19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vítězství demokracie, nebo politická chyba?

Ve vládní koalici se prohloubilo pnutí. Poslanci soc. dem. hodlají podporovat návrh TOP 09, podle kterého by žádný člen vlády nemohl být ovládající osobou ve firmě. Babiš by se tak musel vzdát Agrofertu a převést ho na jinou osobu nebo do svěřenského fondu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 8.3.2016 16:47

Je načase říci tomu ANO voličovo NE

a ČSSD taky.

V. Plocek 8.3.2016 15:56

POLITIKA: Vítězství demokracie, nebo politická chyba?

Je zajímavé, kdy se vynořil problém Babiš a jeho firma. Soc. demokraté a další vládnou od voleb 3 roky a ejhle, teprve nyní je tu problém. Problém je ale někde jinde. Babiš je trvale vysoko hodnocen voliči (potvrzuji, že já ho nemusím) a volby se pomalinku blíží. A tak je nutné vyhrabat nějaké svinstvo, čím větší, tím více čeští voliči zaberou, a kydat a kydat. Jediný velmistr v kydání, bývalý ministr financí může kydat, protože kydá od voleb. Jak by také ne, když mu kydaný sebral vytoužené místo.

Bohužel současné praxe ukazuje, že český volič na kydání slyší a tak budeme mít nadále našeho "repre" pana prezidenta, a další týpky v parlamentu s tím, že cca po 10 letech díky kydání a nenávisti ovládnou parlament bolševici, protože ti tolik nekydají, ale potichu jednají (tj. slibují blahobyt a klid, na což většina unaveného národa ráda uslyší). Ještě štěstí, že v té době již zde nebudu.

K. Krejčů 8.3.2016 13:17

Sobotka není pro Babiše soupeř.

Babiš je politicky protřelý, používá chytrou taktiku a má strategii. Nelze mu upřít odvahu prosazovat nepopulární opatření. Věci "neokecává", umí dokonce i přiznat chybu. Co skutečně sleduje, nevíme. Naše zkušenosti jsou bohužel takové, že nás zatím vrcholní politici pouze podváděli. Doufejme, že to bude jinak.

V. Plocek 8.3.2016 16:01

Re: Sobotka není pro Babiše soupeř.

Pane Krejčů vřelý souhlas. Jak jsem se výše zmínil, p. Babiše nemusím, ale představuje pro mne v současné době menší zlo, a tak mi nezbývá, než ho v politice respektovat. Chápu i odpor všech politiků proti jeho řízení státu jako jakékoliv jiné společnosti. Kdyby jenom z 50 % platila zmíněná pravidla, dnešní politici by z 90 % skončili na ulici. Binec, který je všude je možný jenom tím, že přesná pravidla hry neplatí. Ale bohužel je nutné přiznat, že to voličům moc nevadí a tak naděje menšiny na zlepšení jsou minimální.

P. Papež 8.3.2016 11:41

politický

Politické bolševické zombie by mělo zalézt. Hloupé povídání o tom, že když i dobrou věc navrhuje opozice, koalice jí nesmí přijmout, je opravdu ze slovníku marxismu-leninismu, který tento bolševik v našem státě zaváděl a obhajoval 50 let. A jestli si tento dement myslí, že Babiš nekrade, svědčí to o jeho skutečné demenci.Nebývám takto agresivní, ale povídání člověka, který nás zavedl do bolševického koncentráku a nyní je "chytrý", mě dost vytočilo.

Z. Švrček 8.3.2016 10:06

Babiš krade také

jenže sofistikovanějí než kdokoliv předtím. Moulové z ČSSD a Lidovců mu to dovollili a tak nanější bouřka je jen začátek mezikoaličního cukání před krajskými volbami. Vrána vráně oči nevyklove. Ledaže by Bureš viděl že se mu ANO sype, preference se přehouply přes zenit a tudíž je třeba spěcht k předčasným volbám. Dej bože.

J. Schwarz 8.3.2016 12:52

Re: Babiš krade také

Milý pane, on "krade" skoro každý, sama myšlenka státu je založena na legalizaci ani ne krádeže jako spíš loupeže. Málokdo totiž považuje daně které odvádí a "služby" které za ně od státu dostává za odpovídající. To, že někdo nekrade sám, individuálně, ale sjedná si na to za nemalou úplatu politika neznamená, že nekrade / sem patří všechny státní "sociální" transfery /. Ostatně většina průserů vznikla tak, že nějaký "osvícený" politik občanstvu v úplně jiných podmínkách něco nasliboval / třeba státní průběžný důchodový systém /, plnění slibu však změnilo společenské podmínky a systém míří ke krachu, neb byl založen na principu ponziho systému což málokdo ze začátku viděl. Jenže lidi budou vždycky pro sebe hledat ty nejvýhodnější a nejpohodlnější cesty a nebudou zohledňovat dopady na "Planetu, Lidstvo, Vesmír či Společnost" ale jen na sebe, rodinu a bezprostřední okolí. Howgh.

L. Šarina 8.3.2016 9:50

Pane Jičínský,

ani to nemusím číst, stačí váš podpis a NIHIL NOVI SUB SOLE !!

K. Janyška 8.3.2016 9:41

Starej komunistickeji troubo ze zločinných 50.let,

jak je možné, že se k vám ještě nedoneslo, že používaný model demokracie je cestou k totalitě ? Nevládne v něm soukromé právo stejně jako v lidském světě jedincům a to je strašlivý problém... Dzp.

D. Polanský 8.3.2016 8:21

Každý maká, jenom ne každému

se daří. Slušné je nezávidět. A autor závidí. A přitom on sám je v balíku.

M. Červeňák 8.3.2016 3:22

Protože ČSSD má takových moulů více

je naprosto jisté, že si protřelí anonisté se socany vytřou zádel...

T. Kočí 8.3.2016 9:50

Re: Protože ČSSD má takových moulů více

už se stalo

J. Vozábalová 8.3.2016 2:30

Opravdu?

Ministr Babiš sice - dejme tomu - "nekrade a maká", otázka je na čem maká. Není to - tedy samozřejmě čistě náhodou - zdesetinásobení příjmů z dotací do jeho Agrofertu a prosazení nezanedbatelné - tedy opravdu velmi nezanedbatelné - podnikatelské výhody "vím o každém Vašem příjmu i vydání do posledního halíře"?

Ona se na to velmi hodí parafráze známého výroku feldkuráta Katze "to se nám to podniká, když nám lidi dávají" (a k tomu ještě víme o každém hnutí konkurence).

Jo,jo, krást netřeba, stačí si šikovně "privatizovat zdroje" - to jde z pozice ministra relativně snadno, koupit noviny, aby na to nepoukazovaly a hlavně mít dobrou startovní pozici, což takový Bureš ze zahraničního obchodu měl zcela nepochybně.

T. Kočí 8.3.2016 9:52

Re: Opravdu?

...když nám lidé půjčují .Je správně u Katze.Význam stejný.