29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Velká nehybnost

Jak je možné, že ten Babiš má stále stejnou, možná o něco vyšší podporu, než měl ve volbách?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 23.11.2019 16:33

Proč neustále tito novináři útočí na ANO a Babiše. Je to únavné a pokud nebude jiný politický subjekt, který přesvědčí voliče, že dokáže lépe vládnout, bude mít ANO stále dost voličů, aby zvítězilo ve volbách. Opozici nejde o nic jiného, než o to, aby zabránila, za každou cenu, vytvoření další Babišovy vlády. Tak se těšme, jak ten slepenec, pokud bude mít dostatek poslanců, bude "hýbat" společností. Těžko, že. To pak bude nehybnost, pane Holube. Nebo si myslíte že Bartoš s Fialou a dalšími budou štikou v rybníku, dálnice poběží jak na drátku, stavební povolení se získá obratem a zmizí veškeré nešvary. O ty svatá prostoto a mě Bože chraň.

K. Garfield 23.11.2019 11:45

Netuším, proč by se pořád mělo něco "radikálně" měnit, jenom aby byla změna... Nejhorší je furt měnit daně...

Nejlepší časy byly, když úřednická vláda nedělala nic... Místo neustálých adaptací na změny zákonů byl čas na normální práci v stabilním prostředí.

R. Vacek 23.11.2019 8:04

To je nějaký nesmysl, ne? Za totality byla nesvoboda, to lidem vadilo. Dnes máme svobody ještě stále celkem dost, využíváme toho a spousta lidí má jiné zájmy, než sledovat pomatené politiky. A za postupné omezování svobody současná vláda moc nemůže - přichází z Bruselu.

V. Pavelka 23.11.2019 7:52

Stabilní prostředí , to je smrt pro novináře Holuba?!8-o

Z. Rychlý 23.11.2019 6:20

Proč nehybnost ? Ať volíte Pavla, nebo Šavla - výsledek je totožný. Tak proč se trápit s nějakou volbou. Výsledek je vždy totožný - koaliční vláda plná kompromisů vody s ohněm, které k ničemu podstatnému nevedou. Výsledkem je jakási mlha, se kterou není spokojená ani jedna strana. A pořád dokola.

V naší české situaci by pomohl ještě větší většinový systém , než je současný s většinovými prvky. Nebo větší práh pro vstup do sněmovny. Pak totiž vynikne zodpovědnost za výsledek. Bílá náprsenka bude mít víc prostoru na metály, naopak pogrcané sako voliče odpudí. Takhle se jeden vymlouvá na druhého, že on by ...., kdyby nebylo toho koaličního trotla, co vše brzdí. A ty výmluvy vyhovují oběma. I v opozici je teploučko - viz ODS.