24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
era 19.3.2009 8:25

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

40 m2 bytové plochy obývá v průměru 6,9 Romů

až 30% manželství v některých romských skupinách uzavírají příbuzní

6% romských žen poprvé rodí mezi 14 a 16 lety

19% romských žen poprvé rodí v 16 letech

až 4 interupce v průměru připadají na jednu romskou ženu

era 19.3.2009 8:25

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

60% z dětí umístěných v dětských domovech je romské národnosti

přes 50% romských dětí se učí ve zvláštních školách

22% romských dětí propadá v 1. třídě

25% romských dětí ve věku 6-7 let je v pásmu verbální debility

56% Romů nemá ani základní vzdělání

Jara London 19.3.2009 10:55

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Souhlasím. Co dodat - parazit nepotřebuje příliš inteligence, stačí schopnost využít vnitřní slabosti napadeného organismu, pevně se k němu přisát, a je vystaráno. A proč se starat o to, jak si napadený organismus poradí, kde a jak sežene "živiny" na to, aby uživil sebe a ještě parazita? K přežívání pak stačí schopnost množit se geometrickou řadou a napadat ostatní organismy v okolí. Průměrné IQ cikánského etnika je cca 75 -80 - což je na hranici debility. To znamená, že 50% v ČR žijících Cikánů je pod touto hranicí, vylučující v podstatě zařazení do "normální" české společnosti, jejíž průměrné IQ se pohybuje kolem 100.

hamma 19.3.2009 20:34

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

souhlasim, u nas je bohuzel diskriminace naruby-  to, co se u bilych tresta , u ciganu- pardon romu- je prece dusledkem jejich odlisnosti, kterou musime respektovat.

Brno-stred je sice svym zpusobem "stat ve state", ale v tomhle je potreba mu drzet pesti.

jtk 23.3.2009 13:33

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Ne paraziti jsou rafinovanější. Trocha biologie - existuje pár parazitů,kteří svého hostitele vždy umoří, ale ti jsou potom schopni žít samostatným životem. Ve skutečnosti parazit dost dobře sleduje jak na tom je hostitelský organizmus a nechává mu tolik, aby mohl živořit. Dokáže si zjistit, jestli v případě smrti hostitele, může rychle najít jiného. Kdyby jim bylo jedno, že jejich živitel zemře, neexistovaly by - takové jednání vede k vyhynutí. Před nimi ovšem vyhynou i všichni vhodní hostitelé.

MLOK 19.3.2009 7:51

MOJE BABIČKA SE ŘÍDILA VELMI MOUDRÝM PŘÍSLOVÍM:

"ČÍM VÍC SE S HO*NEM MAŽEŠ - TÍM VÍC SMRDÍ."

   a také: "NA HRUBÝ PYTEL - HRUBÁ ZÁPLATA!!!"

       Byla to moudrá žena - čest její památce. Kéž by její moudrost měli nynější, nic neřešící multi-kulti kecálisté.

Sunny 19.3.2009 9:25

Re: MOJE BABIČKA SE ŘÍDILA VELMI MOUDRÝM PŘÍSLOVÍM:

Oni vůbec ti naši předkové měli něco do sebe. Díky jejich zdravému rozumu byl svět skvělým místem pro život - kdysi. Dnes si kde kdo hraje na multikulti intelektuály a jde to s námi z kopce. Což o to, mám v plánu vydržet ještě nějakých 30-40 let, tak to snad nějak doklepu. Ovšem hrubě se obávám o osud svých dětí a jejich dětí (až je budou mít:-) ).

Jarda B 19.3.2009 7:43

Pane Pčínko,

co takhle přijít s vlastním nápadem,jek to řešit?Navíc,pokud  sami Romové nebudou mít zájem se dostat z toho marastu,tak se nic nevymyslí.Prozatím jim ,jak se zdá současný stav vyhovuje.Také mají zvlášt vyvinutý čich,jak ze současné situace těžit.

SelmakKafeNepije 19.3.2009 7:38

Pečinka si přečte reakce v diskusi

a ještě se zatvrdí: jaký já jsem hrdina, proti všem, za pravdu a lásku vpřed. No prostě blbec...

JoJo 19.3.2009 7:26

Pane Pečinko

Vy máte jiné, lepší řešení. Zkuste být konkrétní, všeobjímajících neurčitých keců je všude dost.

Tino 19.3.2009 7:27

Re: Pane Pečinko

Když ti co mají moc nekonají, pak nám zbývají žel jen ty kecy!

Sunny 19.3.2009 9:29

Re: Pane Pečinko

No, lidi ještě chvíli počkají, co se bude dít. Jestli ti s tou mocí začnou konat... A jestli ne, nejspíš začnou konat sami. Bohužel je to asi to nejhorší možné řešení.

Petr Kohout 19.3.2009 7:18

Osi jste přehlédl, že ony exekuce nebyly na neplatiče nájmů, ale na neplatiče pokut za výtržnosti.

