23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olin 12.6.2008 14:51

Re: malá poznámka...

Ono i těch podložených zpráv je dost, ale ještě daleko více je dobře podložených zpráv o zločinech ateistů a osvícenců. Takže pokud je člověk tak zabedněný, že podléhá "důkazům" o vinách mnohamilionových entit, k níž sám nepatří, zatímco "důkazy" o vině podobné entity, jíž je součástí, ignoruje, pak to takhle dopadá...

Skutečnou "vinou" církve je okolnost, že velká část obyvatelstva s ní nemá zkušenosti, a proto věří úplně všemu a taky je schopna si cokoli přibájit. Na to ale nemá cenu si stěžovat. Jak je psáno v Bibli - "prozíraví lidé se poučí".

Olin

3,14ranha 11.6.2008 23:44

malá poznámka...

protože historii píší vítězové, a posledních 200let vyhrávali (alespoň na poli třeba učebnicových textů) osvícenci a ateisti, lze většinu nepodložených zpráv o zločinech církve apriorně označit za podjaté... :-/

3,14ranha 11.6.2008 23:41

Re: Re: Re: Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

nemusí, na ten majetek jsou docela dobře vedené doklady, a byl z 99% nabyt legální cestou (podnikání, dary, sbírky...)

a i kdyby to byla jen polovina, tak po josefinských reformách by už zbyl stejně jen ten legální!!!!!!!

mimořádné tvrzení žádá mimořádné důkazy, pokud máte důkazy o opaku tak nebuďte sobec a podělte se :-)

PS: protože historii píší vítězové, a posledních 200let vyhrávali (alespoň na poli třeba učebnicových textů) osvícenci a ateisti, lze většinu nepodložených zpráv o zločinech církve apriorně označit za podjaté...

3,14ranha 11.6.2008 23:30

Re: Cirkve budou muset maknout je tam 6000 placenych teokratu....

v regionu kde žiji jdou opravy z nadpoloviční většiny z kapes samotných věřících - a to i přesto že havarijní stav budov zapříčinilo špatné hospodaření státních úředníků (dnešních i minulých)

i to je argument pro restituci- pokud ty budovy necháme státu ještě tak 5-10 let, můžete rovnou povolat buldozer

3,14ranha 11.6.2008 23:24

Re: Re: miliarda sem a tam

no on totiž český stát(tehdy lidovědemokratický) sebral majetek cca 4X větší hodnoty, a navíc se o něj vůbec nestaral, takže každá čtvrtá církevní budova (kostely, fary...) je bez milionových injekcí zralá na demolici (to že sami komunisti spoustu budov přímo zbourali je taky třeba brát v potaz)

Olin 4.6.2008 13:12

Re: Re: Re: v teto kotline cirkev stejne nema budoucnost

:-)

Ach ty gumo!

Dávno doloženo. Kdybys nebyl slepej!

Suchoř3 4.6.2008 6:46

Re: Re: v teto kotline cirkev stejne nema budoucnost

církev sama nakradla a naloupila inkvizičními praktikami majetky, o kterých tvrdí, že jsou její. A´t doloží, jak něco postavila poctivě vlastníma rukama a jak jí mohly padat z nebe do lůna pozemky a lesy

Suchoř3 3.6.2008 22:06

Re: Pane Hofhanzl, jste zaslepen bláhovou vidinou nebe a podplacen církví

církev obzvláště katolická je zločinnou mafií a to v tom, že zneužívá a znevažuje jména stvořitele pro své mocenské a majetkové zájmy, šíří poplašné zprávy o neexistujících duších, andělech, nebi, pekle, spasitelství a o podobné duchařině, které spojuje jako povinnost s vírou v boha.  Je zločinnou tím jak přes nejhorší zvěrstva šířila takovou víru a svoji moc po světě, jak získávala majetky a postavení převážně jen loupežnými inkvizičními metodami. Je zločinná tím, jak vydírá víru a poslušnost u lidí postižených a závislých poskytováním neodborné a zastaralé charitativní pomoci, tím, jak darebácky vnucuje svoji víru a poslušnost i kojencům a to i v rozporu s Listinou základních lidských práv a svobod, tím jak jakýmsi posledním pomazáním psychicky zabíjela a zabíjí miliony nemocných, kteří tím ztráceli a ztrácejí naději a sílu v uzdravení s pomocí moderní nebo soudobé medicíny. Je zločinná svými praktikami vymítání údajných ďáblů, které neexistují a jak tím připravila a také dnes připravuje lidi o život.  Je zločinná také neplacením daní státu v miliardovém rozsahu ročně za své bezbřehé příjmy z prodejů "svátostí" v rozsáhlém měřítku - žádný kněz dnes ani nikdy dosud neprovede své vystoupení na smutečním obřadu, na křtu kojence, na církevním sňatku nebo při trestuhodném odnímání poslední naděje nemocného za uzdravení, méně než za tisícikorunu. Kde a jak získala církev údajně "své" stamiliardové majetky?? Pouze a výhradně jen zločinnými a loupežnými metodami, podváděním lidí a to i dětí, včetně kojenců. Nic proti víře v boha stvořitele hmoty a vesmíru. Ten ale žádné majetky, církve ani nějaké sluhy nepotřebuje. O cizí majetky mají a měly zájem vždy jen mafie a podvodníci.

