25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr 12.12.2007 21:57

To samozřejmě

To samozřejmě nevíme, ale také nevíme, co by se dálo při nástupu Jiřího Paroubka na uvolněný premierský trůn !  Zkuste nám to povědět, pane Žantovský. To byste byl komentátor...

strejda 12.12.2007 21:51

Lež

Ani jedna nebyla s to sestavit vládu

Pane Žantovský lžete! Kdy měla ČSSD možnost sestavit vládu? Tuto možnost proti všem zvyklostem dostal, dokonce  2x, jen a jen Mirek Topolánek.

Delftská drbna. 12.12.2007 21:35

Otázka za 500

Kdo si bez Čunka ani neumyje ruce.  a) Klaus   b) Topolánek  c) Bursík.   Ano a,b,c, je správně.                                                     

J. Hašek 12.12.2007 16:34

Podivné souvislosti.

Vážení přátelé, chtěl bych Vás upozornit na podivnou souhru okolností. Autor článku uvádí, že Jeho Jasnost kníže Schwarzenberg odmítá sedět vedle ministra Čunka. Důvody , které ho k tomu vedou se mi jeví jako zástupné. Podle mě se jedná o jasnou politickou perzekuci. Do stejné situace se dostal člen Strany mírného pokroku v mezích zákona p. Karel Pelant. Byl pronásledován c.k. policií z prostého důvodu, že smrděl. Strážník, který ho zatýkal mu dokonce řekl. "Smrdět a smrdět je rozdíl. Pane vy smrdíte nebezpečně." Jednalo se přitom pouze o olomoucké tvarůžky. Toto bude patrně důvod odstupu Jeho Jasnosti od prostého muže z lidu. Jak známo Karel Pelant musel posléze uprchnout do Ameriky. Nevím jestli pan ministr hovoří anglicky.    

Bruno 12.12.2007 13:19

Já to vidím jinak,

Topolánek nekřečuje u každé malicherné události, nemluví koaličním partnerům do jejich kompetencí a po zásluze se i oni tak chovají k němu. I když Bursíka nemusím, je nutné na něm ocenit, že si nědělá oddělené vládní tiskovky jako Lux, je k vládě zkrátka loajální, steně tak Čunek. Na loajalitu se během posledních let dost zapomnělo, ale já ji vidím jako jeden z důvodů, proč tato vláda s chatrnou většinou prozatím vše ustála. Viz včerejšek, po tiskovce o obrněncích nikdo nevylezl s jiným prohlášením. Topolánek není hloupý a politiku uvnitř vlády zvládá mnohem lépe než třeba Klaus, který se mohl zbláznit, když mu koaliční partneři dělali problémy a tím je ještě víc provokoval k dalším protiakcím. Jinak president je to dobrý.

ergo 12.12.2007 15:17

Re: Já to vidím jinak,

"zvládá mnohem lépe než třeba Klaus, který se mohl zbláznit, když mu

koaliční partneři dělali problémy a tím je ještě víc provokoval k

dalším protiakcím. Jinak president je to dobrý." - tak nevím, Bruno, kritizujete i chválíte, blbý premiér=dobrý prezident, jen nevím, co si z toho odnést, cítím jen nebývalou prázdnotu (myslím tu vaši myšlenkovou).

Bruno 12.12.2007 21:24

Re: Re: Já to vidím jinak,

Co cítíte, to nechám na vašich smyslech... Pokud Klaus dělal něco špatně ve funkci premiéra, neznamená to, že tak činí i dnes. Topolánek je schopen něco překousnout a má z toho určité výhody, které Klaus neměl, možná to není napořád. Každopádně teď to funguje a fungovat bude, můžete se vzteknout.

vládík 12.12.2007 12:41

Jak se stanoví kompetentnost budoucího ministra?

Předem děkuji autorivi blogu za odpověď.

Dan 12.12.2007 12:05

No nevím, nevím.

Souhlasím s autorem i p. Machiavelim, že Bursík je politický talent. Podle mě si však toho naložil nějak moc najednou. Propagovat nezvolení p. Klause a současně zpochybňovat morální integritu šéfa lidovců by zmohlo i jinačejšího borce. P. Klause porazit nemůže, protože je jako Bůh, vždy bojuje s nejmocnějšími šiky. U šéfa lidovců dopadně stejně. Ne, že by byl lepší nebo horší než on, ale protože je jeho protivník jiný. Nebude mu rozumět i kdyby na něj mluvil hebrejsky. Śéf   zelených bude vyskakovat a Čunek bude v klidu točit mlejnek a dávat řečnickou   otázku, kolikpak to má p. Bursík vlasně divizí.       

ludva 12.12.2007 11:37

Voliči zvolili velkou koalici

Volební pat znamená, že síly jsou vyrovnané a žádná strana by neměla chtít převálcovat druhou. To ovšem Klaus s Topolánkem neuznali a zřejmě pod vlivem dlouhého období ODS bez vlády strhli pro sebe moc nečistým způsobem, velmi pravděpodobně pomocí nějaké formy korupce. Proto je celá tato "Dalíkova vláda" zatížena špínou od samotného vzniku. Nějací další kostlivci předsedů menších stran to jenom zvýrazňují. Bohužel je to ta nejšpinavější vláda, kterou jsme kdy měli.

