25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Výzva vědců se smrskla

Kdo by si chtěl přečíst Výzvu vědců proti strachu a lhostejnosti, uveřejněnou 17. srpna 2015, může si ji nalézt zde (verze č. 1). Kdo by si chtěl Výzvu nejen přečíst, ale i zjistit i jména dosavadních signatářů, případně Výzvu podepsat, může tak učinit na www.vyzvavedcu.cz (verze č. 2).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 18.1.2018 13:44

Re: Hm, a proč byla preambule předtím součástí textu,

Já zas nemám tak krátkou paměť, abych si nepamatovala, že tam kdysi žádná preambule nebyla a bylo to celé textem podepisované petice.

Pak byl kus textu pryč a teďvje tam zpátky jako preambule. Zrovna dnes, když jsem napsala tento článek, to je ale náhodička, že?

J. Peták 18.1.2018 13:56

Re: Hm, a proč byla preambule předtím součástí textu,

Zkuste internetový archiv Wayback Machine. Je tam 42 snímků inkriminované stránky. Poslední snímek je z 10.1.2018 a máte pravdu, že slova "Preambule" a "Vlastní text výzvy niže" na stránce přibyla až po tomto datu.

Ale na všech snímcích jsou první dva odstavce vždy výrazně barevně odlišeny, zřejmě jako úvod.

Jak velká je to manipulace nevím. A teď babo raď.

J. Peták 18.1.2018 14:01

Re: Hm, a proč byla preambule předtím součástí textu,

Ta poslední věta nebyla míněna osobně.

Spíš mi děla starost tento citát z rozhovoru pro Český rozhlas (http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/jiri-drahos-vedci-kteri-nesouhlasi-s-nasi-vyzvou-se-jen-radi-vymezuji--1535545): „Vědecká obec není a už ze své definice ani nemůže být, jednotná. Ale ti, kteří se proti petici vymezují, jsou podle mě lidé, kteří se rádi vymezují vůči čemukoli. Nepřikládám tomu žádnou váhu.“

Znamená to, že pan profesor nepřikládá žádnou váhu názoru těch, kteří s ním nesouhlasí? To není příliš sjednocující postoj.

Š. Hašek 18.1.2018 13:13

Re: No, to byste se měla zeptat spíš autorů onoho

Já mám fakt raději malůvky, pokud mám něco napsat/přečíst, tak si musím nasadit brejle od sklenáře. Potom vypadám jak profesor.

Ty změny v té slavné výzvě (elity k lůze) mi nějak zavání opravdu tou vyretušovanou fotkou ze Staroměstského náměstí. Kolik slovníků/udajů/událostí se začne přepisovat? Začerňovat? V rámci "krasopravdomluvy"??

J. Václavíková 18.1.2018 13:18

Re: No, to byste se měla zeptat spíš autorů onoho

Výborně! Tak pokud umíte číst, prozraďte mi tu zásadní skutečnost, která je v preambuli, ale není v samotném textu. Doufám, že aspoň vy to konečně dokážete.

P. Boublíková 18.1.2018 13:29

Re: No, to byste se měla zeptat spíš autorů onoho

Vždyť to píšu v tom článku, v čem se mi ta "preambule" nelíbila.

No a protože manipulace s textem již podepsané petice je ještě větší lumpárna než samotný text, tak ji tam zase rychle šupli zpátky, jakmile se na podvod přišlo.

Co na tom furt nechápete?

Když je ta "preambule" zcela nezavadná a nikomu (kromě mě) nevadila, pročpak by ji asi mazali?

J. Václavíková 18.1.2018 13:54

Re: No, to byste se měla zeptat spíš autorů onoho

Vaše argumentace by mohla být vzorovým textem pro demonstraci absence onoho kritického myšlení.

Vám se mohla nelíbit, jak chtěla, to není důkaz čehokoliv závadného, ale vaší interpretace toho textu. Nikoliv jediné či správné interpretace.

,,Manipulace s podepsaným textem je lumpárna." Vynechání či zveřejnění preambule nijak nemanipuluje s textem. Tím se podepsaný text NIJAK NEMĚNÍ.

Poslední tvrzení- důkaz kruhem kruhem. Jestliže ,,mazali", byla závadná. Nedokázala jste ani závadnost, ani mazání, ale přesto jedno druhým dokazujete.

