24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drak 9.3.2008 20:28

Vředem k vyříznutí je především ten, kdo aféru kolem pana Čunka rozpoutal

Kdyby se tzv. Čunkova aféra netýkala jednoho z místopředsedů vlády, tak by svým rozsahem s bídou zaujala noviny okresního formátu a na celostátní zpravodajství, natož pak po dobu několika měsíců by rozhodně nedosáhla. To, jak jí vnímá většina voličů nevypovídá nic dobrého o jejich schopnosti vnímat události a podrobovat je analýze a kritice před tím nežli k nim zaujmou nějaký postoj. Protože kdyby tomu tak bylo, museli by si zákonitě položit mnoho otázek, na které by se jim velice těžko hledaly odpovědi. Hlavně ale bylo z toho všeho na míle daleko vidět, že nějaká ušlechtilá pohnutka je mimo jakoukoliv pochybnost to poslední, co jí rozpoutalo. O to děsivější je skutečnost, že máme ve státě síly schopné něco takového rozpoutat a ještě horší je fakt, že ochota některých médií a novinářské veřejnosti se na tomto humbuku podílet místy hraničila až s fanatismem. Způsob jakým bylo vše rozpoutáno a vyšetřováno nebyl příliš standardní a způsob jakým se pan Čunek hájil a byl hájen rovněž ne ale jak se říká: „Na hrubý pytel, hrubá záplata.“ Proto srovnávání s běžným občanem příliš neobstojí. Já osobně upřímně řečeno justici rovněž moc nevěřím a objektivita či nezaujatost je asi to poslední co bych od ní čekal, své zkušenosti prostě už mám a naději a důvěru rozhodně nebudí. Co tedy vadilo na panu Čunkovi nejvíce? Evidentně nebyl dostatečně politicky korektní, což bylo asi největším důvodem rozpoutání onoho humbuku kolem jeho osoby.

Věřím tomu, že kdyby kariéra pana Čunka byla méně strmá, tj. kdyby se propracoval do vysoké politiky zpočátku z komunální a poté přes krajskou úroveň postupně během nějakých cca 10 let, stihl by posbírat dostatek zkušeností uplatnitelných v politice vysoké a pokus rozpoutat kolem něj aféru by „ustál“ mnohem lépe. Stalo se co se stalo a situace je taková jaká je tj. Čunkovi nenakloněná. Za daného stavu věcí by asi bylo nejlepší, kdyby pan Čunek ovlivňoval politiku jako předseda strany a do vlády šel lidovec, který nebudí tolik zbytečných emocí.

zalozak 9.3.2008 23:41

Re: Vředem k vyříznutí je především ten, kdo aféru kolem pana Čunka rozpoutal

Mate v mnohem pravdu.  S tim Cunkem ve vlade je to ovsem trochu o necem jinem.   Pokud neni predseda koalicni strany primo ucastnikem vlady je zde a) temer jistota ze bude ruznym zpusobem vladu vydirat , nebo se alespon stavet do stylu - ja nic...  b) v dalsich volbach si muzou byt ostatni strany koalice jisty ze ten dotycny (neb se "neuspinil") proti nim pouzije vse co se da.

V jine politicke kulture by tomu mohlo byt jinak ale ... takova neni k dostani:-(;-P

Jarda 9.3.2008 17:56

Occamova břitva aneb nejjednodušší vysvětlení budiž preferováno

Řekl bych, že základním problémem p. Čunka byl jeho zcela neočekávaný vzestup. Tedy ne problém jeho, ale zkušených politických matadorů, vládnoucích neochvějně za všech režimů a koalic, zvyklých na prebendy.

A najednou se objeví někdo zcela nový, kdo se nebojí pojmenovat problémy pravými jmény a dokonce je i efektivně řeší. Co kdyby chtěl třeba tyto móresy zavést i na novém postu? To musely být protažené obličeje!

