28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Volba nezní Lisabon, či Moskva

Podpis Lisabonské smlouvy samozřejmně není “logickým pokračováním procesu, který začal Václav Klaus, když podal přihlášku do Unie”, jak tvrdí M. Topolánek, a ani být nemůže – prostě proto, že Václav Klaus podával přihlášku do, pokud jde o právní rámec, jiné EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bovrti 27.11.2008 15:16

Re: zvláštní autorovo východisko

To vše však nemá nic společného s nutností schválit LS. EU bude fungovat i bez ní a pokud má být schválena nějaká smlouva, pak má být taková, aby svou rozsáhlostí a složitostí neodrazovala od přečtení každého občana, který o ni projeví zájem. Co mi na EU však vadí nejvíce je její byrokratičnost a to jak socialisticky je zaměřena. Velmi by mně zajímala účinnost využití financí, které tam vtečou a míra korupce při nakládání s nimi

Paul Sulc 27.11.2008 7:15

Re: Pane Vanku, pomoc by tu byla:

Vazeny, na TV se uz patnact let nedivam, neb se mi americka pseudo-kultura moc nelibi. Ceskou TV neznam.

Gaston 26.11.2008 23:52

Re: Opravdový

Co to tady plácáte? Kdy ODS (jistě myslíte tu Klausovu) hrála čestně? Teprve teď, bez Klause, Čermáka, Dyby, Kočárníka, Macka a podobných individuí se ODS opravdu trochu kultivuje a věřím, že bude hrát ještě velmi významnou roli. Píšete o nynějším předsedovi a přitom to sedne na Klause jak ušité, ach jo.

Gaston 26.11.2008 23:45

Re: zvláštní autorovo východisko

Toto je i můj pohled na věcR^

emersonskej 26.11.2008 23:27

Re: Nedivme se praporčíkovi

;-D;-D;-DR^

woka 26.11.2008 23:19

Re: Opravdový

ty doby, kdy se nejen v ODS, ale všech politických stranách světa hrálo čestně, ty nepamatuje ani Metuzalém, milá Vlasto...

vlastik 26.11.2008 22:44

zvláštní autorovo východisko

Pan Vaněk vychází z premisy, že ČR a eventuelně další jednotliví členové EU jsou bojovníci proti Evropě, která chce jen špatnosti a jinak tomu nebude. Není proto divu, že dochází k absurdním závěrům. Kdyby na chvilku připustil, že EU může být společenstvím států, které se pokouší nalézt na konkrétní problémy kompromisní řešení, asi by takový článek nenapsal. Věřte tomu, že lidé s vašim pohledem na Evropu působí, jako by jim vadil volný pohyb přes hranice. Váslavu Klausovi, by přece nevadilo, kdyby musel na hranicích ukázat pas (jak prohlásil po vstupu ČR do "Schengenu"). Já říkám, že mě by vadilo se vracet k ukazování pasu na hranicích. Vadí vám, že můžeme pracovat bez pracovního povolení kdekoli v Evropě? Že tomu tak úplně není? Pokud by však bylo podle vašich názorů, nebude tomu tak absolutně. Že si Sarkozy pobrukuje s Medveděvem? Myslíte, že bez EU by si pobrukoval méně, že by vystupoval méně za Francouzské a více Evropské zájmy? Naopak! Vůbec nic by ho nebrzdilo. Lisabonská smlouva by zřejmě v pobrukování Sarkozyho nezastavila, rozhodně by mu však situaci neusnadnila, naopak, byl by vázán nejen francouzskými zájmy a nemohl by si jen tak dovolit něco Evropě s Rusy oslazovat. A tak podobně je to s německým plynovodem. Bez LS a bez EU to hraní na vlastním písečku bude pro každého snazší a vůči evropským sousedům bezohlednéjší. A o to vám jde? Vždyť se vám to přece nelíbí? A přitom naprosto absurdně činíte (naštěstí jen píšete), tak, jakoby právě EU a tím více LS byly příčinou takových jevů. Nelíbí se vám, že je EU příliš levicová? Mně také ne. Nemyslím si však, že její destrukcí dosáhnu lepšího výsledku, než třeba "zmoudřením" naší pravicové strany, aby měla více poslanců v Evropském parlamentu a třeba se pak stane celá Evropa pravicovější.

