19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 28.4.2006 11:56

zochu,

řešení je jednoduché, rušit jeden nesmyslný předpis za druhým a vzít úředníkům většinu jejich pravomoci rozhodovat.

ticha@dohoda 28.4.2006 11:20

soudruhu Toplankovi a dalsim politickym soudruhum

pokud secteme tvrda jadra hlavnich politickych stran, mineno bud cleny nebo priznivce co svou stranu voli temer vzdy, dostaneme zajimave cislo.

ODS 18-20%, CSSD 13-15%, KSCM 12-15% , KDU-CSL 5-7% = 52%/median/,  volit chodi cca 65% opravnenych volicu, to jest cca 13% jsou ti nerozhodni, co sice volit pujdou ale jeste nevi koho. Zbyva cca 35 % volicu co vedi, ze jet na chatu je daleko lepsi vyuziti casu nez volit, je jim naprosto jedno, kdo bude vladnout, protoze jednoduse neveri politikum ze s korupci neco udelaji, jedno zda protikorupcnim praporem mava Paroubek nebo nekdo jiny. tech 35% volicu uz davno vi;ze, NORMALNI JE NEVOLIT.

Ivan Nový 28.4.2006 11:50

tichá dohodo,

optimální by bylo, kdyby k volbách chodilo tak 40% lidí. To by alespoň byli jen ti, co mají vlastní názor, ať už je jakýkoliv.

Darkenius 28.4.2006 12:18

Re: tichá dohodo,

Optimalni by bylo, kdyby koho volit bylo...

Ted bohuzel neni koho...

Ivan Nový 28.4.2006 13:28

Darkeniusi,

vždy je to jen to, co je :-)))

jéje 28.4.2006 15:39

Re: soudruhu Toplankovi a dalsim politickym soudruhum

Jestli myslíte, že normální je nevolit, pak založte nějakou monarchistickou stranu s absolutistickým vladařem a máte po starostech (pokud získáte většinu). Dobrým příkladem je Nepal těchto dnů.

Jinak - blbnete zdařile!

jura-p 28.4.2006 10:57

Je zábavné sledovat diskusi levičáků.

Jeden napíše, že je hrozné, co říká Kubera o kouření, když je lékař. Druhý napíše, že je to horší, protože je právník. Ani jeden se neobtěžuje zjistit, čím ten Kubera doopravdy je. A přitom to nedá tolik práce. Ale přece jen práce. A k tomu se levičák ve skutečnosti nesníží. Vymýšlet si je snažší. Proč to zjišťovat, když lze lhát a tvrdit...

MirekTopshit 28.4.2006 11:10

Re: Je zábavné sledovat diskusi levičáků.

Omlouvám se, pokud není senátor Kubera lékař, ale prostě na lékaře má ODS smůlu - jeden nám čestně nakoupil Knižní velkoobchod (Macek), jeden dělě vnitro a kamarádil se nám s Koženým (Čermák), jeden založil zbytečný IZIP za 300  000 000 Kč, jeden byl notorický opilec (Kott), jeden zcela důvěryhodný a bojuje s korupcí (Langer) a tak jsem se spletl. Jinak pane juro-p diskuse se vede o důvěryhodnosti ODS jako strany bojující proti korupci. A že jaksi kouření je nezdravé a že hlavním sponzorem pravicové ODS je Philip Morris, jehož zisky jsou vykoupeny zvýšenými náklady na zdravotnictví od nás od všech. Tedy na ODS bohužel doplácíme všichni - i nekuřáci, i nečlenové ODS.

teplická sklárna 28.4.2006 11:25

Kubera

je bývalý skladník, kterému šly ručičky dozadu, ale tlachat o tom jak je pracovitý uměl

Kubera 28.4.2006 11:56

Re: Kubera

[][][][][][][][][]  [] [] Jaroslav Kubera (1947), primátor města Teplic.

Po maturitě jsem studoval matematiku na UJEP v Brně a zahraniční obchod na VŠE v Praze. V letech 1967-1969 jsem pracoval v oddělení dovozu Sklo Unionu Teplice a od roku 1969 do roku 1990 v obchodním oddělení Elektrosvitu Teplice. V roce 1990 jsem se stal tajemníkem Městského úřadu v Teplicích. Po komunálních volbách v roce 1994 jsem byl zvolen starostou města Teplic a stejnou funkci zastávám i po komunálních volbách v roce 1998. Jsem ženatý, mám dvě dcery, Jolanu a Vendulu. Od roku 1990 věnuji všechen svůj pracovní i volný čas městu Teplice s cílem, aby se město a okres staly opět cílem lázeňských hostů a turistů, a zbavily se pozůstatků ekologické katastrofy minulých let. Jsem členem Lion klubu a Nadace Martiny Beyerové, která pomáhá především postiženým dětem. Má publikační činnost představuje více než 200 článků a statí v místním celostátním i odborném tisku. Mezi mé koníčky patří lyžování windsurfing a v posledních letech i zahrádka se zaměřením na botanické pokusy. www.kubera.czKomentáře

Schůze senátu

Hledání

MirekTopshit 28.4.2006 13:18

Re: Re: Kubera

Prostě se omlouvám, nejedná se o lékaře, ale o oddaného člena ODS, který, když strana nařídí, bude tvrdit - přes všechny zcela jednoznačné studie - že kouření neškodí. 