A tak se s tím něco muselo udělat, naštěstí jsou naši zoufale primitivní novináři velmi spolehliví.

odborar 9.3.2008 8:25

Re: Dopuručuji shlédnout ucelený celek reportáží, kde bude vše jasné i těm nejzatvrzelejším politickým hňupům

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/29.10.2007/207452801240041-21:30-1-reporteri-ct.html ;-D

Jarmil 8.3.2008 21:50

Jemelík je agent StB !

Každý čtenář tohoto příspěvku by si měl uvědomit, že Zdeněk Jemelík je několikrát evidován jako tajný spolupracovník StB v oficiálních seznamech ministerstva vnitra. Takový člověk by neměl mluvit do těchto věcí, ale to je možná důvod jeho aktivit. Jemelíku že se nestydíš a raději nezalezeš někde do díry.Rv

Frank 9.3.2008 0:30

Re: Jemelík je agent StB !

Ano, a jako vřed by měl být vyříznut.

aa 9.3.2008 9:02

Re: Re: Jemelík je agent StB !

a to se nestydí psát o druhých ale on to má nacvičeno tak to neustále provádí má to v krvi

čtenář 8.3.2008 19:42

Čunka nepostihla slepá

nepřízeň osudu, ale cílená kampaň, která si ve vládě vyhlédla balíka okresního formátu za účelem její destabilizace a svržení. Účast st. zástupce Obsta v celé aféře hovoří sama za sebe. Vyšlo to do puntíku. Stačilo jen hodit udičku a Čunek se do toho svými nejapnými pokusy o obhajobu zamotal sám s vydatnou pomocí sdělovacích prostředků. Bohužel, poslední události ukázaly, že je nejen nezkušenej, ale opravdu hloupej. Patří nazpět do svýho okresu, nikoliv do vlády.

Anonym 8.3.2008 19:22

Nezdá se být podstatným, kdo za celou kauzou stojí

podle mého soudu je podstatné, že tak, jak to líčí autor, to vnímá většina národa.

Média mají jistě velikou moc. Mohli jsem se stát jejich obětí  při líčení schůzek různých protagonistů (Němec - Salichov, Coufal - náměstek předsedy soudu a pod), jistě se dá připustit, že i rozpačité odpovědi p. Čunka mohou být z dílny zmanipulovaných médií. Ale k nestandardnímu postupu nejvyšší státní zástupkyně skutečně došlo.

A z tohoto pohledu se mi celý obsah článku zdá jako vyvážený, neštvavý a hledající alespoň nějaké východisko z marasmu, ve kterém se tu brodíme bez ohledu na levicové či pravicové zaměření našich vlád.

brána 8.3.2008 23:19

Mohl by jste mi prosím naznačit směr kterým se brodíme k východisku

z tohoto celospektrálního marasmu? Jak víte obávám se brodu se zbraní v ruce. 

Beldor 8.3.2008 16:48

peechovina..

Jako by tu nejakej cunek este nekoho zajimal... :) kdyby ste se radsi starali o dulezitejsi veci..cili o cokoliv jinyho;-PRv

vv 8.3.2008 18:35

Re: peechovina..

oni nemohou nemají peníze o prošlo v privatizaci a má je jenom čunek tak proto nikdo v tomto státě peníze nemá tak se to točí kolem čunka bude mít Kalousek volil klause tak dostane po církev a tak potom se to bude očit kolem svobody kasala a parkanové