Vlasta 26.11.2008 22:32

Opravdový

problém dnešní ODS je, že její předseda nenaslouchá členům své strany,  pohrdá jejich názory, neřídí se jejich usneseními a hraje svoji hru, udržet se za každou cenu. Po boku má své vyvolené, kterým promíjí jakékoliv zrady / Kalousek, Bursík atd./ Kompromituje se s lidmi jako Dalík a nechává je dělat špinavou práci. Kde jsou doby, kdy jsme /ODS/ hráli čestně? Kdy jsme uměli vyhrávat, ale i prohrávat? A LS? Referendum! Lidé mají víc rozumu a nezapomínají, jak velké státy dodržují dohody a smlouvy. Jak když jde do tuhého, házejí nás přes palubu jako první!

Karel K 26.11.2008 22:08

Re: Autore, co takhle napsat

Jistě, ale jde o to, že dnešní Rusko je stejně impewrialistické, jako bylo za cara i za bolševiků. Mnoha mladým lidem  (a senilním starcům) zřejmě historie nic neříká. To je škoda, kdo se nepoučil, bude jí muset opakovat.

JaS 26.11.2008 21:39

Re: "Schopná akce" k čemu?

Sovětský svaz (dříve i nyní) byl schopen akce vlítnout na slabšího a znásilnit ho. O vlastní obyvatelstvo se postarat nedokázal. Akce ve druhé světové válce měla jednak podporu Ameriky, jednak nešlo o osvobození a pořádek ve vlastní zemi, ale o bezpodmínečně porobení vlastních obyvatel (které se moc nedařilo předcházejících 24 let) - k tomu potřeboval Stalin vyhnat Němce - dělal to pro sebe! Akceschopnost EU musí spočívat v tom, že se země dokážou dohodnout na tom co je potřeba udělat a pak to opravdu udělat - to se týká hospodářství i obrany. Nesmí jít o schopnost brát někoho z členů na hůl (tak jako v Sovětském Svazu).

JaS 26.11.2008 21:31

Re: Stále věřím Palackému.

To je pěkné, ale na druhé straně by nebylo špatné, abychom neměli zase znova nad sebou nějakého vládce, který nám bude poroučet a současně námi bude pohrdat, a my budeme zase hrbit hřbet, švejkovat a po straně si z něj dělat srandu. Bylo by přece jen lepší stát se normálním členem normálního společenství.

Herakleitos 26.11.2008 21:18

Re: Prezidenta Kaczynského strašili střelbou Gruzínci, tvrdí polská bezpečnost

Omyl, to bylo na oslavu!;-P

babinnna@seznam.cz 26.11.2008 21:09

Re: Stařičký mocnář

Jak víš blbečku že je vše LS špatné?Nebo si 3 papoušek Klause? Jakl Bém AeroKarel.Buď si právník nebo si chytřejší než 26 státníků. Je dobře že soud ukázal Klausovi že se nebojí ani presidenta. Dávejte pozor co tento starý proutník který nám dává rady jak je rodina důležitá bude teď dělat naschváli.

Milan 26.11.2008 21:01

Stále věřím Palackému.

Byli jsme před Vídní a jsme i po ní.

Byli jsme před Berlínem a jsme i po něm.

Byli jsme před Moskvou a jsme i po ní.

A s Bruselí to bude jakbysmet.

Milan 26.11.2008 20:58

"Schopná akce" k čemu?

Sovětský svaz byl také schopný akce.

Obávám se, že akce, po kterých by eventuelně toužili Angličané, Španělé, Francouzi, Němci, Italové a další tradiční násilníci a válečníci nejsou zrovna těmi akcemi, po kterých by toužila většina Čechů.

Milan 26.11.2008 20:56

OT 64

ovšem pneumatiky měly. A když byly píchlé, dohušťovaly se z kabiny.

copy 26.11.2008 20:31

Prezidenta Kaczynského strašili střelbou Gruzínci, tvrdí polská bezpečnost

http://azpravy.atlas.cz/svet/173329-prezidenta-kaczynskeho-strasili-strelbou-gruzinci-tvrdi-polska-bezpecnost.aspx

http://azpravy.atlas.cz/svet/173329-prezidenta-kaczynskeho-strasili-strelbou-gruzinci-tvrdi-polska-bezpecnost.aspx

JJ 26.11.2008 20:10

Re: Guvernér Anglické banky nevylučuje

Zestatnit v tomto pojeti znamena vyuzit ty penize, co do nich lejou k nakupu equity.

