25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
st 1.11.2008 21:47

voličstvo blbé ...

Nebylo by lepší, kdyby se politici bez voleb samotní najmenovali a zabránili vlivu blbého voličstva, které je prodejné a nevděčné.  Vždyť s prodejností mají výtečné zkušenosti naši politici na všech úrovních a ti občané-amatéři  se jim jen do toho nevhodně pletou.

Kolář 1.11.2008 8:13

Drobné výhrady

Potřebný a myslím z 90% pravdivý článek. Je to snad poprvé, co vím, že někdo tatko jasně a otevřeně ukázal na vliv PR agentur na veřejné mínění a na volební výsledky. Ale i tady mám drobné výhrady. To, že spousta firem těsně před volbami ohlásila propouštění, v tom by masáž píárů nemusela být. Prostě krize se prudce prohloubila na celém světě v září a říjnu, nemyslím, že by PR agentura, byť jakkoliv silná a vlivná, se zasloužila o propad na akciových trzích na světě a o bankroty bank v USA kvůli krajským volbám v malé zemi ve Střední Evropě. Ty podniky, které už celé měsíce nebo už leta  se posledními silami držely nad hladinou a doufaly v zázrak, dostaly ránu z milosti.

Věra 1.11.2008 2:54

Pro odlehčení situace

a obveselení mysli mrkněte na

www.youtube.com/watch?v=KHbzOxak5MU&feature=related

Český národ se vždycky nakonec ze všeho vylíže a když už to nejde jinak, musí nastoupit šťavnatej humor neboli psina :-D

Forstmeiser 1.11.2008 1:11

Mariáš

Chodím do hospody hrát licitovaný mariáš. Nerozlišujeme politickou příslušnost hráčů. Všici bědujeme, když musíme platit prohrané flekované dvě sedmy. A nyní malá úvaha, spoluhráč a stranník ČSSD, zaplatí na účtu v hospodě okolo 300.- Kč za pivo a kořalu v "renoncech", v kartách prohraje kilčo ale občas mezi hrou brsní, jak je těch 30.- Kč ve zdravotnictví nemravných (nenakopli byste ho?). Když s námi hrával velebný pán (výborný mariášník) a prohrál třeba červenou stovku, uváděl krvelačnější citáty z Bible (kouzelné příměry). Pak ho diecéze odvolala, prý se choval moc "světsky", nikolivěk duchovně. 

Po půlnoci se všici vzájemně stranicky  "zpacifikujeme" (zaplatíme hospodě poplatky za konzumaci a jdeme domů) a je nám u rektálního otvoru Paroubek či Topolánek. 

Právě jsem se vrátil, nikolivěk z Hradu, ale z Mariáše v hospodě.

Ladislav N 1.11.2008 1:30

Re: Mariáš

 ;-) ;-P

Melein 31.10.2008 23:48

Je to blbé

z obou konců!!!

kopec 31.10.2008 23:39

pane Vlku

jake ze to byly u nas volby v R. 1948?

Tvrdas 1.11.2008 16:36

Re: pane Vlku...matete modre blbecky...v r. 1948 voby nebyly !!!!!!

Vlk je knucici blb, žádné volby v r 1948 nebyly, to on jenom mate modre blbecky.....

Minutus 31.10.2008 23:37

Cha,..cha

Víc než uaměv k tomu netřeba. Tak je to prostoduché.

Kamil 31.10.2008 23:19

Tak letos to bylo takto

Voličï jsou blbí, proradní a nevděční. Zvolili horší program a horší stranu. Ä to všechno proto, že CSSD najala geniální agenturu. Hm takhle tomu  bylo letos. No naštěstí si příště tu geniální agenruru může najmout  ODS. Modrá tsunami převálcuje CSSD. Pak si s chutí přečtu komentář pana Vlka. Vlastně bych jej mohl napsat za něj už teď.

AeroKarel 31.10.2008 23:21

Re: Tak letos to bylo takto

Tak do toho, budete prorok.

Ale ODS to má těžší, tolik demagogií jako socdem jim neprojde.

