18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gaston 18.9.2008 18:27

Politolog je také jen člověk

Zdá se , jakoby nám naznačoval, že ti pravověrní a spásní v ODS jsou Tlustý, Bém a spol. a hlavní "ideový" vůdce na hradě. Tak to je docela silná káva. Právě kvůli takovým, společně tehdy s Mackem, Čermákem, ale i Langrem, Vodičkou a ostatními kývači Klausovi, byla ODS pro slušného voliče nevolitelná. Přece jen Topolánek znamenal naději. Kdyby autor chtěl musel by to napsat jednoznačněji - koaliční vláda je něco jiného než vláda jedné strany. Zdá se mi také, že autor by radši bral zřejmě nějaký způsob opoziční smlouvy č.2, tj lidí, co se spolu "umějí dohodnout" i kdyby nás to mělo stát cokoliv. Tím ovšem nechci přehlížet skutečné problémy dnešní ODS a jejich vedení. ODS jsem ještě nevolil. Pro mne byla skutečná pravice jen DEU, kterou tehdejší ODS zákonitě zesměšňovala a občané (bohužel) ve volbách odmítli. Ale to je pro naši společnost typické - vždy "pohřbí" svou naději a vždy "pomůže" lumpům.

Kobylka Lajda 17.9.2008 23:12

Vyprázdněný Parub

Taky si myslím, že pořádně se vyprázdnil i soudruh Paroubek a Drát!!!;-D;-D;-D;-D;-DTi s tím vyprazdňováním začali.

Kobylka Lajda 17.9.2008 23:09

Koho volit?

Já budu volit stranu, která mi zaručí;-D výstavbu radaru v Česku, pokud možno radary tři!!í;-D;-D;-D;-D

Herakleitos 17.9.2008 23:42

Re: Koho volit?

Dej si pár facek, nebo pálkou do hlavy a on ti radar na palici vyskočí sám.;-D

lerak 17.9.2008 20:21

skřipský

je šílenec. pravičák volí vždy pravici. protestní hlasování nahrává pouze levici, která jistě dokáže ještě horší kousky. volební paty jsou důsledkem havlových protstů proti volebnímu zákonu. sklízíme plody levicového zbohatlíka a nereálného snílka. prostě škodná.(Y)

R.J. 17.9.2008 19:34

Vážený politologu,

měl byste ale uvést, že krom chyb ODS, které udělala sama, jsou zde ještě chyby, do kterých byla dotlačena svými "partnery" v koalici. To opomenout, nemůže být nedovzdělanost, ale záměr. Nevím, jestli jsem Vás neslyšel na Jungmanově nám. , ale jestli jste z partaje "konzervativců", kteří tam měli "proslov", tak radši budu volit ty největší blbečky z ODS, to se na mě nezlobte.Číst z papíru fráze, ještě se u toho zakoktávat, tak to je moc. Jediný tam měl projev z"patra" pan Joch z Občanského institutu, mělo to "hlavu a patu", to snad uznáte sám, pane politologu.A to, že si vyberete zástupný problém, ve Vašich "očích", sňatky 4% menšiny, jste se degradoval na obyčejného , Pes mě to neveme, však víte co.  Před takovými "politologi nás ochraňuj pánbu a všichni svatí stůjte při nás.

bruner 17.9.2008 19:30

pan Klaus zase jednou

klepl hřebíček na hlavičku. Mluvil o vyprázdnění politiky a měl na mysli průřezově neboť my občané si bohužel volíme stále stejné staré harcovníky a ti budou stále stejně mlátit prázdnou slámu. Jediné řešení je, volit lidi z nižších míst kandidátek

Majkkl 17.9.2008 19:22

Kdyz ctu,

jak "pan prezident" rekl, ze politika je vyprazdnena, mel by skutecny politolog napsat, ze zrovna on se na v ODS velmi podilel. Jinak je ten clanek sice uprimny, ale jen a jen blabol. Zrejme to studium politologie moc k necemu nebylo...

Mlok 17.9.2008 19:21

1. krok k ozdravění ODS?

Empechment!

vlasta 17.9.2008 18:47

Poměry se nezlepší,

dokud budeme mít takhle stupidní volební zákon. Výsledkem jsou křehké koalice stojící a padající s hlasem jedné "neřízené střely" ve sněmovně. No a další "vedlejší důsledky" vidíme.

