19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vlajka EU nemá být nejen na Pražském hradě

Státní vlajka je symbolem státu, a znamená stát svrchovaný. Je běžné a správné, že se vyvěšuje na státních budovách i místech samosprávy. Je-li občan na příslušnost ke státu hrdý, může si důstojným způsobem vyvěsit státní vlajku.. Ve svobodných státech je to běžné. U nás kvůli nacistickému a brzy následujícímu komunistickému období totalitní nesvobody ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 4.4.2013 20:14

Symbolické

Symbolické bylo, že nám vlajku přivezl komunista Barroso.

A. Hrbek 4.4.2013 17:20

O tom

jaká vlajka má vlát na Hradě diskutují především zarytí naci(onali)sté, kteří nemají nic jiného na práci. Ohánějí se při tom jakousi suverenitou a nijak jim nevadí, že ani jedna banka, rozhodující část podniků, včetně tisku, a značná část půdy je ve vlastnictví zahraničního kapitálu. A kdo má ekonomickou moc, má i politickou. Žádná figurka na Hradě na tom nic nezmění.

Jinak - kolik nacionalistů vyvěšuje na státní svátky vlaječky České republiky na důkaz souznění se státem? A kolik jich vyvěšuje na svých domech nebo chalupách státní vlajku jako to dělají Američané? Viděl někdo nějak oslavy v Rakousku, Německu nebo ve Francii jak jsou tam vyvěšeny na domech vlajky? Úcta ke státní vlajce se již v této zemi nepodporuje. A jakou úctu mít k prezidentské vlajce minulého a současného prezidenta, zejména vzhledem k jejímu heslu?

Za tento stát se většina občanů poněkud stydí a nevidí důvod ho podporovat. Podívejte se jen, jak podporují Českou republiku ti, kteří odvádějí daně v daňových rájích!

A. Hrbek 4.4.2013 17:19

O tom

jaká vlajka má vlát na Hradě diskutují především zarytí naci(onali)sté, kteří nemají nic jiného na práci. Ohánějí se při tom jakousi suverenitou a nijak jim nevadí, že ani jedna banka, rozhodující část podniků, včetně tisku, a značná část půdy je ve vlastnictví zahraničního kapitálu. A kdo má ekonomickou moc, má i politickou. Žádná figurka na Hradě na tom nic nezmění.

Jinak - kolik nacionalistů vyvěšuje na státní svátky vlaječky České republiky na důkaz souznění se státem? A kolik jich vyvěšuje na svých domech nebo chalupách státní vlajku jako to dělají Američané? Viděl někdo nějak oslavy v Rakousku, Německu nebo ve Francii jak jsou tam vyvěšeny na domech vlajky? Úcta ke státní vlajce se již v této zemi nepodporuje. A jakou úctu mít k prezidentské vlajce minulého a současného prszidenta, zejména vzhledem k jejímu heslu?

Za tento stát se většina občanů poněkud stydí a nevidí důvod ho podporovat. Podívejte se jen, jak podporují Českou republiku ti, kteří odvádějí daně v daňových rájích!

C. Coton 4.4.2013 17:17

Asi tak

Zeman se ve volbách označil za eurofederalistu. Zvolilo ho 54% voličů při 60% účasti. Vstup do EU nám odhlasovalo 77% voličů při 55% volební účasti. TAk  bychom to měli demokraticky skousnout a nechat vlajku, ať se plácá.

J. Holič 4.4.2013 14:19

To je nesmyslný text.

Autor píše, že vlajka je symbolem svrchovaného státu. Jenže vlajka nemá takto omezenou funkci, jak se snaží naznačit. "Vlajka je zpravidla různobarevný kus látky, obdélníkového, čtvercového či jinak pevně stanoveného tvaru a poměru stran, který symbolizuje organizaci (typicky zejména stát či jinou územní správní korporaci jako zemi, kraj, obec a podobně)."

J. Dvořák 4.4.2013 12:05

To je řeč jako rozprávka !

Jelikož mafiáni co nám poroučejí nemají vlastní standartu ani vlastní vlajku používají stávající  prezidentskou a k ní přidali vlajku evropské unie tak co je na tom nepochopitelného ?

