28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: „Všetci kradnú!“ Nejvíc ale Babiš

Zatímco normální občané ze svých vydělaných tisíců platí daně, Andrej Babiš, toho času ministr financí, který na ostatní vymýšlí kontrolní hlášení či EET, ze svých korunových dluhopisů v celkové sumě 1,5 miliardy šikovně neplatí nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Jadrný 6.2.2017 23:46

Nechápu

Vždycky jsem si myslel, že pan Štěpánek má věci srovnaný a že se na jeho názory můžu spolehnout. Ale teď váhám. Je přece jasný jako facka, že Babiš se řídil platnými zákony a byl by blbej, kdyby si ty dluhopisy nekoupil. Co na tom vadí konzervativně smýšlejícímu Štěpánkovi? Nebo je to závist? Fakt tomu nerozumím. Jediný, kdo si zaslouží kritiku a zavržení, je Kalousek, kterej to napsal.

P. Vaňura 6.2.2017 20:36

Opravdu žasnu nad pitomostí lidí, kteří si myslí, jak

to těm zlým živnostníkům Babiš nandá. Vůbec jim nedochází, že dokonce už DNES platí náklady, zvýšené v důsledku EET oni jako ZÁKAZNÍCI. A pokud jim ve vesnici zkrachuje hospoda, nebudou ji mít.

Někdy roku 1980 působil jako vedoucí jisté prodejny Smíšené zboží mazaný šíbr, přezdívaný "Zloděj." Např., prodával obyvatelům maso pod pultem, už navážené z cenou, když si to převážili, zjistili, že je okradl tak o 20% ceny. Nakonec na něj prasknul jiný kšeft a spolu s několika dalšími ho zavřeli. Obchod převzal jiný vedoucí, ten v tom neuměl chodit a tak neměl žádné nedostatkové zboží. A lidé si rvali vlasy, "Zloděj nás okrádal, ale maso jsme měli, teď nemáme nic..."

V. Kotas 6.2.2017 22:11

Re: Opravdu žasnu nad pitomostí lidí, kteří si myslí, jak

Tak vesnický hospody končej i z jinejch důvodů, než jen EET. V prvé řadě je to předražené točené pivo od pivovarů. Občas i kvůli hospodskýmu, který neumí přitáhnout lidi do hospody. Kde jsou šikovný, tak hospodu mají, dnes už se to jmenuje třeba klub ( jen pro zvané ).

Š. Hašek 6.2.2017 20:17

Nejsem Babišův volič.

Ale hejno zoufalých malozlodějů, které se slétlo na většího a silnějšího zloděje (nikoliv všichni !!!!), se mi též dost ekluje. Hezké, že čerpači nadávají čerpačinejzdatnějšímu.

Přeji premiérovi hutné chlapecké sny. Babiš již chlapeckým snům odrostl.

Byly volby. Budou volby. Zkráceno.

P. Vaňura 6.2.2017 20:10

Než začnete rozebírat úroky, račte vzít na vědomí, že

v tomto státě, oproti stavu před 110 lety, může být úrok libovolně vysoký a pořád to není lichva. Ten úrok jde dokonce vymáhat exekucí, čímž s dluh může zněkolikanásobit!

Š. Hašek 6.2.2017 21:06

Re: Než začnete rozebírat úroky, račte vzít na vědomí, že

Pane Vaňuro,

před 110 lety mohl být úrok libovolně vysoký, neboť se předpokládalo, že obě smluvní strany vědí co dělají.

A nebylo lidskoprávníků, ČOI, Šabatové, ........... Pouze se v hospodě večer říkalo (nebyla NOVA), že Pepa Nováků "přišel o grund". Skoro sicher vlastní blbostí.

Úroky se řeší u smlouvy (u kafe), nikoliv v noci v parku se zlodějem s železnou tyčí. Televize to jaksi nerozlišuje, manekýni jsou euroretardové, doufám, že Vy to rozlišujete.

M. Varadinková 6.2.2017 19:12

Ale to byl přece původně Kalouskův trik

když jako ministr financí prodával státní dluhopisy po koruně. Dodnes si vzpomínám, jak to vysvětloval v TV, že je to daňově výhodné pro každého, kdo si je koupí.

