28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kadlecjano@seznam.cz 11.6.2006 21:56

Pamět jsme neztratili

Kadlecjano@seznam.cz 11.6.2006 21:55

Fair play novináři !

Eva D. 11.6.2006 18:07

Stabilita?

Já tedy tenhle typ stability ráda nemám. Snad proto, že větší část života jsem prožila ve velmi stabilním režimu podobném bahnitému rybníku, dám radši přednost riziku nestability. Nevolili jsme u nás doma ODS proto, aby uzavírala koalici se soc -dem. ;-€ Je čas střídat. Paroubek dupe a řve, a pak vždy couvá, udělal to mockrát.

Hnyk 11.6.2006 12:25

Žasnu

Tak už Velký Modrý Revolucionář na Hradě rozhoduje kdy která strana je legitimní a s kterou osobou8-o???

Nepřipomíná to silácké řeči Klementa Gottwalda při tom když komunisti diktovali které strany s kterými osobnostmi jsou legitimní být v Národní Frontě?

franta 11.6.2006 10:50

Jen technické poznámky

 "Varianta ODS+KDU+Zelení,nemá podporu,pokud je nepodpoří svou neúčastí v parlamentu KSČM" - taková vláda by se ovšem okamžitě rozpadla, protože nejčestnější politik v této zemi, pan Kalousek prohlásil, že nebude ve vládě, která by závisela byť i na jednom jediném komunistickém hlasu !!! A co se týče volání po stabilní vládě, doporučuji poučit se v minulosti. Nejstabilnější vláda tady byla za komunismu.

Malý Aston 11.6.2006 11:55

Re: Jen technické poznámky

U Kalouska je to nejmenší problém.Za první krok je jít ke Svaté zpovědi a za druhé prohlásit,že je státotvorný a svou účastí zabrání účasti komunistů. Zní to blbě ale může to tak být.Další varianta je koalice ČSSD+KSČM za podpory Zelených a KDU. To se může taky zdůvodnit,že opozice je bude hlídat a oni na oplátku jim pustí náměstky všeho a pro všechny.A v tom s Vámi souhlasím,že to bude stabilní vláda,protože když se spojí bolševici s bolševiky,není síla aby jim to vládnutí někdo vzal oni si to již ohlídají i bez Kubiceho.

myloš 11.6.2006 8:06

S kterým

politikem ČSSD se ale má vyjednávat? Se kterým z těch apoštolů, kteří stáli na orloji v pozadí, když Paroubek říkal do kamer svůj pověstný projev?

Malý Aston 11.6.2006 8:55

Co tak brzo? Je neděle.

Je neděle,všichni ještě spinkají ,sluníčko u nás na Moravě svítí a hned tady někdo vyskočí a pomlouvá naši milovanou,jedninou,čistou a státotvornou stranu naši dělnickou ČSSD.Já se opravdu divím,že toho našeho Jirku nikdo nechápe. Ani já mu nerozumím. Zasedání poslanecké sněmovny až koncem měsíce,ODS nepodpoříme,všichni se podepíšeme a doma stokrát opíšeme,že ne a ne ODS. Komunisté mlčí a občané jsou zahrnuti úsměvy našich politiků,jak jednají. Co proboha chtějí dojednat? První varianta ODS+KDU+Zelení,nemá podporu,pokud je nepodpoří svou neúčastí v parlamentu KSČM. Druhá varianta ČSSD+KDU+Zelení+KSČM je taky možná a ne nereálná.Takže ať jednají jak chtějí,komunisté rozhodnou.A Filip se jen usmívá. Volby,kromě mé osoby nikdo nechce. Nové volby by byly jako referendum,ve kterém by se občané jasně vyjádřili,zda chtějí levici nebo pravici i když nám tvrdí,že dnes se tak politické strany nedělí. Občané,kteří volili pidistrany napravo,by volili ODS a občané nalevo ČSSD a KSČM a bylo by jasno. Ze všech jednáních vznikne kočkopes a ne jednotná a akceschopná vláda. A protože jsem demokrat,přijmu každou ze dvou variant.

Přeji dobré ráno.

