24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby bez tématu

Předvolební klání se zatím nese v duchu hloupostí a trivialit. Koalice Spolu vyfoukla soupeři slogan Až do rotrhání těla a teď se všichni předhánějí až do roztrhání těla, co legračního vykonají až do roztrhání těla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rajman 9.9.2021 18:20

Kdo chce volit sektu, bude volit sektu. Všichni víme, že sekty nikdy nepřinesly nic dobrého, ale také že to neodradilo lidi volit je znovu a znovu. Zeman je politicky neperspektivní kádr a Babiš jak by smet. Ale ta představa, že po vůdci přijde jiný mladší, bohatší a protřelejší lidi stále láká. Obzvlášť, když ho hlava státu podporuje. Kořeny tohohle zla leží hluboko v české minulosti a souvisejí s izolovanosťí, které byla česká společnost vystavena a s kterou se není schopná vyrovnat podobně jako další postkomunistické země. Přesto nepochybuji,že bude líp, až se ti dva páni, co dnes řídí stat odeberou na odpočinek (nebo na věčnost).

L. Písařík 10.9.2021 18:49

Než perpektivu, která se realizuje v nekonečnu, tak lépe volit spolehlivost a jistotu. Ukažte mi jistotu u Pirátů - joooo, sebejistých je tam tolik, že by

mohli nabízet i jiným stranám.

J. Ganaur 9.9.2021 17:34

Tak po letošních volbách asi dojde k "vyzkoušení" koalice ANO+SPD+KSČM....To zas tady bude keců, že za všechno špatné může opozice, Bartoš, Kalousek, Hřib.Že jinak by to bylo kromobyčejně dobré...;-D;-D;-D

D. Mach 9.9.2021 17:48

Neházejte flintu do žita. Koalice Spolu + PirStan má podle průzkumů o procento víc. Ale hradní mumie dá první dvě možnosti sestavit vládu Burešovi, takže ta agónie chvíli potrvá.

V. Mokrý 9.9.2021 21:10

Vy už znáte výsledky voleb ?

J. Jurax 9.9.2021 15:20

Ano, pan Neff přesně vystihl, jaké je hlavní volební téma tohoto času, jemuž se arciť všechny politické subjekty vyhýbají jako čert kříži nanejvýš jej opatrně vítajíce nebo stejně opatrně kritizujíce - protože na jedné straně voliče nelze přesmoc nasrat, kdežto na druhé straně nelze otevřeně jít proti vysokoprevoschoditělstvu z brusele.

To téma je zelené šílenství Green Dealu a boje proti kysličníku, jež má potenciál zničit ekonomiku, energetiku a průmysl států sdružených v EU. Aniž by se tím klima jakkoliv změnilo, natož k lepšímu, ačkoliv pozitivní změna klimatu je deklarovaným cílem greténů a zelených magorů; tedy kromě spásy planety pochopitelně.

Nějaký probabiš antibabiš jsou vzhledem k tomu nepodstatné prkotiny.

No a další téma je nelegální migrace dnes poněkud upozaděná covidem. Postoj politických subjektů je zde vcelku stejný jako u zeleného šílení - ze stejných důvodů.

A. Ová 9.9.2021 16:47

Ano, hlásní z EU povídali, že tím půjde EU vzorem ostatním zemím. Že se pak ty země přidají. Protože v EU na to přišli.

Evropa je kolébka civilizace, povídal jeden potměšilý profesor, ále to je už dávno

P. Sura 9.9.2021 15:14

Tahle situace, kdy jedni se chtějí stůj co stůj dostat k moci a druzí (první) se u ní chtějí stůj co stůj udržet, jenom zase ukáže ideologicko-inteligenční profil voličstva ČR. Uvidíme, jak dlouho ještě bude trvat, že voliči zvolí lháže a slibotechnu, posléze zjistí, že zase sežrali hada a do konce volebního období už budou jen kafrat, popřípadě protestovat pod taktovkami dalších slibotechen, toužících se dostat legální cestou k moci.

Dnešní voliče vůbec nezajímá reálnost volebních slibů jednotlivých uskupení. Své preference vyjadřují volbou "menšího zla" - tedy stran, které slibují to, co všichni ostatní, opepřené nějakými speciálními hesly, která ale ani v Parlamentu, ani v slepených koalicích nebudou schopny splnit. Důležité je, že v předvolebních průzkumech vykazují naději na vyšší výsledek a pro voliče tudíž "jsou volitelné", ačkoli jejich šálkem čaje nejsou.

