26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel Benák 19.3.2009 10:04

Jste rasista

V dnešní politicky korektní době jste se projevil jako rasista. Slovo gádža  není dvakrát lichotivé slovo, ba naopak mělo by být zařazeno na slovník rasismu, hned vedle slova cikán. Že se jedná o slovo  cik .. pardon romské, takže se o rasismus označující jiné etnické skupiny nejedná? V tom případě se ptám, proč jsou ty skupiny (které tu druhou celkem obstojně) označovány takto nelichotivě. Už mám plné zuby politické korektnosti, akorát nás přivede do pekla!

Ada 19.3.2009 9:42

Pečínkova povídačka není nic než pěkně vypečený BLAF...

bláboly na n-tou a nic jiného. Kritizovat úřady, postupující podle litery zákona, není nic jiného než výzva k anarchii. Buď zákony platí pro všechny, pane Pečínko, nebo pro nikoho!

A23 19.3.2009 9:34

Romský problém

Romský problém mne nezajímá, zajímá mne bezpečnost na ulici ! A pokud má šéf brněnských kapsářů samopal, pak dvojnásob

Kolombo 19.3.2009 9:22

Mně jsou nějací

Romové naprosto ukradení. Co si udělají, to budou mít. Já jenom odmítám jim platit jejich životní styl a pokud budou krást, žádám od společnosti právo se bránit. kdo chce tyhle parazity podporovat, ať z falešného humanismu nebo vyčůranosti, nechť tak činí za svoje. Matce Tereze v jejím bohulibém díle taky nikdo nebránil, ale ani jí nedovolil násilně rekvírovat prostředky těch, kteří se s jejím počínáním neztotožňovali.

magi 19.3.2009 10:27

Re: Mně jsou nějací

 R^R^R^

Adéla 19.3.2009 12:58

Re: Mně jsou nějací

R^R^

Sunny 19.3.2009 9:17

Pane autore,

pokud máte nějaké smysluplné řešení, sem s ním. Kritizovat někoho za to, že se aspoň snaží, mi připadá zoufalé. Osobně se domnívám, že by problém byl mnohem menší, kdyby pro cikány platila stejná pravidla, jako pro všechny ostatní a důsledně se dbalo na dodržování zákonů. Domnívám se, že nejsou zas až tak nepřizpůsobiví. Ale je to věc názoru.

dulcibelka 19.3.2009 9:14

Mistře Pečinko,

mohl byste prosím jmenovat ten zákon, zakazující cikánům vzdělávání a práci? Předem děkuji.

hafusak2 19.3.2009 9:08

marná snaha

Je naprosto marná snaha z vnějšku řešit romský problém. Pokud oni sami se nezapojí, jsou to vyhozené peníze. Stále vykřikují o rasismu, ale když to mají doložit, tak jako jeho projevy jsou normální občanské povinnosti. Osobně jsem přesvědčen, že první co je potřeba dělat je to, že žádní romové nejsou, že jsou jenom občané tohoto státu. Protože jakmile se začne mluvit o občanech, myšleni jsou bílí, pro romy je zase něco extra.. Proč třeba problémy se vzděláním nemají mladí vietnamci, kteří se zde narodili? Vždyť i oni jsou barevní a jiná rasa.Oni však po vzdělání a lepším životě touží a dělaljí pro to všechno co je potřeba. Jiní leží na gauči a křičí po penězích. Když je dostanou, běží s nimi do herny a pak zase vykřikují, že nemají peníze. Konec všem ústupkům. Pokud budou chtít, ať něco dělají sami.

MLOK 19.3.2009 9:20

Re: marná snaha

R^R^R^R^R^

runner 19.3.2009 9:42

Re: marná snaha

Souhlasím s vámi, když někomu sponzorujeme ležení na gauči, tak se nemůžeme divit, že na něm leží. Dokud ho okolnosti nedonutí z něj slézt, tak z něj nesleze. Spousta lidí nadává na Vietnamce, ale já se s pár z nich znám, vedle jejich pracovitosti a činorodosti si připadám jako lenoch, navíc to jak pečují o děti a vedou je ke vzdělání a zodpovědnosti, je naprosto příkladné, navíc neskuhrají, nenadávají na rasizmus a nenastavují ruku.