R. Langer 4.4.2013 12:29

Re: To je řeč jako rozprávka !

Ale to jste vystihl docela trefně! :-)

I. Pařízek 4.4.2013 11:38

Zaprodal nás lidem zvolený prezident

Článek pravdivě seznamuje občany s tím,jak dobře volili prezidenta,který krok po kroku zbavuje samostatný stát samostatnosti a svépravnosti.Nezadržitelně směřujeme ke stavu ve kterém byl za Rakouska-Uherska,Protektorátu a komunismu.Věřím,že si voliči uvědomí,že volbou ČSSD a SPOZ se staneme jednou z provincí EU.K volbám musí přijít všichni,kteří nechtějí ztrátu státnosti zemí Čechy,Morava a Slezsko.Opravdu stojí za to seznámit se s názory senátora Tomio Okamury a podpořit jeho vznikající hnutí.

R. Langer 4.4.2013 12:30

Re: Zaprodal nás lidem zvolený prezident

Já jsem si hlavně všiml, že Tomio říká právě to, co MOMENTÁLNĚ chtějí jeho posluchači slyšet... :-(

Z. Švrček 4.4.2013 13:43

Re: Zaprodal nás lidem zvolený prezident

Ale perd, Tomio jen pragmaticky naslouchá většině, nebo podkuřuje těm, které právě potřebuje. U mne spadl z lopatky a podtrhl to svými výroky o komunismu.

M. Barda 4.4.2013 9:57

vlajka

když uvidí modrou vlajku všichni na hradě tak aspoň dojde uplně všem kdo nám vládne a tyhle debaty to jen potvrzují,ale povídání si v mediích je stejně nanic pokud nebude 50% lidí volit v příštích volbách suverenitu jany bobo tak v eu stejně zůstanem...

T. Petřek 4.4.2013 10:54

Re: vlajka

Nebo Svobodné Petra Macha: http://www.svobodni.cz/files/docs/2013-Petice-EU.pdf

F. Eliáš 4.4.2013 11:55

Re: vlajka

Tak se mi zdá, že "Bobo" vytěžila z EU vše, co se jí podařilo. Její Suverenitě nevěřím ani slovo.

Z. Švrček 4.4.2013 13:48

Re: vlajka

Ale jo, poznala EU zevnitř a správně poukazuje na to, co je špatně (skoro vše:-), ale ona sama je tak silně a naprosoto pragmatická, že je schopna všeho, i kandidovat na prezidentku za komouše (viz před 5 lety). Proto jí nedůvěřuji. Proto bych byl schopen si také představit, že kdyby usilovala, či jí někdo nabídl místo komisařky, či šéfky Evropské komise, byla by její rétorika hned jiná.

B. Rybák 6.4.2013 19:16

Re: vlajka

Paní Bobošíková se vůči EU chovala vždy tak, že jí ani náhodou nehrozilo, že by jí někdo nabídl nějaké EU-koryto.

Nikdo si snad nemyslí, že by při své nepochybné inteligenci svou prezidentskou kandidaturu (za komunisty) myslela vážně. Ona sama tvrdí, že jí šlo o to, aby se levice nedohodla na společném kandidátu. Vzhledem k jejím trvale pravicovým postojům je to velice pravděpodobné a potvrzuje to i projev Paroubka, který v průběhu voleb obvinil komunisty z neúspěchu Švejnara.

Zřejmě pochopila, že aktuálně kolaborantští EU-hujeři (např. Švejnar) jsou mnohem nebezpečnější než bývalí kolaboranti s dnes již neexistující říší zla. Bylo by dobré sledovat to, co opravdu dlouhodobě říká a ne to co o ní říkají (nebo spíš zamlčují) "naše" kolaborantská masmédia.

V. Němec 4.4.2013 12:51

Re: vlajka

Pokud by  se unie vrátila k výhradně obchodnímu svazku byl bych jejím příznivcem ale když mi někdo od někud  nařizuje i to čím mám doma svítit tak to jsem velmi proti příkazů pro mé dobro i proti mé vůli jsem si užil dost.

P. Urban 4.4.2013 8:11

Neexistující vlajky vyvěsit nelze

a co se týče legality, nevím nic o tom, že by modrá vlajka s dvanácti hvězdami byla zakázána. Jinak si každý, kdo k tomu má pravomoc, může vyvěsit třeba vlajku s probodnutým srdcem a nemusí čekat, až ji někdo schválí jako "svoji".

