25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šimon klein 28.4.2006 9:09

Re: Re: Re: Re: Re: korupce

to je možná hezká teorie, ale jen teorie - žádný převrat v parlamentu se nebude konat, ta rozhodující většina pojede na jistotu: levice na setrvání svých soudruhů šibalů. pravice bude sázet na jistotu změny - a tu zajistí vzhledem k preferencím jen ODS , jakkoliv má v sobě lidi, kteří mnoha jejím voličům neseděj,  ba přímo vaděj....to je i můj postoj a vidím ho široko daleko okolo sebe...

Jediný způsob výměny nevhodných osobností v jakékoliv straně je postupný (a vzhledem k volební periodě i bohužel velmi pomalý) posun Vámi vytipovaných lidí nahoru formou preferenčních hlasů.....není to vůbec nic rychlého a ani jednoduchého (musíte vybírat z předloženého menu a to bývá dost problém  i v hospodském menu) a musíte k tomu strhnout i řadu dalších voličů.....sysifovská práce.....

D.P. 28.4.2006 9:08

Re: korupce

Pokud se oprostíte od konkrétních lidí v jednotlivých stranách, zbudou vám programy. ČSSD má program "já jsem ta změna, kdo bude u korupce a proflákne se to, toho nemilosrdně potrestám - uklidím ho z oč veřejnostií". Vychází z představy, že systém je správný, jenom pár nepoctivců nám to kazí. Nápadně mi to připomíná těch pár nepoctivých řezmníků, zelinářů a jiných obchodníků s deficitním zbožím, kteří nám kazili jinak úspěšný systém. Program ODS vychází z představy, a o tom je článek, že je třenba především odstranit situace, kde je možné za úplatu ovlivnit rozhodování. Zásadní nedostatek diskuse je, že se nediskutuje o tématu, ale o osobách. Je pro vás zásadní a nekompromisní postoj premiéra a ministra financí v aféřa kakového Krause nadějí na zlepšení situace a lepší volbou? Připomínám, odskákal to nedisciplinovaný socdemák, kterému se to zdálo nějaké divné a odvážil se to říci pro televizi. Mimochodem, pan ministr financí i powslanec Kraus dali asi nechtěně za pravdu bývalému ministru finací, který kdysi tvrdil, že je těžké rozpoznat špinavé peníze, Kraus je dokonce prohnal účtem vlastní matžky, a přesto nic nepoznal:-D

jeff 28.4.2006 9:05

Re: Re: Re: Re: I vy šibale...

Druhá věc je, co se pak dá prokázat před soudem - a jak asi dobře víte, soudní mašinérii má v rukou více ODS než ČSSD.

challengere, opět tvrdíte nedoložený nesmysl, nebo jste přesvědčen, že po 8 letech vlády nezískala ČSSD v soudnictví vliv???

Lea 28.4.2006 9:04

Re: Lájoši B.,

e Tony,ono skutečně v devadesátých létech všechno v pořádku nebylo. Poskytnuté,nedobytné úvěry s ručením barabizen,odhadnutých na miliony. To neprovázela korupce? H systém a levné bydlení bez bydlení. Fondy,kdy přišli lidi na buben a dnes jsou těmi,kteří si k penězům přišli, opovržlivě hanobeni. Ono jich byla ale většina. Kampeličky. Nedozorující dozorčí rady. No nezlobte se,ale s touto historií kázat o korupci mi připadá směšné. Takže se k programu přibalí mobilizace za demokracii? Vždyť je to absurdní.

jeff 28.4.2006 9:02

Re: I vy šibale...

co takhle 600 miliard sekery

chalengere, pletete si pojmy s dojmy. Slyšel jste někdy o deficitu 1 bil. CZK, který vyprodukovali šibalové za puhých 8 let? Jistě se už těšíte na daň, kterou co nevidět začnete dluh splácet.

jeff 28.4.2006 8:53

Re: Nenechme se oblbovat

Občane myslící, proboha  čím myslíte?

Lea 28.4.2006 8:49

Re: Re: Re: Re: korupce

To,co mi říkáte, je mi Švrku jasné. Na druhou stranu přijetím vaší teorie se vzdávám možnosti jakkoli situaci změnit. Když budeme sázet na jistotu, nikdy k výměně nedojde. A parlament, podle mne, potřebuje nutně nový politický subjekt.

