19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 19.1.2007 7:25

Re: Re: kecičky

ano ministr je politická funkce, úkolem je hájit zájmy voličů a ne nějaké profesní skupiny.  Kteří voliči dali Třeštíkové mandát ?

huhu 19.1.2007 7:24

Re: Re: Re: Osobnost, kontra politikaření - celé špatně

ona je vůbec otázka k čemu celé ministerstvo kultury je. O památky by se mohli lépe starat kraje a obce, s církví jednat ministerstvo vnitra, jako s většinou jiných organizací. Zbývá už jen funkce ministerstva jako krmníku pro neschopné vyžírky, kteří se sami neuživí a říkají si "opravdví umělci"...

huhu 19.1.2007 7:20

Re: Re: Třeštíková lidovcuje

Třeštíková slepice je. Ministr především zastupuje zájmy voličů a ne nějaké profesní skupiny. jaký má Třeštíková či dokonce celá KDU mandát od voličů v porovnání s ODS ? Kdo Třeštíkovou volil ?

Petr H 19.1.2007 6:15

Re: Re: Třeštíková lidovcuje

Napiš mi to ještě v duhový barvě a přihlaš se o diplom.

loula 19.1.2007 5:44

Re: Brebty o ničem...

Ale nedivte se. Tlustý byl 4 roky guru přes ekonomiku, a najednou se po něm také zavřela voda. I když připustím Topolánkovo vysvětlení, že v tom 1. období jako ministr selhal, tak proč ODS odchází od jeho konceptu ekonomiky. Vždyt 4 roky to byla vlajková lod a svatý grál. Že je to obět za trojkoalici moc neobstojí, protože ODS - zbytek trojkoalice je v poměru 4:1.

NevericiTomas 19.1.2007 5:42

Re: kecičky

A jake ma pani Trestikova odborne kvality pro ministerstvo kultury? Ze toci dokumentarni filmy ji kvalifikuje pro pravu nemovitych i movitych kulturnich statku? Jak to souvisi s dohledem nad pamatkovym uradem, divadly ci kulturni presentaci CR ve svete?

saša 19.1.2007 4:31

Re: Třeštíková lidovcuje

pakliže ona js eslepice,co jste potom vy - chuděrko! Rozumíte leda pitomosti své i cizí

saša 19.1.2007 3:58

kecičky

A co ministři  bez  odborných kvalit - to je lepší? Takováhle ukvapená tvrzení svědči o neodbornosti autora tohoto "komentáře"

Petr H 19.1.2007 3:54

Třeštíková lidovcuje

prý jí vadí,že Formánek údajně zlanařil Pohanku s Melčákem pro podporu Topolánkovic vlády,jenže díky této dohodě tahle slepice bude dělat ministra a to už jí moc nevadí.Tahle vláda ještě ani nevládne a sestra ministryně už trumfla i hada na tři.To se jen tak nevidí.O náměstkování bratra Talíře ale určitě nejde,to je nestranický odborník nespojen v žádném případě se stranickým partajničením,členem KDU-ČSL a šefem jejich poslaneckého klubu byl jako nejnezávislejší nezávislák ze všech nezávisláků.Ať žije KDU-ČSL!

Luba 19.1.2007 3:49

Re: Re: Osobnost, kontra politikaření - celé špatně

A jsou tam nyní opravdu ti "odborní státní úředníci s definitivou? Pokud vím, tak ODS na ministerstvech udělala rozsáhlý politický průvan a na všemožné posty dosadila své straníky. Když převládají ideologická hlediska nad odborností, je to špatně. A takový postup pak připomíná dobu po uzurpaci moci komunisty r. 1948 a následná léta, kdy příslušnost ke KSČ byla známkou kvality. Psal jsem o ideálním stavu, nikoli o tom, jak jsou ministerstva obsazována nyní. Těžko můžete dobře spolupracovat s člověkem, kterému nedůvěřujete. Tyto zažité "zvyklosti" by bylo dobré změnit. Myslím, že paní ministryně bude dobrým "bičem".

Pamětník I. 19.1.2007 3:28

Re: Osobnost, kontra politikaření - celé špatně

Je to všechno přesně naopak než si představujete. Ministerský post je funkce vrcholně politická a ne vždy se pro ni najde odborník s dostatečně silnou vnitrostranickou politickou pozicí a to platí i ve světě. Proto bývají ministry obrany civilisté a dokonce i ženy neabsolventky vojenské služby a ministerstva zdravotnictví řídí nelékaři. a dosti běžně se uprostřed volebního období ve vládách dělají "škatulata hejbejte se" za účelem oživení biče na honění státních úředníků. Některé strany - u nás především lidovci, mají v letité tradici stranicky obsazovat veškeré funkce zhora dolů podle stranického klíče jako odměnu pro zasloužilé členy až po příslovečného ponocného z Našich furiantů. Tuším, že právě kvůli nim se po volbách 1996 dohodlo stranické obsazování do úrovně náměstků ministrů jako součást koaličních dohod, kdežto už vedoucí odborů mají být odborní státní úředníci s definitivou, nezávislí na střídání vlád. A tak je to z hlediska funkčnosti ministerstva i vlády správné. Pokud by paní Třeštíkové nanucený náměstek nevyhovoval vhledem k její odlišné koncepci, je v její kompetenci omezit resp.vymezit jeho kompetence.

Luba 19.1.2007 2:53

Osobnost, kontra politikaření

Paní Jaklová. Ministr či ministryně by především měli mít vizi, jakýsi rozvojový program. Představu o budoucnosti svého rezortu, jejíž důležitou podmínkou je odborná erudovanost. Tyto podmínky, včetně poctivosti, osobní statečnosti a kreativity nynější paní ministryně kultury Třeštíková splňuje beze zbytku. Tvrdit, že ministerský post je výsostně politická funkce je nesmysl. Ovšem, asi rozšířený - a podle toho to pak na těch ministerstvech vypadá. Paní Třeštíková musí mít právo vybrat si své nejbližší spolupracovníky dle svého uvážení. Její postoj vůči direktivním snahám předsedy vlády Topolánka dosadit k ní svého agenta-kontrolora za ODS je odmítavý a správný.  

Martin 19.1.2007 1:56

hadej

kdyz se podivame kdo navrhoval formanka jandakovi a s kym se formanek kamaradi :) ....

Ladislav N. 19.1.2007 0:55

Brebty o ničem...

Mě by spíš zajímalo, proč ODS vnucuje Třeštíkové na místo náměstka ministra člověka, kterého nedávno sama odvolala.

A teď mudrujte, Jaklová... !! ;-P