19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Vichřice hněvu

Jak se pozná dobrý parlament? Podle toho, že schvaluje zákony jako cvičky? Nebo že jich schválí nejvíc? Že je schvaluje rychle?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. David 27.2.2022 0:03

Což takhle parlamentárně žvanit zadarmo? Poslancovat partikulárně, obligatorně zadarmo pouze za náhrady? Poslanců by ubylo, to naše "Bubo bubo", Výr velký s kukadly Adam Pekar, ale bude kukadly v parlamentu koulet. Pjotr Fialka, politolog žen v Myamaru (Barma), bude inkasovat granty na tamní incesty, není on z Brna? Nu, je z ODS, to vše vysvětluje, saintpaulia genesis debilis Fialisis. Brňané vždy byli "betálně debilní", už i od Špilberku a Babinského. Nejsem pražák, ale co Brňák, to betální blb, kouzelný kolorit jejich nádražních nástupišť. Nemít na oprdelí bambitku 9mm Luger, v Brně na nádraží si připadám, jako nahý v trní. Policie přihlíží, píchněte do úlu, a bude hukot. Policajt je na baterky, aktivuje se na elektřinu.

P. Brecík 26.2.2022 20:42

Payne ?! podle tebe jsou platy a výhody poslanců nízké a nezaručují jejich kvalitu ? Tak to mi teda pos-tolicuj. Naopak. Já bych jim dal tak max. 3 násobek průměrného důchodu - NE platu. Platy jsou deformované příživnickými úředníky. Tak bych tam dostal nadšence, kteří chtějí pracovat a ne mlaskat u žlabu.

P. Brecík 26.2.2022 20:42

Payne ?! podle tebe jsou platy a výhody poslanců nízké a nezaručují jejich kvalitu ? Tak to mi teda pos-tolicuj. Naopak. Já bych jim dal tak max. 3 násobek průměrného důchodu - NE platu. Platy jsou deformované příživnickými úředníky. Tak bych tam dostal nadšence, kteří chtějí pracovat a ne mlaskat u žlabu.

J. Gutvirth 26.2.2022 19:10

Máte problém a nevíte o tom. Vlastnê stêstí. Ale rýmička to není roušky pomohly a očkování je úćinné. Tak.

P. Molík 26.2.2022 12:02

Funkce senátora by měla být za jednu korunu ročně. Ostatně i sir W. S. Churchill byl po válce coby člen Horní sněmovny lordů honorován jednou librou ročně. Naši senátoři by si už měli konečně uvědomit, že Senát by neměl být detašovaným pracovištěm bruselské propagandistické centrály a zejména by neměl fungovat jako zaopatřovací ústav pro různá politická nemehla, pochybná individua a podvodníky, jejichž mysl je zahlcena plány jak co nejvíc pumpnout státní kasu ve svůj prospěch.

J. Plíva 26.2.2022 10:18

R^R^R^

B. Rudolf 26.2.2022 9:19

Tu vichřici hněvu jsem nezaznamenal, ale možná jsem se málo snažil.

Zaznamenal jsem několik příspěvků v tom smyslu, že by si pětikoalice měla ve svých řadách udělat Putinovský pořádek. Dnes vidíme v přímém přenosu, kam takové pořádky vedou.

R. Hansmanova 26.2.2022 9:11

Naši a západoevropští politici teď mohou v přímém přenosu sledovat, jak nelegálně a nelegitimně vládnoucí tyran, mnohonásobný usvědčený vrah a válečný zločinec posílá ruské vojáky a příslušníky místní ruské páté kolony zabít svobodně zvolené představitele nezávislého evropského státu.

Tak už by se snad mohli probudit ze své letargie a překonat svůj strach z nějakého odporu, vždyť brzo můžou zabíjet i je. Nebo se budou bát a nic nedělat až do té smrti?

A. Kocourek 26.2.2022 10:08

Probuďte se a jděte sám bojovat, nevyzývejte k tomu jiné! Já bojovat nepůjdu a doufám, že moje děti a vnuci také ne.

