25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 19.3.2009 12:57

No,

pozoruhodné je, že ani romomilný autor neví, že zhrzený otec si nevyšlápl se samopalem vz. 61 Škorpion, nýbrž s jeho nikoliv automatickou, nýbrž toliko samonabíjecí verzí - v podstatě velkou samonabíjecí pistolí na nevýkonný 7,65 mm náboj neschopnou střelby dávkou. Jedině tuto smí legálně vlastnit - funkční zbraň schopnou střelby dávkou prostý člověk ze zákona vlastnit nemůže. Pozoruhodné též je, že dotyčný cikán má trestní rejstřík rejtřík natolik čistý, že vůbec dostal zbrojní pas.

No a ostatní - jedině styl třetí je správný. První dva byly zkoušeny dost dlouho na to, aby bylo zřejmo, že nic neřeší; ten druhý je navíc docela nákladné vyhazování peněz daňových poplatníků do luftu.

Adéla 19.3.2009 12:55

proč mě soudruh Pečenka

nazývá Gadžo? a Cikána Romem? Např. v angličtině slovo Rom neexistuje. Poze "Gypsi "- Cikán.  V ruštině, která je soudruhům jako Pečenka milejší, také mají "Cigany" (viz Puškin)

JaS 19.3.2009 13:30

Re: proč mě soudruh Pečenka

Rom znamená v Cikánštině "člověk", takže jediní "lidé" jsou podle nich Cikáni. My, co je živíme, jsme totiž jen takovej póvl. Nevím, o co jde v článku autorovi, jen jsem dneska poslouchal v rádiu, jak člověk, který celý život pracoval, postavil z vydělaných peněz barák a má auto, tak potom, co jeho podnik zkrachoval (ne jeho vinou) a další práci nemůže sehnat ačkoliv o to velmi usiluje, tak nemá nárok na socioální dávky - předtím by musel to auto a barák prodat!!! Ti, co se celý život spokojeně flákají, na dávkách berou 25.000 měsíčně tím, že dělají děti a nemají nic, bydlení, které dostali zadarmo, tak jen zničí a pak chtějí další, a ty dávky prokouří, prochlastají a utratí za drogy a dělají dluhy tím, že neplatí pokuty za to, že dělají v noci bordel, tak ti mají nárok na dávky i v krizi!!! To je nemorálnost státu! Stát musí mít pro ně práci (přinejmenším úklid a opravy svého bydlení a okolí), pokud nebudou dělat, tak nic i za cenu, že pochcípají! Nejsou nepřizpůsobiví, jsou naopak dokonale přizpůsobiví paraziti! Dávky z daní pracujících lidí smějí být použity jen jako pomoc v nouzi, například právě tomu skláři, a ne flákačům!

redbiter 19.3.2009 16:09

Re: proč mě soudruh Pečenka

v anglictine slovo rom existuje,rika se roma.

RZ 19.3.2009 17:40

Re: proč mě soudruh Pečenka

Ne. Pouze Gipsy nebo Gypsy. Pouze údajně Romany (nesetkal jsem se s tím.)

Jenda 19.3.2009 19:12

Re: proč mě soudruh Pečenka

Merriam-Webster zna i "rom", ovsem "roma" nikoli. A znamena to cikan. Pak taky zna "romany" coz je bud cikan nebo cikanstina.

mmm 19.3.2009 21:00

Re: proč mě soudruh Pečenka

http://en.wikipedia.org/wiki/Romani_people

Andy 19.3.2009 12:50

soudruzi jako Pečenka

Cikány potřebují. Co by si jinak počali, kdyby všichni občané byli soběstatční, sebevědomí a nezávislí? Levice potřebuje lůzu.

mmm 19.3.2009 21:04

Re: soudruzi jako Pečenka

to jsem netusil, ze jste soudruh autora :-)

bylo by to jiste fajn, kdyby vsichni byli jak pisete, skoda ze ten svet se podle toho nechova, parchant jeden....

Kecal. 19.3.2009 11:41

???

Pečenko děláš nám Čechům ostudu.

yx 19.3.2009 12:35

Re: ???

