19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vládnout je těžké

Radim Jančura se nechal slyšet: „Dlouhodobě by [Andrej Babiš] mohl být pro demokracii špatným elementem, ale krátkodobě může hodně republice pomoci, protože po tento čas potřebuje být manažersky řízena.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 2.5.2017 21:11

No jo

Když zasedá parlament, nikdo si nemůže být jistý majetkem ani životem. Oliver Cromwell.

F. Lesniak 2.5.2017 17:35

Re: Zase jeden rozumprd

Jančura je stejný šmejd jako Bureš a kdejaký politik.

R. Morava 2.5.2017 14:43

Pojistky ano ale ne betony

S těmi pojistkami by se dalo souhlasit. Systém musí být nastavený tak, aby se ho nezmocnil diktátor, ale ne zabetonovaný. Pak je totiž nefunkční a politici zbyteční.

Autor zapomíná že problémem USA ale především evropské civilizace je omezená akceschopnost. Dnes nesmyslně rozšířená tzv. "lidská práva" prakticky svázaly ruce k vedení společnosti. Trumpovi soud vrací i celkem rozumné dekrety k migraci a totéž platí v Evropě. Nejsme schopni začít bránit hranice EU, I kdyby si to přála většina občanů. Nejsme schopni zavřít Ratha, i když je prokazatelně vinen.

Jinými slovy je tu diktatura nesmyslných a nadbytečných zákonů a nulová kontrola tvorby zákonů občany. Stejně tak je nulová kontrola práce soudů občany, a ty si vlastně dělají svoji politiku.

B. Rameš 2.5.2017 11:18

Marno platno,

my máme svého českého Honzu a v Jeho věříme. Jakýpak systém, stačí počkat, až se toho povolanec chopí, sleze s pece, pánům to dá vyžrat, všechno a všechny přechytračí a padání pečených holoubat do otevřených hub zařídí. Začínám pochybovat o svém původu, neb je mi ta postava v řadě aspektů protivná stejně jako Švejk, a to si správný Čech nesmí dovolit (když navíc na hokeji neskáče).

J. Schwarz 2.5.2017 10:48

Nijak se nedivím

že je Trmp "frustrován" fungováním současného U.S. úřednického aparátu. Obamova administrativa totiž na nějakou ústavu zvysoka kašlala a do úřednických pozic zabetonovala levičácké aktivisty. A že některé Trumpovy dekrety "zablokovaly soudy"? No, zkuste si to představit u nás - že by bylo možné u jakéhokoli vládního nařízení, které by se vám nelíbilo se obrátit třeba na soud ve Znojmě, který by nařízení promptně "pozastavil". A pak by se věc hnala až k ústavnímu soudu, který by teprve - po letech - mohl nařízení zase odblokovat. Pokud jde o Jančuru tak ho chápu. Naše "demokratická politika" se totiž vyznačovala a vyznačuje tím, že posty nejsou obsazovány odborníky, ale příznivci jednotlivých stran, které je třeba "odměnit" za poskytnuté služby. Tedy klientelismus a korupce v nejčistší formě. A Babiš - copak je tak divné, že si nechce nechat své "hnutí" ukrást kavárenskými povaleči a jejich mediálními slouhy?

M. Prokop 2.5.2017 9:25

Re:

A chtějí, nebo si něco pamatujete z VUMLu?

A. Trick 2.5.2017 8:35

Zase jeden rozumprd

"Frustrace Radima Jančura z výsledků demokracie v České republice je pochopitelná. Na svých autobusových a vlakových linkách čelí nekalé konkurenci (polo)státních, štědře dotovaných firem, čelí šikaně od jejich spřízněných duší na nádražích a ve výběrových řízeních na veřejné zakázky je nesprávně ignorován ve prospěch právě této nekalé konkurence."

Jančura dostal bez výběrka přidělenou kapacitu dopravní cesty na ranní vlaky Brno - Praha bez soutěže. Jančura se přihlásil do jediného výběrka, ale zbaběle z něho utekl. Jančura dostává od státu 51 milionů na autobusovou a 57 milionů na vlakovou dopravu. Začátkem roku bylo zrušeno výběrko na vlaky Cheb - Praha, protože se profláklo, že bylo šité na míru Jančurovi. Na Slovensku dostal od Dzurindy štědře dotované vlaky Blava - Komárno. Jančura ze dne na den zrušil vlaky Praha - Zvolen. Naštěstí máme zlého národního dopravce.

Tak jakápak nekalá konkurence, pane POVRCHNÍ autore?

R. Langer 2.5.2017 8:29

Re:

A Rusové to nechtějí? A Číňani? A Severní Korejci? No, vy jako Čech to holt nechápete. :-D

J. Jelínek 2.5.2017 7:57

Re:

Protože nemají rádi Loskoty.

J. Jelínek 2.5.2017 7:54

Pan Podracký

by si měl tento článek přečíst a malinko přibrzdit se "svým" postfaktickým úhlem pohledu.

K. Frauknecht 2.5.2017 7:46

1

Moc pěkný.

K. Loskot 2.5.2017 3:47

Ale proc Americane chteji regulovat cely svet podle sebe ??