Celkem nadějně se proto letos situace vyvíjí pro "Svobodné", kteří ještě v parlamentním angažmá nebyli, žádný skandál kolem nich nekrouží, mohou tedy prezentovat volební program pouze ze splnitelných cílů, okořeněných realistickými návrhy, jak řešit chyby, které současné vládní garnitury páchají. Možná do Sněmovny nepostoupí, ale začne se o nich konečně vědět a pokud postoupí, nebudou muset svůj volební program v rámci nějaké "koaliční dohody" okleštit tak, aby z něj vypadlo to podstatné. Budou mít to privilegium, že budou moci svůj program hájit bez naděje na úspěch, nicméně jím budou moci konfrontovat volební přešlapy ostatních. A to je pro přicházející volební období podstatné.

Zejména pokud opět zvítězí hnutí "Babiš" a do možnosti kontrolovat parlamentní cestou jeho dojení SR, hodí Zeman vidle.

J. Jurax 9.9.2021 15:26

To, že voliči zvolí lháře a slibotechnu, je zaručeno, ať zvolí cokoliv. Volí přece politické subjekty, že.

A to s tou volbou nejmenšího zla je smutná pravda dlouhodobě, už pár desetiletí platná.

A. Ová 9.9.2021 13:18

Já myslím, že je to neodvratitelné. (To- říkejme tomu třeba katastrofa. Nebo nová katastrofa, nebo starý háv nebo mělké bažiny, oranžový západ, vycházející Slunce, čmoudící parník). A my to stébélko hodíme do urny.

J. Černý 9.9.2021 12:08

Téma přeci je. Svržení Babiše.

P. Molík 9.9.2021 11:35

Babiš ml. soustavně ukazuje jak snadno je manipulovatelný a tedy i použitelný k podpásovkám v předvolebním klání. A i touto formou tak je předvolební folklór obohacován a činěn stále víc košatým. Piráti se nyní přiklánějí k opatrnickému tónu, aby si nepokazili ještě víc své už beztak notně pošramocené renomé. Jen je pro mě záhadou kde koalice PirSTAN a SPOLU pořád berou tak vysoké preference, že by primitivní platforma antibabišismu uspokojovala mnohé potenciální voliče ?

V. Novák 9.9.2021 11:32

Tak antibabišovská umělecká fronta reprezentovaná Vítem Klusákem a podporovaná antibabišovskými astony (podle vzoru "cliftoni") udělá hnusárnu - a když se ukáže, že je to hnusárna těžko skousnutelná, tak se to hodí na Babiše...

Výtečně, Ondřeji Neffe!

J. Nevrkla 9.9.2021 10:19

Čemu se autor diví? Předseda ODS přece prohlásil, že ODS zelená. ODS už je liberální jen v tom správném pokrokovém směru.

J. Prikner 9.9.2021 10:15

Výborně vystihli přehled nevolitelných stran nějaká parta probruselských aktivistů v tabulce volitelných stran kde z jejich hlediska označovali volitelnost hvězdičkami a ano /ne volit:

pirstan ano 10 hvězd, spolu ano 9 hvězd, ty horší zelení ne 12 hvězd (ale protože propadnou), čssd ne 6 hvězd ( málo posluhují), přísaha ne 4 hvězdy (jsou jen probruselští),

ano ne! 2 hvězdy (nespolehliví a vůbec babiš!), trikolora ne!! 1 hvězda (protibruseli !!), ksčm nee!!! bez hvězd(komunisté - odchod z brusele), spd neee!!! černé hvězdy(úplně odporní)

To je jednoznačné označení stran, které jsou volitelné pro lidi, kteří nechtějí bruselskou kolonii, green deal, elektroauta, boj proti CO2, migranty.

J. Jurax 9.9.2021 15:29

Celkem máte recht, tedy kromě komančů; ale že by mne ty možnost naplňovaly nadšením říct nemůžu.

J. Ptáček 9.9.2021 10:09

Nač hlubokomyslné téma. Mně stačí žít v bezpečné svobodné liberální společnosti se spravedlivými sociálními prvky. Ideální to nikdy nebude, ale ať se to ideálu aspoň co nejvíc blíží.

V. Církva 9.9.2021 10:49

No skoro bych řekl že máte pravdu. Jenže ve světě teď útočí prohresivisté a CO2 šílenci a proti nim se politici nevymezují nebo jen málo.

Takže pokud chcete svobodu (protože liberalismus je dnes i označení pro prohresivisty), myslím že se nutně do opozice s mainstreamem musíte dostat. To pak jak správně Aston naznačuje znamená nejen nevolit PiSTAN, ani TOP09, ale zdá se ani ODS.

Takže budu muset volit SPD.

