28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 23.12.2010 20:02

Naším politickým neštěstím

jsou především naše hromadná média a v nich "novináři" jako je pan H. Haas, kteří vytvářením "blbé nálady" a odváděním pozornosti od skutečně důležitých jevů oblbli národ do té míry, že hledal spásu od "politika" (R. John)jehož jedinou kvalifikací je výroba afér a spolu s ním i u tlupy poslušností jemu (bůhví komu doopravdy)zavázaných politických nul, na nichž to nejpříjemější pro nás je to, že o nich naštěstí nic nevíme. Nemělo by udivovat, že po té co začínalo být veřejnosti jasné, že i pan John je politická nula, se objevila z části i jím zpackaná politická aféra. Udivovat by nemělo ani to, že tato mediální pseudoaféra vznikla na MŽP, kde už okolnost, že pan Drobil nepatřil do tamní mafie, a očividně se k ní nepřipojil, tuto mafii ohrožovala (což všechno plně platí i v případě, že se pan Drobil z nechal do něčeho zatáhnout).

Pane Haas. Na koaliční smlouvě se nezměnilo ani slovo (aspoň vy jste nic takového nedokázal). Je smutné, (ale pokud jde o VV tak nepřekvapivé) že, nedůvěra uvnitř vládní koalice dospěla tak daleko, že si své osobní vzájemné sliby musí garantovat prezidentem republiky. Takové sliby existují vždy a nikdy je pochopitelně veřejnost nezná. Účast prezidenta v této záležitosti znamená jenom to, že se těší neformální i formální důvěře a autoritě. Tu opravdu ústava nezakazuje.

J. Malá 24.12.2010 11:31

Re: Naším politickým neštěstím

Pane Rybák, Drobil se v mafii MŽP rychle aklimatizoval, jak o tom hovoří zaměstnanci lesů  i jeho poradce. Ale jinak  zřejmě patří do mafie severomoravské.Jak jinak byste pochopil,, že v 39  letech je majitelem do mu v Bohumíně, velkého činžovního domu v Ostravě,lázní Darkov a velké právnické kanceláře v Ostravě? To jen , co je veřejně známo.Myslíte, že od svých 25 let, tedy za 14 let svého produktivního života na to všechno mohl vydělat poctivou prací?

K. Janyška 23.12.2010 16:09

Tomáši Haasi, co Vám ten prezident jenom udělal ? Dzp.

J. Matuška 23.12.2010 13:57

Jako její bývalý dlouhodobý člen a posléze jako volič a příznivec

Nevím proč, ale nějakou záhadnou asociací píšu: Pozdrav Pánbu, pane Haasi. Delší dobu se strefujete svým ostrým analytickým perem do ODS /a stále ještě jako poradce ?/i do prezidenta Václava Klause. Mám kontrolní otázku, ještě stále se považujete za sympatizanta této strany? Od člověka Vašich kvalit bych očekával, že se jasně vyslovíte. To je takový problém se přiznat k tomu, že došlo ke změně Vaší "preference"?

J. Malá 24.12.2010 12:28

Re: Jako její bývalý dlouhodobý člen a posléze jako volič a příznivec

Proč si myslíte, že sympatizant nebo dokonce volič by nikdy neměl si dovolit kritizovat, co se ve straně děje? Zvlášť, dějí-li se takové věci?Pak by bal jen tupá ovce,která přikyvuje ke všemu, neboť nemá vlastní myšlení a názory. Za takové stádo ovcí nás, bohužel, politici napříč politickými stranami mají. Dnes a denně nám to dávají najevo, teď už. bohužel, i s presidentem.Jaké právo mají uzavírat tajné dohody? Nejsou bratrstvo kočičí pracky, ale představitelé státu.

J. Matuška 25.12.2010 8:54

Re: Jako její bývalý dlouhodobý člen a posléze jako volič a příznivec

Paní Malá, jsem sice volič ODS, ale především jsem občan této země. Všichni jsme měli možnost poznat, jak prospěšné bylo shození Topolánkovy vlády, dokonce za předsednictví EU. Následovala ztráta času jmenováním Fischerovy vlády. Konečně i u nás se začíná objevovat názor, že bychom se měli poučit u sousedů. V Německu si opozice musí sehnat potřebný počet hlasů, aby mohla plynule převzít vládu v zemi. Reformy jsou životně nutné. Čím dříve budou provedeny, tím lépe pro nás pro všechny. Podívejte se, k jak drastickým opatřením sahají socialisté ve Španělsku, Portugalsku, Řecku. Reformám se prostě nevyhneme. Z mého pohledu vítám, že Petr Nečas jako premiér přežil. Oceňuji pohotovou reakci pana prezidenta. Ano, uzavření tajného koaličního dodatku je nestandardní. V tom s Vámi souhlasím. Sklenici raději vidím jako napůl plnou než prázdnou. A pokud budu mít potřebu se kriticky vyjádřit k čemukoliv, musím zvažovat formu i obsah sdělení, pokud svou kritikou nechci spíše škodit!!!!!

