28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Vymírání dinosaurů

Každá dějinná etapa má svůj začátek, vzestup, vrchol a zánik. Zdá se, že se to nevyhýbá ani našim posledním dvěma hlavám státu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 24.1.2018 23:40

Proč lžete ?

"Tentýž občan rovněž pamatuje na vášnivé debaty obou pánů v různých televizních pořadech, kde se častovali výrazivem, jež by v laciné kovbojce posléze oba vyhnalo před saloon"

Klaus nikdy žádné divoké výrazivo nepoužil.

V. Petřík 24.1.2018 16:38

Vymírání dinosaurů

Velice výstižné a výborně charakterizující oba pány.

D. Polanský 24.1.2018 12:08

I autora to čeká

jenomže jak píše pan Navrátil, dinosauři měli spíš smůlu, jinak by tu byli dodnes. Bačovali zde minimálně 160 milionů let. Letos slavíme 100 let ČSR.

F. Navrátil 24.1.2018 12:06

Dnešek a zítřek v zemi dinosaurů

Bohužel autor je přesvědčen, že dinosauři vymřeli jen tak sešlostí věkem. Nemá pravdu. Dinosauři byli velmi úspěšní obyvatelé planety do doby, kdy došlo ke katastrofě a Zemi u dnešního Yucatanu zasáhl obrovský meteorit. Mohutní dinosauři vymřeli, protože byli příliš velicí, specializovaní a nepřízpůsobiví. S nimi vymřeli i jejich parazité a požírači jejich trusu. Svět patřil savců, zvířatům do velikosti kočky, které zalezla do nor, živila se jako všežravci a hlavně naučila se myslet a vyhodnocovat situaci. Pokud chcete mluvit o politických dinosaurech, musíte hovořit o tyranosauru jako Kožený, diplodocu jako Bakala nebo raptoru jako Kalousek. Meteoritem je invaze islámských nelegálů. Vyvoďte si sám, kdo je dnes v pozici někdejšího savce. Drahoš, to je jeden z posledních velikánů svého druhu.

J. Vlček 24.1.2018 16:35

Re: Dnešek a zítřek v zemi dinosaurů

Moc dobře řečeno, pane Navrátile.

Š. Hašek 24.1.2018 17:41

Re: Dnešek a zítřek v zemi dinosaurů

Připojuji se.

F. Kusák 24.1.2018 12:02

Já mám svůj názor

a nepotřebuji, aby mě někdo zahrnoval mezi tzv. standardní občany nebo velké množství lidí. Mám své názory a podle nich se rozhoduji a panu Vodvářkovi bych doporučil totéž, tzn. má-li nějaký názor respektuji jej, ale proboha ať mluví sám zase, jinak zapadne mezi tzv. elity s patentem na rozum.

J. Vlček 24.1.2018 16:56

Re: Já mám svůj názor

Pane Kusáku, sdílím váš názor a myslím, že pan Vodvářka už tam jak říkáte zapadl. A je vidět, že se tam cítí jako doma mezi svými. I rozdávání moudrých slov mu dělá náramně dobře. Ten by to mohl dotáhnout i na kazatele pravdy.

J. Kanioková 24.1.2018 23:41

:)))))))))

B. Rameš 24.1.2018 11:50

Pane Vodvářko,

nepropadejte iluzím.

A. Alda 24.1.2018 11:35

Dinosauři jsou nejoblíběnější zvířátka

našich dětí a vnoučat.

Takže jejich osud rozhodně není zas tak špatný.

Kdo si za 65 milionů let vzpomene na pana Vodvářku?

F. Houžňák 24.1.2018 11:52

Dinosauři byli, jak známo, obecně velmi úspěšná

skupina, podstatně úspěšnější než savci, až tedy na člověka, my jsme ten první savčí druh, který dinosaury v adaptaci na přírodu překonal. Ale do té doby - nic.

