19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vláda demokratů, radikálů, nebo nové volby?

Vzájemná ochota spolu vyjednávat panuje jak v hnutí ANO, tak v sociální demokracii. U babišovců mají prý námitky jen tři poslanci, ale budou loajální. Tak to aspoň zaznělo po sobotní neformální schůzce poslaneckého klubu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 22.3.2018 19:04

Re: Pro posílení tradičních stran je potřeba

Jen potvrzujete, že mi nerozumíte. Já říkám téměř totéž.

Až na tu ideologii spontánních sil. To tedy ideologiie skutečně není, to je prostě skutečnost... Dzp.

K. Janyška 22.3.2018 19:02

Re: Jak?

Mistr Hayek: Pokud je demokracie jen většinovým hlasováním, demokratem nejsem.

Já, pozemský červ, mu rozumím a nejsem jím také...Dzp.

K. Janyška 22.3.2018 19:00

Re: Jsem

Jsem také pro předčasné volby s přáním, aby lidi konečně zařízli toho pro mne vrahouna a podvodníka a zločince z estébáckého a komunistického agrofertního ANO.

Stydím se za to, že nemáme českého premiéra... Dzp.

V. Církva 22.3.2018 15:23

Re: Jak?

No právě tradiční, demokratické “neradikální” to je u pana Jelínka poměrně podivná sebranka Zrovna ty Piráty by bylo dobré nazvat zakuklená extremistická AnFa. A TOP09 či ODS by mohly být strany kmotrů. ČSSD pak multikulti genderová strana inklusivního skolství smrdí bolševizmem i bez Marxové. No nevím SPD a ANO i kdyby měli ve volebním plánu rozkradení republiky nejsou zdá se méně demokratičtí a méně demokratické než tradiční strany. Což je smutné, ale je to tak.

V. Pokorný 22.3.2018 11:06

Jsem

pro předčasné volby. A klidně by socani mohli vypadnout z parlamentu. Nikdy nedrží sliby nebo program či závazky. V této partaji, říká si sociálně demokratická, působí lidé od pohledu jako podrazáci a křiváci. Nejde jim o zájem státu, ale o ně samotné. Jako ve většině ostatních partají.

Pro mne nejpřijatelnější je menšinová vláda, nebo ANO-SPD-KSČM. Ostatní partaje kvůli jejich proklamovaným morálním principům a pevností v názorech a jejich boji za občany a demokracii i svobodu( jen se směju) se samy vyřadily. Ale není všem dnům konec. Uvidíme, jak dlouho vydrží ty principy a morálka u těch partají vzdorovat výnosným a bezstarostným pozicím při podílu na vládnutí.

J. Kratochvíl 22.3.2018 10:55

Re: Pro posílení tradičních stran je potřeba

Ať se vám to líbí nebo ne, tak tradiční strany mají vliv na vývoji věcí veřejných a na tom nic nezmění ani vaše ideologie spontánních sil. A může se vám to líbit nebo ne, vaše ideologizování na tom nic nezmění.

K. Janyška 22.3.2018 10:40

Re: Pro posílení tradičních stran je potřeba

A co tím chcete říci ? Že politické strany jsou jako pěstitelé obilovin a vývoj lidského světa je růst obilí zasetého na poli ?

Velmi se mýlíte. Jsou to jen skupiny lidí, ucházející se o správu věcí veřejných ve státě, který podléhá vývoji spontánními silami, zejména civilizaci obchodem a a spontánnímu řádu lidského světa... Dzp.

Š. Hašek 22.3.2018 10:37

Jak?

Demokraty myslíte koho, radikály myslíte koho?

Já si třeba myslím, že příkladně pan Bublan jest "radikál jak stehno". Pardon. Putna má též k demokracii hodně daleko. Poslouchat Piráty též vyžaduje hodně vůle. Ale Vy škatulkujete jinak. Zkr.

Tradiční znamená TOPbruselská??? Vždyť existuje asi osm let, no, malinko víc. Nějak se to tam transformuje z jiných straniček. Tradice/program skutečně na sedm poslanců, tak je posilujte! Zkr.

J. Karlík 22.3.2018 9:44

Re: Katastrofa

Nomen, omen.

J. Kratochvíl 22.3.2018 9:41

Pro posílení tradičních stran je potřeba

aby tyto strany udělaly revizi své činnosti po r. 89 a přijali svou zodpovědnost za toto své působení. A to platí jak pro ODS tak pro ČSSD, na to čekají voliči, bez tohoto zhodnocení a zodpovědnosti tyto strany neposílí.

K. Janyška 22.3.2018 9:12

Nové volby by to chtělo. Už kvůli vrahům ve vládě.

Viz Ladislav Jakl a jeho podezření veřejně publikovaná po snrti Kovarčíka... Dzp.

M. Rubáš 22.3.2018 9:01

Katastrofa

Burše + socani + komunisté. Tohle bude extrémně korupční vláda. Očekávejme další šikanu obyčejných lidí a podnikatelů. Co jiného od babiše taky čekat? Babiš je zloděj, dotační podvodník, trestně stíhaný člověk, bývalý Stbák, co vědomě spolupracoval s Stb, a bude podporovaný komunisty. kam sme to za těch 28 let dospěli. Točíme se v kruhu.

http://www.epshark.cz/clanek/241/sivos-babis-byl-bures-a-spolupracoval-s-stb-vedome