19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vidle farmáře Jurečky

Nově zvolený předseda KDU-ČSL Marian Jurečka deklaroval, že chce se svou stranou vystoupit z „davu opozice“. Na lidovcích je dobře patrné, jak tvrdým chlebíčkem je působení v opozičních lavicích, pokud opozici tvoří tříšť menších stran, ba straniček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 30.1.2020 19:05

Tak čtu si diskuzní příspěvky a vidím, že politika není nic příjemného. Jen škodolibost a škodolibost a každý bude do člověka, který je v politice, rád kopat. Ale potom lidé odmítají jít vůbec někoho volit a také být politikem, takže to je potom na zoufání anebo na totální skončení, jak to provedl před 20 lety Josef Lux. Jen borec Miroslav Kalousek se může všem posmívat a založil si také ťip ťop vlastní politickou stranu TOP 09. Že ANO 2011. (Zdař Bůh! Z toho svého neslevím a pište si dále jak chcete.)

F. Kusák 30.1.2020 15:25

Oni si ti lidovci pořád myslí, že se Babiš podělá blahem, když s ním půjdou do koalice. Jenže je otázkou, co by tím vlastně ANO získalo. Já jako volič ANO bych určitě nadšený nebyl. Uznávám ale, že jsou lidovci lepší než socani (ale jen formálně, ve skutečnosti je to ještě horší). Ale volby jsou až za dva roku, to se ještě může mnoho změnit.

V. Čermák 30.1.2020 13:28

I Šafr už Lidovce v čele s Jurečkou odepsal. Prý se ;-DTULIL;-D v Sobotkově vládě k Babišovi;-D;-D;-D

P. Lenc 30.1.2020 10:54

Než věřit lidovcům, tak to radši vesnické vědmě.;-€

J. Ptáček 30.1.2020 10:21

Což o to, lidovci s vidlemi jako Josef Plojhar (dokonce vysvěcený s kolárkem) nebo Alois Petr byli u nás po ruce vždy. I při puči v únoru 1948. Zlikvidovali Jana Šrámka nebo Adolfa Procházku ze stejné strany. Tak mnoho štěstí, šíbři z Hané a Vsetínska, jen tak dál!

Š. Hašek 30.1.2020 9:34

Tady byli vždycky sedláci. S vidlema. Hospodáři. Teta říkala, že vedle ve vsi byli samí "dvoukoňoví sedláci". Tedy, že jako neměli jen jeden malý Zetor .... ale hned dva! Dva koně. Živý. Milý Mlejnku.

Ale Jurečka asi bude tendlencten ..... no .... farmář. Moderna. Ale, že se probudili!!! Že? Najednou něco o rodině!

Ś. Svobodová 30.1.2020 9:00

Jen na okraj - když byl Jurečka ministrem zemědělství, jako poradce si přivedl bratra, který čerpal dotace na své zemědělsé družstvo jak o život. To je asi ta praktická podpora rodiny.

Š. Hašek 30.1.2020 9:20

Lidovci jsou vůbec zajímavý fenomen ...... já jim nevěřím ani slovo .....

F. Kusák 30.1.2020 15:29

A byly ty dotace oprávněné? Tak stojí totiž otázka. To, že si nechal radit od bráchy, je věc jiná. Myslím ale, že to žádný zákon nezakazuje, takže je to jen věcí morálky nebo poradenských kvalit pana bratra.

J. Kočí 30.1.2020 8:18

Vysvětlení, proč se nemohou opozičníci spojit, je velmi jednoduché. Každou ovládá nějaká finanční skupina, která si ty kašpárky udržuje při životě. Když se jim je povede dostat do vlády, tak se otevřou penězovody a investice se začne bohatě vyplácet.

Tento zaběhlý mechanismus narušil Babiš tím, že on je ta finanční skupina a nastavil svoji tvář. Všichni ostatní manipulátoři se toho neodvážili.

Další stranou, která to narušuje jsou Piráti, protože ti vsadili na mladé technokraty.