F. Houžňák 24.1.2018 11:16

No jo, Zeman se včera projevil jako zkušený starý

zajíc, když vcelku bez námahy přivedl Drahoše k tomu, aby si několikrát naběhl na vidle. Drahoš působil zhruba od půli debaty jako student, který sedíu zkoušky, moc toho neví a plave. Bylo vidět, jak je nejistý a řadu věcí prostě neví, a místo toho, aby jednoduše a upřímně řekl, já nevím, a až budu presidentem, tak se to naučím a přijdu na to, tak to nevěrohodně okecával, no jako u zkoušky, my vysokoškoláci to známe. A ještě k tomu ta zkřivená pusa, úplně z něj čišelo "o tom nemám ani páru a nevím, co bych řekl, ale něco holt zablábolím". Drahoš jednou přímo lhal. Přišlo mi, že Zeman Drahoše šetří, přinejmenším při citaci z jeho "Výzvy", já bych volil citaci jinou, Drahošovi podstatně nepříjemnější. Jak už někde v komentářích zaznělo, Zeman je protivný, ale mluví autenticky, cíleně, konsistentně a bez obezliček k věci, zatímco Drahoš se projevil jako loajální úředníček, který vypadal, jako když se uchází o místo, o kterém ví, že na něj nemá. S hrůzou si představuju Drahoše mezi těmi EU-vlky, ti by ho osouložili (správný slovenský výraz skript nepustí) na to tata a on by se k tomu jenom blbě usmíval. Ovšem vzhledem k jeho celkově neautentickému vystupování pochybuju, že by vůbec měl v úmyslu těm Junckerům a Asselbornům nějak odporovat či, chraň pámbu, hájit naše české zájmy.

Š. Hašek 24.1.2018 17:48

Re: No jo, Zeman se včera projevil jako zkušený starý

Určitě, myslím, že mu bylo Drahoše přeci jen lidsky líto. Myslím/doufám, že v další debatě už mu ho lidsky líto nebude. Na zdvořilost (od láskypravdy) bychom čekali marně

Prostě - sakra starý a chytrý lišák, zde odchylka od Vašeho termínu - starý zajíc.

Drahoš se "bál stát si za svým" (petice, 2600 a více, brusele). Svého asi moc nemá, musí stále listovat ve skriptech, jak bažant v prváku.

F. Houžňák 24.1.2018 18:24

Starý zajíc neboli alter Hase říkají Němci, už nějak

začínám, po těch letech, překládat fráze. Ani mi to nepřišlo divné, když jsem to po sobě četl, až teď. Samozřejmě to znamená "starý lišák" - i když, "alter Fuchs" říkají Němci taky, ale ne tak často. Taky mají Němci pěkné sloveso "sich fremdschämen", tedy "stydět se za cizího", když vidím, jak se někdo jiný ztrapňuje. To mi včera taky přišlo na mysl, když jsem to Drahošovo divadlo viděl, jak tam koktá tím pohoršeným hlasem.

Š. Hašek 24.1.2018 19:20

Re: Starý zajíc neboli alter Hase říkají Němci, už nějak

Já jsem německý začátečník.

Někdy v páté třídě mi otec jaksi mimochodem sdělil - du solltest deutsch lernen. Pracoval u firmy, kde se jaksi myslelo, že jsme "všichni Vídeňáci".

Pí učitelka mi v němčině sdělila, že jako dobrý (teď, před Vánoci byla scharfpísemka!!!!!!!), ale že bych mě občas otevřít gramatiku. Ale já ji odpověděl, "až Vy budete opravovat červeným inkoustem, tak možná". In deutsch. Je to Němka, bezva, všechna čest (!!!!!!), ale Švejka četla asi nepozorně.

Drahoš jest mišmaš - Feri dohromady s Halíkem. Nějak to přežijem. Byly horší blafy.

D. Stirský 24.1.2018 10:49

Vcelku OK,

jen privatizaci bych Klausovi nevyčítal. Nezaujatá analýza dosud chybí a já tvrdím, že to bylo poprvé v dějinách našeho státu, kdy obrovské přesuny majetků probíhaly na základě zákonů, které demokraticky schválil zvolený parlament. Byly to zákony děravé, nedokonalé, možná sešité horkou jehlou, ale nebyly to zákony, kde by schválení bylo fraškou a které by nadirigovala jedna vládnoucí strana. Srovnjeme si to s majetkovými zemětřeseními po husitsku, po bělohorsku či způsobem "1948 a násl." Co mně, mimo jiné, vadí na obou pánech? Oba jsou velmi inteligentní a pohotoví v diskusi. A této své převahy často zneužívají k ponižování a dehonestaci svých názorových odpůrců. Ne každému je dána schopnost rychlé argumentace. Navíc pokládají jinak smýšlející za své nepřátele a dokáží se jim mstít - platí zvláště pro Zemana. Oběma pánům chybí to, čemu se říká sociální složka inteligence. Klaus však zvláště v první půli 90. let učinil mnoho oceněníhodného. Určitě mu patří velký dík třeba za dobře zvládnuté rozdělení republiky.

I. Schlägel 24.1.2018 14:53

Re: Vcelku OK,

S tímto Vaším názorem mohu bez potíží souhlasit.