Švrk 28.4.2006 8:45

Re: pane Veselý,

Stejně mi představa, jak Topol v uličce buší do Dolejše připadá docela burleskní.Bbez ohledu na Paroubkovo přesvědčení, že Göbelsovské metody propagandy stále platí bez ohledu na to, jak těžkého kalibru je propagovaná lež. 

A.D. 28.4.2006 8:43

Re: Máte pravdu pane Topolánku

 No, zatím se dosypává hlavně do těch státních nemocnic. Kde sice platí pravidla pro státní zakázky, ale zase tam nikdo za nic nenese zodpovědnost, s materiálem  se neskutečně plýtvá a klidně se celý rok neplatí za elektřinu, vodu, dodávky léků... protože se ví, že až bude nejhůř, stát zase dosype do kasičky :-(

eTony 28.4.2006 8:43

Lájoši B.,

nikdo, a já vůbec, netvrdí, že vše bylo v pořádku a bez chyb. Jakým způsobem padla koaliční vláda s ODS bylo stokrát omíláno, podvodem výkonného předsedy Nováka rozepsáním daru na více částek pro úsporu na odvedených daních, byl potrestán. Zdaleka nebylo afér tolik co dnes. Působí poněkud úsměvně, že současní oponenti ODS nemají více než Helbigy, Salzmanna, Bácse apod. Domnělý "superlump" Šrejber, zatýkačka, tel. kamery a já nevím jaká ještě šaráda a výsledek - pan Šrejber propuštěn, ale už bez kamer. Kdo byl režisérem celého pádu vlády je nasnadě - Havel a jeho věrný kompars, absurdní drama.

Švrk 28.4.2006 8:41

Re: Máte pravdu pane Topolánku

Teda pane Prokouk, vy jste se prokouk akorát tak do předvolebních materiálů ČDDS...

Švrk 28.4.2006 8:39

Re: Re: Re: korupce

Promiňte, milá dámo, pokud nevolíte tak, aby váš hlas byl proměněn v parlamentní mandát, dáváte svůj hlas těm, které jste volit nechtěla (ony se potom ty propadlé přepočtou na mandáty a v poměru výsledků se přidělí těm parlamentním), takže si pak nechoďte plakat na net, ale pěkně doma pro sebe. S omluvou Váš Švrk

Lájoš B. 28.4.2006 8:35

Re: Re: Re: Re: I vy šibale...

Tohle je právě váš tragický omyl.Ve skutečnosti totiž ruka ruku myje. ČSSD ani ODS nemá zájem nic vyšetřit. Dohadovat se o tom, kdo z nich je větší protikorupční bojovník je naprosto nesmyslné.

Švrk 28.4.2006 8:32

Re: Nenechme se oblbovat

Prosím Vás pane, proč jste si dal pseudonym "Občan myslící"? Odhlédnu od vašich invektiv, ale být přesvědčen, že nám nahuštění zákonů naopak ulehčí život a přitom spoléhat na to, že čacký úředník bude rozhodovat jen na základě těch správných zákonů které nám tu nakladla socialistická vláda, to je důkaz opaku myslícího občana. Zkuste "občan naivní" - pro začátek.  

Lea 28.4.2006 8:31

Re: Re: korupce

milý Malý astone,věřte mi,že zachování demokracie mi leží na srdci stejně,jako vám. Právě proto nevolím žádnou parlamentní stranu.Jinak-jukla jsem na Ihned a jak se dovídám,president nabádá k nechání si otevřených vrátek, s možností utvoření velké koalice. Takže již dříve Kamberský a Mitrofanov nebudou tak daleko od pravdy.