Ostatní jsou stejní a jsou schopni se jen štěpit.

S. Sedlák 30.1.2020 1:10

Politolog by si neměl v jednom článku odporovat. Politická strana není firmou v žádném smyslu. Snaží se uplatnit ve společnosti, to jistě. Ovšem není to vůle jednoho člověka jako v ANO a jistě se kříží zájmy mnoha lidí v té které straně. A pochopitelně i jejich morálka. Staré vedení lidovců s Bělobrádkem nechtělo, po zkušenosti s Babišem, jít do vlády a chtělo vystoupit z míst, kde se Babiš cítí tak dobře a každého tam posílá. (Příjemné, ale jsou i jiná místa na světě.) Jurečkovi (s Hermanem) to problémy nedělalo stejně jako jistému hadovi. Nechápe, že z dlouhodobého pohledu to partaj poškodí. Jako had.

F. Kusák 30.1.2020 15:35

Já Vám jen vzkazuji, ať si lidovci dělají, co chtějí, vůbec mě to nezajímá. A jak už jsem několikrát napsal, jímá mě hrůza, že by se předsedou vlády stal Fiala nebo Bartoš. Fiala je neschopný (jako premiér samozřejmě) a pirát Bartoš všeho schopný.

F. Žůrek 30.1.2020 1:02

Kdo tady hází vidle?

Kdo sleduje politiku, tak musí být až zhnusen! Lidovci třeba začali po pádu komunismu dobře. Ale co se nestalo? Občanské fórum se hnalo dopředu, a tak Jan Ruml skutečně hodil na lidovce "vidle" (tehdy ještě lidovci byli ČSL). A předseda Josef Bartončík se pooučelm a lidovci měli na mále. (To po prvé.)

Situaci zachraňoval poctivý člověk v politice Josef Lux.

Situace se opakovala od ledna 2007 zase, kdy do vlády Mirka Topolánka přišel pan senátor Jiří Čunek. A teď se zase házely vidle! Novináři, Česká televize, veškerá média se až neurvalým způsobem strefovala do KDU-ČSL. (Všichni na Čunka!) A tak na vsetínském sjezdu v květnu 2009 byl pan senátor Jiří Čunek odstraněn z čela KDU-ČSL a lidovci skončili "na hnoji", tj. mimo Poslaneckou sněmovnu. Statečný pan senátor však své údajné "úplatkářství" nikdy nevzdal! Podle politilogů je však "kontroverzní" politik, ale přesto je velmi dobrým hejtmanem ve Zlíně. Jen si to přiznejme!

Slušnou politiku zde ničí novináři a média! A také naši skvělí politologové. Na každém člověku, kdo se dá na politiku, se hledají jen chyby a chyby a každý je již dopředu špatný!

Jak špatný je dnes Andrej BABIŠ?! Jak je ŠPATNÝ? Ale proč? Kdo to pořád zde dělá? Politolog, novinář, redaktor z každého tisku atd. jen KRITIZUJE A KRITIZUJE A KRITIZUJE! A VŠECHNO JE U NÁS ŠPATNÉ! (A již dopředu se nám nezamlouvá předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. On má přece jakési "vidle", že ano? To média a hlídací psi demokracie je nemají...Slavný politologu!!!)

A. Reček 30.1.2020 6:51

Máte pravdu. Čunkovi házel klacky pod nohy Kalousek jemuž tehdy fandila média. A to členové nepřijali. Proto od lidovců odešel a se Schwarzenbergem založili TOP 09 a ta už klesá ke dnu.

F. . 30.1.2020 8:14

Poctivý člověk v politice Lux? Tak to je skutečně povedený fór. S tím tak můžete oblbovat žáky na školách, kteří si tu dobu nepamatují. Lux by znám pod přezdívkou had na tři písmena.

F. Kusák 30.1.2020 15:37

Sice trochu dlouhé, ale v podstatě s Vámi souhlasím.