Libor 10.6.2006 21:26

Paměť jsme neztratili

Pan Klaus jako bezúhonný a nestranný arbitr řešení politické situace po volbách -jak směšné .Souhrn jeho politických faulů by jej v zavedené demokracii dávno vyřadil z politiky.Jen si vzpomeňte na mobilazaci proti levicovému nebezpečí - vzápětí podpis opoziční smlouvy,korupce ODS ze strany tenisty Šrejbra /Lajosz Bacs/-Klaus mrtvý brouk,vinen je Libor Novák,zasahování do pravomocného rozhodnutí soudů v případech Železný a Šrejbr,kauza  Kožený / V.K. - /více Kožených/,referendum o vstupu ČR do EU - Klaus jde na Blaník požádat rytíře o zásah proti hrůzám,které zemi čekají.Tak by se dalo pokračovat dál a dál.Sám sebe pokládá za bojovníka proti komunismu,jenže do boje se dal,až když jemu žádnénebezpečí nehrozilo.Kdyby nebylo r.1989,dodnes by Klaus byl loajální úředník v bance a odsuzoval Havla a spol jako samozvance a ztroskotance,kteří nám narušují klid na práci.

Malý Aston 11.6.2006 8:37

Re: Paměť jsme ztratili!

Úlohu a názor na pana Klause ponechávám na Vašem hodnocení,nesouhlasím ale respektuji.Jediný problém je ten,zda bylo nutné aby rok 1989 byl,když většina občanů jeho výsledky neakceptuje.Bylo možné,pod vedením Jakeše a Husáka dál budovat tržní hospodářství,tedy kapitalismus i pod vedením KSČ. Dnešní situace po volbách tomu nasvědčuje.Polovina občanů volila ČSSD a KSČM,tedy jednu ideologii a jeden program.Ono to dobře funguje například v Číně.Aby se v tom občan mohl rychle orientovat,je nutné nazývat všechny události pravými názvy.Komunisté s radostí a ihned předali moc Občanskému foru a za prezidenta zvolili komunističtí poslanci pana Havla a byla jmenována vláda pod vedením komunisty Čalfy.Občanské forum byla horda intelektuálů,kteří chtěli vládnout z kaváren a neměli k tomu,kromě členství v disendu,žádnou kvalifikaci. Až vznikem ODS se začaly formovat politické strany.Některé zanikly,některé nás otravují dodnes.Takže z Vašeho názoru jsem nepochopil,zda se Vám jedná o návrat pořádků před rokem 1989,nebo zda souhlasíte s kapitalismem,nebo zda máte zájem o budování kapitalismu pod vedením KSČM.

jurist 11.6.2006 13:34

Re: Paměť jsme neztratili

Cože, Vy si dovolujete kritizovat pana profesora, docenta, doktora a  inženýra Václava Klause, kandidáta věd a člena korespondenta ?? To jste si na tomhle sereveru dovolil hodně, ale opravdu hodně. Uvdíte, rozzuření klausovci na Vás pošlou Štěpánka. !!

Dana 11.6.2006 19:05

Re: Re: Paměť jsme neztratili

Mluvite mne z duse vazeny pane. Je to tak kdo si dovoluje kritizovat pana profesora, docenta a Ing. Klause je ihned povazovan za levicata vlastne nepritele republiky event.intelektuala to je jeste silnejsi pohana. Stepanek by si to s nami vsemi vyridil co mame jiny nazor popr. pan Jakl nebo Petr Hajek.

kocour 10.6.2006 20:13

Psáno 5.6., dnes je 10.6.,

a jak moc je to najednou neaktuální ... Topolánek jedna s Paroubkem ... Klaus jednal s Paroubkem a dokopal ho k omluvě ... dnes Paroubek odmítá koalici ODS + KDU + SZ vedenou panem Topolánkem (a contrario koalice vedená panem Tlustým, Nečasem, Bursíkem, Kalouskem neodmítá) a už si řekl i o křeslo předsedy Sněmovny.

Takže 27. či 28.6. bude Paroubek zvolen šéfem Sněmovny, Klaus jmenuje premiérem Kalouska a ten sestaví kabinet ODS + KDU + SZ.

Takhle nějak to vidí pan Paroubek, kterému pánové Topolánek a Klaus podali ruku a fakticky jeho osobně tím zachránili.

