ČRo Plus. A podle toho to taky vypadá. Mj.další důkaz, že ČRo by mělo hodně, hodně, hodně zeštíhlet.

K. Janyška 18.1.2019 9:26

Strany mají vyjadřovat vůli a minění voličů, ne manipulovat

lidi k obrazu svému. Demokracie je prpto špatným modelem správy věcí věřejných, neboť to umož%nuje a je postavena na totalitě většin.

Musíme k demarchii, tedy v vládě skutečného vládce nad lidmi, jediného práva práva pravého, práva soukromého. A to i nad správou věcí veřejných... Dzp.

F. Navrátil 18.1.2019 9:24

Komplikovaný politolog a důvěra

Politolog Jelínek se bojí vyslovit, že voliči se rozhodují jednak podle programu a jednak podle důvěry v uskutečnění vyhlašovaného programu. Tak například sociální demokracie vyhrála volby s programem, který Sobotka roztrhal a spláchl do záchodu. Odborník se diví, co se děje, proč občané nevolí báječný program sociální demokracie? No protože byli jednou obelháni!

Š. Hašek 18.1.2019 10:00

Re: Komplikovaný politolog a důvěra

Politolog Jelínek se vůbec dosti diví.

Možná by mohl začít chodit mezi voliče ........ a on se furt nimrá, nimrá ..... spolu s pár kamarády a pár politiky.

Těžko bude zaměstnanec (nejen ten), vstávající den co den před šestou, volit socdem, pokud je symbolizována Sobotkou a Dienstbierem. Volič na to přijde za rok, Jelínek za deset. Nebo též nikdy. Sobotka nikdy.

Š. Hašek 18.1.2019 8:15

Nechte vazby vazbami.

Milý politologu. Vrhněte se do politiky. Kolik znáte voličů? Pár herců? Několik salonních levičáků? Umíte si představit, že volič ANO nebije manželku a má diplom z vysoké školy? Tedy školy negender a lidskoprávo typu?? Možná potravinářské a má rád koblihy.

Napsal jste velmi slabý článek. Zkuste v neděli u Moravce. A ať Vás nevyleká, že Vám to rozcupuje. Protože bude chtít vyjádřit také svůj názor. Ale Vám to nerozcupuje.

P. Lenc 18.1.2019 10:40

Re: Nechte vazby vazbami.

Ano, tak nějak.

J. Kanioková 18.1.2019 17:55

Ano

B. Baron 18.1.2019 4:08

Dokud budou politici myslet jenom na svoje koryta, tak na tom budou strany jak jsou. Babiš dokázal svoje voliče oslovit tím co je SKUTEČNĚ trápí a zajímá. Proto má ANO nejvíc hlasů.