29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Vládnutí za kouřovou clonou

Kvůli koronavirové pandemii média soustřeďovala pozornost veřejnosti k jejímu průběhu, k opatřením proti ní a k přešlapům vlády. Václav Klaus se svým institutem a mnozí jiní ovšem právem upozorňovali, že za kouřovou clonou zpráv o pandemii a souvisejících záležitostech se Babišova vláda může dopouštět potlačování občanských svobod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hanko 8.3.2022 18:54

No, podle mě, pokud NAŠE elektrárenské společnosti velice levně vyrábějí a draze prodávají (na burzu), pak to jsou právě ony, a v prvé řadě ČEZ, kdo inkasují ty zisky. Jelikož ČEZ je majoritně státní, mělo by být v moci státu tyhle zisky, po odečtění rozumných úspor na budoucí investice, rozdělit zpět mezi občany. Proč se to něděje, to nevím.

D. Bowman 8.3.2022 16:19

Těžko říct ale bude to nejspíš něco kolem ČEZu. Ten má v ČR více moci než nějaká vláda. Nakonec taky sponzoruje kdejakou kampaň a dozajista je na jedné lodi s kolegy z Unie, aby tak nějak transformoval energetiku v Zelenější a přihrál malou domu různým místním (západním) oligarchům (ti to ale s námi myslí dobře....asi).

Novináře to nezajímá. Jejich plátek a jejich neziskovky taky ČEZ živí.

Banky do toho taky šťourat nebudou. Dražší ceny energií zbaví ekonomiku té hromady peněz, kterou natiskli, aby měli politici z čeho rozdávat. A uleví tak inflaci....aspoň trošičku. Navíc z těch obratů na Berlínské burze mají prebendy.

Politikům to taky nevadí. Inflace a ceny za energie ožebračí spoustu lidí, kterým se pak rozdaj dávky nebo hypotéky a ty si pak 2x rozmyslej než někde budou dělat vlny...dokonce je budou vděčně volit...aby je zachránili za jejich vlastní peníze a budoucnost.

Sečteno a podtrženo...nic se nezmění. Vláda udělá (už dělá) jediné dva významné kroky:

A) Cenzura a fízlování, aby se těm pár remcalů zavřeli držky viz Kanada. A nejspíš je i označí za domácí teroristy viz DHS v USA

B) Přijme se Euro pod příslibem, že to nějak vyřeší naše finanční problémy a posílí semknutí.

A pokud to neudělaj, dopadnou jako Kurz, Babiš (Panama papers), Orbán nebo Poláci.

Dostaneme na výběr. S indulónou z Bruselu nebo bez z Mosky. Na třetí cestu subsidiarity a suverenity se v tichosti zapomene.

D. Laurencikova 8.3.2022 12:53

Mate v mnohem pravdu, pan Jemelik. Ale s vyroky jako: "druhým v pořadí po Adolfu Hitlerovi v pustošení území Ukrajiny je válečný zločinec Vladimír Putin, jehož chování je odpudivější než Hitlerovo, protože nechává prolévat krev blízkého národa." bych se prece jen drzela trochu zpatky. Druhy v poradi po A. Hitlerovi byl mozna Stalin, ktery take proleval krev i vlastniho naroda. Nebo Mao Zedong, kteremu se pricita 40 a 80 milionu mrtvych? Take Pol Pot stoji v rade a najdou se jiste i jini. Srovnavani Adolfa Hitlera s kde kterym "diktatorem", ktereho zrovna vyhlasujeme za dabla a nosime na tabulich (Milosevic, Saddam Hussein...), abychom v nekterych pripadech ospravedlnili nase zasahy (t. zn. zasahy tech "dobrych") proti nemu, v jinych vyvolali bojovou chut, uz trochu podlehlo inflaci, zda se mi.

M. Rozbořil 8.3.2022 11:14

Už mi tady schází jenom teorie o tom, jak si premiér Fiala domluvil s Putinem, že mu válkou na Ukrajině vytvoří kouřovou clonu pro nedemokratické vládnutí.

J. Karza 8.3.2022 11:43

Premiéři ekonomicky a politicky zcela závislých zemí do ničeho věcně nezasahují. Jejich úlohou je zahušťovat neoliberální mlhu.

D. Bowman 8.3.2022 16:36

Žádná krize nesmí přijít na zmar. Fiala jen drží basu se State Dep. a ten do toho šije hlava nehlava (tlačí Poláky do posílání MIGů na Ukrajinu, což oni odmítají, nejsa sebevrazi). Biden už se taky nechal slyšet, že za inflaci a cenu na benzínkách může krize na Ukrajině, nikoliv jeho rozhodnutí zavřít domácí produkci plynu a ropy.

Takže jemu se to evidentně hodí. Rozhodně nebude de-eskalovat. Zelená lobby se raduje. Vysoké ceny ropy a plynu opticky zlevňují jejich obnvitelné "nápady".

A zchudlé obyvatelstvo znamená víc voličů levice a jejich sociálních dávek.

Putin by si rozhodně zasloužil na držku. Ale Biden grupa nejsou žádní svatoušci a mají také své imperiální ambice, které jsou na papíře demokratické ale fakticky spíš zeleno-rudé a v důsledku kontraproduktivní tj. Putionovi nakonec nahrají a nahrávají viz energetická politika.

O. Kurz 8.3.2022 10:51

Dočetl jsem to až k té "bohaté chátře" a pak mi to už bylo všechno jasné.

M. Hoblík 8.3.2022 9:06

Babiš to,podělal, ale Fiala to ještě vylepší...

J. Karza 8.3.2022 8:34

To zamlžené prostředí zde vznikalo řadu let. Ten, kdo chápe, že EU není primárně organizací chránící zájmy obyvatel členských zemí, ale hubbem zájmů korporací, prosazovaných skrze myriády zájmových sdružení, ten překvapen není.

Doporučuji výlet do Bruselu.

J. Nevrkla 8.3.2022 8:19

Já si myslím, že se nedají informace věčně tajit a že časem se na invazi budou lidé dívat poněkud jinak než na hitlerovskou akci nějakého šílence. Putin se nikdy jako šílenec nechoval, ani tak nemluvil. Začínají stále více prosakovat informace vnášející do velmi vážného problému jiné světlo.

M. Dvořák 8.3.2022 6:51

i kdyby bylo pravdivé vše špatné, co řekl o Ukrajině, nikomu soudnému nemůže uniknout, že to jsou vnitřní záležitosti samostatného státu a nic ho neopravňuje k pustošení země a zabíjení lidí za účelem nastolení pořádku v jiné zemi podle jeho subjektivních představ.

A kolik takových a horších "ukrajin" už bylo určeno na převýchovu či trestání států a lidí. VÁLKA JE VŮL!!!