Mnohé firmy to pak po něm jenom zopakovaly, viz:

http://www.apuen.cz/firmy-kopiruji-kalouskuv-trik-a-stat-prichazi-o-miliony

...Firmy se inspirací Kalouskovým trikem vůbec netají. „Nominál jedna koruna jsme zvolili po vzoru emisí takzvaných spořicích státních dluhopisů vydávaných ministerstvem financí v listopadu 2011, respektive nové interpretace ministerstva ohledně výpočtu srážkové daně z úrokového výnosu,“ říká mluvčí UniCredit Bank Tomáš Pavlík. UniCredit bude korunové dluhopisy vydávat v objemu minimálně deset miliard korun.....

M. Varadinková 6.2.2017 19:19

Re: Ale to byl přece původně Kalouskův trik

Takže ta věta z článku : "Smyslem zákona, který to umožnil, bylo, aby potřebné firmy získaly jednoduchý přístup ke svému financování, respektive úvěrování." je blbost.

Smyslem zákona nic takového nebylo. Smyslem tohoto Kalouskova výkladu (nikoliv nového zákona) bylo to, aby přiměl lidi k nákupu státních dluhopisů. No a firmy, když slyšely tento "ojebávací" výklad z úst samotného ministra financí, tak se podle toho také zařídily a vydaly své korunové dluhopisy. Aspoň dokud to legálně šlo.

Z. Frys 6.2.2017 17:54

Sorry jako pindík

Bureš, dříve komouš a estébák, je nyní korporátní socialista a největší megaparazit. "Vše ve státě, nic proti státu, nic mimo stát." Čím dříve bude následovat Benita, tím líp.

P. Vaňura 6.2.2017 16:43

Žádný politik, který zvednul ruku pro zákon 189/2005Sb

nemá právo Babišovi cokoliv vytýkat. Protože to je ta největší zlodějna, co v této zemi existuje!

P. Vaňura 6.2.2017 17:04

Zákon 180/2005Sb o "podpoře OZE"

B. Holubec 6.2.2017 21:16

Re: Žádný politik, který zvednul ruku pro zákon 189/2005Sb

A co solární elektrárny? To ke taky rána, nebo snad ne?

P. Vaňura 6.2.2017 16:37

Nejhorší nebezpečí dneska představují "vítači migrantů."

Jsem ochoten nechat Babiše vydělat deset miliard, pokud k nám to kriminální svinstvo nepustí! Ta miliarda je proti hrozbě vraždících, kradoucích a znásilňujících primitivů na sociálních dávkách naprostá prkotina!

R. Morava 6.2.2017 18:43

Re: Nejhorší nebezpečí dneska představují "vítači migrantů."

Taky bych byl možná ochoten mu pár miliard prominout, pokud by zavřel migraci. Ale to zrovna Babiš neudělá. Naopak potřebuje dotace z EU, takže o tom jen kecá.

V. Pavelka 6.2.2017 16:15

Mravní Štěpánek

Spolupracovník ,Železnýho desetimiliardového tunelu na státní rozpočet , trvání na ředitelování,, Novy" ochrana investic . Určitě se šábl s novou ! 3mejdi.

V. Vaclavik 6.2.2017 15:04

Tak to je gol vsem volum

kteri toho bohateho miliardare volili s virou, ze ten uz prece nemusi dal hrabat...

Asi k nim nikdy neproniklo to lidove moudro, ze s jidlem roste chut. Tedy ze nemocni tlusti lide jedi mnohem vic, nez lide s normalni vahou, ze zfetovani potrebuji vetsi davky drog podle miry zfetovani...

J. Schwarz 6.2.2017 14:14

Jenže Babiš

někradně. Ty dluhopisy byly legální a v době jejich nákupu nebyl ministrem financí. Mně víc vadí, když si Bohoušek Sobotků našetřil "z poslaneckých náhrad" na mnohamilionový byt.