On není Pečenka, on je cikánská pečínka;-€

Brouk Pytlik 19.3.2009 11:41

Doplnění ze zahraničí

Před časem jsem pobýval v Normandii, v domku na kraji vesnice. Jednoho dne se dostavila kolona ne Romů, ale Gitanes (což asi souvisí s tím, že Francouzi vášnivě trvají na francouzském pojmenování čehokoliv). Zároveň se dostavilo četnictvo, které zkontrolovalo stav pouze pro tento účel vyhrazeného tábořiště, dorazivší osoby a navštívilo všechny rodiny v okolí s telefonním číslem pro případ, že by snad někdo byl rušen či obtěžován. Druhého dne, opět za dozoru četnictva dorazil jinak nezajíždějící autobus a odvezl děti zřejmě do školy (večer se vrátily a tak asi nešlo o šatlavu). Během týdne strážci pořádku preventivně dorazili ještě asi čtyřikrát, vždy se zdvořilým dotazem, zda je opravdu vše v pořádku. A tedy i bylo. Takto tedy v obvzláště multikulturní Francii, jejíž intelektuálové nás nikdy neopomenou proškolit v lidských právech všeho druhu.

Jara London 19.3.2009 11:58

Re: Doplnění ze zahraničí

Mám z Francie tutéž zkušenost a dodávám: Tato "tábořiště" zřizují obce (některé, na základě referenda) za peníze z EU. "Tábořiště" bývá ohrazeno plotem, zpravidla střeženo důchodcem z dané obce a vybaveno základními hygienickými pointy (kuchyňka, WC, voda, plyn). Obce zajišťují základní provoz (celkem se jim to vyplatí), včetně "bezplatného" (opět za peníze z EU) lékařského ošetření na úrovni "zachraňující život". O tom, zda se udané obce tlupa Gitanes smí nebo nesmí utábořit, rozhoduje absoltně starosta (proti jeho verdiktu není odvolání). Podotýkám, že Gitanes nemusí být ausgerechnet Cikáni - Francouzi se totiž drží zhruba české prvorepublikové definice "Cikáni a osoby žijící po cikánském způsobu". Striktně odlišují termín "občan", což je osoba pracující, platící daně a plnící své povinnosti vůči francouzskému státu (pozor - nemusí mít trvalé bydliště, lze bydlet např. na říční lodi apod!), a Gitanes, což jsou obecně osoby nepracující, neplatící daně a neplnící povinnosti vůči státu. Poprvé jsem se s tím setkal v době, kdy v ČR byla v plném běhu kauza "Matiční ulice". A řeknu vám - přeji českým Gitanes, Gipsies, Cikánům nebo Romům, chcete-li, vstup ČR do EU. Dejme tomu ještě nějakých 5 - 10 let. Uvidíme

mmm 19.3.2009 21:10

Re: Doplnění ze zahraničí

a nespada tenhle zpusob prave pod kategorii 2? Proste zijeme tu ruzne, dulezite je, ze vedle sebe dokazeme prezit relativne v klidu? A nez to hrotit lepsi si castecne vyhovet.

(ja osobne jsem videl napisy "cestujici lide" - gens de voyage, coz je zrovna ve Francii kdekdo, zeme obytnych aut:-))

Marat 19.3.2009 11:39

Proč korektnící přebírají cikánský slovník?

Jak pan Pečínka přebírá cikánský slovník. Cikány nazývá Romy a necikány gadži. Ještě by si pan Pečínka měl sobě říkat "Bílá svině" aby se zalíbil těm svým romum a byl plně korektní..

Jáá 19.3.2009 11:36

Tfuj

Pečínko, ty za*ra.nej morgoši, kdo je u tebe gadžo?

Brouk Pytlik 19.3.2009 11:28

Názvosloví

Cikán se česky řekne Cikán a žádné negativní konotace v tom původně nebyly. Ty vznikly v souvislosti se způsobem chování příslušníků tohoto etnika. Jestli se v romštině řekne Rom, nic proti tomu, jen po ani ne pár desítkách let používání nevidím rozdíl mezi Cikán a Rom. Pojmenování Němec bylo původně, na rozdíl od Cikán, hanlivé. Možná by bylo potřebné a politicky korektní Němcům začít říkat Dojč, když se tak sami označují?