Mám pocit, že obdobnou stranu jsme u moci již měli.  

pf 28.4.2006 13:41

drahouskove z ODS

jiste vas tabacnici sponzoruji jak to jen jde. Ale to delali vsude po Evrope. Otazka zakazu koureni ve verejnych prostorach v cesku, vcetne putyk, neni JESTLI, ale uz jen KDY.

V Britanii je to v lete 2007 a to diky hlasum  pro od KONZERVATIVCU kteri hlasovali PROTI vlade.

ODSmani pri blokovani zakazu koureni jen jasne demonstruji, cim, doopravdu jsou -  povlem ktery lze koupit par billboardy.

je lhostejne jestli Kubera je lekar nebo pravnik, dulezite je ze je to darebak na vyplatnici tabakoveho distributora.

soudruh Petr Kunetka, zlocinec 28.4.2006 14:42

Re: drahouskove z ODS

Mam pocit, ze pri hlasovani o koureni byla delici linie nejak napric stranami, ale nechce se mi hledat odkaz. Ja souhlasim se zakazem koureni na verejnych prostranstvech. V putykach ne, i kdyz pripoustim klasifikaci putyk na kuracke a nekuracke.

Jenom drobnost, kdyz si host zapali v restauraci, na zaklade ceho a kdo bude mit pravo ho prinutit nekourit. Co hostinsky, to policajt, nebo jaky mate navrh?

demokrat 28.4.2006 10:30

autor má v podstatě pravdu, ale je třeba zvýšit razanci, když už ke korupci dojde.

Autor má nepochybně pravdu. Sociální demokraté kradou o sto šest. Pravda je i to, že je potřeba provádět takové systémové změny, aby se korupce eliminovala automaticky. Ovšem i potom k ní příležitosti budou a pak je třeba se s korupčníky nemilosrdně vypořádávat. A tady, alespoň opticky to vypadá, že Paroubek je mnohem razantnější. ODS, pokud se na ni něco provalí, tak se chová, jako kdyby zloděje chránila.  Bohužel, takový je můj dojem.

Křupan 28.4.2006 10:42

Re: autor má v podstatě pravdu, ale je třeba zvýšit razanci, když už ke korupci dojde.

Parobek korupčníky netrestá, jen se s pompou uklízí z dohledu. On sám má máslo na hlavě.

J. T. 28.4.2006 9:23

Lidi nezměníme, stát změnit můžeme a musíme.

Jsem rád, že to alespoň někdo z politiků pochopil.

Bubik 28.4.2006 9:15

Leo, ty poskytnuté nedobytné úvěry

jsem v druhé polovině 90. let v jedné bance spoluřešil. Taky jsem si myslel že některé musely být poskytnuty korupčně. Ovšem ty peníze nešly ODS potažmo Klausovi, ale úvěrářům bank. To byla jednoznačně jejich chyba. Protože pokud byl úvěrář šikovnej, tak dokázal připravit takové podklady, že prošly i představenstvem. Včetně těch podceněných zástav.

No a ty dobré úvěry pak často dorazila svojí politikou ČNB v roce 1997 ( vzpomínáte na ten let diskontu nahoru a zase dolů)?

Na druhou stranu, kolik tady v roce 1990 bylo zkušených úvěrových pracovníků s dlouholetou praxí při vyhodnocování podnikatelských záměrů?;-D

bez brýlí 28.4.2006 9:50

Ad: "Taky jsem si myslel" Ale jděte :-(

Salzmana pak za odměnu a kvůli imunitě nominovala ODS do senátu. Tomu já říkám "opravdu jiná ochrana lumpů než v ČSSD"

Ivan Nový 28.4.2006 9:53

bez brýlí,

ale s hypertrofovanou závistí.

MirekTopshit 28.4.2006 9:57

Re: bez brýlí,

Jaká je závist na tom, že Salzman je v ODS a přivedl Komerčku ke krachu? Fakt je fakt,  závist je závist a blábol je blábol. 