J. Vintr 6.2.2017 15:09

Re: Jenže Babiš

Ano, Babiš nekradně (tedy alespoň podle zákona) ale "ojebavá" stát (což by nám třeba nemuselo tak vadit, protože když to nebude dělat on, bude to dělat někdo jiný) a také každého z nás. Třeba s každou kapkou benzínu, kterou natankujete u pumpy, přispějete k Babišovým podnikatelským úspěchům. A náklady té obludné buzerace v podobě EET zaplatíme my všichni, ne jen ti živnostníci a podnikatelé, kterým to hloupější zbytek národa přeje a Babišovi za to tleská

J. Schwarz 6.2.2017 21:08

Re: Jenže Babiš

Ale to MEŘO taky neprosadil a nezavedl Babiš... Stejně tak i fotovoltaika. vezměte si "běžného člověka". Zkuste vyhlásit, že se někde cokoli "prodává" za 20% běžné ceny a uvidíte, že se tam lidi skoro pozabíjejí pokud nabudou dojmu že na všechny nevybyde. No a takový "zákon" který svým přílepkem neumožňujícím snížit dotaci ročně o víc než o 5 % ještě vylepšila jakási socanská nána byl pro mohovitější lidi co "do toho vidí" něco jako akce v supermarketu se slevou 80%. Není divu že všichni stavěli jako vzteklí. Divné je, že dokážeme podobné idioty opakovaně volit!

J. Veselý 6.2.2017 15:10

Re: Jenže Babiš

Ano, teď jsme ve fázi 1: "Nákup dluhopisů byl naprosto legální" Časem možná postoupíme do fáze 2: "Byl legální, i když trochu nemorální, ale dělají to tak všichni, hlavně Kalousek". Fáze 3: "Je to amorální svinstvo na hraně zákona" by vyžadovala hodně odvahy od účastníků této frašky. A fáze 4: "Je to trestný čin krácení daně" se určitě nedočkáme, nedělám si iluze, že by AB poslal sám na sebe svoji slavnou kobru.

J. Milfait 6.2.2017 15:24

Re: Jenže Babiš

Pane Schwarzi, Vám jde o byt (milionový a přesto to může být pouhý nepodložený důkaz či výmysl) Bohouše, ale tady jde o docela jiné řády u mafiána Bureše. V jeho zlodějské hře jde přeci o miliardy, které chce naspořit od babek a dědků ve vesnických hospůdkách a krámcích a sám jde se svými firmami mimo rámec přísných daňových předpisů, které si vymýšlí ve svém ministerstvu. Asi jste to nepochopil co je to jeho EET, které pro jeho firmy není platné. V parlamentu dokonce řekl, co je všem do mých příjmů a že, je jen odpovědný svému lidu. Takhle to bylo přeci dříve, kdy všichni vedoucí papaláši KSČ se odvolávali na neidentifikovatelná práva pracujícího lidu. To Vás zřejmě nezajímá? S pozdravem JM.

R. Morava 6.2.2017 18:52

Re: Jenže Babiš

Babiš nás sice okradl, ale ten zákon podle kterého Babiš "ojebal stát" někdo vymyslel a schválil a to ještě před Babišovým ministrováním. Sorry jako, ale museli vědět že všechny takové operace můžou být zneužity a Babiš určitě jediný není. Proto, pokud se to nedá soudit jako trestný čin krácení daní, nechal bych to zaplatit ty co ten zákon napsali a odsouhlasili.

J. Schwarz 6.2.2017 21:20

Re: Jenže Babiš

Pane Milfaite, Babišovy dluhopisy a EET jsou dvě úplně jiné věci. EET považuju za ptákovinu, ne-li zločin, protože zavádí de facto povinnost vyznat se v elektronické komunikaci a znemožňuje lidem, kteří se v elektronice nevyžívají prakticky jinou obživu než ve mzdě nebo si platit drahé služby odborníků. Sám jsem měl problém s internetem a "pomoc na telefonu" fungovala tak, že mne odborník napřed přesvědčoval že mám špatný modem / byl můj / neb "u nich je všechno v pořádku", když jsem vyměnil modem / měl jsem ještě jeden / a helpdeska jsem přesvědčil že nechytá nosnou, souhlasil že ke mně přijde technik. Technikovi se ke mně v neděli zřejmě nechtělo a tak zavolal že si to ještě zkontroluje "u nich" a - za 15 minut všechno fungovalo jako dřív. Internet a počítače ještě zdaleka nejsou rádio, které zapnete a buďto hraje nebo ne, ale nemusíte nic konfigurovat ani vám přes rádio nemůže nikdo vybrakovat konto. taky by mne zajímalo, který poraděnko vymyslel ten limit 250 tisíc či kolik "obrat". Tohle přece dá nanejvýš 50 tisíc "zisku", s tím se přece nedá na rok vyjít ani náhodou.