Má to jen jednu právní chybku, která panu Paroubkovi zatím nedošla. Třeba mu napoví pan Zářecký (Jičínského bych se raději neptal, to je právnický diletant.)

viktor 10.6.2006 13:26

pane žantovský -na podobné bláboly se hodíto co jsme říkali před léta-a pak zařvali vápno,že vás pořád baví vymýšlet takové bláboly-skkuste chvíli radit ods-co takhe odstoupení topolánka,tlustého-jak to pomůže řešení situace-za to by však obolus neby

Franta 10.6.2006 15:03

Re: pane žantovský -na podobné bláboly se hodíto co jsme říkali před léta-a pak zařvali vápno,že vás pořád baví vymýšlet takové bláboly-skkuste chvíli radit ods-co takhe odstoupení topolánka,tlustého-jak to pomůže řešení situace-za to by však obolus

Topolánek je lepší než Bém a Zahradil.Langer není ani lepší ani horší, je to trouba.

Malý Aston 10.6.2006 12:42

Koalice může vzniknout i za pomoci KSČM!

Základem pro mou úvahu je skutečnost,že KSČM mlčí a něco připravuje.Paroubek zatím hovoří jako by hlasy voličů,kteří hlasovali pro KSČM jsou hlasy pro ČSSD. Já se ovšem domnívám,že nemá pravdu. KSČM dlouhodobě usiluje o to,aby byla vnímána jako legální demokratická strana,která má své voliče a svoje poslance.Voliči KSČM volili komunisty a ne Sociální demokracii. ČSSD je dnes ve svém jednání a vystupování levicovější něž KSČM. Musíme si připustit,že například v jiných zemích se komunisté přejmenovali a někde dokonce vládnou jako levicová strana a nikdo s tím nemá problémy. Může být jen název strany překážkou,aby se stali rovnoceným partnerem na politické scéně?A pokud změní název budou již vnímáni jinak? A co když udělají sjezd a změní název a tím zlikvidují ČSSD? Takže já mám dojem,že se čeká,co se ověří ze zprávy pana Kubiceho. To může urychlit rozhodnutí řady členů jak uvnitř ČSSD,tak i podporu od KSČM pro ČSSD a proto předpokládám,že dohoda mezi ODS a ČSSD bude rychlá,budou se mediálně předvádět ale pro záchranu svých koryt udělá ČSSD všechno možné i nemožné.Ale pořád neznám co udělají komunisté.

vili 10.6.2006 11:45

Férový průběh voleb!

Nějak investigativním novinářům uniklo, že s přirovnání k 46 a 48 r. nepřišel jako první Paroubek, ale president Klaus ústy svého kancléře J.Weigla, už 25.5.2006, předvolební výzva CEPu ( intern. str.Centrum pro ekonom. a politiku). To jen dokazuje, že novináři se skutečně k Paroubkovi chovají jako "hovada" a Klaus s Topolánkem a Tlustým se od svých bolševických rodičů a starého strejdy Grebeníčka hodně naučili. Praktická zkouška z Leninismu za 1.

Libor 10.6.2006 22:12

Re: Férový průběh voleb!

Každý,kdo sleduje česká média musí dát Paroubkovi za pravdu,že převážná většina z nich píše neobjektivně ve prospěch ODS.Novinářská etika je pro většinu novinářů prázdný pojem.Rozhodují peníze a těch má a bude mít pravice ve spojení s majiteli medií dostatek,aby novináře dostala pod svou vlajku.Heslo - Koho chleba jíš,toho píseň zpívej - si naši novináři již osvojili dokonale.I tento faktor rozhodl o výsledku voleb.

Kadlecjano 11.6.2006 21:54

Re: Re: Férový průběh voleb!

Máte naprostou pravdu ,ale noviny dělají novináři zdělovací prostředky redaktoři a ti si píší co jim chlebodárce nadiktuje (převážně zahraniční).Těch objektivních je málo.Např:NOVA Paroubek v TVnad ním se objeví nápis pořadu černá svině,že by náhoda?ČT pořad Reportéři Paroubek byl premier měsíc a ve znělce se objevovalo stydím se za svého premiéra. (i když to patřilo předešlému)Proč to ČT neodstranila ,že by zapomněli? Ať si sáhnou novináři do svědomí jest-li nějaký mají! A Tuna  neumí ani o proti svým kolegům potlačit nenávist vůči ČSSD a Paroubkovi 

Langen 10.6.2006 11:26

Velkou koalicí ke stabilitě?