Olin 3.6.2008 0:37

Re: v teto kotline cirkev stejne nema budoucnost

Huhahahaha! Hóóódně zatvrzelý....

To slýchali už naši dědové, když chodili do školy. Dnes se toulají po věčné prérii, zestárli jejich vnuci a konce  církve, zvláště katolické, nevidět. Jsem v církvi třicet let a církev roste a roste...nijak dramaticky, nikdo nezalejvá a ona přece roste.

Olin 

Kolemjdoucí 2.6.2008 22:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Odpovím alespoň přibližně: 1) jelikož od r.1905 platí ve Francii zákon o odluce církví od státu, stavby mešit by si měli muslimové platit sami, a tudíž by je měli i vlastnit; 2) jelikož tam stát neplatí kněze, neplatí jistě ani imámy; 3) kdo chce soukromě podnikat, musí se podřídit zákonům pro soukromé podnikání, což předpokládá odluku od státu (ta ve Francii je, tak snad mohou církve i podnikat); je to jako s divadly – některá jsou soukromá, některá státní. Pro každá platí jiná pravidla.

Kolemjdoucí 2.6.2008 21:44

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Bylo by asi lepší obrátit se na katol.kněze Petra Koláře, který ve Francii dlouho žil a působil, nyní působí v Praze a vede mše pro Francouze. Ten má jistě dostatek informaci. Jinak přímo z Francie sem do diskusí přispíval Martin Ondreját, ale bohužel jsem ho tu již dlouho nezahlédl a mailovou adresu na něj nemám.

Mistr Jan Hus 2.6.2008 15:01

Re: Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Do kostela jsem nikdy nechodil s vyjímkou zájmu o architekturu. Totalita je americký pojem, neboť USA je totalitou č. 1. :-)

Mistr Jan Hus 2.6.2008 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: A proč by měla církem dostávat majetek? Jakým způsobem jej získala?

Na VUML jsem nikdy nechodil možná na rozdíl od tebe.

zatvrzely bezverec 2.6.2008 1:37

v teto kotline cirkev stejne nema budoucnost

Cirkev v Cechach vymre behem dvou generaci, zvlaste katolicka. Vracet ji majetek je proti toku dejin - v ocich 75% naroda to jsou vsechno jen nepoctivi samani.

realista 1.6.2008 23:00

Re: Re: Nemyslím, že by p. Tlustý byl nečestný intelektuál

Encyklika o neomylnosti papežově je dnes už zpochybňována samotnými teology a nejvyššími papežskými hodnostáři. Za Jana-Pavla II, byla tato encyklika předmětem studia, zda a jak ji uplatňovat.

realista 1.6.2008 22:57

Re: Re: Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

Soudruh Filip asi na Boha nevěří, takže těžko něco přinese. Ale pokud by Bůh byl - tak od něj by  měli právě především Vlk, Graubner, Kalousek a další Lidovci přinést potvrzení kolik majetku církev opravdu oprávněně vlastnila a má se jí vrátit. Oni tvrdí, že Bůh existuje a díky tomu tvrzení existují a existovali. Tak pro ně ať to potvrzení vydá!

realista 1.6.2008 22:51

Re: Jeden o koze, většina o voze

Pan Hofhanzl popsal hnusné poměry, na kterých se podílí i vysoký klérus (mamnění majetku, nekalá hospodářská soutěž - např. arcibiskup Graubner, pedofilie kněží, atd...) Nemusím chodit ani do historie, kde se církev znemožnila zločiny, které jsou hrůznější a trvaly déle než ty komunistické zločiny

realista 1.6.2008 22:49

Re: miliarda sem a tam

Odluka církve od státu za čtvrtbilionu korun????!!!!!! Já se chci taky odloučit!!!!

