19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Velká církvím, malá domů…

Už opravdu nevím, co jsem udělal s volebním programem TOP 09, ale vím, co s ním udělám před příštími parlamentními volbami. To ale nemůžu napsat, protože by mi tento článek nikdo nevydal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 7.2.2012 20:23

Vy ale kecáte pane Zouzalíku!

Nepleťte, prosím Kalouskovo rozpočtové neumětelství s vyrovnáním se státu s církvemi. Z občanů církvím nikdo nic nedá, protože ani občané, ani stát nic z toho nevlastní! V příslušném komunistickém zákoně si můžete přečíst, ne, že stát ten majetek znárodňuje, ale že jej bere do sptávy náboženské matice a z jeho výnosu bude platit potřeby církví.To, že téměř neplatil a výnosy prožíral, je chabý důvod k tomu, aby si tento majetek stát ponechal. Je to podobné, jakobyste si pronajal auto z půjčovny a pak si ho nechal, protože vám to přináší výhody. Současné roční výnosy z církevního majetku násobně převyšují částku, kterou stát ročně církvím platí. Církve jsou navíc tak vstřícné, že velmi podstatnou část majetku státu ponechají, takže finanční složka vyrovnání se bude hradit z výnosu tohoto majetku.NENÍ VÝHODNĚJŠÍ ZPŮSOB PRO STÁT, JAK SE ČESTNĚ VYROVNAT S TOUTO SVOU POVINNOSTÍ. jENOM ÚPLNÝ HLUPÁK ,NEBO NAPROSTÝ DAREBÁK MŮŽE OPEROVAT S ARGUMENTACÍ JÁ NEMOHU NIC VRÁTIT Z TOHO, CO JSEM UKRADL, PROTOŽE  TO POTŘEBUJU A DĚCKA MNĚ PLÁČOU HLADY! RAK NEOMALENÍ NEBYLI ANI BOLŠEVICI!

A. Reček 7.2.2012 21:50

Kdo nechce pochopit tuto restituci, nepochopí!

Ještě, že se to dnes v parlamentu pohlo. Časem to lidi pochopí, stejné to bylo i jiných zemích, kde se vracely církevní majetky.  A zatvrzelé nemá cenu přemlouvat. Můj staříček kdysi takové přirovnával k beranům a pravil, fukaj ogare baranovi do řiti jak chceš, stejně jemu rohy nenarovnáš!  Tehdy šlo o agitátory pro vstup do JZD, kteří za vzor měli sovětské zemědělce.