19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Veverky se rozprchly a znovu se houfují

Vláda změní podobu. Podle odhadu koaličních politiků ale vydrží, i kdyby měl Vít Bárta přinést Karolíně Peake přeběhlíka v zubech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 3.5.2012 8:59

Tak on čas to ukáže,

kdo ve skutečnosti tahal a tahá za nitky tohoto pimprlového divadla. Též si myslím, že Bárta tahá za ten kratší konec. Kdyby tahal za ten delší, nesnažil by se tak hloupě zviditelňovat. Ergo: za další konec tahají modráci, mají na to taky víc peněz. A není to dobře.

J. Boleslav 3.5.2012 13:31

Re: Tak on čas to ukáže,

Lepší modráci než rudooranžoví.

V. Kraus 3.5.2012 8:52

Také si myslím, že VV se roztrhly jen naoko

a že se jedná o tzv. "Bártův gambit", jak tvrdil v poslanecké sněmovně David Rath z ČSSD.

Ve vedení VV zřejmě usoudili, že příčinou pádu jejich preferencí je vládní angažmá. Proto se rozhodli "přejít do opozice", aby odtud mohli vládu rázně tepat za její nepopulární kroky a populisticky tak navyšovat své preference u voličů. Přitom si však budou dávat pozor, aby vláda nepadla a nedošlo k předčasným volbám, což by nyní VV zabilo. Takže při všech hlasováních o důvěře vládě jí většina poslanců VV vysloví nedůvěru, ale vždy se přitom najde dostatečný počet poslanců VV, kteří vládu podpoří a zabrání tak jejímu pádu.

J. Urban 3.5.2012 9:02

Re: Také si myslím, že VV se roztrhly jen naoko

Bolševickoestébácký synek Rath může krafat co chce, vždy to bude nevěrohodné. A je faktem, že sociálfašounům vadí VeVerky vůbec nejvíc, s modrými kmotry se lihooranžády vždy nějak dohodly a dohodnou zase, aby jedněm i druhým nevyschly penězovody.

P. Pavlovský 3.5.2012 18:14

Re: Také si myslím, že VV se roztrhly jen naoko

Po mém soudu se K. Peake Bártovi vymkla. Její LIDEM pravděpodobně setrvá ve vládě až do roku 2014. Do dalšího parlamentu se ale dostane pouze tehdy, když uzavře výhodnou předvolební koalici, např. s TOP 09.

A. Reček 3.5.2012 7:39

Pěkný pohled do zákulisí VV a ODS

Že nějaká provázanost existuje mezi těmito stranami, hlavně v Praze, bylo známo. Mimo Prahu ovšem občané neměli šanci postřehnout jemné zákulisní čachry, které se začaly odehrávat hned po výsledku parlamentních voleb. Opět zabralo ono pořekadlo, že všeho je jen dočasu.