28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Víc než síla je konsensus

Od voleb neuplynul ani měsíc a Sněmovna je před svojí ustavující schůzí. Proto není nutné mít oči navrch hlavy z toho, že se nová vláda dosud rýsuje leda v očích Andreje Babiše a že má daleko od důvěry většiny poslanců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 19.11.2017 9:49

Situace je jasná a přehledná.

ODS ve vládě být podle svých leadrů nemusí: její program byl ukraden vítězem a splní se tedy nejspíše sám. ČSSD ve vládě být nemůže: veškeré její úspěchy již byly ukradeny, takže nic nezbylo, a nejsou ani lidi. Piráti budou vládnout i bez toho, že by vládu podpořili: jejich dobré nápady se prosadí díky programovým průnikům s vítězem voleb. No a lidovci? Ty by vládnou chtěli, ale jedině s někým jiným než vyhrál volby.

Takže jediný kdo chce vlastě naplnit svůj program a vládnout, je Babiš! A ten taky vládnout bude. Když mu k tomu ostatní nedají důvěru, tak prostě budou předčasné volby, protože bez důvěry se vládnout dlouho nedá. A dokud budou ČSSD radit podobní "Jelínkové" tak bych o tuto stranu vládu v žádném případě neopíral - nevzbuzují totiž žádnou důvěru! Spoléhat se na podobné křiváky by byl hazard!

P. Čech 18.11.2017 19:26

Sněmovna je před svou ustavující schůzí.

K čemu mezitím došlo? Mezi politickými stranami a hnutími byl vyhandlován předseda a místopředsedové PS stejně jako předsedové výborů a komisí.. Pouze pár hlupáků si dosud myslí, že předseda a místopředsedové PS jsou voleni. Volen může být někdo jen tehdy, není-li jediný kandidát. Je-li jediný, nejedná se o volbu, ale o odsouhlasování něčeho, co bylo již předem vyhandlováno.. A Ústavní soud, jako garant ústavnosti ve státě mlčí!. Hraje mrtvého brouka. Pokud by k tomu totiž promluvil, zhroutil by se celý ten náš diktátorský, nedemokratický systém. To má být odkaz listopadu 1989? na vině je jen jedno. Navýsost špatná a nedemokratická ústava.

P. Spáčil 18.11.2017 20:40

Re: Sněmovna je před svou ustavující schůzí.

jste úplně mimo. Dohody o tom, kdo dostane korýtko v PS probíhaly od listopadu 1989. Jsou v souladu s ústavou, takže ÚS nemá proč promluvit. A že by tu byl nějaký diktátorský nedemokratický systém si rozhodně nemyslím. Prostě se smiřte, že Váš favorit nevyhrál, o tom je demokracie.

J. Řezníček 18.11.2017 13:45

vymyšlený příběh o tom konsenzu

V jedné orientální zemi bylo povoleno "Bít ženu každý den. Když nevíš proč, nevzrušuj se, ona to ví". V této moderní době ale i v té zemi se začalo diskutovat, zda je to tak správně. Názory se velmi různily, ale po dlouhé době, i pod vlivem Západu bylo "dosaženo konsenzu": 1) žena nesmí být bita v pátek, sobotu a neděli 2) ale i v těchto dnech může být bita, když si to zaslouží.

Shodli se na tom náčelníci všech kmenů a uspořádali slavnost pro sebe i lid.

P. Rudolf 18.11.2017 11:46

Jellikož u pana Jelínka

předpokládám dobré insider information z lůna ČSSD, považuji jeho postřeh za jisté přání otcem myšlenky.

Předposlední věta je toho nejspíš jasným důkazem ("Dříve nebo později Andrej Babiš i celé ANO pochopí, že víc než síla je konsenzus.") A co když už to dávno pochopili, ovšem to toho konsenzu, je neustále napadající a zrádnou ČSSD, jakož i členy onoho účelového DH, prostě nezařadí?!

J. Karlík 18.11.2017 11:00

Uplakany obličej

má Sobotka, Zaorálek a jejich parta. Představte si, že naše úspěchy nám kompletně ukradl Babis. Lump jeden obviněnej.

S. Donát 18.11.2017 11:25

Re: Uplakany obličej

Ano a to je to jediné, co vidím na Babišově úspěchu positivního - protáhlé ksichty socanů :)

F. Navrátil 18.11.2017 10:58

Bravo jelínek!

Podle prof. Parkinsona má člověk, který se vždy mýlí, stejnou hodnotu jako ten, kdo nemýlí nikdy. Můžeme se totiž bezpečně řídit jeho výroky. Takové postavení mí i politilog Jelínek. Rád čtu jeho články a prognóozy, abych se dověděl, co se neděje a co se nestane.

M. Těhanová 18.11.2017 8:22

Poprvé,

co čtu články L. Jelínka, přesně vystihl podstatu toho, co se u nás děje a jak všichni skáčou Babišovi na špek.

Je to tak! On už teď pracuje na kampani pro případné předčasné volby, kde bude opět fňukat, jak jsou proti němu všichni zaujatí. Ale on se určitě nechce s nikým domluvit, on ve svém konání umí jenom vydírat, ale dělá to způsobem, kdy u naivních lidí ještě vzbuzuje soucit.

Stydím se za to, že hlavně mí vrstevníci tohoto tvora volili a zapomněli, v čem jsme žili před rokem 1989 a jak žijeme teď.

Přece jak žiju záleží jen na mně a na tom, co jsem schopná pro to udělat. Ne na osočování světa kolem mně.A taky si uvědomit, že nemusím mít všecko, co vidím kolem sebe, co vlastně k životu potřebuju.!

P. Lenc 18.11.2017 9:17

Re: Poprvé,

Také mně překvapil a vcelku souhlasím.A váš příspěvek akceptuji do posledního slova.

F. Češka 19.11.2017 21:00

Re: Poprvé,

S tím také souhlasím

P. Maleček 18.11.2017 7:44

Až na ten problém že ANO=Babiš.

Jo, to by šlo. Jen to má jeden drobný problém. Ono totiž to ANO =Babiš. A u něj hledat vůli ke konsenzu může leda blázen. A kdo jiný, když vystoupit v ANO proti Babišovi rovná se sebevraždě. A mám obavy že nejen té politické.

Však v příkopech Babišovy cesty k majetku a moci takových sebevrahů hnijí spousty... samozřejmě myšleno v kariérní rovině. I když pravda jsou výjimky - třeba takový Mrázek ???

L. Písařík 18.11.2017 5:16

I kdyby byl Babiš

čistý jako rosa v trávě, stejně by na něj útočili - jde o koryta.

M. Těhanová 18.11.2017 8:26

Re: I kdyby byl Babiš

Možná vám, už s tím přestaňte. O co jde tomu vašemu Babišovi? A všem jeho fámulusům?

L. Písařík 18.11.2017 9:48

Re: I kdyby byl Babiš

Těhanová, demokracie je v tom, že každý může mít svůj názor. Poradím vám, nečtěte mně a nebudete mít pupínky.

P. Lenc 18.11.2017 9:57

Re: I kdyby byl Babiš

Jejda Pisařík, ať vám ta kobliha nezaskočí.

S. Donát 18.11.2017 11:24

Re: I kdyby byl Babiš

Ale to se velmi mýlíte. Demokracie je forma vlády. Ostatně každý může mít svůj názor kdykoliv a kdekoliv, jen v některých režimech nesmí ten názor projevit navenek.