24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Věci tajemné

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Nerad 1.6.2010 20:12

Výborně napsané

Autor výstižně popsal VV. John si patrně myslí, že v politice mu to budou zobat jako diváci Novy, kteří mu posílali hlasy v TýTý. V Otázkách VM ho moderátor nachytal na hruškách. Lavírováním mezi pravicí a levicí jen znechutí své voliče. Sám mu a lidem kolem něj nevěřím a celá VV je pro mě nevěrohodná.

P. Kolář 1.6.2010 18:03

Souhlas!!!

Ať si pan spisovatel a investigátor vezme kulturu.

D. Streit 1.6.2010 12:52

VV nesmí dostat vnitro!

Z obdobných důvodůby TOP 09 nemělo dostat  zahraničí:

http://streit.blog.idnes.cz/c/141361/Fenomen-Schwarzenberg-epochalni-cesta-do-predminuleho-stoleti.html

V. Kusý 1.6.2010 21:30

Re: VV nesmí dostat vnitro!

Tak jsem si myslel, že tu máme jen jednoho šovinistu. Ale jsou tu dva.

J. Potměšil 1.6.2010 9:01

Populistické plácání Radka Johna

V oné debatě VM se plně ukázalo, že VV jen nahodile populisticky plácají a vůbec nemají představu o chodu resortů, které by nedejbože měly spravovat.

Vyhovit úředníky, snížit platy... Každý úředník určitě zná několik kolegů, bez kterých by se státní správa obešla. Jsou ale odbory, kde se lidé nezastaví a ještě jim roste další agenda, vytvářená právě politiky - kdo podle nich nové zákony, povinnosti a řízení zúřaduje? Pokud se budou snižovat platy, zůstanou pak ve státní správu opravdu už jen ti úplně neschopní a ostatní utečou jinam. Kvalita veřejné sprábvy půjde dolů, ale hlavně, že jsme ušetřili. (Nárůst počtu nasraných lidí a vyšší počet nesprávných a soudy rušených rozhodnutí pak "logicky" zřejmě povede k dalšímu propouštění a snižování...)

R. Langer 1.6.2010 9:04

Re: Populistické plácání Radka Johna

A co tak ty úřady bez náhrady zrušit, to by byla věc, pane!?

M. Prokop 1.6.2010 10:03

Re: Populistické plácání Radka Johna

Jo, nejdřív je třeba rušit celé agendy. Ale jak, když sem z Brusele leze jedna 3,14čovina za druhou.

T. Pansky 1.6.2010 6:05

Velmi dobre napsano. Je dobre si vsimat, jak se u nas ...

... vytvari "kachny".  Napriklad Lidovky uz pisi o pravicove koalici a pravicove vlade, prestoze nic takoveho jeste nikdo nevytvoril.  Pan Haas ma naprostou pravdu o VV: je naprosto necitelna a muze se vrtnout doprava nebo doleva nebo i extremne kterymkoliv smerem.  Musime si pockat. 

M. Krátký 1.6.2010 8:28

Re: Velmi dobre napsano. Je dobre si vsimat, jak se u nas ...

Vážený pane Panský - s vaším dovolením se podepisuji pod váš příspěvek - hezký den i dny příští

T. Pansky 1.6.2010 9:31

Re: Jeste par slov ...

Paklize velka cast volicu pouzije preferencni hlasy, to znamena, ze nesouhlasi s preferencni politikou stranickych sekretariatu a pouzije svoji korekturu.  To je velmi dobre pro obcany.  Paklize se na scene objevuji nove politicke subjekty, znamena to, ze ty "stare" jsou neduveryhodne a obcane touzi po zmene.  TOP je nova strana se starymi tvaremi - je to spatne?  Vubec ne.  Znamena to, ze se cast politku snazi prijit s novou nabidkou reseni.  VV je uplne nova strana pro lidi, kteri chteji mit ve vysoke politice uplne nove tvare.  Snad to bude poslanecka snemovna schopna stravit a zacit fungovat.  At uz to dopadne jakkoliv, vazim si lidi, kteri se rozhodli svobodne vyjadrit svuj nazor.

F. Kusák 1.6.2010 12:25

Re: Jeste par slov ...

Jen tak mimochodem, VV funguje od roku 2001. A nedivím se té nenávistné kampani všech. Jde přeci o prachy sponzorů, tedy firem, které jsou napojeny na státní zakázky od politických stran, a to jsou všechny ty staré a staronové typu TOP 09. Najednou je tam nový subjekt, nikdo neví jak se bude chovat. Bude jednoduše korumpovatelný či nikoliv?. A R. John dělal investigativního novináře dost dlouho. Má své informace a ve spojení s bezpečnostní agenturou, no to už je ohrožení celého systému budovaného dost dlouho. A co to stálo peněz. A proto byly volby  úspěšné, protože jsou zejména o změnách a ty se povedly . Jen ne to reálsocialistické: "čerstvé větry od starých pr...". 

T. Pansky 1.6.2010 17:19

Re: Jeste par slov ...

Mate a nemate pravdu.  Stare strany byly potrestany za svou praci.  Proto touha po nove krvi.  Zatim nikdo nevi, jak se bude VV chovat.  Je to takova sazka do loterie, ktera muze vyjit ci ne (to nema nic spolecneho s datem zalozeni - VV je proste neojeta pneumatika).  Politika se nedela na pozach a novinovych clancich, politika by mela byt prace ve prospech obcanu.  Nektera programova prani u VV jsou naprosto extremni a uvidime, jak se VV zachova - jako extremisticka strana nebo strana s realnym podkladem, ktera je schopna delat korektury, kdyz je zapotrebi.   

S. Vaněček Šauerová 1.6.2010 19:17

Jde přece o prachy sponzorů.

No právě, pane Kusáku, no právě. Rovněž i u VV. Jen jste na to ještě nepřišel.