19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda s pachutí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 22.1.2007 23:09

Ach jo,

kolik se ještě napíše "prozíravých" komentářů k ustavené vládě? Ale, že by ti komentátoři napsali, jak by to tedy mělo správně dopadnout, to ne!  Kecy, které kritizujou a nenabízí alternativu jsou zcela zbytečné. Ale ono je to samozřejmě pohodlnější, že pane Daneši? a tak si říkám proč vlastně máte potřebu na toto téma svým článkem přispět?

Mortimer 22.1.2007 22:00

Možná vám to dojde za pár let

Až budou vaše výdaje za bydlení a základní životní potřeby činit 70 - 80% vašich příjmů. Až v případě dlohodobé nemoci budete marně hledat nemocnici, která vám poskytne komplexní péči, protože vaše osobní konto bude vyčerpáno. Až zjistíte, že váš důchodový fond byl vytunelován do základu. Až budete za kWh dovezené elektřiny platit 30 korun.

tich@dohoda 22.1.2007 18:53

vite soudruzko Evo D

docela me "prekvapuje" , te treba takove kovane soudruzce jako jste vy a sousty dalsich z te komunisticke modre chatry, ze vam soudruzi nevadi minulost soudruha Melcaka, ktery /snad/ byl clenem KSC, ovsem, to ze Buldozer byl v CSSS/nebo tak nejak/ to vam skutecne vadi. Nulova tolerance , s komunisty se nemluvi a potom vam najednou komous ve vlastnim kozichu nevadi. Vy modri komousi jste strasne *urvy , vasi rudi brachove mi kdysi podobne vysvetlovali rozdil mezi dobrymi Nemci a spatnymi Nemci , ti dobri byli pochopitelne z NDR , take soudruzi Pohanka a Melcak  jsou jiste ti dobri komuniste, podobne jako souduh Kocarnik. Cest :-)

Ladislav N. 23.1.2007 2:05

Re: rudá tich@dohoda s komunisty

Melčák sice je socan a bývalý komunista, ale rozhodně to není blb jako vy.

tich@dohoda 22.1.2007 18:41

soudruhu Vladiku vy jste docela slusne kovanej :-)

primo zocelen domodra bych rekl:

"Vystoupit z klubu a hlasovat podle vlastního názoru je výsostné právo poslance"

Mam dojem, ze pokud nejaky soudruh poslanec chce hlasovat v parlamentu dle sveho nazoru, potom by take mel kandidovat jako nezavisly, soudruh Melcak je stranickym funkcionarem snad dost dlouho aby vedel jak to chodi v politicke strane a pokud by pri sestavovani kandidatek rekl spolusoudruhum, ze po zvoleni bude hlasovat "podle sveho svedomi"  , tak to se obavam, ze bychomo soudruhovi Melcakova a tom druhem soudruhovi urcite nikdy neslyseli. Ovsem libi se mi, jak to pekne zerete soudruhu vladiku, tipuju , ze vy budete takova guma, ze snad i tem svym slovum verite. Cest :-)

Korsika 22.1.2007 19:19

Re: soudruhu Vladiku vy jste docela slusne kovanej :-)

Pane Dohodo - naprostý souhlas. Jenom musím znovu napsat, že bych rád věděl, kolik to všechno stálo. Bohužel, tohle se asi nedovíme.

vládík 22.1.2007 12:15

Hloupost rádoby politologů

Nerad takto začínám. Ale opravdu píšete hloupě. Alespoň v případě pana Melčáka.  Pan Melčák nikam nepřeběhl. Nesouhlasil se stanoviskem svého poslaneckého klubu. To dal zřetelně najevo jak na jednání klubu (pamatujete na jeho rozčilené: "Přestal jsem být svobodným člověkem" při odchodu z jednoho jednání?), tak posléze vystoupením z klubu. Z parlamentního klubu, nikoliv z ČSSD. I pak se snažil přesvědčit poslance (no - spíše láj štěkajících, pána poslouchajících psů) ČSSD o své pravdě. Když se mu to nepodařilo, tak při hlasování nepodpořil stanovisko svého klubu. Nejlegálnější chování poslance !!! Opět si všimněte, že nepřeběhl, že nehlasoval pro vládu (samozřejmě že odchodem důvěru vládě umožnil).  Prostě jeho přesvědčení bylo, že je to pro ČSSD (nebo pro ČR) nejvýhodnější řešení. (Pokud se domníváte, že lidé nic z přesvědčení neudělají, pak vězte, že já tak odporné představy nemám.)  A věděl, že prodělá. Že ho nikdo v budoucnu nebude chtít korumpovat volitelným místem na kandidátce do PS.     Mohu se klidně domnívat, že mnoho poslanců ČSSD (ale samozřejmě i jiných stran) je korumpováno právě vidinou opětovného umístění na kandidátku. Případně získáním placené funkce ve výboru či podvýboru parlamentu. Proč vám nevadí tento fakt?