Václav 1.6.2008 21:47

Re: Kdy budete jmenovat

Je to jednoduché KGB, STB a nomenklaturní kádry KSČ, v čele s nastrčeným bílým koněm Václavem Klausem. Stačí. Celá voličská Al kajdá ODS jsou převlečení komunisti a estébáci, nikdo jiný se k velké privatizaci nedostal. Kuponová privatitace byla fražka pro lidi co o tom nic nevěděli a neměli žádní přístup k informacím. Ve středověku nazývali privatizéry nejhorší zločince, jako byli piráti, lupiči, bandité a vrazi, no a teď pod vedením ODS to máme u nás. Málo se vděláváte.

Bubeník 1.6.2008 21:08

Kdy budete jmenovat

ony  hybatele a původce všeho? Kdy?

strejda 1.6.2008 20:26

Re: Re: Re: Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

Jaký je termín na zapomenutí katolických vražd? Myslíte si, že komunistické vraždy dávají pardon katolickým vraždám?

strejda 1.6.2008 20:23

Re: Nová zlodějna

Proč komunisté? Návrh podala ODS + zelení + KDU-ČSL.

A 1.6.2008 20:15

miliarda sem a tam

 dobře napsané, jen slzím až dojdou dnešní politici před Boha, nechtěla bych být v jejich kůži;-) církev si "svůj" majetek zaslouží, už jen pro ta příkoří, která musela snášet, to jim nelze upřít, ale jde o tu částku, o ty zpropadené nuly, a o tom by právě nuly neměly rozhodovat a střílet sumy jen tak od boku, matematika je hra čísel, spravedlnost o něčem jiném

jirka.s. 1.6.2008 18:00

Re: Cirkve budou muset maknout je tam 6000 placenych teokratu....

Co tam dělají? Tož se tam pro jednou běž podívat jen tak, z vlastního zájmu! Nemusíš tam přece chodit furt služebně a podávat řídícímu hlášení! ;-P

Jakub S. 1.6.2008 17:33

Jindřichu Moudrý, tys zajisté veliký znalec historie -

a zvláště si zasloužíš Nobelovku (kdyby byla za historické práce), podaří-li se ti prokázat tohle: "Katolická církev se vždy chovala brutálně, ve srovnání s ní byl nacistický a komuniský teror pouhým čajíčkem." Ty to ovšem  v í š , prokazovat netřeba. Škoda, že se nedozvíme, jaké máš vzdělání... a proč si své geniální a absolutní vývody necháváš jenom pro NP. Taková škoda pro lidstvo.

Ale vážně: co kdyby tě napadlo, že si tímhle všeznalstvím a absolutní nesmiřitelností odháníš lidi - a odborníky - kteří by s tebou případně byli na jedné lodi - jako v podstatě já? Tak pokoru, stáhnout se - a začít uvažovat a vyjadřovat se kultivovaně. Ne jak pitomec. - JS, historik

Es komt der Tag 1.6.2008 17:22

Cirkve budou muset maknout je tam 6000 placenych teokratu....

...vite co toho mohou opravit...zatim za nimi moc prace videt neni , pocet lidi chodicich do kostela kleslza poslednich 15 let na polovinu 2-3 procenta...co vlastne delaji.....

rihard 1.6.2008 15:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ježíš byl chudý

Vidím, že jsi informován, prot tři dotazy:

1) Komu ve Francií patří mešity.

2) Kdo ve Francií platí imámy.

3)  V USA (tam je snad jediné důsledné oddělení církve a státu ) církve i podnikají, proč to nejde ve Francií, u nás.

Děkuji

bořek 1.6.2008 14:56

restituce

V devastovaném stavu se vrátil majetek majitelům domů,zemědělcům atd.,a né jenom církvi.Každý se musí vyrovnat s dědictvím komunizmu a to platí i pro církev.

Dodo 1.6.2008 14:18

Církev a víra

vždy dráždila. Proto dodnes novodobí "demokraté" nehnou ani brvou když zdůvodňují, proč by se právě církvím nic vracet nemělo. Jak krásně by kádrovali!

Mell 1.6.2008 12:46

Re: Jéžišmarjájózef,chlape ty brečíš krokodýlí slzy roníš směšný paňáco!

Soudruhu Jurajdo, souhlasil bych s vámi za předpokladu, že soudruzi Filip nebo Paroubek, jako zástupci těch co nechtějí nic vracet, by přinesli písemné potvtzení od Pánaboha, že nemusí ukradený majetek vracet, ale propadne na vrub čryřicetileté bolševické diktatury. Nevěřím, že se jim to podaří, protože jedno z jho přikázání je "Nebudeš krást"  a níkde není vyjímka pro bolševiky ani další zloděje.