občan z kraje města 28.4.2006 8:28

HLAVNÍM AKCELERÁTOREM KORUPCE JE DOBA SETRVÁVÁNÍ U MOCI

Za "socíku" byly dva druhy korupce. Ten první pan Topolánek uvádí (stavebniny, řezník, tuzex), na ten druhý zapomněl a zapomínají všichni. Privilegia bylo možné získat vstupem do KSČ - usnadnilo to kariéru, zvýšilo plat, usnadnilo přístup dětí ke vzdělání..., v případě vyšší "angažovanosti" pak funkcionáři získali přístup do stranických prodejen s tuzexovým zbožím za babku, možnost koupit výhodně domy po emigrantech, obsadit vysoké manažerské pozice rodinnými příslušníky....Tenhle druhý fenomén pořád přetrvává. V jemných niancích je vyjádřen výsadami poslanců a politiků v oblasti imunity, kantýn či rekreačních středisek, nahruba však v zakořeněné představě mnohých, že politická moc je spojena s privilegiem získávání výhod na úkor ostatních. Takoví lidé jsou ve všech politických stranách a v demokracii to mají složitější, protože "výhody" jsou úměrné získané moci a volby mohou změnit pořadí. Jsem přesvědčen o tom, že platí úměrnost - čím déle je jedna politická strana u moci, tím více se korupce projevuje. Platí to pro všechny strany. K vítězné straně se totiž vždy slétnou "kapsovači" jak můry ke světlu a pár let jim trvá než se ke kořisti dostanou, svým výkonem pak inspirují další dosud "nekapsující" soudruhy. Vzájemně se pak všichni kryjí, aby se udrželi u moci. V opoziční straně vydrží čekat na kořist jen ti nejvíce trpěliví a nepochybuji o tom, že tam také nějaké máte. Jsem si jist, že za vás korupce klesne, ale časem začne znovu narůstat. Domnívám se, že právě z toho důvodu je v USA nemožné, aby prezident (což je de fakto předseda vlády) vládl déle než 8let.

Frogo 28.4.2006 8:27

Re: Re: Vážený Prokouku,

Pánové, je zbytečné se rozčilovat, takových jako Prokouk je bohužel stále dost. Ti starší pořád myslí na "zlaté časy" socialismu, kdy si mysleli, že vše je zadarmo. A některým mladším, kteří to nezažili se to zdá příjemné. Takovýto jsou prostě nepoučitelní Rv

Ivan Nový 28.4.2006 8:26

challengere,

socialismus nefunguje :-)))

Lájoš B. 28.4.2006 8:24

Re: pane Veselý,

Vaše argumentace má jeden háček - za vlády ODS vyplouvala na povrch taky jedna aféra za druhou až to skončilo pádem vlády. ODS se ale v té době takových lidí nedokázal zbavit a to ani v naprosto šílených případech, jako když nejmenovaný šéf nejmenovaného bankovního domu obhajoval zmařenou mnohamiliardovou půjčku tím, že nevěděl o čem hlasuje, protože při projednávání byl zrovna na WC. Toto vysvětlení ODS uspokojilo tak, že ji následně zastupoval v senátu.

Topolánkův pokus zesměšnit vyhazovy členů ČSSD, pokud na ně něco vyplave je z tohoto hlediska trapný. Kromě čestné vyjímky - notorika ve sněmovně - nedokázala nikdy.

bez brýlí 28.4.2006 8:21

Sponzorské dary za rozhodování v parlamentu ODS nepočítá :-(

výrobci cigaret a další firmy to vždy dokázaly ocenit. Pravda, už to dnes není co bývalo v době velké privatizace.

Malý aston 28.4.2006 8:17

Re: korupce

Korupce vážený,je tam,kde se něco cizího rozděluje.Ti mrtví a možná to není konečné číslo,byli spojeni s ČSSD.Já Vám navrhuji,volte si koho chcete.Ale musím Vám garantovat,že se doba změnila,nejsme v roce 1945,1948,1968,1989,1992.Tyto volby budou o tom,zda se vrátí budouvání socialismu pod vedením KSČ a ČSSD. Všichni,a je nás hodně,včetně rodin a příbuzných budeme volit tu stranu,která má v programu: Zrušit všechny zákony přijaté ČSSD za podpory komunistů a přijdou živnostníci,podnikatelé,lékaři,právníci,učitelé vysokých a středních škol,mladá generace,která jasně pozoruje co se říká a co se provádí,přijdou řidič,přijdou všichni,kteří nechtějí vládu komunistů a jejich předvoj ČSSD.Jde nám o svobodu,demokracii a v neposlední řadě o přežití. My příjdeme a budeme volit. Paroubkovi příznivci nepříjdou,oni nikdy nepřišli.

bez brýlí 28.4.2006 8:15

Rozdíl mezi CSSD a ODS je pouze v tom

že ODS si své padouchy lépe chrání. U ODS nemá ani kdo ukázat prstem.

BuBu 28.4.2006 8:14

Re: Re: Re: Vážený Prokouku,

:-DR^

david 28.4.2006 8:13

Re: Re: Re: Laciná odvaha a skutek utek

Podívejte se na Liberec, tam prakticky vládne firma Syner. O Kittnerovi se mluvilo jako o nástupci Drdy, v době kdy jako politik vůbec nevystupoval.

