25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda přežije...

Těžko říct, jestli hnutí ANO a sociálním demokratům nahání víc hrůzy neúspěšný souboj s koronavirem, nebo slábnoucí preference před sněmovními volbami. Jisté ale je, že koalice prochází dalšími vážnými otřesy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 11.3.2021 22:58

Tak Babiš by mohl dělat politiku s ledaským. Za podporu by splnil dohodnuté věci. A na "štědrého" si ani tak nehraje, jako spíš napravil podfinancované platy státních zaměstnanců a mizerné důchody důchodcům. Kompenzace firmám jsou v zájmu udržení ekonomiky. S ČSSD se dohaduje velmi sporadicky a o pasti nejde...;-D

L. Kolman 11.3.2021 21:14

Volby se blíží, teď už jede každý za svý. Jste si ničeho nevšiml? ANO bude po volbách klidně dělat politiku i s ODS, Babiš je přece schopný krizový manažer, jak o sobě sám prohlásil. Teď se socdemáky ve vládě si hraje na štědrého a uznalého strýčka potřebných, po volbách těm potřebným bez mrknutí oka vybere peněženky.

Š. Hašek 11.3.2021 19:03

Tak nějak.

V. Čermák 11.3.2021 18:56

Že by si zrovna koaliční strany ANO s ČSSD kladly navzájem pasti, tak to může tvrdit jen chorý mozek...;-D

V. Čermák 11.3.2021 18:54

;-DR^

J. Jurax 11.3.2021 17:45

Souhlas.

A i pro jedince Babiše k smrti nenávidějícího je volba jiných subjektů než ANO s nadějí překonat pětiprocentní hranici jen úkrok z bláta do louže.

I. Štípek 11.3.2021 12:24

Kecy sem, kecy tam, já podporuji vládu protože dělá maximum. Podívejte na Německo - všichni se učíme. I ta blbá EU by jistě raději věděla včera, co ví dnes. A že se někdo s někým poškorpí, neshodne, nemá rád, to je normální; jen aktivistická ČT24, ČRo, ČTK škodí jak můžou. A navrch ten folklór s těma blbkama na kličku pekari, richter, lúzr rakušan, to už se ani nedá brát vážně.

I. Štípek 11.3.2021 12:16

Je dobré číst Jelínka. Taky tak Vodvářku, Zieglera a Stejskala. Protože vše je naopak.

I. Štípek 11.3.2021 12:14

Prostě ten Covid zahoďte, jako Chuck Norris!

V. Němec 11.3.2021 11:31

V republice je 78 okresů, tedy každý okres volební obvod. Prahu podělit rovněž na "okresy", volební obvody tak, aby počet byl celkově lichý. Tedy jen tolik poslanců, a bez politických stran. Předpoklad je, že zvolení budou více pod tlakem a kontrolou svých voličů. Pokud by měly být zachovány kluby, bylo by na poslancích jak si je ustanoví a v jakých počtech na klub. Důležitou částí by byla odvolatelnost stanovená nadpoloviční většinou volitelů poslance. Detaily svěřit právníkům a samotným poslancům.Byla doba všelijaká, řádili tu otrokáři, císařové, králové, knížata, presidenti, diktátoři Hitler, Stalin a teď nastala doba nová, doba Kovidova. Přišel vhod všem druhům diktatur, nebylo pro ně dosud lepšího pomocníka. Nepotřebuje, tanky, letadla, zbraně, ale jen se vyřkne Kovid, skoro každý zvedne ruce, že se vzdává. Málokdo ho viděl, ale to mu nevadí, skoro každého si podmaní. Dobře je vyzbrojen a přesvědčen, že mu nikdo neodolá. Je bez zábran, plný čerstvé síly, pod záštitou líbivých hesel, třeba jako chráním, sloužím, pěkně tě zmlátím v zájmu tvého zdraví a do rakve nás vpraví.A ty naše včely jako by podělit se chtěly s tím naším údělem dávno před tím kovidem potýkají se s neodbytným prevítem. Migrant, taky kdo ví odkud, kde se vzal, tu se vzal, domov si u nich udělal. Vystěhovat se již nedá, myslí si, že on je tu nyní doma.Snad taky tam neskončíme, že se toho kovida již nezbavíme a on nám bude diktovat, jak, žít, pracovat, milovat, co myslet si a co ne, zapomenout nás naučí na časy minulé, zavede nové pořádky, život prý bude jak z pohádky. Však to se uvidí, ale ne mýma starýma očima.Však nástupci naši se dožijí a té slasti si jistě užijí.Tak prý kovid již běhá volně po ulicích. Já mám od ulice jen drátěnou branku, to je jisté, že mně zaběhl i dvůr a při otevření dveří do domu je již jistě zabydlený v domě. Doma roušky nenosím, takže nač mě je poctivé rouškování mimo dům? A soused tvrdí, že jej viděl běhat i po lese!

J. Moravec 11.3.2021 9:49

“... kdežto ANO kope za byznysmeny a lépe situované, čehož je důkazem daňový balíček schválený loni jak babišovci, tak občanskými demokraty. ”

Takže všichni co pracují byli uplaceni daňovým balíčkem.

Ostatně pan Jelínek nezklame.

F. Navrátil 11.3.2021 9:00

O výsledcích podzimních voleb nerozhodne ani tak schopnost vlády a Babiše, ale neschopnost politiků opobloku. Zatím to vypadá tak, že opoblok je spokojen v opozice a nemá chuť na svém postavení cokoliv měnit. Zvláště pokud by to znamenalo nějakou práci a odpovědnost.

Š. Hašek 11.3.2021 8:54

Pokud srovnáte nápady Venezuely a námořních lupičů na Vltavě - tak mně vychází, že rozdíl je pouze v odstínech. V principu není!

Venezuela to odskáče za šílence typu Špidla, Sobotka, Dienstbier.

Myslíte, že takový Feri, pokud by dostal kancelář, by byl jiný než Venezuela???

Maláčovou jsem nevolil.

Š. Hašek 11.3.2021 8:49

Tak nějak .....

Š. Hašek 11.3.2021 8:44

Co tam máte dál?

Tohle si, pane Jelínku běžně říkají spolucestující v rychlíku do Plzně. Pokud je nebaví krajina a nemají firemní radiopojítka v činnosti.

Z. Zatloukal 11.3.2021 8:27

Výhodou pro ANO je, že pokud chce volič volit s rozumem a racionalitou, tak vlastně není koho volit. Opozice má jen antibabiš se stoupající tendencí a pokud něco vyplodí, tak je to paskvil, viz včerejší návrh opatření.

Samozřejmě, pokud někdo Babiše k smrti nenávidí, tak nabídka je docela široká.

P. Neubauer 11.3.2021 7:46

Je skvělé, že to vypadá na přechod do mimoparlamentních lavic. Za šílené a z Venezuely okopírované skutky, si Venezuela nic jiného, včetně její strany nezaslouží. R^