Klaudius 12.12.2007 14:17

Re: Voliči zvolili velkou koalici

Kdyby se podařilo Paroubkovi získat konstruktivní poslance(jak je nazýval) z ODS, pak by samozřejmě vznikla nejčistší vláda

Klaudius 12.12.2007 10:55

Řešení podle Žantovského

Z článku vyplývá, že současná koalica je hrozná, Topolánek ještě horší. Podle Žantovského by byla nejlepší velká koalice, která by sice nic nevyřešila, ale zajistila by klid k práci. V řadě případů nemluví Žantoský pravdu. Jedinou poměrně stabilní vládou byly první vláda Klausova(koalice měla 105 mandátů), ale stabilita byly draze vykoupena požadavky koaličních partnerů. Lux na tiskových konferencích říkal opak vládních usnesení, ODA měla více ministrů než členů strany.Ministrem školství byl 30tiletý Pilip, nevím, zda měl větší předpoklady než Liška nebo pokořil prezidenta či znejistil členskou základnu ODS. Vcelku hloupý článek.

VLK 12.12.2007 11:40

Re: Řešení podle Žantovského

ODA měla více ministrů... Jako by to dnešním zeleným z oka vypadlo.

Pamětník I. 12.12.2007 15:49

Re: Řešení podle Žantovského

ODA měla více ministrů než členů strany - jen rádoby líbivý bohapustý žvást. ODA měla ke 3 ministrům tisíckrát větší členskou základnu a propracovanou celostátní strukturu. ODS v té době měla členů cca 5000.

Klaudius 13.12.2007 7:31

Re: Re: Řešení podle Žantovského

ODA měla stejně jako KDU 4 ministry, nepamětníku.

Petr 12.12.2007 1:49

Tento Titanic dopluje až do cíle,

Melčák s Pohankou chtějí dožít v teple parlamentu, a tak odhlasují cokoliv, v nových volbách bude mít ODS pravděpodobně méně hlasů, ne všichni poslanci by tedy obhájili svůj mandát a malé vládní strany nemají ani jistotu, že překročí 5%. V zájmu "stability" (a vlastního přežití) tak v tomto uspořádání vydrží až do r. 2010.

Standa 12.12.2007 6:37

Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

Hra, bod a tečka.

lucina 12.12.2007 6:55

Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

Ono ani u socanů není jisté, koho by jejich šéf pustil na kandidátky. Jen komouši jsou dnes "klidná síla", i když se nám to nelíbí. A ještě vypadají poměrně líp než třeštící Paroubek. Pokud ho budou mít  voliči (konečně) plné zuby, koho myslíte, že budou volit? ODS to asi nebude.

hubáček 12.12.2007 7:23

Re: Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

Jen pozor! Licoměrnost a pokrytectví komoušů jsou dobře známé.;-O Těm nelze věřit ani nos mezi očima! O Paroubkovi už ani nemluvím. Ten je "na odstřel"! (Y)A nyní můžeme snít o tom, co bude potom:-D

stará sova 12.12.2007 8:39

Re: Re: Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

zbývá Hašek, Zaorálek Sobotka a Škromach - no máme se na co těšit.

3směsi 12.12.2007 10:19

Re: Re: Re: Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

Dobrý den! Tak jsem kousek četla, četla a najednou si říkám, to je nějaký divný, musím sjet dolů, podívat se, kdo to napsal. A jo, on to pan Petr Žantovský! Takže nic, už se dál nenamáhám.

Gonzales 12.12.2007 13:27

Re: Re: Re: Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

Zapomněl jste na Jeronýma Tejce. Ten má dle MfD před sebou zářnou kariéru... Pokud si jí tedy "nezkazí" nějakou biolihovou aférkou

brblal 12.12.2007 10:44

Re: Re: Re: Tento Titanic dopluje až do cíle,

V současné době v licoměrnosti značně předčí komunisty cháska z ODS .Co jiného bylo vysvětlovíání,že převodem z neziskových na akciové společnosti se nemocnicím nic nepřihodí.A ejhle,po několika měsících se koná levný výprodej !Či Topolánkova smlouva s voliči,halasně vykřikovaná z tribun?Nebo slíbená tisícovka důchodcům a to se tehdy ani nevědělo o všeobecném zdražování!Topolánkovo "kdybychom řekli lidem pravdu,nikdy by nás nevolili" hovoří za všechno.O jeho hulvátství a nekorektnosti není třeba psát.