F. Houžňák 24.1.2018 18:29

Je ovšem třeba dodat, že ti názoroví odpůrci

si tu dehonestaci v naprosté většině zcela zaslouží. Když hovořím jako neinformovaný hlupák a třeba už po několikáté opakuju tu stejnou blbost, nemůžu se divit, když mě někdo - zdvořile - tím neinformovaným hlupákem nazve. To pak není dehonestace, ale konstatování faktu. Tak oslovení mají přece vždy možnost nastoupit důkaz pravdy.

D. Stirský 24.1.2018 10:48

Vcelku OK,

jen privatizaci bych Klausovi nevyčítal. Nezaujatá analýza dosud chybí a já tvrdím, že to bylo poprvé v dějinách našeho státu, kdy obrovské přesuny majetků probíhaly na základě zákonů, které demokraticky schválil zvolený parlament. Byly to zákony děravé, nedokonalé, možná sešité horkou jehlou, ale nebyly to zákony, kde by schválení bylo fraškou a které by nadirigovala jedna vládnoucí strana. Srovnjeme si to s majetkovými zemětřeseními po husitsku, po bělohorsku či způsobem "1948 a násl."Co mně, mimo jiné, vadí na obou pánech? Oba jsou velmi inteligentní a pohotoví v diskusi. A této své převahy často zneužívají k ponižování a dehonestaci svých názorových odpůrců. Ne každému je dána schopnost rychlé argumentace. Navíc pokládají jinak smýšlející za své nepřátele a dokáží se jim mstít - platí zvláště pro Zemana. Oběma pánům chybí to, čemu se říká sociální složka inteligence. Klus však zvláště v první půli 90. let učinil mnoho oceněníhodného. Učitě mu patří velký dík třeba za dobře zvládnuté rozdělení republiky.

T. Kočí 24.1.2018 10:21

dobrý článek

velmi výstižný. S Švejkem říkám: vobou není žádná škoda.

M. Valenta 24.1.2018 9:30

Vidím to podobně

a dodávám, aby tito dva bratři v triku zcela nesplynuli v dinosaura jednoho, balí se občas jeden z nich do modré vlajky s hvězdami.

Š. Hašek 24.1.2018 10:01

Re: Vidím to podobně

Vidím to jinak.

Škoda, že pan Vodvářka se nazamyslel také nad "politickým dinosaurem" T. G. Masarykem ... Ten se "tam" potloukal také dosti dlouho (od Vídně až do Lán), studenti mu rozbíjeli okna "aby už táhl".

Mladí králici na Hrad, Dominik Feri?? Nebo ono "universum Prahy"??? Ale ten už má také roky, že pane Valento/Vodvářko. Dinosaurus z akademie.

Pan Vodvářka psal před časem lépe, s nadhledem.

M. Valenta 24.1.2018 10:40

Re: Vidím to podobně

Tomu se říká úkrok stranou pane Hašku.

Š. Hašek 24.1.2018 10:47

Re: Vidím to podobně

Myslíte úkrok pana Vodvářky nebo můj? Čeština jest jazyk sice libozvučný ale často nepřesný.

Slušelo by se, aby pan Vodvářka aspoň něco malininkého na těch dvou dinosaurech pochválil ..... ne, neslušelo.

M. Valenta 24.1.2018 13:50

Re: Vidím to podobně

Dnes Vás to táhne nějak do strany.

Z. Lapil 24.1.2018 12:15

Re: Vidím to podobně

Technická: prezidentovi musí být nejmíň čtyřicet, takže Feri ne`e.

Š. Hašek 24.1.2018 13:27

Re: Vidím to podobně

Aspoň že tak, pane Lapile.

Mimo thema - vrátil bych plnoletost na 21, v patnácti nic (tedy ještě vařečka a pásek, já to tedy nezažil, ale pořádek musel být, skoro jak za Masaryka).

Někdy mě napadá, že bych plnoletost udělil až s prvním daňovým přiznáním (tedy daně v plusu). Zkráceno.

Jsem ale vopožděnej nesympatizant s Halíkem a Drahošem. Nezvládám více, než podržet dveře dámám a vobčas zamést obecní chodník .....

S. Donát 24.1.2018 9:21

Mně ti "dinosauři" pořád ještě vyhovují víc,

než všichni mlmojové. Pravda je, že čas nikdo nezastaví. Marné vyhlížím státníka, jakým byl Václav Klaus, mladšího, plného elánu :)

I. Mertl 24.1.2018 9:43

Re: Mně ti "dinosauři" pořád ještě vyhovují víc,

I Vy mimoji! Vyhlížejte!