A to že někdo dělá vyrvál a obtěžuje okolí není způsobeno sociální situací a jestli jde o kulturní rozdíly, tak je třeba mu tuhle "kulturu" rychle vyhnat z hlavy.

honzak 19.3.2009 6:47

pečínko, lidi

jako ty táhnou Cikány ke dnu. Jdi už se svojí pozitivní diskriminací do brusele! Když můžou dělat jiné  menšiny, můžou Cikáni taky. Proč nemá nějaký Cikán firmu na opravu silnic studenou směsí? Žádné extra vzdělání a vyučení není potřeba. Jen je to těžká práce...

Po dobrém to s Cikány nejde - 60 let zkušeností mluví jasnou řečí. Tak to bude muset jít po zlém. Ne cestou vypalování a zabíjení, ale cestou trvalého policejního a finančního tlaku. Nějaké prachy by se našly i zrušením všech možných i nemožných "neziskových" organizací, které mají Cikány "integrovat".

Hacker Rudolf 19.3.2009 6:49

Re: pečínko, lidi

Honzaku 60 let? To sakra přidej;-)

honzak 19.3.2009 7:31

Re: pečínko, lidi

No, podle vyprávění mé babičky (1895) se za 1. republiky s Cikánama nikdo neszral. Když byli přistižení při krádeži, šli do báně. Nikdo jim nedával žádné dávky, museli se starat. Někteří z nich handlovali s koňma, drátovali hrnce nebo brousili nože (a přitom tipovali kolegům kam zajít pro obživu). Ale bylo to v mezích tolerance.

Dnešní stav, kdy živíme deítky (možní stovky) tisíc Cikánů, kteří jen chlastají, drogují, kradou a množí se mi nepřipadá ani trochu vhodný. Je třeba zabránit jejich množení (drastickou redukcí přídavků) a přinutit je, aby se začali chovat podle norem této společnosti (opět drastickým odebíráním přídavků). Bude to cesta trnitá, hlavně přes pravdoláskovou chátru, která si z Cikánů udělal živnost - viz ten pečínka.

Závěrem se jako vždy omlouvám těm několika slušným Cikánům, kteří žijí běžným způsobem života  a podařilo se jim vymanit se z vlivu většinové Cikánské společnosti. Také po 186. zdůrazňuji, že mi nevadí barva jejich kůže - vycházím v pohodě v práci s mnohem tmavšími jedinci. Ti mi ale nic neberou, neřvou na mě, neszerou po chodbách a nemusím na ně platit.

bm2 19.3.2009 8:37

Re: pečínko, lidi

Nuz honzo, zaverecnym odsekom si v ociach uzitocnych idiotov, snivajucich o jasnych zajtrajskoch ((cervenej)) (hnedej) ZELENEJ! farby , kde mudry stat sta ded Vseved, laskavo vedie svojich barancekov ku stale vacsej a stavnatejsej pasi ...

klesol na sprosteho xenofobneho resistu, ktoremu je potrebne

a) zhabat majetok, aby sluzil uslachtilejsim obcanom

b) nariadit ustvnu liecbu, aby svojim dusevnym morom nenakazil zvysok stada

ror 19.3.2009 11:28

Re: pečínko, lidi

Nebo tady ror.

ror 19.3.2009 11:34

Re: pečínko, lidi

Zdá se, že odkaz na zvědavec.ork nelze vložit.

http://www.zvědavec.ork/komentare/2007/10/2294-policejni-prirucka-z-roku-1935.htm

ror 19.3.2009 11:27

Re: pečínko, lidi

Souhlas. Podrobnosti  tady.

Tino 19.3.2009 7:09

Re: pečínko, lidi

Po zlém to zkusili třeba komunisté. Přestěhovávali násilím cikány z východu republiky na západ do pohraničí, sebrali jim koníky s maringotkami a nastěhovali je do činžáků, plnili s nimi kriminály jako na běžícím páse, dokonce sterilizaci cikánských žen provozovali na jejich "souhlas". A výsledky? Nula, nula, ho-no!

Je to úplně jinde to možné řešení. Ale aby nedošlo k mýlce - dospělého vyčůránka nepředěláš ať už má barvu pleti a původ jakýkoliv. Takže jediná šance na změnu současného mizerného stavu cikánského etnika spočívá v nákladné a strašně těžké práci s dětmi a mládeží. V těch je vždy budoucnost dalších pokolení a jen u nich se dá budoucnost ovlivňovat.

Další a to radikální řešení už tady zkoušel jeden takový s knírkem. Ten problém řešil likvidací. Vznikla tím hromada lidských hovad, která si myslela, že svět patří jen jim!

krmič 19.3.2009 10:39

Re: pečínko, lidi

To, co uvádíte, přece není nic zlého! (Kromě sebrání koníků.) Kdysi jsem měl možnost vidět zvláštní internátní školu (ale chodily tam i děti na denní docházku). Samozřejmě skoro 100% cikánů. Udělalo to na mně velký dojem. Tak skvěle vybavenou školu se skutečně odborným přístupem pedagogů "bílé" děti nikdy ani neviděly.

Nevím, jak to tam vypadá dnes, ani nevím jakých výsledků se tehdy dosáhlo.

