23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Vstali noví bojovníci

V jedné komunistické revoluční písni se zpívá „I kdybychom padli všici, vstanou noví bojovníci, rudý prapor zavlaje.“ Myslím, že se její text naplňuje. Komunisté padli a noví bojovníci vstali. Jen barva toho praporu je jiná...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 29.1.2022 11:02

KSČM není nejlevicovější strana, i socani se začínají paktovat se zelenými. Jinak to co píšete docela sedí až na Greendeal a migraci. Komunisti jsou pro JE, nemají problém s Rosatomem a vozili k nám pouze Vietnamce protože umí pracovat.

H. Lukešová 29.1.2022 14:01

Ale i paní Konečná z KSČM podepsala migrační pakt, spočívající v přesídlení milionů migrantů z afroasijských zemí a pro-BLM rezoluci, odsuzující tzv. "bílou nadvládu"..., proti těmto sebenenenávistným a protizápadním absurditám u nás byli jen dva europoslanci za SPD Blažek a David...

V. Kučer 30.1.2022 12:52

Škoda že se nepodařilo prosadit dostavbu Temelína od Rosatomu, byl by to pro komunisty jediný záslužný čin.

J. Jirát 29.1.2022 7:08

Tuhle jsem použil v článku termín "zeleninisté",který vymyslel můj americký přítel. Prosím o jeho rozšiřování.

V. Církva 29.1.2022 6:07

„I kdybychom padli všici, vstanou noví bojovníci, rudý prapor zavlaje.“ a já kdysi myslel že je to jen blbá písnička ale ona je to kletba a funkční! Nezapomeňme, že kromě těch zjevů je tam třeba i soudružka Pekarová (pravičačka :-)), paní Langšádlová co umí jazyky.......

Ano bojujeme minulé války. Je určitě zadostiučením mnoha perzekvovaných, že KSČ už ve vládě není ale „Nová dohoda“,multikulturalismus, a další progresívní ideologie dokladem toho, že noví bojovníci už vstali a jsou jako zombie, ještě křivější a v naučili se přežívat i na světle a nelze je propíchnout

Naprosto správný popis reality.

J. Krásenský 29.1.2022 6:59

R^

P. Pepax 29.1.2022 9:09

Velmi trefné přirovnání, jsou jako zombies.

V. Mokrý 29.1.2022 9:16

Jo, vstali mnozí hned po listopadu 1989 a v poslední době se přímo rojí !!

P. Sura 29.1.2022 9:48

Pane Cirkvo, ale těch pomatených pirátů s nevyzrálými makovicemi je pár desítek tisíc. Hrůza spíš jde z těch pár STOVEK tisíc, co jsou ochotní je podporovat (byť jen z poťouchlosti). Oni si zase (jako v 1948) nikdy nepřipustí, že když ohníček hezky rozfoukají, těžko se pak bude hasit.

F. Svoboda 29.1.2022 9:56

Ta písnička, která je zde citována není bohužel úplná. Jednu sloku komunisté z taktických důvodů zamlčují. V I. republice ještě v pochodech zpívávali .. rejpni ho, bodni ho, pusť mu krev ať rudý prapor nad hlavami vlaje ...Vím to z autentického vyprávění mého tatínka r. 1901 a mého dědečka r.1876. Takže Pán Bůh s námi !!!

Š. Formánek 29.1.2022 5:30

Máte úplně pravdu. Ještě bych připoměl nedávné Bartošovo vyjádření na Idnes v Rozstřelu,

že "Manželství pro všechny se nevzdáme". Z mého pohledu je to aktuálně nebezpezpečnější pirátský projekt a hrozím se toho, že v parlamnetu s progresivni proevropskou většinou se tento woke legislativní paskvil podaří prosadit. Mladé pirátstvo, vedené trangender osobou je propojeno s LGBT nátlakovou organizací (ne)jsme fér, která podle nedávného vyjádření Rady České televize deformuje vyváženost ve zpravodajství ČT.