L. Severa 23.12.2010 13:44

Pane Haasi, nejste jinačí

stejně jako celá plejáda novinářů. Někteří dělají  z "čistého" (podle mne pejorativní označení ) Nečase korupčníka, někoho kdo korupci toleruje, nebo dokonce podporuje. Pravděpodobně měl reagovat jinak, když byl upozorněn na možnou korupci, možná udělal chybu, ale nic víc. V tučně vytištěné části uvádíte rezolutní a odsuzující  závěry. Zatím nebylo nic podstatného doloženo natož vyšetřeno, podezřelý ministr preventivně odstoupil. Všechny strany, které dosud byly ve vládě měly s tou korupcí nějaké problémy, samozřejmě mimo panenskou stranou VV.  Nejsem politolog,abych dovedl posoudit proč  tato strana dotáhla spor skoro až do pádu vlády. Prezident Klaus asi usoudil,  že pád vlády rozhodně není něco co může tato země potřebovat a podle toho jednal. Jestli tím přesáhl svoje pravomoce ať posoudí jiní, ale já jsem  rád, že zasáhl a nedopustil  nestabilitu v naší zemi.. Z Vašeho článku mám dojem,  že Vás mrzí, že Vaše prognóza o pádu vlády se nenaplnila.

L. Severa 23.12.2010 13:45

Re: Pane Haasi, nejste jinačí

opravuji nadpis na jiný

J. Matuška 23.12.2010 19:26

Re: Pane Haasi, nejste jinačí

Hrdinové mlčí...

Z. Rychlý 23.12.2010 12:13

Kdo mi vysvětlí rozdíl

mezi Václavem Pletichou I a Václavem Pletichou II  ?

J. Anděl 23.12.2010 12:44

Re: Kdo mi vysvětlí rozdíl

Rozílů mezi Vámi takto označovanými muži je nespočetně.

Rozdíl není v roli, kterou zastávají či zastávali. Možná toto je podstata prezidenství, jak vykrystalizovalo u nás v ČR. Stejným "pletichou" by se stal pan Paroubek atp.

Ještě je druhá možnost prezidenta - prezident loutka. Takovým s může stát, bude-li to někdo z jiného těsta, než dosud zmiňovaní.

Z. Rychlý 23.12.2010 13:55

Re: Kdo mi vysvětlí rozdíl

Rozumím, pane Anděli,

měl jsem na mysli rozdíl mezi tím, že když jeden hovoří s politiky (třeba i neúmyslně) je to označováno za pletichy a druhý udělá něco podobného a je to přitom státnický čin. A vadí mi ten používaný dvojí metr, vůbec mi totiž nevadí fakt, že presidenti s někým jednají.

Přeji Vám veselé vánoce a ať se Vám neunaví křídla !  :-))

J. Anděl 23.12.2010 14:53

Re: Kdo mi vysvětlí rozdíl

Děkuji za pěkné přání, ani Vy se neunavte :-)

Jinak ano, taky mi přijde nefér ten dvojí metr, se kterým se nejčastěji setkávám u ctitelů Václava II., když kritizují Václava I. Ale kdyby to někomu takovému stálo za poznámku, nejspíš by napsal něco v tom smyslu, že rozdíl je v tom, že Havel je pletichář, kdežto Klaus státotvorný moudrý prezident. A s tím nic nenadělám. Nelze než i jim popřát hezké Vánoce, mír a požehnání :-).

Z. Rychlý 23.12.2010 17:38

Re: Kdo mi vysvětlí rozdíl

Pěkně jste to trefil.

Hezké Vánoce !!

Z. Diviš 23.12.2010 11:44

Velice dobře napsaná ...

glosa. S vaším rozborem souhlasím

P. Hofman 23.12.2010 10:17

TEMNÝ PÁN Z HRADU

ODS se začíná podobat jako vejce vejci bývalé KSČ, doba je jiná a tak i modří jsou trochu jiní než bývali rudí.

Klaus definitivně zbenešovatěl, což by bylo nebezpečné, kdyby doba nebyla jiná než před těmi cca. 70-ti lety.

Tajná kabinetní politika je Čechů mor.

S. Ševeček 23.12.2010 18:22

Re: TEMNÝ PÁN Z HRADU

Zastrčte toho hofmana, jsou to jenom chc....

V. Němec 23.12.2010 9:39

Sebedestrukce

Kdosi řekl, že je v každém zlu zabudován sebedestrukční princip. Já dodávám: Ale zlo je je jako pták ohnivák, rodí se znova a znova a vždy v krásném peří, které pak v ohni zasmrádne i s masem a změní se na popel..

P. Fiala 23.12.2010 9:15

"Mediální kauza" v. stabilita státu, člena EU:

Vyberte si mezi t zv. "mediálními" kauzami soukromých médií a stabilitou státu. Čemu dáte přednost?

M. Bílý 23.12.2010 11:06

Tak mám dojem, pane Fialo (09:15) že...

...že značná část lidí dá přednost novinářským nafukovačkám problémů, které se nutně v politice vyskytují.  Ach jo!

M. Bílý 23.12.2010 11:07

Tak mám dojem, pane Fialo (09:15) že...

...že značná část lidí dá přednost novinářským nafukovačkám problémů, které se nutně v politice vyskytují.  Ach jo!!

I. Schlägel 23.12.2010 8:21

Děkuji pane Haasi.

Jsem rád, když se věci nazývají pravým jménem, i když  to není moc veselé čtení. Ten český zasmrádlý rybník se hodí akorát na chov "kapříků". Myslím, že kolega komentátor pan Bartoň by s Vámi zásadně nesouhlasil. ODS je totiž v poho a za všechno může pan nedokonalý Michálek, protřelý Kalousek a konspirující Radek John. Já nevím, co furt všichni proti té NOVÉ ODS mají, proč jí ubližují? Už se moc těším, až se konečně vrátí k těm kořenům. Pěkné svátky.

J. Kos 23.12.2010 8:59

Re: Děkuji pane Haasi.

K jakým kořenům, když je totálně vykořeněná ?

I. Schlägel 23.12.2010 9:49

Re: Děkuji pane Haasi.

Toť otázka. Ale ona to ta ODS s těmi kořeny omílá tak často, že už tomu sama věří.