J. Schwarz 6.2.2017 21:23

Re: Jenže Babiš

Tou historkou jsem chtěl říct, že kdybych se ve věci aspoň trochu nevyznal vnutil by mi "helpdesk" nový modem za bratru 1200 kč + zákrok onoho technika, který by též nebyl zadarmo.

J. Schwarz 6.2.2017 21:55

Re: Jenže Babiš

Navíc jeden čas bylo to EET docela populární. Hned se k němu hlásili socani, že jde o jejich "projekt" který Babiš zneužívá ke své sebeprezentaci... Prý jde o logické vyústění jejich konceptu fiskálních pokladen...

D. Kotásekk 6.2.2017 15:32

Re: Jenže Babiš

Jeho postup při emisi dluhopisů nebyl legální viz můj příspěvek níže.

J. Kulheim 6.2.2017 13:49

Pane M. Šejno 6.2.2017 10:38

"...to bylo zcela v souladu se zákonem. ".... jednal přesně podle zákona schváleného v dobách, kdy byl ministrem financí jistý Miroslav Kalousek."

Ojebávvat stát, jina řečeno, ojebávat lidi, kteří platí daně není možná protizákonné, ale je to nemorální a odsouzení hodné. To, že je někdo krypl na mozek nemůže Kalousek, ale každý sám.

J. Veselý 6.2.2017 14:25

Re: Pane M. Šejno 6.2.2017 10:38

Tenhle zákon byl přijatý za Kalouska aby motivoval lidi kupovat státní dluhopisy. S možností vydávání dluhopisů v nominální hodnotě 1 Kč firmami se nepočítalo, byla to chyba a také ze zákona při první novelizaci zmizela. AB se do období trefil na poslední chvíli. Až sem je to v pořádku, alespoň podle zákona. Jinak by se na to měl dívat finančák, jedná se o evidentní krácení daně. Háček je ve výšce úroku, která by měla odpovídat situaci na trhu což zdaleka není. To, že majitel může nakoupit dluhopisy firmy, ještě neznamená, že nemusí dodržovat ostatní zásady hospodaření.

J. Kulheim 6.2.2017 15:05

Re: Pane M. Šejno 6.2.2017 10:38

I kdyby to bylo v rámci zákonů, je takové jednání nemorální a jeho voliči by to měli vědět. Pokud ho budou volit, tak souhlasí s tím co udělal.

Hledá v kapsách chudáků peníze a neváhá okrádat státní kasu. Všechno dělá pro lidi a někteří mu to baští. Zrovna ti, kteří schvalovali EET, tak obhajují jednání Babiše. Nagyová nezdanila 100 x zdanění kabelky a vodili ji medvědovi a nechali ji v kriminále "vyměknout".

J. Veselý 6.2.2017 15:20

Re: Pane M. Šejno 6.2.2017 10:38

Největší nemorálnost vidím v tom, že aby mohl AB nakupovat dluhopisy, museli se složit "drobní paraziti" formou dani, nasypaných do Agrofertu jako dotace, které pak AB odklonil z Agrofertu do své kapsy jako křišťálově čistý zasloužený zisk. A ještě je mu to málo a má zapotřebí vysávat dotace určené malým podnikům, aby si mohl postavit hnízdo. Napadlo by slušného člověka v době, kdy měl podle svých údajů vydělaných 2500 milionů čistého, usilovat podvodem o dotace 50 mega? Na to musí být jeden hodně nenažraný.