korsika 22.1.2007 13:12

Re: Hloupost rádoby politologů

Pane Vládíku, proč ten pan Melčák, když tedy nesouhlasí se stanoviskem svého klubu, proč tedy nevystoupil ze sociální demokracie, nevzdal se svého poslaneckého mandátu a neodešel do svého občanského povolání? Co myslíte? Já Vám napovím. Jsou v tom prachy! A to mně vadí. Jinak proti panu Melčákovi nic nemám, ale proti korupci ano.

vládík 22.1.2007 13:27

Re: Re: Hloupost rádoby politologů

Protože pan Melčák plně souhlasí se základními principy sociální demokracie. Protože nechce za strany vystupovat jen proto, že nesouhlasí s momentální (povolební) taktikou tohoto klubu a protože nejen že nebyl vyslyšen,  ale byl při důležitém klubu přeřván (vzpomeňte si na jeho slova při odchodu z tohoto jednání: "Již nejsem svobodný člověk).

Vystoupit z klubu a hlasovat podle vlastního názoru je výsostné právo poslance (a kvůli výsostnému právu se vzdávat mandátu je ovšem blbost). 

Napovídat musíte jiným. Já patřím mezi lidi, kteří sice mají peníze rádi, ale ne za každou cenu. Jsem přesvědčen, že mezi takové pravděpodobně (nic nikdy není jisté) patří i pan Melčák.  Své nápovědy ponechte sobě podobným.

korsika 22.1.2007 13:29

Re: Re: Re: Hloupost rádoby politologů

Svatá prostoto

Eva D. 22.1.2007 14:52

Re: Re: Re: Re: Hloupost rádoby politologů

Pana Melčáka neznám.Znám ale pár jiných lidí v politice a vím, že ambice mají různé.

Možná jsem taky prostoduchá. Ale vím, že ČSSD měla poměrně dost předsedů a s výjimkou Zemana po nich ani vidu, ani slechu. Ani Paroubek ( doufejme) není na doživotí, pokud z ní neudělá stalinskou stranu. Melčák už nemusí mít žádné extra ambice, ve svém věku, ale může dost špatně snášet, aby se na něj šlo zhurta a aby byl zostouzen. Pokud je pravda, co jsem četla, je to VŠ vzdělaný technik s patentovanými zlepšováky či vynálezy, tak se nemusí cítit zrovna nadšen, když z něj v tzv. demokratické straně dělají blba a případ pro psychiatra, za odlišný názor.

 Nemusí to dlouho trvat, a Paroubek bude stejně řadovým poslancem jako on. Tak proč by měl utíkat, když si jen myslí, že by ČSSD opozice mohla prospět. Nakonec, ODS taky prospěla. Škodit může jen těm, kdo se bojí, že se na ně něco provalí ( viz Paroubkovo přání mít vliv na policii) nebo že se už neuplatní.Melčák má, až doposlancuje, nárok na slušný důchod už zajištěn. A věk taky.

korsika 22.1.2007 16:09

Re: Re: Re: Re: Re: Hloupost rádoby politologů

Paní Evo, nemám rád lidi, kteří si myslí, že právě oni musí zachránit svět. V tom si asi nebudeme rozumnět. Ale jinak přeji hezký den.

SÍLA ODSUDU 22.1.2007 13:32

Re: Re: Re: Hloupost rádoby politologů

 Přesvědčivější asi je vliv Ještěra z Vysočiny, tedy v případě Melčáka.....U Pohanky zřejmě zapracoval Dalbalík a oba se navzájem podpořili, že v tom nejsou úplně osamoceni, ač počítali možná i s některými jinými.....