Nedivící se 31.10.2008 23:09

Místopředseda ODS Petr Gandalovič napsal:

Jednoznačně jsme podcenili fakt, že po osmi letech vládnutí ČSSD a v období relativní prosperity nejsou občané připraveni na omezování sociálního státu. Neuvědomili jsme si, že to, co zavádíme, je od doby vlád Václava Klause první reforma, a zatímco on ty své díky osobnímu nasazení dokázal lidem zdůvodnit, my jsme se spolehli na novinové inzeráty. Nevnímali jsme sílu odmítnutí poplatků u lékaře, protože jsme viděli jednoznačně kladný efekt v poklesu zneužívání lékařské péče. Jako každé nepopulární opatření i toto potřebuje čas, aby lidé jeho pozitivní dopad ocenili, kvůli taktickým chybám jsme však způsobili, že jej možná už nebude mít. Poplatek za novorozeně v inkubátoru se stal mediální zkratkou. Zásadním problémem našich reforem je to, že z velké části jejich náklady nese střední vrstva. To není novinový titulek, ale nezvratný fakt, který jsme sami uváděli ve svých materiálech. Průměrný vysokoškolák nejenže na daňové reformě nic nevydělal, v určitém rozsahu naopak prodělal (daň z příjmu, přídavky na děti). Lékaři, učitelé či malí podnikatelé nezískali během naší vlády pocit, že jsou „chtění“, a proto neměli ani důvod, aby nás bránili ve volbách svou účastí proti těm, kdo svými hlasy protestovali proti ztrátám svých výhod. Velcí podnikatelé a bohatí lidé, kteří díky našim reformám skutečně ušetřili na daních, nám to také nevrátili a naopak poslední rok týrali vládu kvůli termínu přijetí eura, takže i u méně majetných lidí vzbudili dojem, že jeho rychlé zavedení by bylo pro ČR nejlepší (přičemž právě pro ně by opak byl pravdou). Je jasné, že vliv deseti až patnácti procent negativních voličů, kteří přišli v krajských a senátních volbách „navíc“, vedl k překrytí regionálních témat, takže nepopiratelné úspěchy a popularita hejtmanů i osobnosti senátních kandidátů byly smazány. To je největší ztráta těchto voleb. Napsáno hezky, již nemá být volen! 

Kacíř 3.11.2008 11:46

Re: Místopředseda ODS Petr Gandalovič napsal:

největší ""úspěch"" severomoravského hejtmna a jeho boys byl pád mostu ve Studénce a nálsedné přidělení, pro velký úspěch, repetice téže firmě!

Jarda 31.10.2008 22:45

Agentura se jmenuje Médea a její šéf a stratég je exnáměstek Kuchtové Soukup

Pan Vlk trefil do černého, agentura která vytvořila zelené se jmenuje Médea. Zaplatili a vymysleli za ně kampan před volbami , polepili celou repuliku Bursíkem a udělali přesně to co píše pan Vlk.Její šéf se jmenuje Soukup  a je mediální mág a miliardář a stratég a každý kdo se pohybuje v marketingu to ví. Na tyhle volby si je najali sociální demokraté a volby dopadly tak jak dopadly. Je přece veřejně známé že pracují pro Paroubkovou , pro sociální demokraty plánovali všechna média , nakupovali jim prostor , vytvářeli podobu kampaně , objednávali průzkumy veřejného mínění. Navíc je Soukup nejlepší kamarád Tvrdíka , to bylo v médiích už mnohokrát. Americká agentura tam byla jen pro jméno a aby to trochu zakryla , to v médiích ví také každý. Socdem by asi nezaplatila nějaké Američany . Po prohraném sjezdu Soukup hodil Kuchtovou přes palubu , to že jí před sjezdem dělal kampaň a měla v sídle celé té skupiny Médea ( je to asi 10 firem na práci s veřejným míněním s obratem asi 3 miliardy) kancelář také proběhlo médii. Jen na okraj - Soukup býval také kámoš Bursíka a byl jeho daňový poradce , teď se s ním soudí. Stačí si zadat jeho jméno do googlu nebo na www.tyden.cz .nebo na aktualne.cz. Takže , jestli někdo , docela nenápadně , dělá českou politiku a směje se   zpoza rohu po každých volbách v posledních letech , tak je to Soukup, po vyhazovu Kuchtové zuřil a byl rudej vzteky a řekl bych , že si pomstu dobře rozmyslel. Myslím , že se Bursík trochu přecenil , když vyrazil Kuchtovou a Soukupa a Topolánek to trochu neodhadl, když ho to nechal udělat.. Kdyby je nechal být , tak asi Soukup nezuřil a nechal Topola a Bursíka být a nedělal by pro socany a asi bylo všechno jinak. Jenže to už je pozdě. Vliv těchhle lidí na média a  veřejné mínění je realita.

