17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Volební střípky, postřehy a zajímavosti

Předčasné volby nevyřešily vůbec nic. Uškodily všem, kteří je vyvolali. Gratulace zainteresovaným k politické jasnozřivosti!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kováčová 30.10.2013 18:16

ODS

přes všechny trapnosti, kterých se dopouštěla za dobu své vlády, alespoň neprosazovala předčasné volby. ĆSSD je nakonec prosadila za přispění Kalouskovy TOP 09. Je pravda, že shoda na předčasných volbách nastala až po Kalouskově a Schwarzenbergově schůzce se Sobotkou a Dienstbierem. Nakonec je ale všechno jinak, volby nevyřešily nic. Jen ODS už alespoň nemůže předstírat sobě, ani veřejnosti, že je hegemonem na pravici. Dokonce ani Němcová už nemůže předstírat, že její osobnost má u voličů takovou váhu, aby ODS pozvedla z bláta. Vždyť ji tam ona sama společnými silami s ostatními předními členy ODS, za posledních 7 let pomáhala hluboko zašlapat.

L. Novák 30.10.2013 15:34

Něco lepšího na čtení :-)

ČP / Jakub Kalenský: Ponurý konec Václava Klause

F. Šimek 30.10.2013 15:32

Tajtrdlík zůstane tajtrdlíkem-i kdyby trakaře padaly!

M. Nemecek 30.10.2013 14:26

Volební střípky,postřehy a zajímavosti.

Pan Šťěpánek se ve svých povolebních střípcích nezmiňuje o blamáži svého milovovaného

V.Klause,který svou aktivní podporou strany Hlavu vzhůru,ji poslal nezadržitelně ke dnu.

Asi tento střípek nepovažuje za tak významný,nebo se za svého milce stydí,či ho doknce od sebe odkopl.Příště může být,že až bude s někým opět obědvat,bude to třeba A.Babiš.

P. Vítek 30.10.2013 12:15

Pospisil je divny patron(nastrceny chytac malych ryb)

ale co udelali tak strasne spatne Nemcova a Svoboda?

M. Kosejk 30.10.2013 8:28

:)

ODS skončila pod osmi procenty, protože jí voliči utekli k Babišovi. Od ODS se tedy odvrátili středoví voliči, které ODS musí umět oslovit, jinak nemá šanci na dvojciferný výsledek. K SSO ODS utekly maximálně dva procentní body voličů a k Bobošíkové maximálně půl procentního bodu.

Tyto volby jasně potvrdili hloupost tezí všech těch odesáckých podrazáků, kteří se ve svém podrazáctví zaštiťovali Klausem. A nad těmi, kdo voliče ODS nejvíc rozčilovali, držel Klaus z neznámého důvodu ochranou ruku. A jsem rád že tito hajzlíci z ODS už mizí.

P. Lenc 30.10.2013 8:44

Re: :)

Ano, máte pravdu.Doufám, že katarze, kterou ODS musí projít bude úspěšná.

M. Kosejk 30.10.2013 8:53

Re: :)

Tak to je dobře, že můj příspěvek je srozumitelný i s těmi překlepy (viz např. ochrannou) :))

P. Čech 30.10.2013 10:16

Re: :)

Docela bych s Vámi souhlasil, pane Kosejku až na ty voliče, kteří utekli ODS nejen k hnutí ANO, ale i k hnutí Úsvit. Nebyli to žádní středoví voliči. byli to prostě voliči., občané. Tito chtějí již konečně žít ve fungujícím státě, kde je efektivita řízení státu zajištěna fungujícím systémem. Právě toto nabídla ona dvě hnutí a voliči za nimi jdou. Ani jedna politická strana (vlastně jedna výjimka zde je - SSO) nic takového nikdy nenabídla a nenabízí. Proto jim odcházejí voliči. Výjimku tvoří snad jen KSČM, za kterou jde její stádo ovčanů a přiznejme si to, nejlépe zpracované a řízené. Ostatní politické strany, které dávají rovnítko mezi demokracii a svobodu mohou dosáhnout jedině anarchie a nebo diktatury menšiny nad většinou, což zde máme nyní.

P. Čech 30.10.2013 8:06

Hnutí ANO hegemonem na pravici?