Petr H 26.11.2008 19:54

Dobré,ale lépe by bylo

přečíst to na Kongresu za dva týdny,případně tamtéž i omlátit Topolánkovi o hlavu.

Hrad 26.11.2008 19:54

Re: Nedivme se praporčíkovi

Kůl v rozpadlém plotě, zůstane pořád jenom kůlem(pardon-solitérem-to zní líp(postmoderně), že. Toho Vondrušku, nebo jak mu říkáž, neznám... Co, jako? Transportéry prý nemají pneumatiky, tak potom si nemají co "pýchnout"(pýcha předchází pád). To se učí na "Žižkárně" ve druhém ročníku spolu s povelem "přímý směr, pochoden v chod".  Na  to by Topol neskočil. Obrať tedy list. Nejsou jenom kopíráky.   

Hledající 26.11.2008 19:36

Guvernér Anglické banky nevylučuje

, že bude nutno banky zestátnit

Mervyn King, šéf ústřední Anglické banky, varoval, že britské hospodářství skončí v "hluboké recesi", pokud komerční banky nezačnou normálně půjčovat peníze. King řekl v parlamentním výboru Dolní sněmovny pro finanční záležitosti, že "toto je důležitější než cokoliv jiného v současnosti." Dodal, že vláda "možná bude muset přímo zasáhnout", aby banky přiměla k tomu, aby zvýšily objem svých půjček veřejnosti. Zdůraznil, že není vyloučeno, že bude nutno banky zestátnit.

Ministr financí Alistair Darling se vyjádřil, že je situace "velmi naléhavá" a že banky skutečně musí nyní zvýšit objem svých půjček malým firmám. "Pokud to neudělají, budeme muset uvažovat nad tím, jaké další akce budou vhodné," dodal.

 

R.J. 26.11.2008 19:11

Re: Nedivme se praporčíkovi

Nerouhej se, nebo Ti ho tam dědka pošlu, bude Ti dělat soukromý komunismus, když nebudeš něco chápat, vysvětlí Ti to poslanec bachař Vondružka. A Topolánek by si o Tebe neopřel ani pichlý transportér. ;-D

JJ 26.11.2008 19:02

Re: Situace není jednoduchá.

Nemyslim si, ze ten typ tlaku, ktery predvadi VK vede k necemu jinemu, nez k ignoraci. Protoze s VK neni mozna diskuze, nerika, jak jinak (tedy krome navratu o 25 let zpatky, coz nikdo krome nej nechce). Ale na druhou stranu si nemyslim, ze by VK necemu skodil.

zoch 26.11.2008 19:02

Re: BEZ POCHYBNOSTÍ

Karle,

nyní jdu na zprávy a už nedorazím. Někdy vysvětlím.

Hrad 26.11.2008 18:58

Re: Nedivme se praporčíkovi

Jestli toto (Topolánek)má být vůdce, tak "zoufale volám" Jakeši kde jsi?.

Jiřík 26.11.2008 18:56

Re: hosp.katastrofa - náš stát

100% pravda.Ještě bych dodal-70% výkonnost ekonomiky,40%platy.To těm zmetkům z ODS vyhovuje.Pro to co vybudovali,má čeština výstižný název-MR DNÍK.

AeroKarel 26.11.2008 18:50

Re: Autore, co takhle napsat

Ruští (nejenom) bolševíci. Nemá cenu se o tom dohadovat, prolínalo se to.

AeroKarel 26.11.2008 18:47

Re: Volba ZNÍ Lisanon nebo Moskva, drahý pane.

Tak o takovou EU, jakou zde popisujete, nestojím.

Se Sarkozym do Moskvy!

AeroKarel 26.11.2008 18:46

Re: Podle mě...

Ne, sami nebudeme. Ale houno pořešíme.

AeroKarel 26.11.2008 18:44

Re: Teprve vás poznání pravdy čeká.

Myšky myšky plochá dráha.