P. Boublíková 18.1.2018 14:14

Re: No, to byste se měla zeptat spíš autorů onoho

Ono je tady dost lidí, kteří si ještě během dopoledne stihli tu zkrácenou verzi přečíst, než ji zase upravili. Vyplývá to i z diskuse a četl ji například i pan Wagner.

Takže důkaz podvodu, a to dokonce dvojitého, existuje. Smůla, no.

A nemíním zde donekonečna opakovat, že původní text je na echu.24 a tak vypadala i původní výzva, kde současná "preambule" byla součástí podepisovaného textu.

Ta závadnost je samozřejmě subjektivní, ale nějaký důvod k mazání mít museli.

J. Schwarz 18.1.2018 13:30

Re: Pamflet sepsán, úkol splněn. Bravo!

Nemyslíte, dámo, že vyzní poněkud jinak pokud skupině lidí chystající se na výlet řeknu že a) "podle mne nejspíš ještě pršet nebude", a jinak když je ujistím že b) "na základě svých dlouholetých zkušeností v meteorologii jakož i praktickém sledování počasí" tvrdím že "jen hlupci by s sebou tahali pláštěnky a deštníky, neboť bude krásně" a naopak je rozumné přibalit plavky. Bez ohledu na fakt, že u sousedů už leje a je povodeň tvrdím, že u nás bude slunko pálit i přes mraky... Pod "výzvou" podepsaní "vjedci" nejdřív suverénně tvrdili b) a dnes se tváří že jen konstatovali a).

F. Houžňák 18.1.2018 12:07

No jo, zase upravili, ovšem to, že je třeba

sem vzít každého, kdo přijde a prohlásí, že sem chce, a my jsme povinni se o něj starat, tam furt stojí. O činnosti "uprchlíků" v Německu se lze každodenně přesvědčit na stránce politikversagen . net (strýček Google přeloží z němčiny). Například dneska opět v Cottbusu rozřízl jeden z těch, co hledají v Evropě útočiště, 16leté Němce obličej. Asi s ním nechtěla na povel souložit. Včera napadli kopanci a nožem tři údajně 14-16letí hledači útočiště taky v Cottbusu německý manželský pár, a to proto, že německá žena jim "neprokázala dostatečný respekt" a prošla dveřmi před nimi. Manžel útok nožem jen tak tak přežil. Německé úřady ovšem "vyvodily důsledky", velmi ostré, útočníka nožem i s jeho otcem přeložily do jiného města a tím to skončilo. Kdo volí Drahoše, chce, aby to v Čechách vypadalo stejně.

S. Netzer 18.1.2018 13:12

Jasně, kremlobote!

"Drahoš prezidentem by znamenalo zavírání vlastenců, občanská válka a invaze statisíců muslimů do ČR", tak jako v Německu, n ́est-ce pas, kremlobote?

J. Schwarz 18.1.2018 13:35

Re: Jasně, kremlobote!

Takže i vy, liebe Frau, uznáváte že v dnešním Německu jsou zavíráni vlastenci a začíná občanská válka? Vskutku nečekané prozření! Co na to pan Rudolf? Nebude zklamán? / ve svých nadějích? /

P. Marcín 18.1.2018 11:52

Paní autorko, držíte slovo a to je prima:-)

Dovolím si článek sdílet na facebooku s úvodní citací od p. Lence zde v diskusi:"Drahoš je pro mne autentický jako jeho brýle" - s tím souhasím, je to vtipné a výstižné.

P. Boublíková 18.1.2018 11:45

No vida

Na adresu původního umístění Výzvy dnes někdo vrátil odstraněný text zpátky a nazval jej Preambulí, zatímco okleštěný zbytek je tam umístěn jako "vlastní text výzvy".

To teda byla rychlost. To jsou kouzla, za která by se fakt nemuseli stydět ani zemanovci.

Díky všem za diskusi a zvláště těm, kteří si přečetli obě verze Výzvy, dokud se od sebe lišily.

P. Marcín 18.1.2018 11:57

Re: No vida

Pro boj s cenzurou budeme potřebovat dělat screenshoty stránek. Admini mohou smazat, nebo upravit lecos...