Tomáš 17.9.2008 18:38

Blábol

co má společného region který je dobře spravován z potrestáním Topolánka? Jenom "blbec" může potopit úspěšného hejtmana, proto že chce dát někomu lekci.V krajích žijí lidé a ti chtějí úspěšnou regionální vládu a né někoho na truc,pane "politologu"8-o

Kresinka 17.9.2008 19:21

Re: Blábol

jasně já si svého hejtmana zvolím zase z ODS a proč bych měla volit jiného ? Horší to mám se senátorem, tady si můžu vybrat mezi přednostou kliniky z Prahy, nebo přednostou kliniky z Plzně.

kurbet 17.9.2008 16:36

osvícení

Pane politologu,to se vám rozjasnilo až po dokončení universitního vzdělání?A s čím se chcete rozejít,se současnou politikou ODS?To jste ještě nebyl na světě když si dva technologové moci Klaus a Zeman porcovali moc v podivuhodné opoziční smlouvě?V této době dosáhla česká politická špička k vrcholům bahna(zde již bez rozdílu kdo je kdo,pravice,levice) a na této cestě pokračovala dál a dál.Současný stav je jen zákonitým vyustěním této cesty a naprostým odtržením politiky od reálného života.Česká politika si vystači sama pro sebe,začnou pro ní platit Parkinsonovy zákony.

George 17.9.2008 16:27

Diskutujícím

Nechci se zapojovat do podobných diskusí,ale setrváním u volby "vybrané" ,a to kterékoli politické strany,musí volič věřit,že straníci jsou schopni sami vybrat kandidáty,kteří stranu a tedy i její politiku, mohou očistit a osvěžit...Mé zkušenosti ukazují ,že před takovou utopií je třeba důrazně varovat.

Není jiné varianty,než zkompromitované strany NEVOLIT!

JE 17.9.2008 16:33

Re: Diskutujícím

A které to jsou, ty nezkompromitované strany? Pouze ty, které dosud čekají, až se dostanou ke korytu, aby se zkompromitovaly.

Chris Kelvin 17.9.2008 16:44

Re: Re: Diskutujícím

Pokud budeme volit stále stejné strany jenom podle barvy dresu (nic jiného v tom dneska u nás není), získají navíc dojem naprosté beztrestnosti. Pardon...... již získaly ;-(

Ladislav N 17.9.2008 16:48

Re: Re: Re: Diskutujícím

No, tak mi ukažte nějakou stranu, kde se lze opřít o něco jiného, než o barvu dresu...;-D;-P Všude  rudo a se zelenejma je to jako s melounem... ;-)

Chris Kelvin 17.9.2008 17:45

Re: Re: Re: Re: Diskutujícím

Jenže když si dvě strany rozdělí moc a vědí, že se maximálně prostřídají..... Je to těžké, já vím. Ale na očistné procesy zvláště v některých našich stranách moc nevěřím.

milkom 17.9.2008 16:22

Podivný Skřipský

Radí nevolit ODS ve volbách kde se volí regionální politici? Proč? Tyto volby jsou právě těmi kde není v zájmu občana volit podle stranického klíče, ale podle skutečného dění v jeho nejbližším okolí. Další zajímavý prvek je v tom jak si odvodil, že Dalík vlastní fotky z Mrázkova archívu. Troufám si tvrdit, že autor nemá starost o budoucnost ODS jak se snaží předstírat, jen si léčí mindrák z Lisabonu a ze zelených karet (to já taky). Jestli chce jinou ODS tak ať tam vstoupí a mění a mění...

Kulak 17.9.2008 18:22

Re: Podivný Skřipský

Nic divného na tom není. Volil jsem také ODS, v roce 2006 poprvé. Domníval jsem se, že ta strana po létech v opozici dospěla. Nemyýlil jsem se, ale dospěla v něco jiného, než jsem si myslel já. ODS dospěla k závěru, že chce-li se dostat ke korytu, musí své voliče obelhat. ODS své voliče obelhala více než Paroubkva ČSSD, která se netajila tím, že republiku rozdá nemakačenkům. Pokusím-li se ale účinkování ODS zhodnotit co nejobjektivněji, ODS poškodila své voliče předáním zásadních ministerstev zeleným a lidovcům, zbavila se zodpovědnosti za vládnutí a věnuje se opět tunelování státního rozpočtu (Kapsch atd.).