jtk 23.3.2009 13:18

Re: marná snaha

Ano je to jako chtít léčit alkoholika násilím. Jemu vyhovuje, že je každou chvíli na šrot. Je mu jedno, že okolí tím trpí - nejbližší rodina. On má splín a pomůže mu zlískat se do bezvědomí.

ludvík 19.3.2009 9:00

Dobrá tedy

co navrhuješ moudrý muži.Napiš nám ,jak bys to vyřešil!

honzak 19.3.2009 8:53

Cikánský problém on-line

Sněží a to tak, že hnusně. Jdu po ulici a přede mnou dva popeláři tlačí kontejner ke kuka vozu. Automaticky čekám, jejich práce je v tomto počasí obzvlášť napříjemná. Borci zavěsí, vyklopí a tlačí zpět. Jeden se ohlédne mým směrem - Cikán. Kdyby takoví byli všichni!

runner 19.3.2009 9:45

Re: Cikánský problém on-line

Je pravdou, že cikány, kteří poctivě pracují je třeba dávat za příklad a zdůraznit, že jsou tu i tací. Cikáni co dělají bordel nejvíce neškodí většinové společnosti, ale především svým soukmenovcům, kteří by chtěli žít poctivě.

bm2 19.3.2009 8:29

v davnych dobach

v davnych dobach kedy hviezdy na branach fabrik este stali, sme jalovo filozofovali, akoze vyriesit cigansky problem. Cast sa nazdavala, ze len vzdelavanim a vytvorenim pritazlivej a veducej vrstvy vlastnych vzdelancov pre toto etnikum. Nuz uzitocny multikulturni idioti ako tento magor nimi urcite nebudu.

Nejako som nepocul, zeby trestny zakon, ktory strelbu z automatickych zbrani na verejnosti "gadzom" zakazuje a tresta ciganom toto povoloval. Ma snad starosta zaviest na Cejl system vcasneho varovania pre miestnych :

Vazeni obcania, nasadte si prilby a az do odvolania nevychadzajte z pivnic, nasi cteni spoluobcania si idu v duchu ich "kolektivistickej mentality" zastrielat !!!

"závislá na almužně od nenáviděného státu a na tom, co si ještě nakradou, aby mohla občas snít s přítelem herákem" > sudruh Pecienka, mali by ta ukamenovat ti rodaci, ktorym este narodna hrdost nieco hovori.

Niky 19.3.2009 8:52

Re: Tak nevím

Obávám se, že vzdělání Romů by situaci ještě zhoršilo. Jak známo je bezcharakterní vzdělanec daleko nebezpečnější. Politicky korektní multikulti nám již dávno vysvětlili, že hlavní problém  je v tom, že jim nerozumíme. Takže navrhuji zavést do škol předmět nazvaný třeba "Jak jim rozumět" nebo "Jak je snášet" taky třeba "Pěstování trpělivosti většinové společnosti (třeba se to zlepší)". Vedle Romů by mohla výuka zahrnout i vyznavače Islámu. Ostatní skupiny jak vidno ze všech možných diskuzí většinové (zatím) společnosti nevadí.

princ 19.3.2009 16:38

Dvakrát pravda

1. .."bezcharakterní vzdělanec je daleko nebezpečnější". R^

2. .."problém je v tom, že jim nerozumíme". No, domnívám se, že cikánům a jejich morálce parazita rozumím velmi dobře. Komu opravdu nerozumím, jsou jejich fanatičtí ochránci a obhájci.

Jenda 19.3.2009 14:41

Re: v davnych dobach

Mimochodem s tim nenavidenym statem ... i vetsina psu chape, ze je blbost kousat ruku, ktera je krmi.

františek 19.3.2009 8:25

Autor se potřebuje někde zalíbit

Rozhodně to není čtenářům. Někdo mu, zřejmě, něco slíbil. Každý, kdo se vyjadřuje k romskému problému by měl nejprve uvést, jak daleko od jeho vchodových dveří bydlí nejbližší rodina olašských Cikánů. Pokud ta vzdálenost překračuje 20 metrů mělo by být zakázáno pisálkům a rozumbradům o Cikánech mluvit.Jsem přesvědčený, že ani brněnský postup nepovede k cíli, protože policie není důsledná a pracovitá. Cílem rozumím civilizování Cikánů.