Jura Jurax 31.10.2008 23:08

Re: Agentura se jmenuje Médea a její šéf a stratég je exnáměstek Kuchtové Soukup

Sakra, že by Vlk ani nepřeháněl ... :-/

AeroKarel 31.10.2008 23:17

Re: Agentura se jmenuje Médea a její šéf a stratég je exnáměstek Kuchtové Soukup

Ale jo, i Amíky by socdem zaplatila. Vždyť se o to Altner soudí dodnes.

Gymno 31.10.2008 21:11

Tiskový mluvčí.

Všichni si platí tiskového mluvčího, ale zapomněli mu vypracovat pracovní náplň. Mluvčího používají, nastrčí jen tam, kam sami nechtějí,nebo kde to smrdí. To je velká chyba a diletantství.

Beda 31.10.2008 21:07

Rada je jednoduchá

Kdo nejvíc nadává na výsledky voleb , ať chodí volit. Pravice prostě nešla . Ať teda pravice nadává na sebe. Ale hlavně ne na voliče .

Hrad 31.10.2008 21:21

Re: Rada je jednoduchá

To je omyl kamaráde. Pravice jako vždycky v tradičním množství šla. Jenom to nestačilo. Jen jsem zvědav, jak dlouho voliči budou řešit své problémy volbami. V Praze jsou historické zkušenosti. Dvojí defenestrace se zpěvem "bijme pány, hr na ně"....  

PROKOP BUBEN 31.10.2008 20:42

ZDÁ SE

Že je kLausostrana - U KONCE S DECHEM......Bohužel se nerýsuje na obzoru prozatím žádná solidnější pravicová strana, která by měla fortel a dreif.......Metody ODS, jakými byla přitroublá mobilisace, úskočná Kubiceho zpráva atd. vykonaly své dílo bumerangového efektu.....Vezmeme-li jen v potaz, jak horečně se mnozí propagátoři chopili kauzy Kočka, která měla přebít Moravy a jiné, je možno pozorovat jen to, že se tonoucí opravdu - stébla chytá.....

milan007 31.10.2008 22:10

Re: ZDÁ SE

Zdá se , komu ?? Vám ?? Nejezte tolik před spaním, pak máte divoké sny.

Mell 31.10.2008 20:27

Pane Vlku,

díky za článek, chápu vaši ironii, ale musím přesto reagovat, protože zůstalo něco z vašich vyslovených slov viset ve vzduchopráznu. Nemohu se smířit s konstaovánám, že to holt jinak nejde, než že volby vyhrají PR a ten kdo bude více lhát a zneužívat hlouposti primitivních voličů bez svého názoru.  V takové společnosti žít nechci a naštěstí mám kolem sebe spoustu přátel, kteří mají mozek na svém místě a na masirování PR a lhaní politiků čekatelů nic nedají. Je demokracie a proto ti, co jim tato situace vadí, měli by se spojit a demokraticky ji změnit. Ani bolševismus netrval věčně a pokud se voličská tupost projeví na celostátní úrovni, tak si ti s mozkem mohou vytvořit své oázy na úrovni komunální politiky, kde bolševici skuteční i převlečení, nemusí mít šanci