V. Chrastina 9.9.2021 15:10

Pane Církvo, napsal jste to stručně a výstižně, nezbývá než volit SPD. Při čemž nejde o volbu menšího zla. Referendum o setrvání v EU, která nás hodlá ožebračit svým zeleným šílenstvím. Ekonomové sice tvrdí, že to naši ekonomiku položí, nicméně jde o dilema , jít ke dnu s potápějícím se kolosem na hliněných nohou EU nebo mít svobodu rozhodování o osudu svého národa, i když by po czxitu nebyl příznivý. Tož tak!!

V. Petr 9.9.2021 17:12

R^R^R^

J. Jurax 9.9.2021 15:31

Pak ovšem - při těchto preferencích - z tuzemských politických subjektů nemáte koho volit; leda to obvykle nejmenší zlo.

J. Vágner 9.9.2021 9:38

Není nic popisnejsiho pro to, do čeho se zase suneme než, že super podstatný problém pro tuhle zem, si už i místopředseda největší naší politické partajem dovolí zmínit jen mezi řádky. A nediskutuje se o tom z velmi obdobných důvodů, jako se za dob našeho mládí nediskutovalo o "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak." A jinak jsem zastáncem našeho členství v té Unii, do které jsme vstupovali. Ne té, která začíná páchat ideologické krávoviny, dost podobné těm, co páchali ti předešlí.

D. Mach 9.9.2021 7:43

Hezký! Tak pan Neff se odvážil zkritizovat Babiše. R^

F. Kusák 9.9.2021 8:38

Pane Machu, Vy také vedete zákopovou válku vůči Babišovi. Ale tady o to nejde, každý je kritizovatelný. A proč by tím pádem nemohl být hodný kritiky i Andrej Babiš, resp. jeho vláda. Jen bych také měl říci, že až se moci ujme třeba nová vláda, a proč by ne, pak jsem přesvědčen, že bude dělat věci, jinak, ale hlavně lépe, protože má větší možnosti a lepší předpoklady. Nejhorší na věci by bylo, aby se tu někdo usadil na několik generací. Z dlouhodobého hlediska jsou změny nezbytné. A z tohoto důvodu je i možná změna vlády. Jen ale nevím, jestli ti Stanjurové, Fialové nebo Jurečkové budou ten kvalitativní posun představovat. Myslím si, že nikoliv. Jedinou, výraznou změnou by byla vláda Pirátů. Byla by to vláda zcela jiná, než na jaké jsme byli zvyklí. Ale zase, musela by mít výraznou oporu ve společnosti. A bude ji mít? A zvládne složité problémy, před kterými současný svět a tudíž i naše země stojí? Pokud je o tom někdo racionálně přesvědčen, pak jeho názor respektuji.

D. Mach 9.9.2021 8:42

Piráti "vládnou" v Mariánských Lázních nebo v Praze, a žádný zásadní zlom to není. A právě pan Neff si na kritice Pirátů zakládá natolik, jakoby plnil zadání poradního sboru premiéra Babiše. Proto ten můj podiv.

Jinak ANO nás přesvědčilo, že řešení složitých problémů, před kterými současný svět a tudíž i naše země stojí, nezvládá. Tak proč nedat šanci někomu jinému.

F. Kusák 9.9.2021 9:10

Takže je zřejmě budete volit. Já s tím problém nemám, Vaše věc. Jen připusťte, že někdo jiný ten problém vnímá jinak, a teď nemyslím zrovna O. Neffa. Celý blbý totáč jsem snil o tom, že budu moci otevřeně a veřejně vyjádřit svůj názor a nikdo se za to na mě nebude zlobit, nebo mě dokonce nenávidět. A to je půvab demokracie. Pokud ubereme z této zásady něco, což se bohužel děje, a o tom nepochybuji, nežijeme v demokracii.

F. Kusák 9.9.2021 9:17

A jinak si myslím, že obrat "nás" je nepatřičný, tedy, pokud Vás nějaká organizace nebo partaj nepověřila, abyste třeba tady vyjadřoval její postoje. To ovšem musíte předeslat. Jinak mluvíte jen a jen (a znáte tento výraz běžný ve formální logice?) sám za sebe.

D. Mach 9.9.2021 9:21

Tak já jsem vyjádřil svůj názor a reagoval jste vy. Já vás v ničem neomezil, ani vás nepřesvědčuji, abyste Piráty volil. Jen se bavím tím, jak pan Neff nevynechá jedinou možnost, jak si na ně plivnout.

A když používám "nás", tak tím myslím poměrně velkou skupinu lidí. Třeba těch 300 tisíc ze dvou demonstrací na Letné.

V. Petr 9.9.2021 9:33

Na piráty bych neplival, ale rovnou jim vrazil do břicha bajonet!

D. Mach 9.9.2021 9:41

I vy demokrate! Kdybych ale já napsal totéž ve vztahu k Babišovi, mnoho lidí by hledalo možnosti, jak mě pohnat k soudu.