19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klok 10.3.2007 12:24

Re: Děkuji, nechci!

Já bych byl zase pro vyhlášení referenda k výši daní. Většina by po min. kampani rozhodla neplatit téměř nic, stát by to rozložilo, ale " hlas lidu by byl vyslyšen ".                                                                   

michal 10.3.2007 12:01

Re: Chybná argumentace

nojo, ale athénští občané byla jen menšina populace Athén, ostatek byli bezprávní otroci, citźinci a nemajetná chátra, to bychom se smáli zase my, že

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:45

Re: Re: Re: Potrefená husička?

Jaky jsi ubozak, jsi tady uz mnohokrat predvedl. Treba tim, jak oslovujes diskutujiciho M. Sejnu "lejno" a podobnymi "vtipy", kterym se muze smat pouze omezenec - jako jsi ty sam - s IQ na hranici imbecility.

A to, jestli si mne, jirko.soudruhu, vazis nebo ne, je mi dost jedno.:-/

jirka.s. 10.3.2007 11:32

Re: Re: Potrefená husička?

Do kterépak mnou vyjmenované  kategorie asi tak patříš? Kouzelný je též ten tvůj nick, jak vehementně dáváš najevo, že nejsi v Cibulkových seznamech! Rozkošné!

P.S.: Dojemná je též tvá péče o mé bydlení. Buď ujištěn, že jsem se o ně postaral vlastníma rukama. A co se týká tykání.? Vykám pouze lidem, kterých si vážím, nebo případně předpokládám, že bych si jich vážit mohl. Že v této kategorii nejsi ty, není má vina!

Jiří K. 10.3.2007 11:24

Re: Re: Re: Dotažení do konce

Ano, to je ono: " ... a měl majetek ...".

Nečetl jste ten známý příběh o černochovi, jehož jediným majetkem byla stará mula? Než přišly volby mula pošla a milý černoch, jako nemajetný, k volbám nakonec nemohl.

Kdo tedy vlastně měl volební právo - ten černoch a nebo ta mula?

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:21

Re: drahy modry Jirko S

Presne shrnuto.R^

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:21

Re: Re: Děkuji, nechci!

Viz ma odpoved nize (11:20h).

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:20

Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

jeste tak pripojit nejaky argument (treba proc bych mel byt "dusevni chudak"). Ale to by bylo na modreho soudruha moc. Modry soudruh se nepta, nepremysli (ani pokud ma cim) a vyplni to, co mu naridi vrchnost - obzvlaste mne dostala veta, kterou si dovoluji prekopirovat: "...vládní činitelé jsou o jakýchkoliv problémech natolik informovaní...". Tot nazor hodny komunistickeho nebo odeesackeho "inteligenta".

Pokud se domnivate, ze Klaus je neco vice, nez (pod)prumerny Cechacek, tak z toho mohu pouze vyvodit, ze jste asi v zahranici (nemyslim Ukrajinu nebo Uzbekistan) moc nezil a tamejsi politiky neznate ani z TV Nova.

Kubeš 10.3.2007 11:19

Re: Děkuji, nechci!

jirko s., rozebrals to dobře. A na názory podobných individuí jak je Jan(ne ten od Cibulky) vůbec neber vážně.

tich@dohoda 10.3.2007 11:18

drahy modry Jirko S

co se tyka generalne populace CR tak tam asi verohodne statistiky nejsou. Pokud bychom ale vzali oddelene jen cleny a priznivce modre komunisticke strany/ODS/ tak tam se vase body vztahuji na cca 90 % z mnoziny modrych komunistu. Pokud je mi znamo, tak u modrych i rudych komunistu je vira ve vudce, spravnou linii strany a stranicka disciplina naprosto "prikladna" . Tem kdyz vudce rekne, ze mu maji polibit "sos" , tak uz se radi do zastupu podle partajnich obvodu :-) Cest :-)

Jiří K. 10.3.2007 11:12

Re: Re: Re: Re: Nemělo to vyjít spíš v chechtavém tygru?

