25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby 2010

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Joura 31.5.2010 9:23

kdo je obyčejný člověk?

Pane Vašíčku, nevím zda si uvědomujete nízkost a zbabělost věty: ..prohráli obyčejní lidé. Nevím přesně, kdo je obyčejný člověk, ale Vaše socialistická interpretace obyčejného člověka je nebezpečná a po vzoru pana Paroubka šíříte pouze nevraživost a třídní rozdělení společnosti. Považuji se za obyčejného člověka a volil jsem pravici. Myslím, že jsme tyto volby vyhrály.

P. Vandas 31.5.2010 9:12

Přemluv bábu !

 Zdá se, že výzva Mádla a Issové,k přemlouvání,  padla na úrodnou půdu. Děkuji tímto starší generaci,že poslechla a k volbám nešla či Paroubka nevolila.

J. Štrobl 31.5.2010 8:20

Správná bolševická drzost a ignorance

Tento článek je frapantní ukázkou bolševické drzosti a ignorance. Autor omílá stará paroubkovská klišé o prohře obyčejných lidí. Patrně si nevšiml, že dvě třetiny obyčejných lidí volilo proti socanům a komunistům. Myslím, že to není jen vinou Paroubka, ale i zupáckým jednáním některých socanských hejtmanů na krajích vůči příspěvkovým organizacím, které se nemohou bránit. Člověk by čekal od socialistů trochu sebereflexe. Ukazuje se však, že se to nestane, protože se nic nenaučili a nic nepochopili. Krásně nám to předvedl Bohuslav Sobotka v otázkách V. Moravce tuto neděli. Místo konstruktivního dialogu se uchýlil k slaboduchému politickému školení a na ruce podávané ke spolupráci plivl. To mne vede k nezvratnému přesvědčení, že skutečným nepřítelem obyčejných lidí je právě sociální demokracie. Ukazuje se, že pro ně jsou zákony jen cárem papíru, stejně jako zájmy našeho státu a že s nimi není možná žádná spolupráce. V mých očích se tak stali extrémistickou stranou, která se snaží nás všechny připravit o svobodu, jejíž získání si vážím snad nejvíc.

E. Dadák 31.5.2010 8:17

Paroubkův pohrobek !

Soudruhu Vašíčku, vratˇse do hrobu !

E. Dadák 31.5.2010 8:15

Paroubkův pohrobek !

Soudruhu Vašíčku, jste blbec !

S. Maršálek 31.5.2010 8:14

Uvidíme.

Pane autore, ocitl jste se na nepřátelské půdě, kde se mele jen pravicová mantra. Já sám jsem s výsledkem voleb nadmíru spokojen. Důvody jsou jednoduché. Voliči poznají, více jak jindy, důsledky jejich rozhodnutí. Tak to má být. S nadšením budu pozorovat rozčarování naší zlaté mládeže, která se rozhodovala na základě popisu Paroubkovy bradavice. Už vidím, jak příští vláda jim vytváří podmínky pro start do života. Připouštím, že je to potřebné. Ono není všem dnům konec. Očekávám, že nás čeká horký rok 2011.

R. Kříž 31.5.2010 8:08

uffff...

tohle je mimoradny vykon... to neni na diskusi, to je totalni blabol..... :-)))

V. Kraus 31.5.2010 8:06

Pan Vašíček je jaksi zmatený

Na jedné straně si stěžuje, že "mladí naivní a nezkušení lidé" volili TOP 09 a zároveň uvádí svoji zkušenost člena okrskové volební komise, podle níž se mladí lidé voleb učastnili jen v malém počtu a lituje toho. A kdyby těch mladých přišlo k volbám více?

Nevím také, proč popisuje případ opilého voliče. Byl jsem členem okrskové volební komise několikrát a s opilým voličem jsem se setkal snad při každých volbách. Bohužel, s tím volební komise nic nenadělá - nemá možnost jej zkontrolovat na alkohol ani mu zabránit volit. V jednom případě se dotyčný chtěl ve volební místnosti usadit a vést "politické debaty". Tomu jsme řekli: "Odvolte si a běžte domů, tady se zdržovat nemůžete."

Panu Vašíčkovi se prostě nelíbí, jak volby dopadly a tak ještě horkou jehlou napsal příspěvek, kde si vylévá zlost na "hloupých voličích".

   

P. Vandas 31.5.2010 7:51

Pojďte si pro něj !

 Prosím tímto,odcházející vedení ČSSD,aby si přišlo pro tohoto svého zmateného člena volební komise a odvedlo jej sebou . Autor si nevšiml,že volební kampaň už skončila.

D. Polanský 31.5.2010 7:06

Spousta dobrých postřehů, ovšem dluh je obrovský.

Je naivita si myslet, že dluh je v normě. Není. Jenom si spočtěte roční úrok, jen ten pohlcuje ročně obrovské částky.  Ale s tím rozdáváním, i kdyby dluh nebyl a jako že  jsem socialista, bych byl velmi opatrný.

