24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda se nesmí chovat jako viagra

Pokud chceš mít rychlé výsledky a udělat na lidi dojem, užívej tuto vládu. Pomůže ti udělat ze sebe během krátké doby hrdinu, kdy ti lidé budou nadšeně tleskat. Pak potlesk skončí. Když ho budeš chtít zopakovat, nepůjde to.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 8.11.2019 4:40

Pane Tomáši Zdechovský (jsem také lidovec), máte dosti pravdy. Ale o nějakou "viagru" zde zase opravdu nejde.

Jde o to, že za dobu komunismu zde byli lidé ožebračováni! To si velice dobře uvědomuje současný pan premiér Andrej Babiš. A budeme to pořád jen přehlížet? Necháme pořád ty starší občany u dna ve společnosti?

To je ten zásadní problém, na který Andrej Babiš myslí. Já jsem třeba promovaný matematik, přitom bez titul(ů). A má právo do mne takový M. Kalousek kopat? Anebo současní Piráti? Vy osobně se máte dobře a většina mladých, ale kteří zase dnes nedokáží dát třeba současné školství dohromady! Jak značně jsme se vzdálili od Masaryka či Komenského ve školství!!! Jsem ze Zlína - jak velice jsme se vzdálili od poctivé "baťovské práce"? !!!

Pane Zdechovský, víte, jak se daří poctivým řemeslníkům, kteří opravdu dobře pracovali, jaké mají své příjmy takoví lidé stále? Jako bývalý 30letý poctivý programátor mám dnes podprůměrný důchod: 13 tisíc na celý měsíc! Je to můj přehnaný měsíční příjem? Opravdu?!

Pane Zdechovský, nad tím se zamyslete, jaké příjmy mají prostí lidé, kteří se vyučili a pracují pro tuto společnost. Jaké mají příjmy, když nejsou přitom podnikatelé ani poslanci, ale jsou poctiví služebníci v této společnosti. Ale na druhé straně. že se přitom u nás žije na dluh a nad poměry, že schází lidem skromnost, tož to je zase jiná věc - to by byla jiná písnička. Zdař Bůh! František Žůrek ze Zlína, člen KDU-ČSL (pouze člen).