No, tady už jste pravdě blíže, v obecné rovině tomu tak může být.

Na druhou stranu právě v tom je ale tak trochu podstata politiky obecně a stranictví zvláště.

Strany jednají účelově v mantinelech svého programového směřování, v zájmu svého voličského elektorátu a tím soupeří o přízeň nás voličů. Obecně tomu podle mého názoru nemůže být jinak.

Ovšem v jednotlivých konkrétních případech takováto operativní účelovost poněkud zavání pokrytectvím a manipulací.

Otrapa 10.3.2007 11:10

Re: Re: Re: Dotažení do konce

To je druhe, mnou preferovanejsi, reseni. Vazit silu hlasu podle vyse placenych dani. Klidne i zaporne, pokud prijate davky prevysuji zaplacene dane. :)

Kubeš 10.3.2007 11:05

Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

Všechny příspěvky Jana(ne ten od Cibulky) prozrazují, jaký je Jan duševní chudák. Označit Klause za "průměrného Čecháčka" neoznačí ani největší politický odpůrce, to může jen blbec. Podobně je to s dáváním KSČM a ODS do jednoho pytle. Pokud se týče referenda , mělo by se předpokládat, že vládní činitelé jsou o jakýchkoliv problémech natolik informovaní, že by měli rozhodnout sami.

Jaklová to napsala dobře.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:58

Re: Re: Re: Re: Re: Referendum

Problem je v tom, ze ODS neni pravicovou stranou. To koneckoncu predvedla i svym bankovnim socialismem, mzdovou regulaci, narodoveckou agitaci proti vstupu do NATO i EU a ceskou cestou privatizace. Vse z dilny pana Klause a jeho nejblizsich.

Harry 10.3.2007 10:50

Re: Re: Dotažení do konce

Kdysi mel volebni prave jen ten, kdo mel trvale bydliste a mel majetek a tudiz platil dane. Koho asi tak dnes voli 16x trestany parazit a fetak? Ale na demokracii je prave nejzajimavejsi, ze ackoli naprosta vetsina volicu neumi integrovat ci nezna chemickou znacku plutonia tak demokraticke systemy dlouhodobe jsou uspesnejsi nezli diktatorse, theokraticke ci jinak fanaticke. Referendum je ale ve slozitych otazkach problem. kazdy si v hlave srovna zda je lepsi vydlazdit chodnik od skoly k nadrazi nebo od kostela na naves, ale malokdo asi je ochoten a schopen prostudovat tlustospis o problematice radaru, trebas jenom jeho vliv na zivotni prostredi. Skoro kazdy vola mobilem a ma doma mikrovlnku, ale RADAR? Ani nahodou, ten prece skodi.  To je totez jako zareni z televize a Temelina ci v Jachymove z lecive vody.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:49

Re: Děkuji, nechci!

Nekdo jiny zase nemusi brat vazne nazor ceskeho obcana, ktery bydli v panelaku se 120 dalsimi partajemi (nejaky pavlacak na Zizkove?) jako Ty. Clovek, ktery se neumi postarat o slusne bydleni, nebude prece rozhodovat o me bezpecnosti a o ceske zahranicni politice.

Ostatnim ctenarum se omlouvam, ze jsem v tomto konkretnim pripade vyjimecne nezdvorily a jirkovi.soudruhovi tykam. Ale on - jirka.s. - je znamy hloupy a vulgarni sprostak na techto forech, ktery vsem tyka automaticky, jak je zvykly z KSC a odboru. Navic to, ze bydli v takovem panelaku, tady uz sam zminil.

kerim 10.3.2007 10:48

Re: Re: Dotažení do konce

Co je to integral? Opravdu, nadrazenost nekterych dusevnich gigantu ukazuje na to, ze by tu mela vzniknout jeste kategorie nadvolicu, jejichz hlas by mel vetsi volebni vahu. Pak by to byla ta prava demokracie, neni-liz pravda.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:43

Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

Kecy v kleci. Komunista jste Vy, ja jsem - na rozdil od Vas a ostatnich zdejsich "bojovniku proti komunistum s 20letym zpozdenim" - nechodil do prvomajovych pruvodu, ani ze sebe nedelal pitomce u komunistickych "voleb". Ale mate pravdu, i modre natreny komunista jako Vy nebo rudy komunista jako je Grebenicek, ma pravo na svuj nazor. Necht tedy i o radaru rozhodne demokraticke referendum!!

A s tim Klausem nelzete, Filip se priznal a Grebenicek Jr. priznal volbu Klause v onom poslednim rozhodujicim (9.) kole. Ctete pozorne MF Dnes. Koneckoncu i Topolanek v tomto deniku priznal, ze vyjednal pred poslednim kole pro Klause hlasy klubu KSCM.

jirka.s. 10.3.2007 10:42

Děkuji, nechci!

Mohl by mi někdo v absolutních číslech, nebo i jenom procentuelně vyčíslit počet českých občanů, kteří: 1. čtou Blesk, Šíp a podobné "tiskoviny", 2. pravidelně sledují v televizích vyhulené, superstar či rodiná pouta, 3. jsou schopni se zadlužit u podvodníků až do celkové výše 3 miliard, 4. denodenně si "zvyšují" své IQ vypitím 5 - 6 litrů piva, 5. jsou schopni se porvat v supermarketu o poslední kuře v "akci" 6. podlehnou kdejaké debi/ní reklamě ?  Pokud jejich celkový počet nepřesáhne 20% oprávněných voličů, jsem pro referendum.

Pokud ale bude toto číslo vyšší, odmítám co nejrazantněji, aby tato skupina lidí rozhodovala o mé bezpečnosti, protože právě tak, jako se dá zmanipulovat tou nejpitomnější reklamou, dá se zmanipulovat i demagogy typu profesora marxismu-leninismu Zaorálka!

Mirek 10.3.2007 10:36

Re: Dost inteligence

podle toho, co plácáte určitě nemáte, zvláště k tomu, abyste se vyjadřoval k odborným vojenským a technickým problémům, vy referendisto.

Mirek 10.3.2007 10:32

Čecháčci a laici

Pamatujete na odpor proti životu nebezpečnému záření ze žižkovského vysílače? Jak by asi dopadlo referendum, ve kterém hlasují laici a politické zájmy. Soudruh Moravec se starostlivým nakrabatělým čelem, vykulenýma očima a nekompetentními otázkami nejen neposlouchá odpovědi, ale vyslovuje vlastní názory, na které nejsme zvědaví. Nechť raději odejdejde za hlasem svégho srdce do ČSSD a neotravuje nedělní siestu. Zlatý vysmívaný Ota Černý.

tich@dohoda 10.3.2007 10:29

pani Jaklova , vase clanky mam rad, vzdor faktu, ze patrite do PR tymu

soudruha prezidenta. K vasemu dnesnimu clanku: ve skutecnosti je zastupitelska demokracie k ovladnuti zeme/mas vyrazne vyhodnejsi, staci jen zkorumpovat/ovlivnit zastupitele, co o problemu rozhodnou. Ti totiz za sva rozhodnuti nesou pouze politickou odpovednost/nikoliv trestni/ a po odchodu z politiky si v klidu mohou uzivat zivota z vytezku nejakeho konta na "Kajmanech" , resp z honararu za knihy ktere nikdo nekupuje, resp. z honoraru z prednasek ktere zaplatila nejaka podivna nadace :-) . S referendem je to vzdy tezsi ale i tam lze kouzlit a formulovat otazky tak, ze se lze domnivat, ze obcan "svobodne" rozhodne "podle sveho nejlepsiho svedomi" :-) . Pochopitelne tato forma je financne narocnejsi /vyplacnout masam hlavinky v medialni kampani/ a hlavne to dlouho trva a porad existuje "nebezpeci" ze ti "idioti obcane" rozhodnou "nespravne" , coz u dopredu nachystanych zastupitelu nehrzi ani nahodou. Takze tak nejak to vidim ja :-)

vládík 10.3.2007 10:24

Paní Jaklová

Slyšela jste někdy o Švýcarsku?