Ivan Nový 28.4.2006 10:11

Mirku Topshite,

závist, že se nenapakoval také.

MirekTopshit 28.4.2006 10:18

Re: Mirku Topshite,

Tomu se v psychiatrii říkání ulpívání neboli perseverace. Jasně, že máte pravdu, je to velká závist. 

bez brýlí 28.4.2006 10:30

Aha, tak proto ODS tolik vadí případy korupce v ČSSD

Pro takové jako jste Vy, je to úplně logické. Co si zajít k lékaři ? :-)

Pete Brich 28.4.2006 12:25

Re: Aha, tak proto ODS tolik vadí případy korupce v ČSSD

To je fakt. Vy nepotřebujete lékaře, ale přímo rychlou záchranku.

PB

míša mýval 28.4.2006 11:27

Komerčka krachla?

Mirek Topshit patří mezi blby, které si v diskusích vybírám, protože se vždy člověk dozví něco "poučného" . Alespoň neumřu blbej. Já jsem si vždycky myslel, že špice "Klausových bankovních krachů" byla Agrobanka, které ke dnu pomohl ekonomický poradce Zemanovy vlády Tykač z Motoinvestu

MirekTopshit 28.4.2006 13:21

Re: Komerčka krachla?

Milý Míšo Mývale, Komerčka nekrachla, stale se vzorem pro celý svět, jak se má v bankovnictví podnikat. Salzmanovi staví na WallStreetu pomník, protože jim otevřel oči.

občan z kraje města 28.4.2006 8:28

HLAVNÍM AKCELERÁTOREM KORUPCE JE DOBA SETRVÁVÁNÍ U MOCI

Za "socíku" byly dva druhy korupce. Ten první pan Topolánek uvádí (stavebniny, řezník, tuzex), na ten druhý zapomněl a zapomínají všichni. Privilegia bylo možné získat vstupem do KSČ - usnadnilo to kariéru, zvýšilo plat, usnadnilo přístup dětí ke vzdělání..., v případě vyšší "angažovanosti" pak funkcionáři získali přístup do stranických prodejen s tuzexovým zbožím za babku, možnost koupit výhodně domy po emigrantech, obsadit vysoké manažerské pozice rodinnými příslušníky....Tenhle druhý fenomén pořád přetrvává. V jemných niancích je vyjádřen výsadami poslanců a politiků v oblasti imunity, kantýn či rekreačních středisek, nahruba však v zakořeněné představě mnohých, že politická moc je spojena s privilegiem získávání výhod na úkor ostatních. Takoví lidé jsou ve všech politických stranách a v demokracii to mají složitější, protože "výhody" jsou úměrné získané moci a volby mohou změnit pořadí. Jsem přesvědčen o tom, že platí úměrnost - čím déle je jedna politická strana u moci, tím více se korupce projevuje. Platí to pro všechny strany. K vítězné straně se totiž vždy slétnou "kapsovači" jak můry ke světlu a pár let jim trvá než se ke kořisti dostanou, svým výkonem pak inspirují další dosud "nekapsující" soudruhy. Vzájemně se pak všichni kryjí, aby se udrželi u moci. V opoziční straně vydrží čekat na kořist jen ti nejvíce trpěliví a nepochybuji o tom, že tam také nějaké máte. Jsem si jist, že za vás korupce klesne, ale časem začne znovu narůstat. Domnívám se, že právě z toho důvodu je v USA nemožné, aby prezident (což je de fakto předseda vlády) vládl déle než 8let.

bez brýlí 28.4.2006 8:21

Sponzorské dary za rozhodování v parlamentu ODS nepočítá :-(

výrobci cigaret a další firmy to vždy dokázaly ocenit. Pravda, už to dnes není co bývalo v době velké privatizace.

bez brýlí 28.4.2006 8:15

Rozdíl mezi CSSD a ODS je pouze v tom

že ODS si své padouchy lépe chrání. U ODS nemá ani kdo ukázat prstem.

Lerak 28.4.2006 9:21

Re: Rozdíl mezi CSSD a ODS je pouze v tom

Pane bez brýlí to si opravdu myslíte, že si ODS padouchy lépe chrání? Já tomu nevěřím. Ale myslím si, že pravda je v tom, že SYSTÉM, který budeje levice, ke korupci evidentně notně přispívá. Tam je jádro pudla. Ano šibalové jsou všude, jenne vždy mají stejné podmínky pro svou činnost. Vaše teze by naopak svědčila o tom co je naopak evidentní-zvolení zástupci levice jsou rekrutováni méně vzdělanou části populace a tudíž je pro ně jaksi "výhodnější" živit se politikou. Podnikání či menežování jim z nedostatku talentu tak dobře nejde.