JA 8.3.2008 14:06

Medální hrátky

to je asi to, oč tu stále běží. O celé věci víme jen to, co vyfabulovali (chcete-li, tedy vymysleli) páni novináři. Chápu je tak trochu - o čem taky pořád psát, aby se noviny prodávaly -že ? Fakta žádná! Jenže mediální velikost celé kauzy ukazuje na to, že ve hře nejsou zájmy sdělovacích prostředků a jednotlivce, i kdyby to Svatý Petr byl. Holt se to v politice hodí nějakým moc vlivným a bohatým skupinám, které za příslušné živení rozruchu taky dobře platí. Na případu Čunek už zbyly jako zajímavé jen dvě věci. Předně, kdo jsou tito lidé, proč to dělají a komu za to platí. Naštěstí je ČR malá a časem se tu všechno prokecne. Za druhé, kolik lidí ještě stále věří sdělovacím prostředkům, snad dle pravdy z předminulého století, tj "Co je psáno, to je dáno". Není se co divit tomu, že většina národa je trvale tažena na vařené nudli.

Ještě poznámka k "Čunkovým neobratnostem". Za prvé - jeden známý fimař pravil "Dejte mi kameru a za půl hodiny udělám z dementa Einsteina a naopak". A potom - většina národa nemá ani ponětí, jakými tréninky a masážemi odborníků prošli a procházejí přední délesloužící politici a vrcholoví manažeři. Po takovém výcviku vám dotyčný upře nos mezi očima a ještě mu zatleskáte, jakož se i děje. Na Čunka se vrhli dříve, než si patřičné dovednosti stačil nacvičit.

Nejsem Čunkův kamarád ani fanda. Ale vadí mi, že mi pořád někdo chce navléct smyčku na krk a táhnout mne, kam se jemu hodí. Tohle sice k demokracii asi patří, ale bude snad lepší bránit se a neskákat na každý špek. Nebo je snad lepší držet hubu a krok, vyřvávat módní politické písně a odreagovávat se nakupováním? No prosím - ale to už tu nejméně jednou bylo.

Ludva 8.3.2008 14:33

Re: Medální hrátky

Pane, asi jste nesledoval televizní diskuze, kde pan Čunek vystupoval. Zpočátku neřekl ani slovo, že údajný úplatek půl miliónu byly peníze, které mu svěřili bratranec a tchyně. A které si jel uložit do bank mimo Vsetín. Tvrdil jen, že to byly jeho uspořené peníze. Až po reportáži ČT to přiznal a po delší době si přivedl svědka. Netvrdím, že něco ukradl, ale ty peníze asi nebyly zrovna nejčistší, že ano ? Máte pravdu v tom, že je oběť médií. Protože takových jako je on, je spousta a nepřišlo se na ně. Každopádně to evidentně není taková kapacita (automechanik ?), bez které by se vláda neobešla. Pokud jsem slyšel, tak ani neovládá cizí jazyky, jak nám v Evropě asi bude platný ?

kala 8.3.2008 15:27

Re: Re: Medální hrátky

kde vzal peníze pan topolánek poaní aalmanová a všichni jejoch koplici

JA 8.3.2008 21:30

Re: Re: Medální hrátky

Považuju se za spořivého člověka a peníze se snažím vydávat vcelku rozmyslně. Přesto se mi občas stane, že koukám do šrajtofle jako z jara a moc těžce vzpomínám, jakže jsem z té původně slušné částky vytvořil smutné prázdno, co tam vidím. A to prosím žiju bez milenek a tekutých oken. Že bych byl schopen zpaměti vydat počet ze svého hospodaření, to prostě vylučuju. Dokonce jsem přesvědčen, že většina spoluobčanů je na tom taky tak. A tak přeju všem, aby měli dokonalý a trvalý finanční pořádek. Za sebe v tomhle pana Čunka docela chápu.

drak 9.3.2008 7:46

Re: Medální hrátky

:-D:-P VIdím to tak i já a už jsem se několikrát k tematu Čunek v tomto smyslu vyjádřil. Celý problém si zavinil svou mediální neobratností, protože, když si někdo po 6 letech při jeho nástupu do vrcholné lpolitiky vzpomene na sexuální obtěžování a úplatek půl mega, je to krajně podezřelé a zavání to levotou. Ale je alespoň o čem psát!!!;-O