Velká koalice je v dané chvíli to nejhorší možné řešení - je to naprostá rezignace na všechny volební programy. Velká koalice je vhodná jen v případě mimořádných událostí, jako např. ohrožení státu, obrovské živelné pohromy, atd. Pokud se nepodaří odsouhlasit připravovanou koaliční vládu a to včetně alespoň nějakých záruk pro její další fungování, dohodnutých i třeba neformálně, jsou v dané chvíli nejlepším řešením předčasné volby (pochopitelně až po všech zákonných krocích). Paroubek svými "proslovy" už v této chvíli "zařídil", že mnoho voličů ČSSD už ji volit nebudou, takže nové volby by nemusely skončit patem.

Senior 10.6.2006 14:51

Re: Velkou koalicí ke stabilitě?

Pan Paroubek po volbách prohlásil, že bez  souhlasu  "koalice ČSSD + KSČM,  tedy vlastně koalice KSČSSD" si ODS "ani ruce neumyje".  To je sice pravda, ale zapoměl, že tato věta se dá obrátit!!

Jarda Malej 10.6.2006 15:02

Re: Velkou koalicí ke stabilitě?

Sdílím Váš názor,domnívám se ,že koketování s utvářením nestabilních koalic,které dávají

na frak všem ,voličům předkládaným,programům a jsou podhoubím pro korytaziční licitaci,je značně nebezpečnější,než nové volby.Navíc jsem přesvědčen o výraznějším zisku hlasů pro strany,které se snaží vytvořit koalici pod  vedením ODS a pana Topolánka,zejména  od  voličů malých stran,které zůstaly pod hranicí  vstupu do parlamentu.

zcr 10.6.2006 18:34

Hm,

1) neprecenoval bych vliv Paroubkovic projevu - vetsine levicoveho volicstva spis nevadil a nebo ho budou schopni prekousnout. Nesazejte na to. 2) Nove volby budou mit (dle moho skromneho odhadu) nizsi ucast, takze nejspis patem opravdu neskonci...obecne se nejak zapomina, ze cesta z blata do louze pokracuje bahnem, kalem, bazinou, mocalem, breckou a konci doztracena

Waldemar 10.6.2006 10:10

Jakou stabilitu si představujete?

Další čtyři roky nadávání voličů a další čtyři roky bezproblémového dobře placeného života politiků.Jsem pro , aby politici řešili politické problémy, jsou za to placeni a aby neutíkali do pohodlných "kompromisů".

ticha@dohoda 10.6.2006 9:54

"cigana nepustis ale cernoch ti nevadi" :-)

takze Paroubek ne ale takovy Langer ano, jestli tomu spravne rozumim. Mozna mi nekdo vysvetli v cem je "buldozer" horsi nez ten Langer

Senior 10.6.2006 14:56

Re: "cigana nepustis ale cernoch ti nevadi" :-)

Těch věcí je celá řada, ale ten hlavní důvod je velmi rozdílná hodnota jejich osobních IQ.

Cedr 10.6.2006 9:25

Žvásty

Velký duchu, proč urážíte sociální demokraty názvem socialisté? Průběžné výsledky ještě ve 20 hodin večer dávali levici 101 hlasů. Teprve ze zahraniční doručené hlasy (kolem desáté večer) vytvořily tento pat. Rozdíl byl 338 hlasů. České obvody byly vysčítány k šesté večer. Jak mohl Klaus dopředu vědět, jaké hlasy přijdou ze zahraničí, když vystoupil s hodnocením voleb? Jak to, že Vás nezajímá manipulace voleb Kubiceho "zprávou".

Lapil 10.6.2006 1:27

"Jasně naznačil"... Tuhle frázi miluju

kapitán 10.6.2006 6:43

Re: "Jasně naznačil"... Tuhle frázi miluju

Vám NESTAČÍ jasně naznačit ?

Musíte být kopnut do p*dele ?

clay 10.6.2006 1:06

jenže

čssd nemá figuru, která by mohla v očích veřejnosti představovat slušnou sociálně demokratickou alternativu. Jandák, Rath, Škromach jsou ze stejného těsta a bohužel právě oni hrají prim. V polistopadovém vývoji jen Sládek snese srovnání a i ten se dnes s odstupem doby může jevit jako čajíček vůči těmto velikánům ducha.