Eva D. 22.1.2007 14:56

Re: Re: Re: Hloupost rádoby politologů

R^ Tak tak, penízky jsou fajn, ale jenom kolem nich se život netočí. Je to vše složitější, jenže Paroubkův výklad bývá jaksi lepkavý. Jako to ubohé slovo šibal, spousta lidí to zbaští.

SÍLA ODSUDU 22.1.2007 13:29

Re: Re: Hloupost rádoby politologů

 ano - O TOM TO JE...

emil 22.1.2007 11:52

Dost sprosté

Můžete mně vysvětlit, pane Daneši, jak by získal Paroubek většinu v poslanecké sněmovně při rovnosti 100:100? Už slyším, jak Paroubek říká, že sehnal u ODS čestné a spravedlivé poslance, kteří nechtěli již tolerovat Topolánkovu vládu. Proč se teď ten tlučhuba Paroubek rozčiluje nad přeběhlíky ? Protože udělali to, co on chtěl udělat při sestavování své vlády proti ODS. Vy jste znám jako Paroubkův řitní aplinista. Alespoň nepřekrucujte a dívejte se reálně, a ne jen očima Paroubka. A jaký máte názor, že Paroubek honem chce alespoň urvat funkci předsedy sněmovny, aby si polepšil z těch 61 tisíc. Opravdu "člověk na svém místě". Prospěchář, korytář a sprosťák.

Malý Aston 22.1.2007 11:59

Re: Dost sprosté

Souhlasím s Vámi.Vláda složená z ČSSD+KSČM+nějakého poslance by se jistě jak komoušům,tak i některým socanům velmi zamlouvala.Je ale otázka,zda by se zamlouvala i těm,kterým komouši ukradli podstatnou část jejich života při budování jejich zasrané ideologie stejných žaludků.Všude kolem nás,kde komouši něměli možnost vládnout se mají lépe.Postkomunistická KSČM není jiná,cíle jsou pořád stejné. A s těmito se spojil Paroubek aby vládl? Je ještě štěstí že není každý socan vůl a má nějaké morální zábrany.Než vládu Paroubka a Filipa,tak raději vládu tříkoalice a některých normálních socáků.:-D

jerry 22.1.2007 11:07

Třeba přibudou další konstruktivní, co třeba takhle

Duben 2008 - premiér Mirek Topolánek se ostře ohradil proti útokům Jiřího Paroubka na poslance Davida Ratha, který vystoupil z ČSSD a požádal o členství v ODS.:,, Pan Rath už měl dost nedemokratických metod Jiřího Paroubka  a odvážně se mu postavil. Cením si jeho odborných kvalit. S těmito metodami zůstane brzy pan Paroubek jako kůl v plotě." Předseda poslaneckého klubu Jiří Tluchoř oznámil, že nic nebrání vstupu Davida Ratha do klubu ODS, kde může společně s Michalem Pohankou pracovat na reformě zdravotnictví.V kuloárech se mluví o dalších nespokojených poslancích ČSSD, jmenovitě o Zdeňku Jičínském, který je znepokojen sbližováním ČSSD s KSČM.

jirka.s. 22.1.2007 11:42

Re: Jerry!

Mám rád sci-fi, ale tohle už je přece jenom silná káva i když u našich politiků jeden skutečně neví! Jako černý humor to ovšem beru!

jerry 22.1.2007 12:13

Re: Re: Jerry!

Aby to nebyla brzy pravda.Když si Pohanka hrál s Julínkem na schovku a pak padlo jeho jméno v souvislosti s Péťou, taky jsem nevěřil, že by se o něj Topol opřel. A jak vidět...;-D

vládík 22.1.2007 12:17

Re: Třeba přibudou další konstruktivní, co třeba takhle

Jsem rád, že jste si jako příklad zvolil Ratha.  Pokud by měl dojem, že se přidává k vítězům, jistě by to bez skurpulí udělal.