P. Boublíková 18.1.2018 12:02

Re: No vida

Jestli máte nějak uložené ty lišící se verze, můžete dát vše co uznáte za vhodné na FB nebo kamkoliv jinam. V opačném případě budu za vola :-)

P. Kraus 18.1.2018 12:11

Re: No vida

Očekával jsem, že vrátí kompletní text výzvy, ale ne, že to bude tak rychle.:-)

Zkopíroval jsem si text, který tam byl před dnešním doplněním do poznámkového bloku.

P. Marcín 18.1.2018 12:18

Re: No vida

Bohužel se boji s cenzurou také učím, takže nemám... Váš článek bez původní a upravené verze šířit nebudu. Citát p. Lence mi však přijde stále aktuální a použitelný i ve volební kampani:-). Pokud si tedy p. Drahoš nesežene potvrzení, že se mu vrátila oční vada:-)

J. Václavíková 18.1.2018 12:21

Re: No vida

Oceňuji, že Zeman zkorigovaný na svých plakátech k nepoznání vám přijde autentický až až!

P. Marcín 18.1.2018 12:30

Re: No vida

P. Zeman je ten zlý. U toho to chápu. Proč to má ale zapotřebí p. Drahoš?

J. Václavíková 18.1.2018 12:32

Re: No vida

Ten, kdo nosí brýle, protože si na ně za ty roky zvykl, je zlý? Tomu říkám logika!

P. Marcín 18.1.2018 12:43

Re: No vida

Nosíte brýle? Trochu to snižuje možnost periferního vidění, mimo jiné. Nosím raději kontaktní čočky... Mít zdravé oči, brýle bych nosil jen sluneční:-)

A. Alda 18.1.2018 12:57

Nosím brýle od dětství.

Kdybych mohl, ihned je odložím. Ihned. I když jsem si na ně za to více než půlstoletí zvykl.

A. Pakosta 18.1.2018 15:06

Re: Nosím brýle od dětství.

Nosim je taky od dětství, a kdybych si nechal svou ocni vadu odoperovat, patrne bych si na zivot bez bryli uz nezvykl. Je to i jeden z důvodů, proč operaci i kontaktní čočky odmítám.

P. Zinga 18.1.2018 10:47

Není důležité, co říká Drahoš dnes.

Jeho skutečné "já" mluví z doby, než byl udělán kandidátem. A z té doby znám pouze jedno jeho veřejné vyjádření: výzvu nadřazených.

Možná je to tím, že jsem hodně času trávil v zahraničí,že mi možná něco uniklo.

Má-li někdo něco konkrétního, rád se o tom dovím.

M. Pesat 18.1.2018 10:24

Takové prezidenta byste nechtěla, paní autorko? Já ano.

"Takové prezidenta byste nechtěla, paní autorko? Já ano."

-----------------------------------

Pokud vyhraje soudruh Drahos, zivot pujde dal, pokud vyhraje soudruh Zeman, zivot pujde dal, je mi to jedno.

Mne nevadi soudruh Drahos, mne vadi jeho volici/priznivci, protoze jsou fanatici, lzou,manipuluji,prekrucuji-prepisuji dejiny, poradaji medialni i fyzicke stvanice na nazorove oponenty. A vsechny tyto lumparny kamufluji mimikrami pravdy&lasky. Ja bych rekl, ze uplne nejvetsim nebezpecim pro kazdou spolecnost je politicka krektnost/lhani si do kapsy. Vycitat soudruhu Zemanovi, ze se hrbi pred Moskvou/Pekingem a "nevidet" ze druhy kandidat se hrbi pred EU/zapadem. Sam jsem programovy nevolic, je mi jedno kdo vyhraje, se svym zivotem si stejne musim poradit sam.Ale obecne vzdy preferuji lidi co maji vlastni nazor/nazvou veci pravym jmenem. Ja bych rekl, ze soudruh Zeman se nehrbi pred Moskvou/Pekingem, on pouze neprijal ideu nenavisti/obraz nepritele, aby mu nekdo rekl/ukazal kdo je zradce a zaprodanec a kdo je mirek dusin. Mam pocit, ze soudruh Drahos ma v tomto punktu jasno. Jasno, to ovsem mel napr. soudruh Husak/Bilak sveho casu take a Vaclav Havel, co nazyval veci pravym jmenem, ten brucel v base. Prijde mi podivne, ze prave ta particka, co se tak ohani/zastituje odkazem Vaclava Havla, v konecne fazi jde presne cestou cernobileho videni Husaku/Bilaku.

