25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mell 31.5.2008 8:32

Re: dějiny násilí

Nebude to tím, které dějiny čtete? Pokud vycházíte z toho, že dejiny lidstva je jeden velký boj v džungli o přežití silnějšího, tak máte pravdu, ale lituji vás. Dávám přednost dějinám svého života   a prozatím jsem se nemusel chovat ani jako hyena ani jako zmije Bude to asi tím, že se neztotožňuji s názorem zabíjej nebo budeš zabit a řekl bych, že se dá prožítvát docela pěkný život.

Větší problém vidím v tom, že se lidé nechávají manipulovat  a pak zbytečně znepřijemňují svůj život i lidí kolem sebe. Často je to tím, že místo vlivu dobrých učitelů (rodina, škola, kultura) si nechávají vymývat mozek cílenými nahrážkami v mediich a nechávají se vmanipulovat do mocenských bojů těch lotrů, co věří, že život je jen boj o moc a přežití na úkor druhých. K tomu ale musí být dva, jeden, co touží být králem džungle a druhý, který mu to dovolí.   

motovidlo 31.5.2008 9:36

Re: Re: dějiny násilí

Pěkné.

Penzista 31.5.2008 12:36

Re: Re: dějiny násilí

To máte štěstí, že jste se nikdy nemusel chovat jako hyena či zmije. Já tohle o sobě říci nemohu, byť jsem chtěl někdy zachovat jinak. V prostředí kde jsem se léta pohyboval  mohlo jakékoliv zaváhání nebo přehnaný soucit člověka zničit. A musím se přiznat, že je mi bližší zabít, než se nechat zabít.

Hrad 31.5.2008 14:56

Re: Re: Re: dějiny násilí

Tak proč to neuděláš??? To se sám sobě tak líbíš? Víš proč mají krysy čtyři nohy? No, aby byly u kontejneru rychleji než ty!! 

jirka.s. 1.6.2008 9:08

Re: Re: Re: Re: dějiny násilí

Nádhera, jak ti v tý hajcně, ruino, zase lepí relé! ;-P

PROKOP BUBEN 31.5.2008 7:30

DOMNÍVÁM SE

Že je možno s autorem v mnohém souhlasit, ovšem i církev katolická by měla být uměřená ve svých požadavcích......Zajisté by měla žít a pracovat pro blaho společnosti v důstojných podmínkách a neměly by se jí házet klacky pod nohy.....Po bolševické devastaci a vlivem vývoje, ovšem zřejmě nemůže ani administrativně zvládnout zřejmě bývalé majetky......V tom případě by především stejně prodávala, jak se už dnes děje s farami a kostely.....

kopec 31.5.2008 23:05

Re: DOMNÍVÁM SE

ze pokud by cirkev katolicka pozadovala jen to ,co ji ukradli komuniste, nebyl by to zase tak velky balik.

EVa 31.5.2008 5:55

Souhlasím.

Ostatně autora považuji za jednoho z mála slušných poslanců v našem parlamentě, který - když pochopil oč se jedná, raději se vrátil do lesů.

Cesilko 31.5.2008 4:46

Leta devadesata

Sveho casu odhlasovala snemovna ceska navrh soudruha poslance Ortmana neresit restituce zadneho uprchlika, pokud dle nazoru soudruhu tento "ztratil sve ceske rodne statni obcanstvi"

byt na vterinu!  Tehdy se proti tomuto postavili ve snemovne TRI poslanci: Benda, Cerny a Tlusty. Ostatni zatrhli exilu tipec ( na penize po povodnich byli exulanti dobri!..) tim, ze Ortmanovi jeho duiskriminaci priklepli, Havel podepsal (do hodiny!). Vecer v TV zpravach rekl Ortman: "Sevreli jsme ty nuzky tak silne, aby nam zde NEPOBIHALY VSELIJAKE TY RESTITUCNI MYSI,"

    Dobri lide marne sice, ale prece POCTIVE! gesto tri poslancu Bendy, (ml.), Tlusteho a Cerneho NIKDY NEZAPOMENE. ..... ......

Cesilko 31.5.2008 4:48

Re: Leta devadesata

Vzkaz eventualnim dopisovatelum: bohuzel v soucasne dobe je muj internet mimo provoz, dik za pochopeni. Pisu pameti. Az dopisu, zase se zINTERNETUJU! :-)

Jenda 31.5.2008 1:29

"křesťanství, to vytvořilo prostor pro rozvoj vynalézavosti lidského ducha"

Autor asi upadl na hlavicku. Krestanstvi ktere zavleklo evropu do nejakych deseti stoleti temna? Krestanstvi ktere vytvorilo prostor pro rozvoj vynalezavosti az tim ze konecne zacalo povolilo smrtici sevreni a prestalo likvidovat vynalezave?

Prinejmensim prozatimni nevydani majetku cirkvim nema co delat se sametovosti revoluce. To je zpusobeno ciste tim, ze valna vetsina obyvatel proste o cirkve nestoji. Tecka.

Mell 31.5.2008 7:09

Re: "křesťanství, to vytvořilo prostor pro rozvoj vynalézavosti lidského ducha"

Jendo, příště napište zdroj svých názorů, typoval bych to na  vámi úspešně absolvovaný VUML.

Jenda 31.5.2008 17:25

Re: Re: "křesťanství, to vytvořilo prostor pro rozvoj vynalézavosti lidského ducha"

Jen si klidne nalepkujte kdyz vam to udela radost.

Mephisto 31.5.2008 8:13

Re: "křesťanství, to vytvořilo prostor pro rozvoj vynalézavosti lidského ducha"

Zdrojem je základní vzdělání :)

Stačí porovnat úroveň vědy v antice, a úroveň vědy o pár století později, kdy Evropa přijala křesťanství. Teprve až v 16. století se to začalo zlepšovat! Můžete mi říct nějakého učence, který žil řekněme v 1100 let (!!!) dlouhém intervalu, mezi lety 600 - 1500 po Kristu a bádal o něčem jiném, než o svém náboženství? A jakého výsledku dosáhl, jakou vědeckou teorii vytvořil? Jakých konkrétních výsledků bylo v tomto období dosaženo ve fyzice, v matematice, v chemii nebo v biologii?! Určitě mi nechcete namítnout Fibonacciho, jehož jediným "objevem" (ok, objevem!) bylo prozkoumání a nalezení jistých zákonitostí v po něm pojmenované posloupnosti 1,1,2,3,5,8,13,... Gerolamo Cardano se narodil až po roce 1500, a i tak svůj jediný objev - řešení kubické rovnice - nevymyslel sám... Není tohle sakra málo na 1100 let dlouhé období?! A čím to je, že to takhle vypadalo? ;-P

dvd 31.5.2008 12:25

Tady bych nebyl tak přísný

A co třebas Nicole Oresme - a to byl dokonce biskup!

drak 31.5.2008 8:39

Re: "křesťanství, to vytvořilo prostor pro rozvoj vynalézavosti lidského ducha"

:-D  Na Jendovi je skutečně vidět používání mozku vymytého 4O roky totality a dějinamu podle Jiráska!!!;-O

jerry,plough mouse 31.5.2008 0:33

Chválím,

dost dobrý článek,ale naprosto ojedinělý názor. Bohužel.;-(