Ludva 9.3.2008 8:50

Re: Re: Medální hrátky

Myslíte, že každá sekretářka, kterou obtěžuje její šéf, to okamžitě oznámí policii ? A přijde o práci ? Paní Urbanová to prostě udělala ve chvíli, kdy si uvědomila, jaký člověk nám chce vládnout. Jestli to byla pomsta, je vedlejší. K zamyšlení je spíše, že někdo, kdo oznámí trestný čin je v případě, že to sám nedokáže, trestně stíhán pro pomluvu. Kdysi se říkalo facka mezi čtyřma očima se neprokáže, teď už ani sexuální obtěžování.

Leon 8.3.2008 11:27

Tož Ogare jsi pašák

Leon 8.3.2008 11:46

Re: Tož Ogare jsi pašák

když jsi zvládl Marcelku a ještě vyoperoval spupné romadury z centra Vsetína; když jsi  zamotal hlavu prohnilé červené justici a modré policii, které jsou královstvím ODSmanu na čele s PepkemVyskočem; když jsi nešel Tunelpapámu složit povinný potlesk a tím odmítl rektální lezectví co by českého fenoménu - když jako rovný chlap držíš v šahu bláznivého Topofuehrera i toho fouňu od Zelených - jen tak dál drahý kamošu jsme na tebe pyšní - hlavně vydrž  !! VV

drak 9.3.2008 7:48

Re: Re: Tož Ogare jsi pašák

:-D:-PFandím mu i já!;-O

psycho-logic 8.3.2008 10:57

Co když je to konspirační hra.

Paní Urbanová, jediná a velmi pochybná hlavní svědkyně ještě ani ve svém sexuálně-obtěžovacím dopise se o úplatku nezmiňuje, (a že tam toho vyhrabala), to až za pomoci pana advokáta Nováka si dokázala vzpomenout na každý detail před 5-ti lety. A právě postava advokáta Nováka je klíčem k celému případu. Je s podivem, že si nikdo kompetentní nepoložil pár zásadních otázek.

Proč vůbec tento drahý advokát vyhledává bezvýznamnou Urbanovou, kterou stejně zastupuje místní advokát JUDr. Aleš Vídenský.

Na policii pak JUDr Novák „jedná jménem klientky“. V jaké věci ji chce zastupovat? Existuje  vůbec plná moc? Kdo tedy oficielně podal žalobu? Proč paní Urbanová spolu s její novou právní zástupkyní Samkovou tvrdí, že jí JUDr Novák využil a uvedl v omyl? Hrozily dokonce žalobou.  Chceme-li se lépe v této motanici orientovat musíme vědět kdo je JUDr Novák. Je to syn advokáta v Lipníku n/B, který měl velmi dobré vztahy s STB. Mladý Jirka pak převzal advokátní kancelář po tatíkovi a provozoval jako průměrný advokát místního významu svoji praxi. Lipník je městečko 12 km od Přerova, tady u okresního soudu Přerov náš advokát zastupoval svoje klienty a samozřejmě si tam vytvořil velmi úzké vztahy na soudce státní zástupce, vyšetřovatele a pod. Po raketovém vzestupu v r. 1990, kdy dobře prodal svoji „nezištnou pomoc disidentovi Hradílkovi“ v roli ministra spravedlnosti pomáhal zpět do funkcí  občanským forem ( předseda Vladimír Hučín) vyhozeným soudcům, bývalým prokurátorům  a podobné partě. Z těchto lidí je pak vytvořena OSA, kde je ideologicky vzájemně propojena celá linie, od vyšetřovatele, přes státního zástupce, kontrolního státního zástupce, až po soudce. Případ Hučín ještě nebyl tak nápadný, Hučín je přerovák, ale Čunka už museli dostat ze Vsetína do Přerova! Proč?

psycho-logic 8.3.2008 10:58

Re: Co když je to konspirační hra.