Nejsem si totiž jist, zda to není něco podobného jako Vietnam, Afganistán, Lybie, Irák - tam se taky šel bránit mír a jak to nakonec dopadlo!

P. Molík 26.2.2022 12:06

Onen údajný vrah, zločinec a bůhvíco ještě nastavuje zrcadlo Západu, jeho prohnilosti.

Š. Hašek 26.2.2022 19:48

Tedy, Vás ta televize hodně bere.

J. Nevrkla 26.2.2022 9:10

Ministr vnitra včera odpojil osm webů a prohlásil, že připraví legislativní změny, aby zamezil svobodne výměně názorů. Pokud vím, naše ústava explicitně zakazuje cenzuru. Jak se k těmto totalitním návrhům ministra postaví vláda, parlament, senát, ústavní soud? Kolik lidí v těchto institucích si zachovalo zdravý rozum a kolik zpitomelo? Jak blízko jsme totalitě?

R. Hansmanova 26.2.2022 9:13

O stovky kilometrů dál, než Rusko a jeho pátá kolona u nás. Bude potřeba zrádce nejenom odpojit od internetu, ale taky je soudit a odsoudit za podporu zločinů ruského režimu. Demokratická diskuse bude muset už nyní skončit před ruskou pátou kolonou, nebo později skončí zase v ruském koncentráku.

J. Nevrkla 26.2.2022 9:16

Tomu říkám nacistické prohlášení. Nemáte to náhodou v kořenech?

K. Filip 26.2.2022 10:15

Hansmanová-jak kdybych četl příspěvek Rudého práva z padesátých let, ale v opačném gardu. Rétorika zůstala.

P. Brecík 26.2.2022 20:48

a Hausmanová, podobně jako v jednom ČR filmu má přehled. Vždyť ona snad ještě vybírá stranické známky. Hausmanko - VŠUDE na západě se pálí knížky, propaguje LGBTIQ a odsuzují jiné názory. Ve Finsku soudí poslankyni za citaci Bible. Kdyby Finsko anektovali Rusové, nesměl by se kritizovat jen Putin. To by byl pokrok, co říkáš :-P PS: Jsi ráda, že tvým dětem/vnoučatům budou ve školce číst pohádky: Princ a princ, O příliš bílé Sněhurce ?

R. Langer 27.2.2022 6:36

Hail! ;-€

J. Jurax 27.2.2022 10:54

Ano!

Nemůžeme nechat pracující lid mást západními, pardon, východními ideodiverzními centrálami!

P. Molík 26.2.2022 12:11

Ministr vnitra zjevně nechápe nebo nechce pochopit v čem spočívá smysl a účel existence ministerstva vnitra. Rakušan by mohl pochopit, že současné společensko-politické prostředí je diametrálně odlišné od dob Bachova absolutismu, kdy se ministr vnitra A. Bach oddával manýrům, které nejsou slučitelné se současností. Rakušanovy bachovské manýry odmítám !

J. Nevrkla 26.2.2022 12:14

Jsou to každopádně totalitní manýry, které náš stát i ve dvacátém století zažil několikrát, v jednadvacátém poprvé.

F. Navrátil 26.2.2022 9:09

Kupodivu autor napsal příspěvek, se kterým lze téměř doslova souhlasit. Tedy až na odsouzení přímé volby prezidenta. Sněmovna by měla mít plné právo se na zákonech neshodnout. V takovém případě by se měla obrátit k občanům, aby referendem rozhodli. Zákon o referendu sice máme v ústavě, ale v tomto bodě není ústava naplněna a jak se zdá, stranickým blokům to nevadí, protože jim občané do jejich fušeřiny nezasahují.

V. Církva 26.2.2022 9:22

Tak v porovnání s předchozími příspěvky Payneho ucházející.