Člen mladého pirátstva Kryštof Stupka byl podle všeho ten, kdu spustil lavinu Českého mee too, aféru Feri, podraz na partnery v pětikoalici. Senátor Wagenknecht získal anticenu práskač roku.

Odkazy:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozstrel-ivan-bartos-kalousek-manzelstvi-pro-vsechny-byty-digitalizace.A220127_162910_domaci_vov

https://www.lupa.cz/aktuality/vysilaci-rada-napomenula-ceskou-televizi-za-manzelstvi-pro-vsechny/

https://www.expres.cz/zpravy/dominik-feri-krystof-stupka-pirati.A210527_112932_dx-zpravy_stes

V. Církva 29.1.2022 6:16

Tak z těch fotografií je jasné proč byl Kupka znásilněn a vystaven denně hate speech. Asi mu nedošlo, že sexi prádélko si heterosexuální páry ukazují doma v soukromí, ne na ulici.

Hodně odhalené ženy jsou samozřejmě hezkým lákadlem, ale ani ty se pak nemůžou divit když se někdo neudží.

R. Langer 30.1.2022 6:16

Ano, pak se těm muslimům není co divit... ;-D

J. Berger 29.1.2022 4:50

Jak je již ze základního popisu fotosyntézy patrné, rostliny potřebují k funkční fotosyntéze dostatek fotosynteticky aktivního světla, vodu a CO2. Když už se tak blbne s tím vznikem CO2, tak by mne taky zajímalo, kolik je ho celkem třeba na velmi potřebnou fotosyntézu (oxygenní, nejrozšířenější). To jsem se zatím od zelených nedověděl (možná jsem špatně hledal). A co by se stalo, kdybychom se stali „uhlíkově neutrální“.

V. Církva 29.1.2022 6:25

A tak oni zas tak úplně pitomí ti zelení vědci nejsou (členská základna už ano). Mám pocit že snad i většina generovaného CO2 je recyklována rostlinami, problémem je ta nerovnováha. CO2 (ale i metanu) v atmosféře zdá se skutečně narůstá.

Pravda nevím přesně proč přírodní recyklace CO2 v atmosféře trvá století ale snad ano.

Problém bych spíš viděl ve způsobu boje proti CO2. Například nákladné baterie a výroba elektromobilů které jsou i pro přírodu zatížením má vyřešit ani ne 2procenta emisí evropských aut na celkovém CO2. Přitom v Číně a Indii ročně rostou emise o nějaké procento, dvě. V reálu se i při tom blbnutí emise zvyšují spolu s chudobou Evropy.

Kdyby Evropa proces redukce CO2 zpomalila na polovinu, dočkali bychom se modernějších technologií a redukce CO2 při rozumném společenském konsensu. A pravda je, že Čínu jako technologická velmoc by měla začít u redukce CO2 u nich, ne u vývozu nekvalitních elektromobilů. Pokud to nedělá měly by být na jejich výrobky třeba i 100 procentní cla.

V. Šedivý 29.1.2022 8:57

Proč by měla Čína s něčím začínat? Náboženské úkony environmentalistické víry nebudou racionálně jednající vlády zavádět.

R. Langer 30.1.2022 6:18

Přesně tak. Komunistické vlády mají svoje úplně jiné náboženské úkony. ;-D

J. Lukavsky 29.1.2022 18:15

"(možná jsem špatně hledal)" ano, podívejte se do základní učebnice Odum (1968): Základy ekologie. Tam na str. 140 (vlevo dole) se konstatuje, že fotosyntéza na Zemi je limitována nedostatkem CO2 (je ho 0,04%) a inhibována nadbytkem O2 (20%). Když bylo u nás mnohem tepleji a bylo mnohonásobně víc CO2 ve vzduchu tak i u nás rostly přesličky jako stromy a dělalo se uhlí. Přidávání CO2 do skleníků fungovalo, růst se zvýšil, ale bylo to moc drahé. Možná tam kde je zadarmo by to šlo (spalné plyny, cementárny, kvašení.... J.L. end