T. Petřek 4.4.2013 10:58

Re: Neexistující vlajky vyvěsit nelze

Doma si můžete opravdu vyvěsit vlajku jakoukoliv, třeba s kosočtvercem. Jde o to, že tato nepatří na "hrad". Tam patří státní symboly, ne vlajky mezinárodních organizací jichž jsme členem.

P. Urban 4.4.2013 17:32

Pan Bednář přece jasně napsal

že vlajka, kterou Zeman s Barrosem vyvěsili, není vlajkou EU. Tak o jakou mezinárodní organizaci jde ?

V. Němec 4.4.2013 12:41

Re: Neexistující vlajky vyvěsit nelze

Doma si vyvěste třeba měsíc nošené trenýrky

P. Sulc 4.4.2013 4:07

Zkratka a dobre, pane autore,

narod si ted dopral noveho "Klemu". A taky ozungra..

R. Langer 4.4.2013 12:36

Re: Zkratka a dobre, pane autore,

A jak si s panem knížetem v tomhle pěkně padli do noty, co? Inu, Evropa prostě sjednocuje všechny vrstvy... :-D

J. Kanioková 4.4.2013 2:00

Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

Cizí vlajka na Hradě je SYMBOLEM PODŘÍZENOSTI !!!

EHS/ES fungovaly v ekonomické rovině docela dobře. Proč se to muselo zmršit? Pro spoustu politických trafik, pro moc ? Je to válka jinými prostředky.. Proč jsme vlastně rušili RVHP, když jsme znovu v téměř autentickém průšvihu? Nestačilo -

- ŽÁDNÉ DOTACE - společná měna JEN pro ty, kdo si ji přejí

- ekonomická spolupolupráce ve smyslu volného pohybu zboží, osob a kapitálu

- společná ekonomická politika vůči třetím stranám

J. Mannheim 4.4.2013 8:31

Re: Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

paní Kanioková, kdybyste žila v USA před 150 lety, byla byste tím nejfanatičtějším zastáncem Konfederace... a víte, jak to dopadlo?

P. Götze 4.4.2013 9:33

Re: Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

Ajeeeje, dalsi co si mysli, ze Evropa Amerikou jest, resp. muze byt. Uvazoval jste nekdy, proc tam ti lidi z Evropy vlastne utekli?

R. Langer 4.4.2013 12:37

Re: Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

Víme moc dobře, jak to dopadlo, a také velmi dobře víme, že se jednalo a něco naprosto jiného... :-P

V. Němec 4.4.2013 12:37

Re: Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

Jde hlavně o dobré bydlo unijních nikým nevolených ale v podstatě Evropě vládnoucích úředníků.

R. Szewczyk 4.4.2013 1:36

hihihi

bych jen připomněl,že občas se vloudí chybička,řekněme,že okolo 1910 měly Horní  a Dolní rakousko cca 4mil obyvatel,Království České spolu s Markrabstvím Moravským cca 10mil obyvatel,které žili v státě které se jmenovalo V Říšské radě zastoupená království a země a Země svaté Štěpánské koruny uherské,celkově snad ku 60 mil lidu,,,,,,,černožlutá vlajka byla vlajka císařská používáná v Předlitavsku,jinak monarchie neměla v podstatě vlastní vlajku,jinak zákony vydával všeobecně rovným právem volený parlament,zajímavý byl census v čechách 4zlatých,tedy volil ten,kdo zaplatil toliko daní,v Moravě to ovšem neplatilo avšak byla povinnost volit,vládu ustanovoval císař,měl rovněž právo veta,,,,no kdyby tak nějak vypadala EU !!!

P. Sulc 4.4.2013 4:03

Re: hihihi

Ta dan se platila jen a  pouze ve volbach obecnich a cisar to zduvodnil zcela logicky: volby do Risske rady je zalezitost politicka a tak na to ma prAVO  kazdy. Ale obecni volby, to je zalezitost hospodarska, tam at voli jenom ten, kdo do te obecni kasy take dava penize, ne ten, kdo by je rad jen vybiral..