Jinak přímou volbu prezidenta taky na rozdíl od něj podporuji a na to, že si lidé s rouškami pomáhali se dívám taky jinak. Paynovi asi ještě nikdo neprsknul do obličeje. Třeba by pak pochopil jak funguje chráním tebe, ale ono to potřebuje i trochu sociální soudržnosti a inteligence :-).

J. Strakoš 26.2.2022 6:41

Pořád píšu, že současný systém zahazování hlasů pod 5 procent poškozuje voliče - buď se do parlamentu může dostat jen 1 zástupce strany, protože věříme v samostatné uvažování poslance nebo můžeme snížit 5x počet poslanců. Nebo alespoň zavedení prázdných hlasů - například já jsem volil stranu, která se tam nedostala. Ale můj hlas nakonec z největší části dostalo ANO, které jsem rozhodně volit nechtěl.

R. Hansmanova 26.2.2022 6:31

No jistě, ale pokud nechceme zase žít v ruském koncentráku, budeme muset konečně začít svobodu a demokracii bránit. Měli bychom posluhovače ruské zločinecké bandy umlčet, zbavit občanských práv, zabavit jim majetek a použít ho na obranné účely.

Je to samozřejmě kruté, omezíme tím všeobecnou svobodu slova a poškodíme tím sluníčkové sny o tom, jak se všichni máme rádi a jak jsou všichni lidé v jádru dobří, ale udělat to budeme muset Až budou padat ruské bomby na nás, bude už pozdě.

F. De Winter 26.2.2022 7:18

Soudružko Hansmanová, váš příspěvek je esencí bolševického myšlení. Za svobodu budeme bojovat zrušením svobody. Proti totalitě budeme bojovat zavedením totality. Bl bci jako vy jsou horší než nepřítel.:-P

V. Církva 26.2.2022 9:01

Tak ono každý extrém je špatný. A tady se sešly dva extrémnější názory. Svoboda samozřejmě končí tam kde omezuje svobodu druhých. Takže vlhký sen liberálů (včetně libertariánů) o skvělosti neomezené svobody je anarchie která končí tím co píše paní Hansmanová. Obsazením nějakou hnusnou diktaturou. Je to cesta jak vás bolševici oběsí na provaze který jím sám vyrobíte.

Se svobodou slova bych ale byl opatrnější a pustil ji mnohem dál. Přesto je jasné že v případě vojenského ohrožení může i svoboda nechat působit nepřátelské troly způsobit smrt a utrpení mnoha lidí.

My válku zatím naštěstí nemáme. Ale alespoň je třeba říct jasně o Rusácích, že kdo je vrah, je i lhář a kdo jejich propagandu opakuje, je buď dementní, nebo Rusy placený.

F. Navrátil 26.2.2022 9:02

Proti totalitě nelze bojovat zavedením totality. Naopak demokracie, občanská práva a svobody jsou nejsilnějším valem proti bolševickému myšlení, které zde předvádíte.

V. Církva 26.2.2022 9:09

Tak v jádru souhlas, ale kriminály a policii doufám rušit nechcete.

Ono totiž i potírání extrémů, které demokracii ničí mít musíte, stejně jako máte na počítači antivir a firewall i když někdy selžou, a v těle imunitní systém i když ničí spousty životů nešťastných bakterií ;-D.

Je ale pravda že autoimunita, kdy imunita ničí vlastní životaschopný organismus je taky pěkné svinstvo.

K. Káš 26.2.2022 6:00

To co si ve včerejších Událostech dovolil Jakub Železný při diskuzi zástupců parlamentních stran už fakt nemá obdoby. Že ho trošičku usadit dokázal jen pirát Michálek je smutné vysvědčení ostatních diskutujících. Nikdy by mne nenapadlo, že někdy za cokoliv pochválím piráta.

K. Filip 26.2.2022 10:18

Pěkně se nám po volbách začíná utahovat obojek. Takový bývalý kolínský starosta nás ještě překvapí. Kdoví jak dlouho budeme svobodně diskutovat na NP. A pak, že po Hamáčkovi nemůže přijít nic horšího.