era 19.3.2009 8:25

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

32,7% Romů má základní vzdělání

8% Romů se vyučí v oboru

2,5% Romů má středoškolské vzdělání

0,8% Romů má vysokoškolské vzdělání

75-85% Romů je nezaměstnaných

runner 19.3.2009 9:49

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

Tak sem to sečet a nekde vám tam lítá 56% romů.:-/

VL 19.3.2009 10:38

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

Nelítá, uvádí pouze ty, kteří dosáhli alespoň nějakého vzdělání, třeba že se dostali až do 9. třídy základní školy. Těch 56 % nedokončilo ani tu ZŠ.

era 19.3.2009 8:25

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

60% Romů je nezaměstnaných déle než 3 roky

30% dospělých Romů se živí nelegálním způsobem

60% dospělých vězňů ve věznicích jsou osoby romské národnosti

75% se Romové podílí na kriminalitě (přičemž v některých lokalitách např. co se kapesních krádeží týká dosahuje až 95%)

era 19.3.2009 8:25

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

30% pouličních prostitutek má romskou národnost

25% pouličních romských prostitutek má za pasáka svého příbuzného

87% české populace vykazuje více či méně významné známky rasistického či xenofóbního chování ve vztahu k romskému etniku

Kolombo 19.3.2009 9:28

Re: Autor se potřebuje někde zalíbit

A vy se, ero, těm 87% divíte ve světle statistických dat, která uvádíte? Vždyť to chování není ani rasistické, ani xenofóbní, ale vysoce racionální!

Surovec 19.3.2009 8:08

prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

A nikoliv nadavat jen neromum. Gadzo je nadavka, nikoliv oznaceni etnika. Cikan je ceske oznaceni etnika, ktere si rika Romove. Gadzo je rasisticka cikanska nadavka pro vsecky necikany. Takze autore, nebud rasista a nenadavej mne, coby necikanovi, protoze tim naplnujes podstatu trestneho cinu hanobeni rasy. Nejsem gadzo. Tak mne rasisticky nadavaji jenom Cikani. Souslovi "romsko-gadzo" je sprosty urazlivy rasismus namireny proti necikanum.

era 19.3.2009 8:24

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

100% souhlas, Pečínka je obyčejnej cikánskej rasista. Ale má to holt těžký pracovat s takovým vzorkem...

cca 3% populace v ČR tvoří Romové, žije jich zde cca 250-300.000

25% z celkového počtu Romů žije v Severních Čechách

21% z celkového počtu Romů žije na Severní Moravě

47% bytů obývaných Romy není vybaveno ani splachovacím WC

VL 19.3.2009 10:36

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Ten poslední bod by to chtělo konkretizovat, kolik procent bytů obývaných národními hosty bylo původně vybaveno splachovacím WC.

Jerome 19.3.2009 11:12

Re: prosim ferove, autore, takze kdyz "gadzo" tak i "cigos"

Jen se tak skromně ptám, kde se lze dočíst  a získat podobnou statistiku, když český právní řád svými zákony na ochranu osobnosti nic takvého nepřipouští ? Přiznávám, že tento zákon respektuji, ale neuznávám, protože umožňuje svobodu jedněch na úkor svobody jiných. Jak se tedy pozná vietnamec, čiňan, mongol, cikán ? Pouze podle zkušenosti, která je zpravidla orientační, ale v určité míře i mylná.  Proto také výraz "rasismus" - zejména protirómský je paradoxem našeho mediálního i právního řádu, když nesmí být nikde uvedeno ani zveřejněno kdo je kdo. Dokonalý absurdistán.  Pokud se tedy někdo jmenuje třeba Klempár a má v ruce samopal na veřejnosti, má být stíhán se vší přísností jako kdokoli jiný , navzdory faktu, že zkušenost říká - je to cikán, případně Rom, eventuelně kdokoli jiný, který nevypadá jako rodilý tuzemec...Nicméně oaragrafy jsou -jak známo - klikaté a právníci jsou kouzelníci bezpráví.....