Věra 1.11.2008 2:09

Re: Pane Vlku,

Pan Václav Vlk st. jako vždycky trefil hřebík na hlavičku. Je to prostě tak, i mně se v takové spoečnosti mizerně žije (ale naštěstí jsem v důchodu, čímž odpadly problémy v práci); jsem také  obklopená dobrými lidmi, kteří dovedou myslet, neboť patří mezi homo sapiens sapiens. Vadí mi masáž PR, lhaní a demagogie politiků, ale už mě to tolik nedeptá, právě proto, že jsem v důchodu. Na jaře se přemístím na chatu (příroda - flora i fauna - blahodárný účinek na psychiku), odkud se vracím až na podzim,  posílená k boji s lidskou blbostí. Klika je, že srážky s blbcema se v důchodu dají snížit na minimum - když se blbci rojejí, nevycházím z domu ;-D Volila jsem pravici (kraje i senát/1. a 2. kolo), bylo to ale málo platné. Očekávám, jaké příšernosti nám nový hejtman dr. Rath v kraji napáchá a pevně doufám, že ty sociální experimenty přežiju ve zdraví. Jinak si chystám na chatě malé políčko - jen takový štráfek, kam při eventuelním hladomoru zasadím pár brambor a trochu řepy, aby bylo do budoucna co do huby (Y)

stínový občan 2.11.2008 10:02

Re: Pane Vlku,

Máte pravdu, volby nevyhrávají PR agentury, ale pohled P.T. voličstva do vlastních peněženek, porovnání předvolebních slibů s povolební realitou a je toho samozřejmě víc. Sebetvrdší mediálně-reklamní masáž založená na (z hlediska voliče) nepravdivých skutečnostech, jej nemůže zviklat v jeho volebním rozhodnutí (samozřejmě pokud k volbách jde). Výhodou je, že v dalším kole  (např. 2010) mohou voliči na dlouhou dobu poslat do kopru Paroubka (+Filipa v pozadí), pokud usoudí, že v roce 2008 lhali a peněženky jsou ještě zdevastovanější než v dobách (krajsky) vyloženě modrých.;-)

Petr B. 31.10.2008 19:33

Žádné agentury

Většina těchto agentur a drtivé většina novinářů stejně pracuje pro ODS. Odeesáci prohráli proto že lhali před volbami a pak korumpovali. V očích lidí se tím příliš neodlišují od stalinských komunistů. No považte....kreatury typu Topolánka, Dalíka, Nečase, Vondry, Cikrta, Langera...zdárně konkurují i veličinám typu Jakeše či Štěpána.

H.K. 31.10.2008 20:13

Re: Žádné agentury

Kde byste zařadil pány Paroubka, Rátha, Haška, Zgrabu, Palase, Doležala, Škromacha, Fencla atd. Může jim konkurovat někdo z ODS?

Hrad 31.10.2008 21:24

Re: Žádné agentury

Konkurovat ve smyslu větší- menší, těžší-lehčí....těžko. ODS má své vzory někde zcela jinde. Třeba ve Střední Americe, a v jedné zemi v Jižní Americe.

Jura Jurax 31.10.2008 22:08

Re: Žádné agentury

No, najmě prvně jmenovaným vskutku nemůže. To jsou esa. Nicméně i ostatní jmenovaní nejsou žadní malí ... a chybí mi tam ještě neúspěšný premiér, ale úspěšný obchodník s akciemi Gross. Za co že to mu dali kumpámi tak vydělat? Kdo to ví?

F.VÍZEK 88.100.57 31.10.2008 19:00

Radost ze lží = NE !

Raději ať máme na stole – pravdu!   Dluhy domácností (podle čísel ze září t.r.) rostou v průměru denně o půl miliardy, dluhy podniků rostou týdně  o  5 miliard, takže číslo první  „brnká“ na 850 miliard, číslo druhé překročilo 1000 miliard (= bilion).  Lepší je přiznání pravdy, než  radost ze lži ! 

Jenom neopakujme onu trapnou fintu o "vyrovnaných rozpočtech"  za Klausových vlád, která byla pohádkou pro děti (ale hodně malé!).  Všechny "mínusy" se strčily "do bunkrů" jménem Česká konsolidační agentura, Česká finanční a česká inkasní - a k nim jsme se nehlásili, čili jako by nebyly... Trapné!  Už neopakovat !

Jura Jurax 31.10.2008 22:10

Re: Radost ze lží = NE !

8-o8-o8-o panenkomarijasvatokopeckádočehostodušudala