Dává-li rodič, krom zajištění základních potřeb potomkovi kapesné a ten ho utrácí za chlast a cigára, je pokládáno za přirozené a chvályhodné, je-li kapesné zaraženo a věci více či méně potřebné jsou poskytnuty naturálně. Dostává-li někdo příspěvek na bydlení, výchovné apod., nájemné neplatí, děti do školy neposílá, zdá se mi zcela případné poskytnout bu´dto nic, nebo naturální plnění. Řečeno s bolševikem Gramscim - svoboda je poznaná nutnost - a příjemce např. příspěvku na bydlení se může svobodně rozhodnout zda příspěvek dostane a platí z něj nájem, nebo zda nájem neplatit a příspěvek tedy neobdržet.

JaS 19.3.2009 17:35

Re: Názvosloví

Brouk Pytlík normálně říkám Zaorálkovi. Tenhle příspěvek je na Brouka Pytlíka nějaký rozumný - asi jiný Brouk Pytlík R^. Plný souhlas! A když už jsme u těch Dojčů - tak jak bychom korektně říkali Číňanům?

Frank 19.3.2009 11:21

Nechápu, proč nenechali cikorky, aby se mezi sebou vystřílely?

Ještě bych jim zadarmo věnoval patrony. Toto je jediné správné řešení na cikánskou otázku.

VL 19.3.2009 16:18

Re: Nechápu, proč nenechali cikorky, aby se mezi sebou vystřílely?

To je ten humanismus. Když si loni na cikánském sídlišti v Českých Budějovicích malé kofolky hrály s ostrým obranným ručním granátem, tak jim ho taky sebrali. Takhle si tedy tu multikulturní společnost nepředstavuji.

Jenda 19.3.2009 19:09

Re: Nechápu, proč nenechali cikorky, aby se mezi sebou vystřílely?

Meli jim misto nej dat utocnej. Od toho nelitaj strepiny tak daleko a je mensi nebezpeci, ze se nekdo zrani.

Jerome 19.3.2009 10:56

Ve formálně

Ve formálně demokratické společnosti je vám umožněno, pane Pečínko, svobodně a veřejně vyjádřit svůj názor . Jeho kvalita se ale odvozuje od skutečnosti a ne od ideologické orientace. Otázka zní : Co dělají všechny možné romské organizace a zájmová sdružení pro vzdělávání a výchovu svých etnicky se vymezujících příslušníků? Společnost jim poskytuje stejná práva jako jiným občanům. Společenství Rómů téměř obecně pouze některých práv využívá, velkou čast zneužívá, ale o povinnostech nesmí padnou ani zmínka. Jakýkoliv postih tvrdšího ražení po mnohaleté ignoranci občanských povinností ze strany rómské komunity je okamžitě napadán jako rasový. Proto jste nevěrohodní a v povědomí veřejnosti jako nespolehliví a nepřizpůsobiví, což jsou jen citlivější výrazy pro sociální "parazitizmus", což je termín nekorektní a proto nepoužitelný v jakékoli argumentaci, byt mnohokrát doložitelné. A tam je problém....souhlasím, že neřešený. proto všichni trpíme - černí i bílí... Žel.

hafusak2 19.3.2009 15:38

Re: Ve formálně

Všechny tzv. romské organizace byly založeny pouze na rodinných klanech, vzájemně se neuznávaly a hádaly mezi sebou. Nikdy nic nevyřešily a všechny trvaly jen do té doby dokud byly nějaké finanční dotace, pak zanikly.Souhrn: všechno to byly jen černé díry na peníze.

honzak 19.3.2009 10:40

zvonku to vyzerá

že pečínka není v kolektivu nijak zvlášť oblíben. Osobně se domnívám, že až Cikáni na Cejlu zase něco "pěkného" vyvedou, tak dostane od Brňáků po tlamě.

yx 19.3.2009 12:36

Re: zvonku to vyzerá

už aby to bylo

gogo 19.3.2009 10:35

Autor je ve skupině těch

co kecají a udělají hov.....

