24.4.2024 | Svátek má Jiří


POLITIKA: Všichni presidentovi muži

25.9.2015

V době odeznívající trenkiády Právo uvádí, že kancléř Ing. Vratislav Mynář nezískal prověrku na stupeň přísně tajné. V jakékoli jiné zemi nemyslitelné, u nás průchozí.

Naše hlava státu má nejspíše smůlu. V době jeho presidentské kampaně mu vydatně pomáhal (nejspíše nejen slovně) Ing. Miroslav Šlouf. Člověk, který měl prokazatelně styky s mafiánem Mrázkem (jejich rozhovor zazněl v jednom z předvolebních pořadů), člověk s pochybnou pověstí jak před listopadem, tak i po něm, současnému presidentovi sloužil až do doby jeho zvolení. V jakékoli jiné zemi nemyslitelný stav, u nás průchozí

Mluvčím presidenta je Jiří Ovčáček, který mj. pracoval jako šéfredaktor Haló novin, oficiální tiskoviny politické strany, v jejímž názvu je slovo, které se rovněž vyskytuje v pojmenování úřadu, které zkoumá zločiny stejné strany. Člověk, který je schopen zdůvodnit naprosto cokoli, člověk, který si významným způsobem plete politické pojmosloví. V jakékoli jiné zemi nemyslitelný stav, u nás průchozí.

Ing. Vratislav Mynář, kancléř presidenta, kterému po dvouapůlletém zkoumání Národní bezpečnostní úřad odmítl udělit nejvyšší stupeň přísně tajné. Přeloženo do češtiny - kancléř není důvěryhodná osoba. Jeho anamnesa podivného účinkování ve společnosti Petrcíle, případný velmi výhodný nákup vily potvrzuje výše napsané. Přesto tento člověk nejspíše nahlíží do těch nejtajnějších dokumentů, včetně těch, které souvisejí s bezpečností státu. V jakékoli jiné zemi nemyslitelný stav, u nás průchozí.

Vyvěšení rudých trenýrek místo presidentské standardy je bráno některými komentátory i blogery jako významný útok na státní symbol, jako diskreditace presidentského majestátu. Možná se onen hadr stal významnějším znamením, než jeho vyvěšovatelé zamýšleli. Ve světle zmíněných lidí, kteří se v budově pod trenýrkami pohybují, jde o symbol naprosto adekvátní.

Převzato z blogu Tomáš Vodvářka se souhlasem autora