Nenechte se vysmát, pane Štěpánku! V České republice žádná pravice neexistuje (ve smyslu zaškatulkovávání politických subjektů). Je zde pouze levice (ODS, TOP 09, ČSSD, ANO, Úsvit a další) a extrémní levice (KSČM, DSSS, a jiné). Hnutí ANO se ukázalo být hegemonem, nikoliv však na pravici, ale ve státě. Existuje reálná možnost, že se jeho lídr, pan Babiš, stane premiérem a že se mu konečně podaří to, po čem volají občané. Ve spolupráci s hnutím Úsvit přímé demokracie, KDUČSL a části ČSSD získat ve sněmovně ústavní většinu a prosadit požadované zásadní změny politického a společenského systému. Prosadit nastoupení cesty k demokracii, o které se dosud jen stále kecalo, ale "skutek utek". Prosadit revizi ústavy, zásadní změnu volebního systému a zákon o obecném referendu. Pakliže se toto podaří, ostatní nutné změny budou již následovat samy od sebe.

P. Schuster 30.10.2013 9:16

Re: Hnutí ANO hegemonem na pravici?

Budu oponovat. Podle mne jediná pravicová strana je Strana svobodných občanů Petra Macha, která i přes Moravcův bojkot malých stran získala 122 564 hlasů tj. 2,46 % s minimální reklamou a minimálními náklady.

P. Čech 30.10.2013 10:07

Re: Hnutí ANO hegemonem na pravici?

SSO na cca 20 stranách svého programu říká v podstatě totéž co Úsvit přímé demokracie. pouze je její program zpracován tak intelektuálně, že je většině občanů nesrozumitelným. Proto také si myslím, že tato strana nepostoupila do sněmovny.. Subjekt, který se chce ve volbách prosadit, musí svůj program formulovat tak, aby byl srozumitelný většině voličů, nejen některým. Jinak řečeno, subjekt musí být populistickým, jinak naději nemá. Pokud toto někdo nechápe, pak je to jen jeho problém, kterého se nikdy nezbaví.

J. Heincl 30.10.2013 7:43

Hegemoni na pravici?

Pan Štěpánek sice píše, že u ANO není jasné, jestli vůbec patří k pravici, ale nějak mu uniká, že tzv. hegemoni na pravici - TOP a ODS s pravicovými idejemi mají společného je pramálo.

Z. Jaromír 30.10.2013 4:47

Proč si

pořád všichni brousíte vtip na Marku Bendovi? Kdyby byla byť jen třetina dosavadních poslanců ODS tak dobrými politiky, jako je on, strana by takhle bídně nedopadla. A letošní jeho výkon v Praze byl pozoruhodný, blahopřejeme!

Časem možná bude jeho soupeřkou komunistka Konečná. Ta je v parlamentu od svých dvaceti let a od prvního zvolení v 2002 ještě nevynechala, dotáhla už to na stínovou ministryni....  

J. Schwarz 30.10.2013 5:47

Re: Proč si

Marek Benda je neúnavný bojovník proti transparentnosti a za eliminaci jakýchkoli pozitivních účinků zákona o svobodném přístupu k informacím. Marka Bendu bych směle přiřadil k hrobařům ODS Pospíšilovi, Černochové a Svobodovi. Díky podobným je současná ODS téměř k nerozeznání od ČSSD. Čest její památce!

J. Heincl 30.10.2013 7:40

Re: Proč si

Navíc se tento skvělý politik proslavil svou rigorózní prací na plzeňských právech, což byla jeho opsaná diplomka pomocí zvětšeného písma roztažená na požadovaných 100 stran z původních 57.

R. Houška 30.10.2013 7:45

Re: Proč si

Nějak jste v tom výčtu hrobařů ODS zapomněl na ty skutečné, Béma, Tlustého, Mirdu Topolánků, Šťastného, Blažka, Kubu,...ještě před tím Macka, Čermáka, oba Nováky, Beneše, Benešovou,... ale hlavně, ta strana byla mrtvá už při svém vzniku, kdy si jí zprivatizoval lidsky a morálně zcela pokleslý živočich Václav Klaus.

F. Bachan 30.10.2013 8:55

Re: Proč si

Můj nejoblíbenější byl Dalík. Právě proto, že nebyl ani členem ODS. Panečku, ten si uměl říct o úplatek.

P. Vítek 30.10.2013 12:11

Re: Proč si

Konkretne?

P. Čech 30.10.2013 8:08

Re: Proč si

"Výkon" pana Bendy bylo možné provést jedině v Praze. V jiných volebních krajích  a obvodech by zcela propadl O tom to je.