Poslední taková událost bylo vycouvání nejmenované pražské společnosti z projektu "zkulturnění" Ještědu. V okamžiku kdy se to "začalo rentovat" byli vyštípáni.

Takových případů kdy je v pozadí Syner a jedná se o zakázky města je více.

Pert1 28.4.2006 8:07

Re: Re: Vážený Prokouku,

BuBu, je třeba používat správné tituly- Rath, synek z STBácké rodiny.

Sam Křepelka 28.4.2006 8:06

Topolánek opomenul

Pan Topolánek opomenul jednu zásadní věc, kterou KSČSSD v posledních letech zařídila, aniž si toho volič všiml. Podstatné omezení jeho osobních práv. Stát si zvýšil v této oblasti tak výrazně své pravomoce, že mít je v roce 1989 StB, tak jsme nyní ne v EU, ale v Bělorusku. A nedělejte si iluze o tom, že jsou využívány demokratickými bezpečnostními složkami. Bezpečnostní složky díky těmto pravomocem pouze shromažďují informace, které využívá někdo jiný. Např. Paroubek, Rath .....

eTony 28.4.2006 8:02

pane Veselý,

jenže socbolševici se právě díky svému spoluvládnutí s bolševiky ( v poslední době opravdu více jak otevřené ) do těchto problémů dostali. Systém vládnutí takové kauzy přímo programově vytváří ! Takže kdyby je socbolševici programově nevytvářeli, neměli by co řešit. Uvědomte si, že po celou dobu 8 - mi let neustále vyplouvaly na povrch korupce a trestné činy, počínaje Svobodou a Snopkovou po nadstardantní vztah Paroubek - ČSOB. Postupně jak státní ( naše peníze ve správě státem ) finance "dodejchávají" je více a více těchto korupčních a podvodných afér. Hlavně že se prolamuje bankovní tajemství u pana Topolánka a lustruje se jeho byt. Socbolševici zoufale potřebují "jakobyúspěch" a jak známo, zoufalí lidé konají zoufalé skutky. Jen si vemte obvinění pan Topolánka a ODS z útoku na Dolejše, hořká fraška.

BuBu 28.4.2006 7:58

Re: Vážený Prokouku,

. . . jestli to, co jsi napsal myslíš vážně, tak jsi moc velký chudák, křížený ubožákem. Nepřeji Ti, aby jsi onemocněl. Velmi těžce by jsi procitl ze svých snů o MUDr. Rathovi. Jedna moje známá mluvila velmi podobně - až do té chvíle, kdy si poranila páteř. Bohužel to bylo zrovna ke  konci čtvrtletí . . . a nemocnice neměla jaksi kvótu, aby jí provedla náležité vyšetření . . . (soudruh Rath zakázal. . . ) Kdyby se nenabídla, že si vyšetření sama zaplatí - nechali by ji klidně chodit a ona by pravděpodobně skončila na invalidním vozíku. To je jen jeden z tísíců dalších příkladů způsobu léčby našeho zdravotnictví Hulvátem Rathem. Tak už konečně přestaň plácat nesmysly, o kterých víš akorát tak ho . . o !!!

Lea 28.4.2006 7:58

korupce

v boji s korupcí poslanci ODS v parlamentu bojovali za Doležala jako lvi. Kočárník by byl souzen,kdyby ho vydala poslanecká sněmovna.Korupce jde napříš stranami,ale nevidím jediný důvod,proč bych měla v zájmu boje s korupcí volit stranu s programem,jaký ODS má.Jinak bych chtěla podotknout,že kola korupce se v plné míře roztočila při malé privatizaci,kdy se stačily proprat peníze veksláků / Mrázek,invalidní důcodce, zakoupil pivovar/a bývalých nomenklatur. Pane Topolánek,jste strana bez sebereflexe a ve vaší straně nevidím ani maličkou naději na zlepšení situace. Vaše strana se ke své minulosti nemá stejně tak,jako KSČM. Můžeme apelovat jak chcete, vnímáno očima "celého" působení vaší strany, jsou vaše slova absolutně nevěrohodná.

kolda 28.4.2006 7:45

Re: Ja bych to otocil

Aááááááááááá, pán je komunista!