Volební systém je díky skvělému exprezidentovi Havlovi k ničemu a naší jedinou (a hlavně nejrychlejší) možností dát šanci zbytku ODS, která si zachovala alespoň zbytky zdravého rozumu, zbavit se idiotů typů Topolánka, Langra, Nečase - nebudu je jmenovat všechny - nevolit ODS již v regionálních volbách. ODS společně s lidovci a zelenými ničí střední třídu více než ČSSD a musí rychle do ... jinam. Potřebujeme všichni konzertvativně a liberálně myslící lidé sáhnout si na dno, abychom si uvědomili, že takto blbě žít je proti zdravému rozumu.

S článkem plně souhlasím a volit ODS již nebudu. Nikdy.

Robert 17.9.2008 15:20

Vyprázdněná politika

A nedělá drahý pan prezident všechno pro to, aby se ta politika vyprázdnila totálně, pokud vezmeme v úvahu jeho "koně" jako je Tlustý, Bém a jim podobní. A autor to zřejmě vyřeší tím, že bude volit komanče, ti mají "vědecký" světový názor a ten se vyprázdnit nedá.

;-( 17.9.2008 15:01

Jelikož jsem získal univerzitní vzdělání v oboru politologie

Ukradl, nebo koupil ?

JE 17.9.2008 15:01

Nechtěl byhc slyšet trávu růst

;-P, ale není (náhodou) pan Skřipský mezi adepty na kandidátku konzervativců?

Eva D. 17.9.2008 17:28

Re: Nechtěl byhc slyšet trávu růst

R^;-D

janoryna 17.9.2008 14:41

vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

se stala terčem mocného otloukaní levičáky. velice dobře víte, že ods se chovala vždy čestně a proto se taky vypořádala se sarajevskými atntátníky, kteří ji předhazovali produkt levicové provokace ve formě lájoše báčiho a pepy zhonkongu. stejně tak je levičácká provokace případ nebohého poslance moravy, který se stal obětí levičáckého odvrhu. a neměl byste zapomínat, jak levice v roce 1993 zavedla horní sazbu daně z příjmu na 45%. ještě, že nyní klesla dolní sazba DPH na 9% a daň z příjmu na 15%. a není pravda, že většina lidí středních příjmů tvořících jádro voličů ODS nic nezískala. to jen socani závidí ! a inflace je pod 9% na rozdíl od situace před 10 lety ! akorát státní dluh pod pravicovou vládou roste rychleji, než za socanů. ale nic holt není zadarmo. 

JE 17.9.2008 14:48

Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Jděte zvracet na Halónoviny. Vybřednout z biliónových dluhů, co po sobě zanechali socani, přináší i nepopulární stránky reforem. Na druhé straně se například u zdravotní reformy začínají projevovat pozitivní výsledky. To je nebezepčné pro socanské preference. Proto ten rostoucí řev.

JE 17.9.2008 14:53

Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Jo a mimochodem, meziměsíční inflace je například u potravin už poněkolikáté v mínusu. Že se obchodníci a potravinářská mafie napakovala a kryje to zvýšením DPH, za to těžko může ODS.

JE 17.9.2008 14:56

Re: vážený pane, naopak byste měl podpořit v ODS v době, kdy

Státní dluh roste rychleji? A řekněte nám, moudrá hlavo, proč? Protože pravicová vláda snižuje schodek? To asi ne, že. A dluh je sumou schodků plus úroky. A roste tedy proto, že se nesplácí jistina, což je důsledek vražedných schodků předchozích socanských vlád, že?

Pája 45 17.9.2008 15:27

Re: JANORYNA

Myslíte si, "janoryno", že ironie je na těchto stránkách k pochopení?

Ladislav N :-))) 17.9.2008 16:05

Re: Re: JANORYNA

"Jan Oryna" se na NP dlouhodobě prezentuje jako skalní komunista Paroubkova ražení. Víc snad psát netřeba.