25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby 2021 a Zelený úděl

Tématem číslo 1 v politice EU je v posledních měsících Zelený úděl (European Green Deal), radikální agenda, která má potenciál revolučně proměnit život kolem nás s výhledem na několik desetiletí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 6.9.2021 10:14

Je pravdou, že Green Deal představuje pro lidstvo riziko i šanci zároveň. Ignorování současné situace a pokračování po zajetých kolejích ( což lidstvo vlastně nikdy nedělalo - proto docházelo, dochází a bude docházet k vývoji) představuje v tom lepším případě ještě pár desítek let stagnace.

O. Karen 6.9.2021 10:08

Nejhorší je, že ten jejich green deal je naprosto k ničemu. Klima to nezmění, jenom většina lidí zchudne resp. si sníží životní úroveň a řada dlouho pracně budovaných vymožeností prostě zmizí. Např. stabilita elektrické sítě. Evropa začne zaostávat i technologicky, protože schopní inženýři se budou muset zabývat nesmyslným bojem proti CO2 a řešením neřešitelného (dostatek elektřiny a tepla bez uhelných a jaderných elektráren). Kromě toho bude Evropa ještě více závislá na Číně a Rusku.

P. Pepax 6.9.2021 9:50

O takové významné věci jako je zelený úlet (úděl) by nělo být vyhlášeno referendum o přijetí nebo odmítnutí. Výsledkem referenda by se musela vláda řídit.

L. P. 6.9.2021 9:30

Kdysi byla TSS vyvolávací látka v barevné fotografii, ale co je strana TSS jsem ještě nezjistil, ani si tu zkratku nedovedu vysvětlit.

M. Malovec 6.9.2021 9:10

Nezbývá než říct jak to říkal můj učitel lajdákům a ignorantům: kdo chce kam, pomozme mu tam.

J. Nevrkla 6.9.2021 8:08

V tom mám jasno, můj hlas může dostat jen SPD nebo TSS, Trikolora. Kdo volí jiné, ten s tím bojem s klimatem asi souhlasí a chce kvůli tomu zchudnout.

R. Langer 6.9.2021 7:14

Na věčné časy je tady lidská blbost, která se z předchozích chyb NIKDY nepoučí.

A pak s takovým materiálem něco kloudného dělejte... ;-)

J. Moravec 6.9.2021 3:33

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře, nebo lépe. Žádné zásadní rozhodnutí není konečné. A nic není na věčné časy.