M. Hanko 31.5.2010 7:02

nechutné

Z tohohle článku se mi zvedá žaludek... hnus!

M. Franková 31.5.2010 7:02

HMMM

Tak nevím,ale autor asi ve volební komisi seděl za oranžové nebo rudé.A já jsem podle něj asi slepice,když jsem volič pravice a rozhoduji se podle toho,jak bude příští president vypadat na poštovní známce.

B. Hudzieczek 31.5.2010 7:01

Pane Vašíčku

Je mi 52 let, jsem zaměstnanec a musím Vám sdělit, že Váš článek je zářným příkladem oné zásady vyznávané JosefemGoebbelsem doplněný notnou porcí demagogie. Namátkou: Pánové Nečas, Topolánek a Kalousek byli ve vládě od podzimu 2006 do jara 2009, tj. asi dva a půl roku; o křehkosti její parlamentní podpory nemá cenu se opakovat.

Nevzpomínám, že by pan Kalousek byl ve všech vládách. Být náměstkem ministra a ministrem není totéž.

Deregulace nájemného je potřebná k tomu, aby se v narovnaly podmínky v podnikání s byty. Pokud začnou pronajímatelé bytů požadovat nemravné nájemné, je na vládě a parlamentu, aby je usměrnila. Stanovit výši nájemného a přiměřený zisk je totiž záležitost zčásti technická a zčásti ekonomická.

Školné mj. donutí studenty, aby přemýšleli o smyslu svého studia. Je přetlak studentů na humanitních oborech a důsledkem toho jejich obtížné uplatnění, zatímco poptávaných absolventů technických oborů je nedostatek. A buďte klidný, dnešní studenti chlastají úlně stejně jako za Topolánka. Rozdíl je v tom, že mají levnější chlast a dražší kolejné. Jídlo v menze vychází tak fifty fifty. V rodinách  nižších vrstev není ani tak nedostatek peněz jako nedostatek motivace ke studiu. Zvýšení mateřské a důchodu je skutečně vede k zadlužení.  České dráhy jsou  hrozný podnik, ale socdem vlády tohoto obra uměle držely při životě tím, že nepustily na žleznici konkurenci. Správa železniční dopravní cesty je samozřejmě něco jiného než ČD. Pokud je zmínka o článku paní Zlámalové prezentována správně, tak je to opravdu  dřist;  asi tak na úrovni tohoto Vašeho článku.

No a odstavec, ve kterém rozebíráte ratingové hodnocení našich dluhopisů, je svou vypovídací hodnotou srovnatelný s jedním starším kresleným vtipem  "Evropa podle Kačera Donalda". Pokud bude růst zadlužení naše a našich sousedů, bude samozřejmě růst i cena půjčovaných peněz a půjčky budou dražší a dražší. To je normální dluhová spirála, která vede ke kolapsu. Dluh v sobě vždy skrývá zárodek nemravnosti.

T. Vodvářka 31.5.2010 6:23

Konečně mi někdo otevřel oči

Takže, přeloženo z kojzarovštiny do češtiny: všichni kdo měli tu drzost, že zvolili noblesu pana knížete, případně poněkud klidnější tvář současné hlavy ODS pana Nečase, jsou hlupáčci, naletivší jalovým slibům exponentům pravice, že. Zatímco se měli nachytat na další vršení sociálních dávek těm, kteří od rána postávají u "ožralého okna" a mají v sobě 5.pivo, případně se zase těšit, že jim někdo dá za 4 roky na náměstí párek zadarmo. Pane Vašíčku, na rozdíl do Vás mám po nějaké době hrdý pocit, že jsem Čech a že snad tenhle národ neumí jen poskakovat po pěkném gólu.

m. berka 31.5.2010 5:08

pane vašíčku,

je mi 56 let, jsem zaměstnanec a váš článek mě natolik zaráží, že se k němu vyjádřím na váš e-mail, protože prostor zde zdaleka nestačí. promiňte, ale jako bych četl paroubka

T. Pansky 31.5.2010 3:11

Nevim, jestli je autor napravo nebo nalevo, ale jedno o sobe nechal vedet naprosto bezpecne: volic je nezodpovedny.

"Realita je bohužel taková, že značná část voličů není schopná kriticky

posoudit marketingová tvrzení politiků."  A kdo by to tedy mel delat?  Jediny stranicky sekretariat?  To uz jsme tu preci meli a ocitli jsme se na ekonomickem chvostu.  Ja chapu autorovo rozhorceni nad vysledky voleb a ocenuji jeho odvahu tu opevovat socialismus, ale to je tak vse.  Nanestesti, jeste dlouho budeme dohanet (jestli nekdy dozeneme) to, o co nas "vlada lidu" zpomalila.  Lide se musi naucit vzit zodpovednost do svych rukou.  top0625top@hotmail.com