čtenář 10.3.2007 10:23

Re: Re: Re: Nemělo to vyjít spíš v chechtavém tygru?

Život téhle země se neomezuje pouze na případy referenda a volby prezidenta. To nejste schopen vidět účelovost , konkrétně ODS a ČSSD ve všem, co se dotýká lidí ??? Jinými slovy, obě partaje jednají účelově tak, jak jste to ukázal na ODS v případě referenda.

madqwert 10.3.2007 10:11

pani jaklova,

vy si myslite, ze kdyz byste v komunalnich volbach si dala do programu vice penez na odklizeni psich vykalu, novou radnici atd... ze byste vyhrala volby? asi ne co... a kdyz o tom udelate referendum, tak to najednou dopadne, ze ano? trochu podivna logika ne? ;-D

Lenka 10.3.2007 10:09

Re: Re: Re: Re: Referendum

Po zániku stran ODA a US jiná pravá strana bohužel není. Je s podivem, že to někdy suplují zelení, kteří jsou v jiných státech spíše nalevo. Volím vždy meší zlo. Strana, která by mi vyhovovala a prošla do pralamentu v našem státě není.

tatina 10.3.2007 10:06

Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

To,že jste přesvědčen,že strana ODS je Leniského typu jen prozrazuje o Vás,jakého jste ražení.Sám jste komunista až na půdu,a chcete to ze svého mindráku hodit na druhé.V tom máte v demokracii právo.Co se týče radarů,tak pokud o tom nebudou lidé vědět vše,a jedná se jak o klady,tak i zápory radaru,není referendum správné,protože každá otázka bude zavádějící.Dále jste nějak zapomněl,že pan Klaus byl zvolen hlasy převážně demokratických stran a jen díky ČSSD,která měla mezi sebou rozepře,byl zvolen za presidenta.Dokažte mi jediný hlas od komunistů.Ani jeden komunista se totiž k tomu nepřiznal,když se jich ptali,který zu nich byl tak odvážný.How

Lenka 10.3.2007 10:05

Re: Zákon o referendu do EÚ byl podvod.

Férové by bylo, kdyby u referenda platilo. že výsledek je platný v případě,že se ho zúčastní 75% voličů, přičemž 100% by byl počet voličů, kteří se zúčastnili posledních voleb do parlamentu.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:03

Re: Re: Re: Referendum

Priznam se, ze jsem spise zaregistroval Topolankuv a Tluchoruv prikaz poslancum za ODs (pri volbe predsedy snemovny), aby modri soudruzi chodili k volebni urne minimalne po dvojicich a navzajem se kontrolovali, jak kdo voli. To mi vadi, ale u strany leninskeho typu lze takove jednani predpokladat. Proto bych nikdy nemohl volit ani ODS, ani jejich starsi sestru KSC(M). Se zelenymi (druha polovina Vaseho ja) zadny problem nemam. Jen trochu nechapu, co Bursika porad jeste drzi ve spolecnosti burana Topolanka a neverohodneho Cunka (aby nebyla mylka - proti ostatnim lidoveckym predstavitelum s vyjimkou Kalouska take nic nemam).

ondys 10.3.2007 10:03

V zájmu přímé demokracie

by novináři mohli mačkat nos politikům po každém projevu v parlamentu a psát hlubokomyslné studie o svých dojmech. S demokracií v Čechách je to stejné jako s Ježíškem, kterého tu nikdo nikdy neviděl, ale před Vánoci většina maskuje jeho jménem projev veřejného šílenství.