Neviditelný pes

POLITIKA: Volil jsem Žapoňce

15.10.2021

Nepíšu do NP proto, abych debatoval s autory komentářů. Rád přispívám, bavím se tím a snažím se neztratit pevnou půdu pod nohama, protože poddat se tomu panoptikálnímu mumraji českého politického jeviště by byla fatální chyba. Řadu těch politiků dneška i minula dobře znám a mých necelých sedm křížků věku mě opravňuje k tomu, abych viděl věci v celé jejich nahotě.

Ale udělám výjimku, abych už nemusel brát v potaz ty věčné pitomosti. Už druhé volby jsem hodil hlas Žapoňci Tomiu Okamurovi. Jako do té doby (2017) pevný volič a bývalý člen ODS, věrný až za hrob, jsem tehdy vyhodnotil situaci protože jsem Fialovo předem vyhlášení nejít s ANO do koalice považoval za chybu. Předem vyhlašovat s Mírou ano, s Luďou ne, je moderní trend politické zhovadilosti a lenosti. A svého rozhodnutí nelituji ani nyní, protože ty dvě pakoalice, co nám budou řídit stát, mají ve svém DNA ukrutné vady.

Osud Petru Fialovi přihrál do vínku vokálně menstruační skupinu spočívající nádherné směsici politických komiků typu Jurečka, Bartůšek, Gazdík, Bartoš, Langšádlová, Kolář. Richterová, Pekarová atd. Prostě opravdový výkvět, jen co je pravda. Nejlepší hlášku vyslovil Bohem obdařený kombajnér Jurečka. Ten, když zrovna skončil podzimní práce, aniž se ho na to kdo ptal, uvedl, že si „dovede představit“, že by měl být představitel hnutí ANO místopředsedou Sněmovny. Budeme jednat se všemi kluby s výjimkou hnutí SPD. Ano, demokrat Jurečka, jaká velkorysost k vítězi voleb. Zřejmě očekává, že mu Andrej Babiš políbí prsten, a zároveň nehodlá (asi mu ten úkol byl svěřen lidoveckým Všemohoucím) pustit do funkce místopředsedy zástupce strany, která má jen o tři mandáty méně, ale má dohromady víc než vyzáblá TOP 09 a Piráti dohromady. Jenže SPD má ty mandáty za své, samostatně na své triko a ne skrytě amorfně na zádech silnější ODS, bez které by TOP 09 ve Sněmovně vůbec nebyla. Jste-li člověk, který nedohlédne za okraj volantu svého traktoru, pak se nedá nic dělat. Inu, politický velikán. Švehla se musí v hrobě obracet.

Na českém nebi budou vládnout noví političtí draci, z nichž mnozí jsou šmoci. Uvidíme, řekl němý slepý, ale osobně si od toho jejich slepence neslibuji nic, co by stálo za řeč, i když bych si přál, aby se někdo už konečně v Bruselu pochlapil a řekl, že stačilo, padla klec, finita la commedia, žádné další pravomoci vám nepředáme a některé si vezmeme zase zpět. Ne všechno, co si tady v tom belgickém pařeništi zhůvěřilostí vymyslíte, vám budeme žrát. Slezte z větví zpět na zem, zpátky do trenek a zkuste to znova, abychom se s tím mohli možná nějak srovnat. Máme své národní zájmy a ty si nedáme brát. Takto logicky a přímočaře uvažujícího politika bych si přál v té nové sestavě, ale na proklatě nízkém horizontu momentálních vítězů ho nevidím ani náhodou. Tak snad se dočkáme kýženého překvapení.



zpět na článek