Řešte to tak, jak to má být.Platíš? Jsi slušný? Tak nikomu NESMÍ vadit že jsi cikán ( pardon Rom)

Nepla\tíš ????? Nejsi slušný ????? Tak podle zákona , do šatlavy. A pokud to budete plnit, ukecaný pane autore, vsaďte boty, že cikání ( pardon , Romové ) budou slušní. 

mmm 19.3.2009 21:13

Re: Autor je ve skupině těch

problem je, ze dneska mnoha VADI, kdyz je nekdo cikan jakykoliv - shanite bydleni, praci? jako cikan to mate 10x tezsi....

Jenda 19.3.2009 22:41

Re: Autor je ve skupině těch

Ano, jako nevzdelany cikan to asi mate tezsi nez jako nevzdelany bily. Naproti tomu takovy cikan s titulem, to je prece pro firmu kauf. Pravdepodobne neni ani uplne blby ani uplne liny (kvokvokvoty na kikány pro vysoké školy odpovídající zastoupení v populaci ještě zavedeny nebyly) takze nejaka prace se ocekavat da a jeste se muze firma chvalit jak podporuje znevyhodnene.

Jara London 19.3.2009 10:25

Pane Pečínko

první, co musí představitelé samosprávy zajistit, je dodržování zákonů a vymahatelnost práva, což je základní atribut právního státu. A to i za cenu represe. Nejprve musíte zajistit dodržování zákona a teprve poté můžete řešit prevenci. Tady se nabízí jednoznačná paralela se zákonem o provozu na pozemních komunikacích. Dopravní policie, body, vysoké pokuty - k čemu? Podle vaší logiky postačí televizní šoty, billboardy a informační tabule s nápisy nabádajícími řidiče, aby na sebe a chodce byli hodní, aby dodržovali rychlost a nepředjížděli v nebezpečných úsecích, a máme vystaráno. Je také možné všechny řidiče 1x ročně nahnat na povinnou přednášku, jak by to bylo krásné, kdyby dodržovali zákon - aby si autoškoly přivydělaly. A místo policie zřídit silniční aktivisty, kteří budou za peníze státu zastavovat auta a rozdávat řidičům letáčky, v nichž jim budou vysvětlovat, jak by to bylo hezké, kdyby jezdili pomalu a dodržovali zákon. A v případě, že řidič např. v opilosti někoho zabije, tak mu poskytnout bezplatně advokáta s tím, že za to přece nemůže - každý se rád napije. Obhajobu lze pak postavit např. na argumentu, že dotyčný má ten alkohol tak rád, že kvůli němu dokonce riskoval a překročil zákon, čili je vlastně obětí systému, který diskriminuje část obyvatel tím, že jim v určitých situacích zabraňuje v holdování oblíbenému pití. Přibližně tohle navrhujete ve Vašem hloupém článku - na Cikány musíme být hodní, ať si v rámci multikulti dělají co chtějí, ať kradou, dělají hluk, obtěžují ostatní, neplatí nájem a dělají svinčík. Proč ne? Mají na to plné právo. Jsou prostě jiní a okolí je povinno to tolerovat a tiše trpět, bez ohledu na platné zákony. Ty jsou jen pro hloupé gadže.

Honza z podhůří 19.3.2009 10:16

pane Pečínko

přestaňte se svými rasistickými články - nehodlám přistoupit na žádné dělení české populace dle původu (jako kritéria pro "pomoc" státu), asi si neuvědomujete ne všichni "romové" jsou cikáni, jako ne všichni cikáni jsou "romové." Cikánství je způsob života a bohužel je vlastní i některým lidem, které byste "romy" označit nemohl. Jako občané máme občanská práva a povinnosti - jenže na tom si nelze vybudovat živnost (jako na "lidských právech" pro "romy"). Tak už přestaňte nas!rat většinu občanů svým "romským" rasismem!