Jenda 19.3.2009 14:35

Re: pečínko, lidi

"A výsledky? Nula, nula, ho-no!" Nula je nekdy jeste dobry vysledek. Existuji i zaporna cisla.

MLOK 19.3.2009 14:56

Re: pečínko, lidi

Žádné integrovat milý honzaku! Integrovat jen ty, co si to zaslouží.

       Nepřizpůsobivé je třeba Derivovat - aby neotravovali slušné lidi.

Tino 19.3.2009 6:18

Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Příliš rozumné psaní napsal Pečinka. Tomuhle zastydlí postpubertální polonáckové nebudou rozumět. Ti chtějí slyšet jasnou řeč facek cikánským nepřizpůsobivým.

Že by taky společnost měla dělat prevenci u dorostu z problémových rodin a tím být vstřícná, to se namnoze zajídá skalním odpůrcům mírných řešení.

Jistěže exekuce a trestní postihy rušitelům veřejného pořádku. Ale je třeba taky přistupovat výchovně lidsky k vyrůstajícím dětem v ghetech. Že to stojí těžký prachy a hrůzu námahy, to je samozřejmé. Koneckonců, když si můžeme dovolit tak obrovský byrokratický státní aparát s nádhernými platy, pak jistě máme i na preventivní práci s dětmi problémových rodičů a na zaplacení mnoha potřebných pedagogů a vychovatelů. Ze starého zloděje světce nevychováš, ale děcku lze ukazovat příklady daleko vzornější, než jaké vidí kolem sebe v ghetu. Děcko musí toužit po tom aby se v dospělosti vymanilo ze závislosti na ghetu. Jinak bude pokračovat ve stopách svých rodičů a nepochopí nikdy!

EVa 19.3.2009 7:05

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Děcku lze ukazovat zajisté příklady vzornější, ovšem za předpokladu, že kolem sebe ty příklady má. To by ovšem nesmělo žít v rodině, kde jsou příklady, počínaje rodiči zcela opačného směru. Tady se už toho moc udělat nedá.

Tino 19.3.2009 7:26

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Je to práce skoro Sysifofská, nákladná a nekonečně dlouhá. Ale je to jediná šance na změnu v budoucnosti. Mladý člověk musí chtít žít jinak než jeho rodiče a musí vidět smyl dobrat se blahobytu s pomocí práce. Zároveň musí mít i zkušenost, že bezpracný příjem ho ničí. Že potřebuje a tím i chce vzdělání a že jen tak získá sebevědomí. Že ubohost omezence ho jen dotlačí zpátky do gheta, do uzavřeného světa bídy a kriminality, kde ho čekají jen sankce a všeobecné opovržení majoritní části společnosti.

Rozhodně to je ale na hodně dlouhou trať a pro majoritní společnost velice nákladné. Taky je to především otázka politické vůle a ne populistických slibů.

Ctenarvk 19.3.2009 7:51

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Je to cesta, ktera nikam nevede. Touto cestou se vydavame nejmene poslednich 20 let.

Vysledek je neustale zhorsujici se stav. Zkuste si nekde najit popis situace a komentare k ni z doby pred cca 10 lety. Zjistite, ze se probira to stejne:

1. majoritni spolecnost se k Romum chova spatne. 2. nikdo je rasisticky nechce zamestnat 3. nesmime hazet vsechny do jednoho pytle. 4.vetsi angazovanost (penize,poradci, projekty,...) vse vyresi 5. a HLAVNE : bude to dlouho trvat a bude to drahe.

V lepsim pripade tam bude cosi o nutnosti, ze Romove se musi take zapojit.Nyni je situace z hlediska popisu stejna, z hlediska skutecnosti horsi o to, ze vyrusta dalsi generace, pro kterou je normalni nepracovat.Za poslednich 10 let nevidim jakoukoliv snahu pobiracu davek zlepsit svuj stav (snahu ciny ne recmi) Je potreba prestat vyhazovat penize oknem a zacit pristupovat s tolik verbalne pozadovanym rovnym pristupem.

amos 19.3.2009 9:07

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Přesně tak. To, co navrhuje Tino je sice pravda ale může to fungovat jenom tam, kde se chce změna a ne v rodinách, kde si dělají děti kvůli sociálním dávkám. Dnes ta situace dospěla do stádia že se cikáni rozmnožují jenom kvůli finančním dávkám od státu a města a na nějakou výchovu dětí kašlou. A tak přibývá analfabetů geometickou řadou. Jediná šance by byla dát dávky pouze na 2 děti a na každé další jim je odebírat. Výsledkem by byl menší cikánské rodina ale zlepšila by se šance na vzdělání dětí.  Jenže tohle naši lidumilové nedovolí a  tak místo vzdělaných cikánů přibudou gangy primitivů, kteří nám tady z toho udělají Mexiko.

Ypsilon 19.3.2009 10:09

Re: Autor Pečinka se vděku nedočká :-))

Výsledkem by byl menší cikánské rodina ale zlepšila by se šance na vzdělání dětí   představujete si to takto-ve slovenských cikánských osadách je zvýšená kojenecká úmrtnost a úmrtnost na podvýživu dětí do 4 let..?