Malý Aston 22.1.2007 12:18

Re: Třeba přibudou další konstruktivní, co třeba takhle

Květen 2007.Disidenti v čele s panem Havlem se hromadně hlásí do KSČM.Již na ně nikdo nevzpomíná jen Jakeš.KSČM se hodlá profilovat jako moderní levicová strana která přijetím jejich odpůrců konečně hodlá všem ukázat,že to již myslí "Upřímně".V ČSSD to vře,oni také chtějí Havla a pořádají sbírky pro přestup všech z KSČM do ČSSD.Dokonce i předseda Paroubek věnoval pro zakoupení Pitharta 100 000,00 Kč ze stranické pokladny a 5 000,00 Kč ze svého platu.Nejvíce je oceněn Tlustý z ODS. Za výměnu poslance požaduje ODS 100mil.Kč a Paroubek nabízí Sobotku a Tvrdíka.Zatím není rozhodnuto.Nejvíce jsou naštvaní Zelení,nemají nikoho určeného na přestup,jen rakušáci požadují návrat Kuchtové,nemá kdo lepit plagáty proti Temelínu.Jen Sazka si mne ruce,sázky na přestupy a výše odstupného umožnili stavbu nové haly nejen pro sport ale i pro novou televizní soutěž,kdo dá více,ten bere.

jerry 22.1.2007 12:31

Re: Re: Třeba přibudou další konstruktivní, co třeba takhle

Jo taky občas vzpomínám na nesmrtelný Havlův výrok:,,Prezidentem budu jedině tehdy, když mi bude stát po boku STATEČNÝ Slovák Alexandr Dubček." A křesťanský a konzervativní politik Petr Pithart mně též baví. Na lidovkách.cz jsme ho nedávno při Výslechu dokonale vytočili. Musel se jít chudák uklidnit do Senátu.

Jenda 23.1.2007 0:13

Re: Re: Třeba přibudou další konstruktivní, co třeba takhle

:-)volte Baroše:-)

dada 22.1.2007 10:23

Daneši, a co jsme tady od osmačtzřicátého roku doteď měli???!!!

ll 22.1.2007 7:51

Škoda, že z autora mluví uražená ješitnost

Ale snažím se to pochopit. Např. Leschtina tiskovým mluvčím je silné kafe. Alespoň pro ty, kteří si vzpomenou na jeho "boj za svobodu slova" v TV rebélii. Jen na okraj. To, že skupinka lidí se zmocní veřejnoprávní TV, je zřejmě zcela v pořádku. Pokud vím, nikdo nebyl za tento bezprecedenční narušení zákona popotahován.

mjd 22.1.2007 7:34

a co teď?

Třičtvrtě roku bylo bez problémů možno vyplňovat mediální čas a prostor plkáním o vládě-nevládě. To byla "krásná" doba. Něco jako za socializmu propírání problémů jara, léta, podzimu a zimy nebo senoseč, sklizeň obilí, řepy a brambor. Do toho občas nějaký ten sjezd. MEDIÁLNÍ PRACOVNÍCI, pokuste se o nějaký konstruktivní krok a ne jen o vyplňování prostoru a času opakováním. Děkuji předem.

ted 22.1.2007 7:12

Inu, hlavně že se to pohlo dopředu!

Už vlastně nešlo ani o prvenství, ale o to aby konečně skončil pat! Když nic jiného, Topolánek dosáhl pohyb v zacpané, neprůchodné situaci. Zácpa je horší než průjem! Pro mne je to úspěch už proto, že to byla pravice, která toho byla schopna. Raději bych však viděl v brzké době nové volby. Takže až se položí nynější vláda, paradoxně se z toho budu radovat. Koalice ODS a ČSSD je nesmysl. Pro mne je důležité, aby vláda byla schopna prosadit zásadní reformy ve všech oblastech a zároveň aby se zřekla co možná největšího dirigismu společnosti. Decentralizace moci státu je jediný možný směr k prosperitě společnosti. Snad se toho dočkám dokud nejsem bezmocný důchodce!

mjd 22.1.2007 7:41

Re: Inu, hlavně že se to pohlo dopředu!

Jestli je horší zácpa než průjem - těžko říct. Co se týká mých stranických postojů a preferenci? Nepreferuji žádnou velkou ani malou stranu. Preferuji stranické koalice velké a malé strany, nejlépe kolem šesté hodiny ranní v útulné volební komůrce WC.

ted 22.1.2007 7:54

Re: Re: Inu, hlavně že se to pohlo dopředu!

Já kolem šesté raní jsem po dvanáctihodinové noční směně u pece, naladěný proti všem zašívákům a z toho plyne i můj postoj. V tuto dobu vnímám levici negativně a mám odpor k charitě vůči nepracujícím. Než jdu spát, mám takovýto duševní průjem, který mi umožní nastoupit další noční za účelem obživy a to ve vyrovnaném klidu. Chápu vás, že vám to je patrně u pr-ele. Vy patrně máte úplně jiné problémy!