Cest :-)

K. Němec 18.1.2018 12:14

Re: Takové prezidenta byste nechtěla, paní autorko? Já ano.

mimikry pravdy a lásky :-)

To je pěkný, je to volně k použití? :-)

J. Fialová 18.1.2018 9:58

Všem bezpečí a důstojné zacházení...

„Všem, kdo v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné zacházení“...

Bezpečné útočiště, nebo život ve víru evropského velkoměsta??

Včerejší idnes: Malé německé městečko Žitava (cca 20 000 obyvatel) nabídlo byty imigrantům, kteří ve velkém mířili do Německa. Tito nabídku odmítli. „Ukázalo se, že jejich představy o tom, jak vypadá život v Německu, se liší od reality, když přišli do Žitavy.“

M. Pesat 18.1.2018 9:48

to je samozrejmne blabol

to je samozrejmne blabol:

"No ono to islámské vyhýbání se Česku je dáno bídnou výší sociálních dávek, o jejichž bídnou úroveň odvozenou od bídných příjmů pracujících, se Zeman coby oposmluvní, tj. stát dojící papaláš notně zasloužil."

----------------------------

Predevsim jde o kolonialni zalezitost, Britanie/Francie/Belgie/Holandsko po staleti ovladali muslimske zeme a s koncem kolonialni ery se lide z kolonii zacali stehovat do zemi svych kolonialnich panu. Velky vliv na to mela WW II, kdy Britanie/Francie naverbovala desitky tisic vojaku v Indii/severni Africe a slibily jim obcanstvi. Po valce, protoze spousta muzu zahynula na fronte, bylo potreba pracovni sily pro prumysl, dalsi priliv muslimu do Evropy, v pripade Nemecka hlavne Turku. A ze se islam CR vyhyba, to uz je uplny blabol, ve vetsich mestech zije spousta muslimu, jenom splyvaji s ostatnim obyvatelstvem a spousta z nich mluvi dobre cesky, stejne jako fakt, ze nekteri jsou ve vire hodne vlazni, resp. maji islam v pazi a ziji zivot jako vetsina spolecnosti. Nejvetsi nebezpeci militantniho islamu hrozi z velkych uzavrenych komunit, kde samozrejmne panuje atmosfera vynucene viry, strachu,praskacstvi,nasili. Tedy to co plati pro kazde nabozenstvi/ideologii. To nasili/kriminalita v uzavrenych muslimskych komunitach/no go zones, to neni nic noveho, ta tam byla vzdy a mela vzdy prevazne kriminalni charakter, militantni islam a na nej nabaleny terorismus, to je vylozene zalezitost/nasledek zapadniho exportu "demokracie" do Afganistanu/Iraq/Iran/Syria/Libya. Socialni inzenyrstvi nefunguje, ani u exportu marxismu ani u demokracie, spolecnost musi k demokracii vyspet/dospet/dozrat.

Cest :-)

P. Vaňura 18.1.2018 10:48

Zopakujte si historii!

Británie/Francie/Belgie/Holandsko "neovládaly po staletí muslimské země."

Belgie ovládala jedinou kolonii, a to Kongo od r. 1885! Obyvatelstvo Konga je většinou křesťanské, muslimů je tam 10%. Holandsko sice ovládalo muslimskou Indonésii (dlouho ale jenom obchod s touto zemí), ale nevím o tom, že by přistěhovalci z Indonésie nějak v Holandsku převládali, jsou tam hlavně Arabové.

Hlavní britskou kolonií byla Britská Indie, která zahrnovala i dnešní muslimský Pákistán a Bangladéš. Ale neovládala ji "po staletí" ale jen v letech cca 1800-1947 a to ještě ne úplně. Dále ovládala Británie částečně Egypt (1882-1952) a nepřímo počátkem 20 století Sůdán, kde se angažovala v rámci zamezení obchodu s otroky!

Francie dobyla Alžír roku 1830 kde hlavním důvodem byly pokračující útoky tamních pitátů na evropské lodě (a ještě na počátku 19 století i na evropské pobřeží). Tunis se stal francouzským protektorátem r. 1881 a Maroko až 1912.

A pak tu jsou ještě bývalá osmanská území, tzv. Mandátní území Společnosti národů (Irák, "Palestina" (dnešní Izrael a Jordánsko), Sýrie a Libanon), které byly pod správou GB a Francie po WW1.