Jsem si jist, že kauza Čunek nebyla nikdy proti Čunkovi samotnému, ale je to slabý článek současné koalice. Strategie pánů JUDr Vyvadil a Novák, Tvrdíka a šéfa Paroubka je postavena na faktu, že český národ je velmi svárlivý, závistivý a manipulativní. Cílem manipulátorů nebylo Čunka usvědčit a poslat ho před řádný soud, ale dostat ho do mlýnice policajtských neorutinérů, médií, a Paroubkovy politické klaky. Ti se měli postarat o neskutečnou masáž tak dlouho, pokud ČUNEK neodejde „dobrovolně „ SÁM.“ Toto, se nepodařilo a justiční lajna vybraná Novákem měla problém. Jaký, to se už dozvídáme a ještě doufám dozvíme. Odstavení Obsta, bylo jen logickým důsledkem ve vývoji kauzy. Nyní by se měla Centrifuga začít otáčet na druhou stranu a zastavit se jako vždy těsně před Paroubkem. Roli ubohé sexuálně zhrzené Marcelky ani nezmiňuji, ta má smůlu, že nepochopila, jakým způsobem byla zneužita profesionálními gaunery

emersonskej 8.3.2008 12:31

Re: Re: Co když je to konspirační hra.

Vypadá to celkom logicky a dost možná, že máte pravdu. Ovšem mě na tom docela zaráží naprostá naivita Čunkových postupných výpovědí, výmluv a vytáček, jež dotyčný postupně pouštěl do médií ve stylu alá Standa koloťuk.

Já osobně bych spíš řekl, že se tu prostě vede boj koalice vz. opozice a Paroubkova klika se všemožně snaží Čunkovo máslo na hlavě co nejvíce rozpustit a ukázat na veřejnosti...

psycho-logic 8.3.2008 13:16

Re: Re: Re: Co když je to konspirační hra.

emersonskej, souhlasím s tebou, že se Čunek zamotával do svých výpovědí. Ve Vsetíně se kdysi motalo jistě hodně peněz okolo hokeje. On ten Čunek mohl mít asi vliv na různé dění už v dobách kdy ještě nebyl starostou. Nakonec ta funkce starosty mu nespadla z nebe, že ano. Jenže to jsou všechno pivní řeči. Policie je od toho, aby prošetřila. Pokud se tak nestane, nemůže si ani kníže pán hrát na soudce nejvyššího a chtít po Čunkovi doklady, které on už dávna policii předal . Emersone rozumíš mi. Jde o princip.Já rozhodně nejsem Čunkův obhájce, mně vadí jeho dnešní a tím lidovecká neústupnost, jak chtějí "po Právu" vybojovat křeslo pro Čunka, za každou cenu. Tady se bojím, že to je lidovecká záminka, jak rozbít koalici. Podívejme se na Šojdrovou. Ta se zviditelňuje proti všemu.  

janoryna 8.3.2008 10:42

vůbec si nemyslím, že přestěhování cigánů

z polorozpadlé barabizny do nových bytů čunkovi u 90% voličů uškodí. spíše naopak... pravdou je, že těch 90% nemá takový přístup do medíi, jako tzv. ochránci lidských práv, kteří se s cigány  nikdy nesetkali , maximálně v televizním studiu s tzv. romy. 

jemelík 8.3.2008 10:40

"Opozice oživí zájem o Čunkovu kauzu "

Což tímto činím již dva roky před volbami! ;-D

ap 8.3.2008 10:43

Re: "Opozice oživí zájem o Čunkovu kauzu "

a co pan Němec a katarský princ atd a ostatní ministři mají vily a jak se k majetku dostali at to zdělí národu kde na to vzali když nic neměli!!

emersonskej 8.3.2008 12:32

Re: Re: "Opozice oživí zájem o Čunkovu kauzu "

Typický malý čecháček - oni mají a já ne - závist závist ZÁVIST !!!;-€